Cherry

Faamaumauga o le manuia o le galueaiina o sakura i le vaeluagalemu

E ui lava i totonu o atunuu CIS e le tupu lenei laau i tulaga masani, ae e iloa e tagata uma, aua e le mafai ona gauai atu i le sakura fuga. O fugalaau fugalaau fugalaau e le gata ina faatoilaloina na o tagata o Iapani ma Saina, ae o le toatele foi o tagata Europa, lea o loo aofia ai le faasalalauina o sakura. O aso nei o le a tatou iloa pe faapefea ona totō sakura, o le a lenei laau, ma talanoa foi e uiga i le tausiga o le laau.

E faʻapefea ona foliga

E toʻaitiiti e iloa o Sakura o le "tuafafine" o se peleni, o lona uiga - fine cherries. I le tautala e uiga i le foliga o le Sakura, e taua le aua nei tuuina mai se kopi o la tatou pele, ae o se laau umi ma se pale paleni, lea e oo i le maualuga e 8 mita le maualuga. E i ai ni laʻau foliga, e iai ni nifo i ona pito, o loʻo valiina i lanu lanumoana lanumeamata (i le tautotogo ei ai le lanu apamemea). O le paʻu e lamolemole, e ufiufi i vaʻaiga lelei.

E manaia tele le tele o resin i totonu o le laupapa sakura, o lea la e matua fesuisuiaʻi pamu.

E mafai foi ona mitamita le lanu piniki mago i almond e tolu-lobed ma le laau o le Nedzwiecki.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Afai na e fiafia tele i tala faafaamanu a Iapani, atonu o oe na e matauina le fuga o le sakura i le taimi o aso malolo taumalulu. O le laau e amata ona olaola ia Ianuari, ae o le fugalaau e le tupu, ae mai i Saute i Matu.

I le taimi lava e tasi, e faigata ona fai pe a amata ona totogo le laau i le ogatotonu, aua e le gata ina faalagolago i tulaga o le tau, ae faapena foʻi i suiga. E i ai ituaiga meaola e fuga mai i le taufaʻaiuiuga o le autumn, i le taumalulu, i le amataga o le tautotogo pe latalata ia Iuni.

Tatou talanoa e uiga i fuga. E fuga e Sakura fugalaau lanu piniki matagofie. I luga o pulumu taʻitasi e tusa ma le 7-9 faʻataunuʻu, ua faʻaogaina atoa ai le fana. O se taunuuga, e foliga mai ua liua le laau ma avea ma polo lapoa. I le tautala e uiga i le tele o sukura e fulafula, e taua le matauina o fugalaau taitasi e le sili atu i le 10 aso e ola ai, pe a maeʻa ona mou ese ma paʻu. E le tupu le fugaina o fua, o le 1.5 vaiaso o le vaitau aupito maualuga lea o le tuputupu aʻe.

Na maua e tagata faʻatoʻaina ni mea mananaia e faʻaaogaina le tele o pulupulu ma le 45-50 petals. Mai le itu atonu e foliga mai o le laau na teuteuina i le rosebuds.

E taua! O le vaivai i le fanua, o le umi o le a fuga le laau.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

A filifilia se fatuga, e taua le taulaʻi i ai taumalulu taumalulu. O le faafitauli atoa i le tupuina o se laau e saʻo lava e le mafai ona ola i le malulu. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu i le ituaiga o cherry Sakhalin, lea e faʻamaonia faʻaletino.

I le isi itu, asiasia le pito i luga ma le aʻa (pe afai e le o aʻa i le comy earthy). E le tatau ona i ai ni manuʻa ma lala mamago. O le aʻa e tatau ona atiaʻe, soifua maloloina, e aunoa ma le manava ma le pala.

E tatau ona maua se fua i le pito o le tautoulu pe a uma ona tatu lau laau. O le maualuga o le tausaga e tasi e tatau ona 65-75 cm Ae peitaʻi, o le totoina e naʻo le tautotogo (Aperila), a leai o le a mate le fana i le taumalulu, ae le o se nofoaga fou i se taimi puupuu. Aʻo lei oʻo i lenei mea, e mafai ona tuu le laau i totonu o le pulou pe tuusao i totonu o le potu malolo, toto i totonu o se fagu tele po o se pakete.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

O le tuputupu aʻe o le sakura i le vaeluagalemu e talafeagai e filifili le nofoaga saʻo i le togalaau poʻo luga o le fasi fanua. Afai e te totoina se matagofie "pei o le a", ona mafai ai lea ona mamae le laau, e oʻo lava i le mea e faʻamago ai.

