Tomato ituaiga

E faʻapefea ona totoina tomato "Cardinal" i la latou eria

O le tele o fai togalaau masani e masani i ituaiga eseese o tomato "Cardinal". O le ituaiga e le lelei i le tausiga ma e maua ai se seleselega lelei. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le totoina o fatu ma le totoina i fanua tatala, faʻapea foi ma le talanoaina o tulafono o tausiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O lea, seʻio tatou talanoa atili e uiga i tomato Katina, e pei o le faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga.

O le vailaau o le pollinated tagata. O le au o loʻo fetolofi ma e manaʻomia se pusi i le ala. I totonu o le eleele vevela, o le togavao e oʻo i le 2 mita le maualuga, ma i le avanoa avanoa - e oo i le 1.6 mita.

Tomato "Cardinal" o loʻo i ai se lanu paʻu paʻepaʻe ma malosi malosi. E paʻu le paʻu, ma o le aano o le tino, e leai ni veins. O le mamafa o le tasi tomato e oʻo atu i le 900 g i le taimi o le fua muamua. I isi seleselega mulimuli ane, o le a fua le fua..

Uluaʻi fua e te maua ia Iulai. Tomato "Cardinal" e manaia tele mo salati, teu ma gaosi. Latou te faia pateta pateta ma sau mai tomato muamua. Tomatoes e faʻafeiloaʻi lelei auala feʻaveaʻi ma e le faʻaumatia o latou meatotino ma le faʻalauiloa i le taimi o le teuina umi.

E te iloa? Mai le gagana Italia o le upu "tomato" ua faaliliuina o le "apu auro".

Faʻatauga ma meaʻai eseese

Tomato "Cardinal" e tele mea lelei:

  • fualaau aina suamalie ma suamalie;
  • vailaʻau faʻasaina i faʻamaʻi;
  • vave fanaina o fatu;
  • maualuga teteʻe;
  • faaaogaina i soo se ituaiga.
Ae ui i lea, e iai mea le lelei:

  • o se mea e gaogao e faʻamalosi;
  • E manaʻomia se fale.

Totoina o tamato "Cardinal" e ala mai i laau toto

I totonu o le greenhouse, o tomato Katinaina e maua atili ai gaʻo, o lea na matou filifili ai e taʻu atu ia te oe e uiga i le totoina o fatu mo le pikiina mulimuli i totonu o le fale kati.

O afea e toto i luga o fatu

O fatu Tomato "Cardinal" e tatau ona totoina i le sefulu tausaga muamua o Mati. O le vailaʻau o le malulu ma le saogalemu ma ola lelei i le maualalo o le vevela.

Laʻau ma le malosi mo le totoina o fatu

E sili ona totoina le ituaiga laau sulu malamalama mama. Faʻafefiloi o le eleele - togalaau ma fanua omea ma le matua humus. E mafai foi ona e faaopoopoina le pefu laupapa ma superphosphate. E faaopoopo ai le taua o le paleni i le eleele.

E mafai foi ona e ave le eleele mai le moega pe a uma le taele, faapea foi le kapisi, kukama ma aniani.

O koneteina e talafeagai lelei e pei o se mea e ola ai (loloto - 2 cm). E mafai foi ona e faʻaaoga potopoto peat with a volume of 200 ml. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona totō ni fatu i le eleele i totonu o ipu oona, ina ia aua nei faamanualia le aʻa.

Fualaau sauniuni mo le lulu

Ina ia mafai ona vave alu le tipu, e mafai ona e faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa (faʻalauteleina o meaola). E tatau ona suamalie fatu mo le 12 itula.

E taua! Nai lo o se vailaʻau e faʻaleleia ai, e mafai ona e faʻaaoga le sua o le aloe.

Ae o le mea muamua, e fautuaina ina ia faʻapalapalaina fatu e ala i le tosoina i se vailauga piniki o le potassium mo le 30 minute, ona fufulu lea i lalo o le vai tafe.

Lauina o fatu mo laau toto

O fatu e totoina i totonu o le pusa e tasi mo ni fatu se tele. Ona tatau lea ona susu le eleele i le vai mafanafana ma ufiufi atigi pusa paʻu pepa. O le koneteina e tatau ona siitia i totonu o se potu ma le vevela o le 26 ° C.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

Sa matou talanoaina uiga o tamato, totoina, ma o lea e tatau ona matou tausia le tausiga o fualaau pe a uma ona toto. O le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, e tatau ona siitia pusa i se nofoaga lanu. A maeʻa lau laʻau muamua, e tatau ona vaʻaia tamato e vavae ese ipu, faʻafeinu ma faʻamaʻiina i faʻamalaʻau.

