Laʻau

Terry jasmine - ituaiga laʻau masani

O le tele o fai togalaau e ola i luga o latou nofoaga o loʻo i ai ni mea tetele o le lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi, e maua ai le manogi matagofie. Talu ai ona o lenei mea faapitoa ma faigofie ona iloagofie, o le togavao ua taua o Jasmine. Ae mai le Jasmine moni, o le laau e na o se manogi, ma o le igoa moni o le vao o le moth (philadelphus).

Terry Jasmine: o se faʻamatalaga puupuu, talafaasolopito o le amataga

O se tasi o ituaiga o laʻau moli o le jasmine terry, o se laʻau lauiloa lauiloa o le taʻavale.

Terry garden jasmine o se laau laʻau maualuga, o lona telē e mafai ona oʻo atu i le 3 mita le maualuga, faguina e se tagata Farani faʻatoʻaga e mafua mai i suʻega faʻatasi ma se chubushnik masani. O vailaʻau faʻapitoa e faʻaalia i fugalaau faʻalua, e tutusa ma laititi rosa i totonu o le setete o le malo. E tele ituaiga eseese o laau - terry ma le taʻilua-lua faʻatasi ai ma mea tetele pe laiti, e iai le numera ese o petals, lea e aafia ai le tele o le fugalaau.

Jasmine Garden (Chubushnik)

Fiafia! Terry Chubushnik o le aiga o Gortenziev, ma Jasmine mai le aiga o Maslinov.

I se taimi ua mavae, na fai ai le pusa ma le gutu mo le ulaina o paipa mai laau mama laau, o le mea lea na tuu ai le igoa tauemu i le togavao. O se taunuuga o le gaosia o le galuega, o le tele o ituaiga o vase terry na gaosia. E tatau ona e iloa o ituaiga ituaiga o le Jasmine o lo oi ai se manogi manogi, e le sili atu le leaga nai lo le Jasmine moni, ma ave le tolu o vaega i le malosi o le manogi pe a uma le rose ma le lilac.

Eseese o laau, ituaiga masani

Chubushnik ma Jasmine - o le a le eseesega

O ituaiga o Jasmine e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ona oa latou mea teuteu. I totonu o le 60 ituaiga o faʻatoʻaga, o le mea sili ona taatele o:

  • Virginia;
  • Glacier;
  • Paʻu;
  • Ermine Mantle;
  • Shneeshturm;
  • Minnesota snowflake;
  • Pyramidal;
  • Moonlight;
  • Faʻamalone.

Fiafia! Virginia o le ituaiga muamua lea o se laau toto na totoina e Lemoine nai lo le 100 tausaga talu ai.

Virginia o se ogalaau e oʻo i le 3 mita le maualuga ma fugalaau tetele. O le fuga e tupu faalua i le tausaga, e tusa ai ma togafitiga talafeagai. O se uiga iloga o le eseese o le i ai lea o se suamalie suamalie, malosi malosi, lea e le o masani ai mo isi ituaiga o mea taufaalili.

Toto le Virgin

Glacier O faʻaaliga e faʻaalia i le tele o inflorescences (e oo i le 1.5 mita le umi) o fugalaau manogi. Faʻafetai i nei fuifui o le tele o petals, o le laau e ofoofogia lona vaai. A maeʻa ona tupu, e le manaia le faʻaleagaina, o lea e aveesea ai mai le vao.

Blizzard. O se ituaiga laau toto a Rusia e maualalo le toto, e ufitia uma i fugalaau paʻepaʻe, mai i foliga e pei o kiona. E foliga mai o lau e lilofia i le kiona.

Blizzard

Ermine mantle o se lau laau laʻititi (e oo atu i le 1.8 mita le maualuga) ma le umi o le vaitau, o laʻau paʻu ua teuteuina i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi manogi mama.

Chubushnik Ermine Mantle

Schneyeshturm o se laau toto e vave ona ola ae 3 mita le maualuga, faatasi ai ma papaʻe papaʻe papaʻe, faʻafeiloaʻi ai se manogi suamalie, i luga o laau mamago.

