Laʻau

Vaaia o violetisi ma igoa ma ata

E masani ona fenumiai tagata i viole i se isi aganuu - senpolia. E i ai ni mea tutusa i le va oi latou, ae o nei mea e lua o laau eseese ei ai a latou lava uiga e le gata i foliga vaaia, ae faapena foi i le anotusi (tausiga).

Soʻo ese fugalaau violē

Viola (vine violet) e tupu i nofoaga tatala, ma o le senpolia e talafeagai mo na o le faʻaleleia o totonu, aua e le taliaina le kiona. O le ituaiga muamua o fugalaau e aofia i le aiga Violet, ma lona lua i le genus Gesnerieva.

Lulu manogi

Tausaga Faaletausaga, lea e amata ai le faataatiaina o amataga o gauga i le tausaga na muamua atu i lo latou tuputupu aʻe. A maeʻa ona vevela, ona faʻapipiʻi ai lea i lalo e le ogatotonu o ato i lalo. O le mea lea, o fatu matutua e taʻoto i lalo o se togavao.

O le tulaga ese o lenei ituaiga o le taumalulu ma le lafoaia o gutu. Na te faapalepale ma le toʻa le malulu, ae i le malulu tele o le a sili atu ona lelei le ufiufiina o lala vavao e puipui ai le maalili. E fiafia le susu, ae e mafai ona pala ona o le faʻavaveina o le suavai.

Vaʻalelei Valea

Laʻau faʻamalosi ma le totoina o aʻa. Inflorescences e oʻo i le 4 cm, blue-lilac poʻo le samasama. Vagana ai le Alii Nelson. O le amethyst pogisa, toetoe lava o le uliuli. Fuga mai le tautotogo i le sogi.

Saintpolis

O le laʻau lea, lea e taua o le uzambar violet. O lenei igoa na tuʻuina atu ona o le vaega na maua ai. Ma ona o le foliga vaaia o se vaiola.

Faʻavasegaga ma ituaiga taʻutaʻua o violet totonu (senpolia)

Ua vaevaeina Senpolia i:

  • Vaʻaia ma lanu paʻepaʻe o soʻo se ata, o le i ai o le faʻamaeʻa. O ituaiga muamua na i ai ni fugalaau laiti, mulimuli ane o fatuga fou na i ai le tele o meaʻai.
  • Faʻapotopotoina i lanu malie. E toetoe lava oi latou uma e matamuli, ma faila. Papatusi ma mea leaga e sau i leo eseese. O ia senpolis e auai i faaaliga, e aoina mai e tagata ao mai.
  • Alamanuia, faʻaaogaina mo le tele o faʻatoʻaga i faʻatoʻaga faapitoa. E faatauina atu i latou i le tele o mea e teuteuina ai aso malolo, ofisa, fale o ofisa. Latou te le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, latou te fuga mo se taimi umi.

Faitau atili i le tusitusiga i totonu violet poʻo le Saintpaulia.

I le ituaiga laupepa:

  • tamaititi - tino lanu meamata;
  • teine ​​- o loʻo i ai se vaega pupula i le pito i lalo o le faʻavae;
  • tao - faʻaloloa, faʻatasi ma se pito i luga;
  • sipuni - faatasi ai ma le pito i luga ua gaugau.

E le gata i lea, o loʻo i ai papatusi:

  • laulaufaiva, faatasi ai ma ni manulele po o ni nifo faataamilo i le nofoaga;
  • manino pe lanu;
  • malosi po o sina mea laititi, lamolemole.

Saintpaulia faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese i le cm:

  • mini (e oʻo i le 6);
  • halfmini (e oo i le 15);
  • ala (20-40);
  • tele (40-60).

Faʻavasegaga e ala ile numera o peteliga faaopoopo:

  • afa-terry - 1-2 vaega i le ogatotonu;
  • terry - tele, e ese le faʻatulagaga, e faʻapitoa pe faʻapalapala.

E i ai foi le vavaeeseina e tusa ai ma le ituaiga o petals:

  • Pansies: 2 i le pito i luga, 3 i lalo. E le gata i lea, o mea faʻapitoa e laiti.
  • Fetu: tutusa lava le umi, faatulaga lelei mai le ogatotonu.
  • Campanula: fesootai i le pito i lalo. Talu ai ona o lenei mea, e le mafai e le senpolia ona faʻaalia atoatoa le faʻaleagaina.
  • Bowl: e le televave, ae e le tatalaina e le laau i latou i le iuga.
  • Laʻau: matua motusia. E lua e gaugau i totonu o se paipa, ma tolu alumi, tautau.

O le tele o le vao e faalagolago i luga o le meaʻai: i luga o vailaʻau o meaʻai ma le senpolia e le aʻafia e ola i le tele o laʻau.