E taua! Aʻo leʻi totoina fatu i le laufanua, e tatau ona toe faʻaleleia laau.

Tausia o laau toto

Tomato "Cardinal" pe'ā uma ona totoina, e manaʻomia ma tausi lelei mo le totoina. I vaega o loʻo mulimuli mai, o le ae iloa pe faʻapefea ona tausia fualaau o fualaau aina ma maua se seleselega tele.

Nofoaga ma moli

Talu ai o tamato Cardinal e fiafia i le vevela ma le moli, e tatau ona latou saunia tulaga talafeagai. E manaʻomia lou faʻapipiʻiina o moli faaopoopo e mautinoa ai le malamalama lelei.

O le vevela mo le tuputupu ae o fualaau e le maualalo ifo i le 25 ° C. O lona uiga, e sili atu le tuʻuina o atigi pusa i lalo o le susulu o le la.

Faʻasa

A uma ona totō, e le tatau ona faʻamaina fatu. O le a lava lea e fufulu mai le pala.

E taua! Aua nei faatagaina le tele o le susu. E mafua ai ona pala o le aʻa.

E sili ona lelei le faʻaleleia o le taeao po o le afiafi. E mafai foi ona e mulumulu palapala ile aʻa. O le a faʻaitiitia ai le tele o le faʻamaina ma tuʻuina atu le ea i le aʻa.

Laʻei pito sili

Fertilizers o se togafitiga taua e fuafua ai le tele ma le maloloina o fua. Faʻalavelave faʻapitoa e faʻapipiʻi le faʻamaʻiina o le laau i le fua o le fatu. E fesoasoani lenei mea i le totoina o laau ina ia tupu vave ai le tele o lanu lanumeamata ma aʻa.

Faʻamaʻa

O lenei laasaga o le a fesoasoani i le faʻalaumalieina o fualaau aina aʻo lei totoina laau i se nofoaga fou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni fatu mo sina taimi i totonu o se potu malulu, ae na o le vevela o le tau. E tatau ona puipuia laau toto mai le la ma tusi.

Totoina o tomato toto i se nofoaga tumau

O le totōina ma le totoina o fuamato ua totoina "Katinalinal" ua maeʻa. I vaega o loʻo mulimuli mai, o le ae aʻoaʻo ai e uiga i le gaosia o laau e tatala ai eleele.

E te iloa? I le seneturi lona 16, na talitonu le faitau aofaʻi o Europa o fuamato e inu ma e le mafai ona faʻaaoga.

Taimi sili ona lelei mo le faimalaga

O le totoina o laau i le eleele tatala e faia i le amataga o Iuni.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai: moli ma le palapala

Mo le totoina o fatu o tamato, filifili se nofoaga ma faʻasalalau faʻamalama. O le eleele e tatau ona faʻamaʻaina i le peat-humus o le paluga eleele. E mafai foi ona e suia le paluga o le eleele ma le humus.

Totoina laau totō

O fualaau e tatau ona totoina e tusa ai ma le polokalame 70 x 80 cm le va. Ona totōina lea o vai mama i le vai mafanafana. A maeʻa lenei, e tatau ona ufiufi le fale kati i se ata tifaga ma faʻamaonia i le pito i lalo ina ia mafai ai ona faia se gaosiga.

O le matafaioi a le au muamua

Tomato "Cardinal" e manaʻomia ai nisi meaʻai e iai i le eleele. O lea la, e mafai ona totō lenei ituaiga i nofoaga o loʻo ola ai cucumama, sikuea sikuea, zucini, pumpkins, kapisi, aniani, kelisi, ma radishes.

O le au leaga muamua o le a avea ma pepa, pateta, eggplants, ma isi tagata o le aiga nightshade.

Fautuaga mo le tausiga o tamato "Cardinal"

A oʻo i le taimi o le totoina o fualaau o le "cardinal" i se nofoaga tumau, aua nei faʻagaloina le tausiga o fualaau faisua, aua o le fua o le fua e faalagolago i ai.

Faʻasusu ma fafaga tomato

O tamato matutua e tatau ona faʻafeinu vaiititi, e faʻaaoga ai le mafanafana ma le suavai vaivai.

I le gasologa o le vaitau, e manaʻomia foi ona faʻafefeteina fafie i le fa taimi faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa.

