Faʻatoʻa totoina laau toto

Le auala o le tuputupu aʻe o le togalaau pata

Fale o Buttercup - matagofie ma le le mautonu i le tausiga o le fugalaau, o lona fatu e pei o se rosa, ma i le lauiloa, i le taimi e tasi, sa ia ufitia foi tulip. Mo se vaitaimi, na galo ai le buttercup, seia oʻo ina amataina e le au faʻatoʻaga ituaiga faʻatoʻaga ma ni pupula pupula eseese.

Tuputupuina mai le patacups oe lava mai le fatu

O le tuputupu ae o patacups mai fatu o se mea o se faʻalavelave.

O le aoina mai o mea totō o le totoga mai o latou lanu e faʻafitauli, ma o le a maualalo le faʻalaʻau, o le mea sili lea e faʻatau ai fatu i se faleoloa faapitoa.

Totoina lelei o le taimi

Pe a faʻapipiʻi le fatuina o le fatu, e manaʻomia le aveeseina mai i le fua muamua o le fatu, aua o le a puipuia ai uiga o le laau.

Pe a faʻatino le faʻatinoga, e fautuaina e afifi le fuga ma le kulimi ina ia le ala ai fatu. O le luluina o loʻo faia i le sefulu tausaga mulimuli o Fepuari poʻo le vaiaso muamua o Mati.

E taua! Aetercup, e tupu mai le fatu, o le a totogo na o le lua tausaga.

Malosiaga ma eleele mo le luluina

E lūlūina fatu i fatuga faʻapipiʻi po o ipu, i le eleele faʻasaina na saunia muamua (fanua o le peat, lau lauʻeleʻele ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 0.5), faʻalauteleina i le tasi le centimita. I le tumutumu o laau totō na faʻafefeteina ile palapala ma faʻamalūina ile pulumu.

Tausia o fualaau

O le pusa e iai fatu e ufiufi i le tioata ma agavale i totonu o le potu, o le vevela e tatau ona tausia i le + 10 ... +12 ºC. O le potu e fai ai laʻau e tatau ona faʻaauau pea ona vaʻaia ma mataʻituina le condensate i luga o le tioata.

A maeʻa le tolu vaiaso, pe a oʻo mai pine muamua, faʻafeiloaʻi le gafatia i fualaau aina i le malamalama ma vevela nofoaga. O le faamalama o le faamalama i saute o le a lelei, ae o fatu mai le la susulu e tatau ona ufiufi. O le vevela i totonu o lenei potu e le tatau ona pau i lalo +20 ºC.

Pe a ma le lima laulau e aliali mai i luga o fualaau aina o le faʻamalama o le togalaau, faʻapipiʻiina i totonu o ipu o peat, faʻaopoopo le humus i le peat.

Totoina o pata mago i totonu o le togalaau

E tatau ona faʻatau mai tubers i le masina o Mati ma teu ao lei totoina i se nofoaga mafanafana. Afai e te totoina oe lava ia, mafaufau e le taliaina e le pata koko le mea e faʻaaogaina. O fualaau e masani lava ona totoina i totonu o fualaau mama ma totōina i fanua tatala i totonu.

Le taimi e totō ai

E totō papatini i le tautotogo, i le ogatotonu o Me, pe a mafanafana le palapala ma le ea. O le nofoaga sili ona lelei mo se laau o se teritori lea e tapunia le penumbra mama mai tusi: e mafai, e sosoo ma le le salalau o laau poʻo laau uumi.

E taua! I lalo o le susulu o le la, e pulapula laʻau palu ma e le o umi.

E faapefea ona toto

Aʻo leʻi totoina ni papamago i luga o le eleele, e tatau ona e filifilia ni tuaoi saʻo. Faʻasaga i tua o lanu tetele ma lanu, o le a le mafai ona vaʻaia le pata. E le gata i lea, o lenei laau o se osofaʻiga ma, afai e totoina latalata i isi laau toto, o le a amata ona tupu ma nofo ai avanoa mo ona aʻa.

Aʻo lei totoina, o le kulumu o patipupulu o loʻo faʻafefete i le vai poʻo se vaivaiga vaivai o le manganese mo le 12 itula. O le eleele e tatau ona mama ma vaʻaia, ae le o le gaʻo. Aʻo lei faʻatuina lelei le eleele o loʻo faʻasusu ma humus. A aʻapa mai aʻa o laau toto mai le susu - e mafai ona e amata totoina.

Eli ni pu se lima i le maualuga pe a ma le 5 cm le tubers ma se nofoaga mo le alavai, e tusa ma le luasefulu senetimita i le va o pupu. Fafasi le tubers i le toso i totonu o le lua ma alavai, sasaa i palapala ma sasaa (e le sili atu).

Faʻaleleia le tausiga o pata i totonu o le togalaau

O le tausiga o Buttercup e sili ona taua: mulimuli i tulafono mo le faʻasūina, fafaga ma tausia le eleele.