O loʻo i ai foi le senpolia chimeras ma se laina faʻalauiloa o le lanu eseese i luga o le autu. O nei ituaiga eseese e manaʻomia i le aoina o tagata.

Lions Pirates Treasure

O pulupulu e piniki ma se kuluga vine. Ufiufi i fasi palapala lanu eleelea ma togitogi. Fuga lanu lanumeamata.

Melody Kimi

Laʻau faila i tafatafa o le nofoaga. O fugalaau e faigofie. O le 2 pamu pito i luga e le malie, o le malologa ma le tipi o le paolo tutusa.

Atua o le Matagofie

O le lanumeamata o Emerald e pei o se ogalaau laʻau tele. O fualaau aina o fualaau suamalie suamalie ma le lanu penisyst.

Austin lau ataata

O papatusi o loʻo iai ni laupepa volumetric. Fugalaau e foliga tutusa i le fetu, tasi, lilac-coral ma le lilac ma le tipi.

EC Admiral

Fugalaau i foliga o logo, sulu, lanumoana. O laulaʻau e faʻaigoa, o le maʻa o le maʻa. Aʻo le nofoaga o loʻo i ai le lanu piniki mumu.

Robs dandy lyon

Inflorescences e tetele, foliga-logo. Valiina i le lanu lanumeamata ma le beige. O le laʻau o le malachite malasi, ma le lanu papaʻe paʻepaʻe. Greens e fausia ni laupepa.

Boo alii

Se leo filemu lemu. O taʻaloga faʻasolosolo o penina, o nisi taimi e lanumeamata. O papatusi o se sipuni-tio, o le maa tioata.

Ming dynasty

O fugalaau e pei o se ipu, e sili ona faʻauluina i se vine ma le lilac hue. Greens ma faʻaalia manino le eseesega, vaʻavaʻa.

Luna Lily White

O laulaau e ufiufi, mutia i laʻau, ma fai ai se tamai vao vao. O inflorescences e aofia ai fugalaau e lua-lua.

Zemfira

O papatusi i le ogatotonu e fesuiaʻi. O petals e gaugau i totonu o lilac tubes faatasi ai ma laupepa ua maeʻa.

Satelite

Inflorescences o le amethyst-mūmū, e oʻo atu i le 15 cm. Lime lanu meamata.

Fulufulu lanu lanu

Blue laka. Petel peti o loʻo tautau, pito i luga. Laʻau faʻatasi ma se faaputuga, fai se ato.

Gillian

O fugalaau fugalaau e manaia. E tutusa ma cloves. O laulaau o le malachite, lapotopoto.

E leai ni mea

O fugalaau e kiona, foliga o le logo. I le ogatotonu o se vaalele loloto loloto. O lanu e manaia lelei.

Pink Sensation

Vaʻaiga eseese ma laʻau lanu meamata-lanu meamata. O fugalaau e taʻilua-faalua, laʻei, foliga o fetu. I le ogatotonu e tetele, sina pulu piniki.

Natalis Extravaganten

Inflorescences o lacy, white-lilac, ma se lanumeamata, sukalati poo le lanu piniki. Malaka lafoaʻi ma felafolafoaʻi i luga.

Lauga i Aso nei

E masani i pansies. Fugalaau fugalaau, semi-faalua, paʻepaʻe, faataamilo i le nofoaga o le lanumoana-violet-lanu piniki. Papatusi e lamolemole, lanumeamata.

Chain tali

O pupuʻu e lapopoʻa, moli malamalama, ma laina lalac vaivai i le ogatotonu. E faʻasolosolo i luga o le faʻaogaina o le paolo tutusa.

Queen sabrina

Laʻau fugalaau. I petal taitasi o loʻo i ai faʻamaʻi amethyst miti. O laulaau e tele-lapopoa, emerald.

Timuga

Buds of beige shade ma le lilac fringing. I le foliga o se fetu, e iai le peameni e 7 cm. O le atoa o le fale ua ufiufi i le sasa ma le paʻu.

Chimpanzee

Malachite foliage ma nifo. Fugalaau e susulu le leo. I totonu o le nofoaga o loʻo i ai laina papaʻe. O le fogaeleele e sosolo i suauu-lanumoana lanumoana ma stains.

Curess Dessert

Semi-faalua, lush, fugalaau e pei o fetu. E i ai se laʻau o le lanu e le masani ai, faʻamanatuina o le paolo o le fua o le fua. Faigofie le tupu.

Ua tupu le taumalulu

O petals e paʻu-violet, faʻatasi ai ma se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e siomia ai le nofoaga. O le vao vao e faʻaalia lelei uiga eseese.

Baltic

Mafolafola ma nifo, paʻu maa. O inflorescences e tele, taʻilua taʻalua, lagi-lanu viole, ma le lautele o le tau o se mea e sili ona paʻepaʻe.