Jasmine Schneysturm

Jasmine Minnesota snowflake e oʻo atu i le maualuga o le 2 m. O nei ituaiga o laau e iloga mai le isi mea e ala i le tele o fugalaau fugalaau o se lanu paʻepaʻe, e aoina mai i vaega laiti o 2-3 fasi.

Minnesota snowflake

Pyramidal o se ituaiga o laau toto e tolu mita le maualuga. E ese mai i isi ituaiga o meaola i le tuai ona tupu mai. O fugalaau ei ai se lanu paepae paepae ma se manogi manaia.

Mock pyramidal

O le malamalama o le malamalama o loʻo faʻaalia e le tele o fuʻa pomu pomu e faʻaleleia se manogi manogi mama, ma o laʻau e foliga mai e susulu i le masina masina, o lea na maua ai lona igoa.

Faatoaga Jasmine Moonlight

O le aoga sili o le taufaaleaga a le pale o se vaega lanu piniki i le ogatotonu o le fugalaau, o fugalaau e masani lava e le faaluaina, ae lapoa ma o se manogi malosi.

Fugalaau o le Mockworm

Jasmine togalaau: totoina ma tausia i le laufanua

O Chubushnik o se laau e le lelei ma soʻo se fai togalaau - e le mafai ona taulimaina le togavao ma le tausiga o le laau teuteu, ma matauina le tele o tulafono o faatoaga.

Faʻamasinoga

Jasmine Sambac - ituaiga lauiloa, auala e tausi ai

Muamua lava, e tatau ona e filifilia le nofoaga sao e toto ai le fatu. O le laau e fiafia i nofoaga lelei-susulu. Afai e te totoina i lalo o le paolo, o le fugalaau o le a itiiti lona lapoa ma puupuu. E le fiafia le vao i eleele eleʻele, o lea e tatau ai ona e faʻaleleia alavai mai piliki piliki poʻo le iliili. O le eleele e tatau ona lafoaia ma mauoa i le faʻamafanafanaina.

Faamatalaga faaopoopo! Terry chubushnik e le fiafia i nofoaga vai e iai se laulau maualuga. I lenei tulaga, o le aʻa o laau e amata ona pala.

O Jasmine e totoina ma tausia i totonu o le eleele e aofia ai le sauniuniga o se lua ma le loloto o le afa mita. I le pito i lalo o le lua o loʻo taatia ai se palapala o alavai ma eleele ua faʻafefiloi ma le 30 g o le nitroammophos. O fatu toto e totō totō, faʻapena ona aʻa. O le suasusu e sosolo i luga, faʻatusatusa ma faʻafeinuina tele. A maeʻa lenei mea, e fautuaina e mulch le aʻa aʻa ma se paʻu paʻu e taofi ai le susu. O le tautotogo po o le amataga o le tautotogo o le taimi sili lea e totō ai se mea e teuteuina ai le taufaaleaga.

Totoina o se fatu i le eleele

Tausiga o togalaau

O le Terry jasmine e le faʻafefe i le alu, e taua le taofia o le faateleina o le eleele, e masani ona fafaga faʻatasi ma mea faʻalaʻau ma minerale, ma faia ni mea mama ma teuteu. Talosaga faʻatagaina:

  • Faʻasa. O vai mo le faʻavaivai e tatau ona fofo ma faʻamafanafanaina. Taimi e faʻasili ai: leai se sili atu i le 2 taimi i le vaiaso, ma i le timu 1 lava le inu i le vaiaso e lava. Mo se tasi e tumu i le suāvai, e manaʻomia e le matua matutua le 20-30 lita o le vai. O le tafe i vai malulu e mafai ona mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.
  • Totoina. Fai faataamilo i le ogalaau o se laau teuteu pe a talafeagai ai, tafiesea vao. O le mulimulitaia e faia i le tele o taimi i le vaitau. O lenei metotia e puipuia ai le eleele mai le mago.
  • Laʻei pito sili. E naʻo le lua tausaga talu ona totoina ile lauʻeleʻele. O fugalaʻau (manure) ma fugalaʻau (superphosphates, potassium sulfate ma urea) e manaʻomia mo le faʻaleleia vave o fualaau aina.
  • Teuteu. O le teuteuga mama e faia i tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo, toeaina, mago, lala vaivai ma aveesea fugalaau fugalaau uma. E tasi i le 5-6 tausaga, e faia ai le teuteuga o le matua, e tipi toetoe o lala uma. O teuteuga teuteu e talafeagai e fausia ai se pale ma avatu ai foliga vaaia lelei i le laau.