E te iloa? E i ai se mea e manatua e uiga i le buttercup i le talafaʻasolopito: na saunia e Lorenzo faʻamalolo se paʻu momoe mai Shakespeare's Juliet mai le oona o le laau. O le miti na matuai malosi lava na ave mo le oti.

Auala e faʻavaeina ai le faʻamalosi

Faʻasalaga o le patacups e manaʻomia ona faia i taimi uma, ae faʻalelei, ma le malosi o le susu o le palapala, o le aʻa o le a amata ona pala. I le vaitau timuga, e manaʻomia le ufiufi o le ata tifaga. I le vaitau o le vavave, o le susu e faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia pe a fuga mai le tumutumu ma lanu samasama.

Toto ma vele le palapala

Mo le tuputupu ae o le koko, e taua tele le faatumauina o le palapala o le palapala, talu ai ona o le aʻa e manaʻomia ai le okesene. Ia mautinoa e vele ma faamama le palapala mai vao leaga, laʻau mamago, lauʻeleʻele mago mago.

Laʻei pito i luga ma fuga

I le taimi o le atiina ae o le fatuina ma le faia o lau, e faalua faalua ona fafagaina le falesa, e aofia ai le eletise, lea e faaosofia ai lona tuputupu ae ma le mamafa.

O le filifiliga sili lava o le "Kemira-Universal". I le taimi o le fuga ma le faʻaleleia o fugalaau, e fafagaina ai le falaʻau i le potassium ma le phosphorus tuufaatasia (e faalua i le masina).

Fugalaau fugalaau

A amata ona fuga le laau, e tatau ona aveese otaota mamago ma faʻaleagaga, aemaise lava i le vaitau o le vave faʻaleleia. Talu ai ona o le a le totogo le pata, o le taimi lea o le aveeseina o tumutumu vaivai o le a tumau pea foliga vaaia ma faaauau pea le vavalalata seia oo i le afa muamua o Aokuso.

Tului O loʻo i ai se tala faʻasolopito e uiga i le amataga o patacups. Na manao le tagata faatauoloa e faamalosia o ia e faaipoipo i lona afafine mo se tagata pele. I totonu o loto o le teine ​​na faataapeapeina le tamaoaiga a lona tama i luga o le eleele, tupe siliva, ua maua i le malosi o lona ita, na liua i fugalaau.

Faʻasalaga o patacups

I lalo o tuutuuga talafeagai uma, o le faʻamalosia lelei o le a faʻapupulaina ai le koko o le pata i totonu o le tolu masina. O le mea lea, o le taimi o le totoina e fuafua i le taimi e manaʻomia ai le maua mai o pulumu. E masani lava, o le faʻasiliina o loʻo faʻatino mai ia Aokuso ia Novema.

E totō papatini i le togalaau tuʻufaʻatasi ma le oneone ma le humus. O loʻo i lalo o le tolu cm ma faʻafefiloi i le eleele. Afai o le laau totogogogo, aʻo leʻi totoina, taofi i latou i se vaifofo o epin mo ni nai itula.

Mo le faʻagasologa i le fale e taua tele le matauina o le vevela: +10 ° C pe a tulaʻi, e le maualuga atu i le +20 ° C ma faʻaleleia atili. I le maualuga o le vevela, o le a tupu tele le laau ma ua le iloa.

Totoina lelei o fatu i le taumalulu

Ia Setema, pe a maeʻa lau laʻau ma 'olo o le laau, e tatau ona eliina fatulaʻau o pata. Manatua, o le suavai o le koko o le koko o le mea e pala, o lea e tatau ai ona e matua faʻaeteete e teu i fafo ma fufulu mai le eleele.

Peeled rhizomes e faʻasaʻoloto mai pepe, ma mo le faʻamaʻiina o loʻo teuina i le faʻavae faavae mo le afa itula, ona faʻamago lelei lea mo le fa aso.

E tatau ona teuina ni pulu matala i totonu o se taga pepa, i totonu o se taga ie, i totonu o le galu po o le falai, o le mea autu o se nofoaga malogo, lelei, mo se faataitaiga, o se fogafale lalo.

I le vaitau o le taumalulu, ia siaki pea le tulaga o pulufana i taimi uma: afai e te mauaina i latou o loʻo aʻafia i le galo, togafiti i lanu meamata. O se laau ua afaina uma i le faamai e tatau ona lafo ese ina ia aloese mai le faaleagaina o le soifua maloloina.

A maeʻa le taumalulu, faʻapipiʻi le mea totō, filifili fuagogo pe pala, puʻupuʻu vaivai, ma saunia le isi mea mo le totoina.

E le mafai ona e faamatalaina mea uma e uiga i pata - o le a faʻaaogaina le tusi atoa, ae o fautuaga o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe e teuteuina lau togalaau ma se isi mea teuteu e tatau ona gauai ma faʻaaloalo mo le laau.