O lea, filifili le itu i sisifo o se tamai mauga ma totoina se laau talavou. I le tulaga e te toto ai i le itu i saute, o le a mafatia tele le laau mai suiga o le vevela. Ae afai o le nofoaga o loʻo iai i se maulalo, ona sauniuni lea mo le mea moni ua vave ona palasi Sakura.

E taua! Ole maualuga e tatau ona agamalu, e le silia ma le 10˚.

E tatau foi ona e faaeteete ina ia le mafai ona susulu le fale i luga o le la, a le o lea o le a amata ona alualu i luma le laau ma pala, e peiseai e leai ni mea oona.

Soo Ia mautinoa e siaki le pH o le palapala, aʻo tuputupu ae le Sakura i le eleele ma le le tali tutusa. O le vaalele e tatau ona faʻaletonu. Ma le isi, ia mautinoa o le meaʻai e lelei le vai, ma tafe le alavai ao le i totoina. Malamalama lelei le laufanua vaivai.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

Ia mafaufau auiliili le tulaʻi mai o Sakura.

Amata i le eli se pu. O le a tatou manaʻomia se pu faʻatasi ma le 45 cm. I le eliina o se pu, vavae ese le laufanua papaʻe luga mai le pito i lalo. O le a tatou le manaʻomia le mea maualalo, ae o le a tatou faʻaaoga le pito i luga mo le tau.

Aoao atili e uiga i le tuputupu ae i le ogatotonu o le apu, pi, honeysuckle, vine, cherries.

Matou te faʻafefiloi i tutusa tutusa humus, compost ma le pito i luga o palapala na matou maua pe a uma ona eli le lua. Afai e le lava le paluga, ona faaopoopo lea o le fanua na faatauina mai pe ave le palapala o le fanua lata ane.

Tatou te taoto le alavai e faʻaaoga ai maʻila, faʻalautele le gaʻo po o maa maʻa. O le lafu e tatau ona tusa ma le 10 cm, ae le o lalo. O le isi, ia faʻatumu 2/3 o la tatou paluga eleele ina ia i ai se faaputuga i le ogatotonu o le lua.

Faʻamuʻi manino le fua o le gaʻau i le ogatotonu, faʻavasegaina (e le manaʻomia ona tatou ola i le gaosiga). Matou te sasaa atu mea totoe o le faʻafefiloi, ona matou tamp ma sasaa. O le taimi lava e faʻasao ai le eleele, o le a maua nisi mea. E tatau ona tatou aveese le taga a le ea i tafatafa o aʻa ina ia ola vave le laau.

E taua! E le mafai ona faaloloto le ua.

A maeʻa ona tulaʻi, matou te faia se lagolago ma nonoa le sakura. Fai se alavai i totonu o le nofoaga, e tusa ma le 10 cm le loloto, ma faʻatumu i vai.

Ua maeʻa lenei uta.

Vaʻaia togafitiga taimi

A maeʻa le faʻatoʻaga, e tatau ona totogi lelei le taulaʻi i le laau mataʻutia e faʻafetaui ai ona manaoga ile taimi. Sei o tatou talanoa e uiga i le fausiaina o le pale ma le manaʻomia mo le faʻamafanafana.

E i ai ituaiga o cherries o loʻo i ai se laʻau mumu - oneone o cherries (besseya) ma lagona.

Faʻasa

Matou te suavai pei o le palapala ile eleele, ae o le susu e taua tele i le taimi o le fulafula o le tumutumu, faapea foi i le amataga o le fuga ma isi vaiaso e lua. E le tatau ona faatagaina palapala magoe matua leaga lava mo le laau.

E te iloa? O le matua sakura o le 1,800 tausaga, ma lona maualuga e 24 mita.

Laʻei pito sili

Seʻi o tatou amata i le mea moni o le faʻamalosiina e tatau ona, ma e tatau ona faia i le taimi o le fafaga.

E tatau ona e tapunia i totonu o le liʻo vavalalata e le gata humus poʻo le faapalaga, ae faʻapea foʻi le vai minerale. O fualaau faisuala e manaʻomia ai le nitrogen ma le potassium i totonu o le laau, lea e mafai ona faʻaaogaina taʻitoʻatasi ma o se paga e faʻaaogaina ai le faʻalavelave faʻalavelave. Afai e le lelei le eleele i mea tau meaola, ona tatau loa lea ona faʻaaoga i le tausaga e oo i le 10 kilokalama o le humus / paluga ma oʻo atu i le 15 g o vailaʻau faʻasaina (o lona uiga o le mamafa o elemene uma).

Afai o le meaʻai e maualuga lona taua, ole 5 kilokalama o mea faʻalautele ma le 8 g o le "vai maualalo" e lava.

E taua! Aua le faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi e mafai ai ona faʻamalosia le palapala.