Taua! A maeʻa ona selesele le laau, o le a faʻamaʻi uma ituaiga o togalaau e faʻasaina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

Trimming taufaaleaga-o se elemene taua o le tausiga

Vaʻalele Terry Jasmine i le taumalulu

E faʻapefea ona faʻaleleia Jasmine i le tautotogo ma le taumafanafana

E le mafai ona e popole e uiga i laau matutua jasmine i le taumalulu, pei o le mea totino e aʻafia i ituaiga o meaʻai. I le tulaga o sina malulu i le taimi o teuteuga o le tautotogo, o le a aveesea mea uma. Afai e pipii le kiona i lala, e tatau ona lūlūina ma le faaeteete ina ia le malepe lala.

O laau talavou totō na totōina i lenei vaitau e manaʻomia se sauniuniga faʻaeteete mo le taumalulu E talafeagai le mafanafana o le aʻa i le paʻu, compost poʻo le palapala, ma nonoa le vao ma ufiufi ai i luga o le paʻu mafu.

Saunia o vao mo le taumalulu

O nisi tagata fai togalaau o loʻo i le Europa e sili ona fiafia e ola i se vaitau o le taumalulu-fugalaau o le jasmine - holoflower. O lenei laau malulu-fiafia e fiafia ma fugalaau e tusa lava pe o foliga mai laulaau mai le ogatotonu o le taumalulu i le ogatotonu o le tautotogo, o le mafuaaga lea ua maua ai lenei igoa.

Fugalaau fugalaau fugalaau

E faʻaaogaina e le Faatoaga ni metotia se tele e fai ai a latou ituaiga e sili ona fiafia i ai o mea e teuteu ai:

  • lafoaʻi;
  • vaevaeina o le vao;
  • toso;
  • fatu.

E sili ona faigofie le maua o se fale fou e ala i le faʻalauteleina pe a oʻo i le tautotogo o le tele o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae e faʻataʻamilo i le togavao. E faʻaaogaina mo le fausiaina.

Manatua! E mafai ona faʻasaoina le vao i le na o le vaevaeina i totonu o le 2-3 vaega ma totoina i luga o se nofoaga tumau.

Pe a faʻaleleia e ala i le vavaeina, e faʻaaogaina uma ma talavou ma moli fufulu. O laulaau lanu meamata ua saunia i le amataga o Iuni, totoina i totonu o se fale koli, ma ua faavasegaina mai le pala i le tautoulu, pe a uma ona paʻu lau laau, totoina i totonu o le kiona mo le taina e fai i le tautotogo. O le faʻapenaina o fatu e toetoe lava a le faia i le fale, talu ai o se galuega galue, ma o fugalaau i ia ituaiga o laau e na o le valu tausaga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le Terraine jasmine o se laau e tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua. O le togavao e aoga lava le suʻeina mo le i ai o parasite (aphids, sovils, miti spider mites) mo le puipuia. A oʻo mai nei mea i luga o le tauemuga, e tatau ona togafitiga ma iniseti. Mo le puipuiga, e suʻe le jasmine i le taimi o togafitiga o le tautotogo ma se vaifofo o le sapalai tagamea. O le faʻaleleia o auala e faʻaaoga ai le faʻaalia o faʻamaʻi ma meaola faalafua i fugalaau.

Mock vao

<

Terry Chubushnik e faigofie ona ola i luga o teritori patino, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le ata o le togalaau. E lava le filifilia o le ituaiga saʻo mo se tau, ma ia tausia lelei le laau, ona faʻafetai ai lea o Jasmine i le matagofie o le fugalaau i le gasologa o le vaitau.