Toto ma vele le palapala

O le laasaga taua e sosoo ai i togafitiga maloloina o togafitiga eleele. O le eleele i lalo o tamato e tatau ona tatala. Tatalo uma aso e 14 pe a uma ona faʻamafa. O lenei mea e faʻaleleia ai le vevela ma le faʻamamaina o tulaga o le eleele.

E tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻasalalau i le vaitaimi o le tuputupu ae o vao. O le a le mafai ai ona aʻafia le aʻa ma o le a avea ma tulaga sili ona lelei mo le faʻavevelaina o le palapala ma totogo aʻe aʻa. O le a faʻavaveina ai foi le fua o fualaau faisua.

O le mea muamua e tatau ona faia i le 14-21 aso talu ona totoina, ma le isi - i le 2 vaiaso. O lenei togafitiga ua avea ma eleele susu.

O le matafaioi a mulch

Faʻasalaga o le a faʻaolaina oe mai popolega nei:

  • masani ona tatala ma vele ese mai vao leaga;
  • puipuiga o aʻa mai le malulu;
  • puipuiga mai siama ma faʻamaʻi.
O le siakiina e faʻamaonia ai le maualuga o le gaosiga, faʻaleleia le fausaga o le eleele, faʻaitiitia le gau o le susu, ma fesoasoani ai foi e saturate le eleele i meaola e manao i ai.

Laʻau talafeagai mo le totoina o tamato - o se mea lelei tele lenei. Ae ui i lea, e mafai ona tosina mai ai iniseti e leʻo manaʻomia ma rodents, e na o se vailaʻau e mafai ona fesoasoani ia te oe. Ua amata le laʻau i le sone o le tulaueleele ma ua naʻo le taunuu mai o le mafanafana o le tau.

E te iloa? I le lalolagi e tele ituaiga tamato, o ona fua e lanu uliuli.

Taʻitaʻi i le lagolago

E taua tele le taofiofi i le lagolago pe a tupu totogo. O lenei mamanu e mafai ona faia mai i fasi laau, fualaʻau ma laupapa lianas, se masaga, se laau ma se pou.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia le lagolago lenei mo se tamato: matou te aveina ni taʻaloga se tolu o le eseese o tafaʻi ma faʻapipiʻi i luga o ni laau se tolu. Hoops ei ai le pito i lalo - mai le laʻititi i le lautele.

Toto ma teuteuina togavao

O le laasaga taua o le taina o tamato. E tatau ona tipi na o laʻau laititi pito i lalo ma auala lanu. Tuʻu lua laulau e tatau ona. Mo laau uumi, siaki le fua o le tuputupu ae.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E pei lava o fualaau aina uma, ua osofaia foi tamato e pusa eseese ma faamai.

Mo le puipuia, e manaʻomia le faʻamalosi o le falemafa ma faʻaleagaina vao. E mafai foi ona fesoasoani oe i le mulching i le peat or humus.

O laau laiti e sosoloina i se vai lanu piniki mūmū o le palatini poʻo le Fitosporin mo faʻamaʻi eseese.

O fualaau faʻamaʻi pipisi e mafai ona afaina ai slugs, aphids, whitefly ma thrips. Ina ia puipuia le osofaʻiga o nei parasite, ia fautuaina le vevela o le eleele i totonu o le ogaumu aʻo leʻi totoina fatu i pusa. O lenei mea o le a faʻaumatia ai aʻa i totonu o le eleele.

Ia mautinoa ia e tilotilo i laulaau mai le pito i lalo, ma afai e te vaʻai i soʻo se fasi laʻau poʻo ni fasi laau, fufulu ese ma se mea susu ma faʻamalolo le laau ma se vaivaiga vaifofo ole potassium.

Mai slugs o le ae fesoasoani e faʻaauau pea le pulumu i le vai mafanafana ma le amonia.

O le a mou ese aphi pe afai e fufulu ese parasite i vai mafanafana mafanafana.

Mai i le apogaleveleve mites o le a fesoasoani i iniseti. Faʻatulagaga e faʻatolu ona faia i ni nai aso malolo.

E taua! I le taimi o le fua o le fualaau faasaina e faasaina ona faʻaaoga vailaau faʻasaina ma vailaʻau matautia.

O le tele o tamato "Cardinal" e lelei tele mo le ola i greenhouses. Faatasi ai ma a matou fautuaga, e mafai ona e tupu suamalie suamalie ma suamalie.