Alice Blizzard Baths

O fugalaau e laiti, penina, ma popo faaopoopo i le ogatotonu. O papatusi e foliga mai i le fatu, lanu lanu susulu.

Snow lace

Tuuina atu le laʻau vave. Fuga o le manogi o se lanu sinasina-e sinasina ma se nofoaga mataga i le ogatotonu. O le faʻataina o le lanumeamata lanumeamata.

Popo faʻafefe

O fugalaau e foliga mai i le fetu, papaʻe, feʻalo i pito. O lenei ituaiga o saintpaulia e foliga mai o se taumafataga o se faaipoipoga. O petals e faʻasalalau: e le o iai ni avanoa, fasi, ma ni mea. E fuga tele.

Georgia

Buds faʻatasi ai ma lapoʻa ua gaosia, lapopoa, vali piniki ma togitogi lilac. O loʻo i ai se felanulanua o le lanu lanu meamata. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e fuga lelei.

Marquise

Laʻau tetele, faalua fagu vine. I totonu o le nofoaga e iai le tuaoi o le lilac ma le pito sili ona matagofie, lanu penina. Emerald greenery.

Makatala

O fugalaau, fugalaau fugalaau e tupu mai i lanu lanumeamata lanumeamata. Latou te feaveai solo i le nofoaga. Toto latalata ane, e maua ai latou foliga mai o se telefuga tele. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i fugalaau.

Lilac pele

O laulaʻau ua faʻavaeina e avea ma se rosette. Amethyst fugalaau ma le lilac core ma le pogisa. Tuputupu i luga o pedicels mafiafia. E faigofie tele le faʻaogaina o le vailaʻau. O le a mafai e tamaiti ona tausia o ia.

Pele pele

O papatusi uʻamea e lapotopoto, o le oʻama o le pito i fafo, o le ulaula i totonu. O le laau e sii maualuga i latou i le la. I le amataga o le faʻavae, o fugalaau e pogisa, laiti. Ona susulu ai lea, maua se lanu uliuli ma se tuaoi lanu-mama. Fugalaau e lanu, e mafai ona e matauina 2-3 vaiaso.

Blue dragon

O laʻau e tele, azure. Faʻataʻatia i se laina lanumeamata-papaʻe. O le vailaʻau e mataʻutia, e itiiti lava le misi i le tausiga, e mafai ona maʻi ma mamae.

Blue lananube

Fausia i Rusia. Fuga mai fugalaau faaselesitila tetele. O laulaʻau o le opaque, faʻapipiʻiina, ma pito pito i luga. Faatasi ai ma le malamalama tele, o le masani ai ona fausiaina vave vai inu.

Lago lanu moana

Fugalaau e pei o le Star e telē tele. Azure, faʻatasi ai ma se kulimi sulu i le ogatotonu ma le lanu viole. E fuga mai mo le tusa ma le 2 masina. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona ia tausia.

Lemon snow

Paʻu paʻu o penina ma paʻu samasama. O le ogatotonu ma pito e tuʻuina i le lapis lazuli. Vaʻaiga eseese: fasi malachite ma se faʻasologa o le kiona.

Villodene

Laʻau laʻauina: galati emerald i fualaʻau poʻo mea mama. O papatusi ua punou faataamilo i le nofoaga. Fugalaau apricot ma se faʻafefe o le lime.

Meaalofa mo se pele

O le mea teuteu o le lanu: o se lanu manogi mauoa ma le lauusiusi mama. Pulu lanumoana ma lanu viole. Auai i ata o fugalaau. E ui i lea, e faigofie tele ona tausia o ia.

Velvet

O lau o malachite mai le pito i fafo ma le mumu mai le lotoifale. Amethyst petals i se laina pogisa i le ogatotonu.

Violet

Ua totogo le togo. O laʻau e foliga mai i le fatu, mutia. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le lino-lilac.

Rosemary

Faatasi ai ma le emerald e gaosia ai papatusi. Fugalaau e pei o le Star i laupepa, pulumu lanumoana ma fasipolo i luga o se paʻepaʻe papaʻe.

Timi

O le lagomeli e faʻanoanoa, vaʻavaʻa. Inflorescences e matagofie, paepae. E teuteuina corolla i le lanu lanumeamata lanumeamata.

Mothu mumu

O laulaau e lalelei, lanumeamata. Corollas e mūmū mūmū po o le paʻu. O le faʻasologa e lautele, lanu piniki po o le kiona. Ua suia le lanu i le taimi o le tuputupu ae.

Magic o le alofa

O fugalaau e lapotopoto, faʻalua faʻalua, pei o pompons. Petals ua faaputuputu i se fetu. Beetroot coloring. O se laina paʻu malie e tafe i le pito.