Teuteu

O le faʻaaogaina o le pale ma le faʻaaogaina o lālā mamago, maʻi ma le paʻulaʻau e tatau ona faia naʻo le amataga o le tafe o le lapisi, ina ia aloese mai foliga o gutu (resin).

I tausaga muamua, e tatau ona seleseleina se laau i le tulaga o pupugogogo pe mamaʻi; e le o faia le mea na faia i se taimi vave.

E taua! ◊Oti le mea na vaelua ai le togalaau.

Togi

E le o suia le Sakura i le "moni" taumalulu, o lea e tatau ai ona saunia lelei ma faatonuga i lalo. Afai e te mautinoa o le taumalulu o le a na o ni nai gutu laiti, ona mafai ai lea ona e faʻamafanafanaina le fafie. Mo se taumalulu lelei i le faaiuga o le taumafanafana matou te faʻalauiloaina le pata ma le fugalaisa. E leai se faʻafitauli e le faʻaogaina ai faʻafitauli faigata e aofia ai le vevela, aua o le a faʻaosooso atili ai le tuputupu ae o le lanu meamata, ma o le a le maua e le laau le taimi e leiloa ai lau lauulu aʻo leʻi oʻo i le malulu.

I le vaiaso ao lumanaʻi muamua matagi muamua, tatou te afifiina ai le ogalaau ma nofoaga o le faapipiiina o mea e ufiufi ai, ma le vaega pito i lalo o puʻu o le skeletal ma le tele o meaʻai.

I le taimi lava e tasi, e le mafai ona faʻaaoga se ata tifaga po o se mea e le faatagaina ai le okesene e pasia.

E te iloa? I le tele o aai i Iapani, o le aso muamua o le aso faigaluega ma le aʻoga e fetaui lelei ma le taimi e ola ai sakura, o le mea lea o lenei aganuu e masani lava ona totoina e latalata ile aoga.

Faamai ma meaola faalafua: puipuiga ma togafitiga

E tusa lava pe e te mulimulitai i tulafono uma o le tausiga o laau, e le o se mea moni o le a le maʻi pe leai foi i meaola faalafua, talu ai o se faafitauli tele le toe faʻaleleia o tulaga lelei mo le atinaʻe i le vaeluagalemu ma e tele mea e le faalagolago ia te oe. O le mea lea, o se isi tala e uiga i auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi aʻafia o Sakura.

Seʻi o tatou amata i faʻamaʻi faʻamaʻi coccomycosis. O le faʻamaʻi o loʻo taʻua foi o le lanu mumu-enaena ma e sili ona matautia mo le laau.

Faailoga: lanu, fetaui ma le igoa lona lua, faʻaalia i laulaau i le amataga o le taumafanafana, foliga mai o lanu uliuli i tua o le laulaau.

Taunuʻuga: faʻalavelave tuputupu aʻe ma le faʻaitiitia o puipuiga, ma le faʻaitiitia o le teteʻeina o le kulimi.

Mafuaʻaga: faʻafefe o le vevela o le tau, faʻapea foʻi ma le tele o paʻu paʻu paʻu.

Faʻatau: le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalosi faapitoa, lea i le tele o auala o le a faʻaumatia ai le laau o le suka.

Puipuiga: faamamaina o laupepa po o le mu; eli i le amataga o le tautotogo; togafitiga puipuia ma fualaau (pe a iai se avanoa e faʻamaʻi).

E taua! O le totoina o le sakura i le taimi o le fugalaau e faasaina.

Aphid O le laʻau lauiloa o le a le tuua ai se laau totō i le togalaau. Aphids e feaveaia e papa ma e mafai foi ona gaoioi i le ea.

O se kolone tetele e le gata na solia le faamaoni o le paʻu, ae e toso foi le tele o le sua, lea e sili ona lamatia mo laau laiti. O se taunuuga, o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe ua taofia, ma o manua i luga o le cortex ua avea ma nofoaga sili ona lelei e ulufale atu ai mo meaola ninii. Ma le taumalulu foi e avea ma faafitauli. E mafai ona e faʻaaogaina le foliga mai o aphids, faʻapipiʻi i le ogalaau o vaseline, poʻo le kelu faʻalua tafatafa tafatafa. Ae peitaʻi, afai o le aphids e feʻaveaʻi i le ea, ona naʻo le iniseti ole iniseti e puipuia ai oe.

O lenei mea e faaiʻu ai le talanoaina o se laau matagofie tele. A maeʻa ona faitau le tusiga, na e iloa pe faʻapefea ma pe o le a le umi e fuga ai le sakura, o le a le ituaiga o ituaiga meaola, ma le auala e ola ai i totonu o le togalaau. I taimi muamua, taumafai e faʻaalu le tele o le taimi i le laau ina ia iloa ma faʻaleleia le faafitauli ile taimi.