Matagi susulu

O fugalaau o le lilac pale ma se vavae vine, lea e maua mai i nisi nofoaga se lanu lanumeamata.

Macho

Laʻau tele-fuga. O petals e foliga tutusa i le fetu, paʻu-amethyst ma se laina agavaʻa faataamilomilo faataamilo i le nofoaga. O lau e faigofie, fuamoa.

Ampel Senpolis

E i ai ituaiga meaola: o loʻo i ai la latou lanu lauolaola, ma o laau e tautau i luga o pito o le pusa. Totoina i totonu o atigi pusa. O nei ituaiga o meaʻai e faʻafelatai ma tafe, o le tele o auala laugatasia.

O ituaiga sili ona lauiloa:

  • Trestet Summer Skies i le malachite paʻu laʻau, faʻafefete;
  • Robs Humpy Faʻaiʻu faʻatasi ma lanu susulu ma fugalaau lanu;
  • Grotto i laʻau laʻau, lilac-cornflower inflorescences;
  • Ramblin Tulu ma lau paʻepaʻe papaʻe ma lavender pupula e ufiufi i le lanu violē;
  • Folin Snow ma le tele o fugalaau laiti o lanu sinasina-paʻepaʻe.

Laʻau laiti

E tusa ma le 2,000 swarf senpolia. Le tele lauiloa:

  • Avatar - fesuisuiai, fugalaau faʻapipiʻi faʻapitoa, o se uila malu faalelagi.
  • O laʻu agelu - lanu piniki i luga o pediki malolosi. Lea lanu lanumeamata ma se lautele, lanu penisina.

O ituaiga eseese o violetina (viola)

O ituaiga uma o le taumalulu-faigata, photophilous. Le sili ona lauiloa i latou:

Abendglut

O loʻo faia ai se ogalaau vao e oo i le 20-25 cm. O laulaʻau e lanu-lanumeamata. Oligi faʻamaʻi ma se manogi manaia, o le taamilosaga e oʻo atu i le 6 cm. I luga o le 3 petals pito i lalo, e iai lanu mumu-lanu enaena. Fugalaau e mafai ona matauina ia Aperila-Me ma toe foi i le tautoulu.

Adonis

Greens green grass hue. Laʻau elemene (13-15 pcs.) E tupu i luga o le maualuga 16-18 cm. O le fuga e tupu i le masina o Me.

Goldenkrone

Vaʻaia le vao i le 18-20 cm. O le pito i lalo o se vaʻa laitiiti, ma le lanu uliuli. E tupu mai ia Aperila ia Iuni, toe - i le masina mulimuli o le taumafanafana.

Grant Oregon Mixed Color

E oʻo atu i le 20-23 cm. Inflorescences e mumu-samasama. O petals o loʻo i luga, o le pito i luga o lanu o le uaina mūmū, o le pito i lalo e susulu i le lanu mamanu ma le lanu moana mumu. O fuga e mafai ona matauina mai ia Aperila ia Aokuso, toe - o le masina muamua o le tautoulu.

Faʻamasinoga

Se tamai togavao e oo atu i le 20-23 cm. Talosaga vave, mai ia Aperila seia oʻo i le tautotogo. O fugalaau e papaʻe ma se manogi manaia.

Mars

Laʻau tele i le lanu lanumeamata lanumeamata. O laʻau e loloto le lanumoana, manogi. O le pito i lalo o le talipupuni, ma le amethyst dark, toetoe lava o le uliuli. I luga o le pulou, e 24 fugalaau e tatala faʻatasi. O le vaitaimi o lo latou fuga mai: amataga o le tautotogo, e tupu lona lua taimi i le tautoulu.

Jupiter

Faʻatasi ma laʻau uliuli, e oo i le 15-16 cm le maualuga. O pamu pito i luga e paʻepaʻe le kiona, o mea pito i lalo o loʻo faʻapipiʻi-lilac, vevelvet. E fuga mai i le tausaga lua o le tautotogo.

Bambini

Tasi fugalaau e tele ona lanu: la, lanu piniki, uaina. O laumei lanumoana e tu i le ogatotonu.

Wittroka Terry Lace

O inflorescences o se kulimi matala, ma se lanu uliuli lautele. I se lio e oo i le 8 cm.

O lapisi totonu ma togalaau violet e tele naua ituaiga o ituaiga. Soo se tagata fiafia i laau totō e mafai ona filifili mo le faʻato'ā totoina o ituaiga eseese i lo latou fiafia. E sili atu mo tagata amata ona le filifilia mo ituaiga o mea e aoina, pei o le tausiga ia i latou e manaomia ai ni tomai patino ma le malamalama. E fautuaina e amata i ni mea faʻapitoa poʻo ni mea faʻapitoa. E sili atu ona faigofie le tausisia, ae sili ona manaia ma manogi.