Laʻau

Tinting Tomatoes: Laasaga i lea Laasaga

Tomatoes o loʻo mamafa le tausiga. Mo i latou, o tulaga, fafaga ma le pito i luga e taua tutusa. E tāua le tāua o le seleselega - o le faʻaaogaina masani o taamilosaga.

O lenei vaega e masani ona le amanaia e le au amata, saunia tomato e fausia ai luga le aoga, aveeseina mai o latou fua.

Le manaʻoga e totō tomato

I le tulaga lelei o le tuatusi o talafaasolopito o Amerika Tutotonu, o le aganuu e faʻaalia ai le faʻagasologa. O taumafanafana mafanafana, mafanafana mafana e mafai ai ona e pipi vine lelei i le tausaga atoa. Ma e leai se manaʻoga e faʻatapulaʻa le aofaʻi o tipu o le lona lua ma le maualuga. E maua uma e ovaries le taimi e faʻatumu ai ma matua.

O tulaga o lo matou atunuu e le fiafia i le totoina o tamato e pei o ni meaʻai. Ina ia mafai ai e fua ona maua le tele ma le tofo, e tatau ona tapulaa la latou numera. O le sini autu lea o le tuiina.

O le faʻatulagaga e faʻatagaina mo le toetoe lava o ituaiga uma ma ituaiga, e tusa lava pe latou te ola i greenhouses poʻo fanua tatala. Stepsons - o aʻafia itu e afaina tele ai le atinaʻe o vao:

  1. Vitamini ua aveese mai tamato.
  2. Faʻateleina le fua o le taimi e faʻatoʻa ai.
  3. Faaitiitia fua o le seleselega.
  4. O le ufiufi o vine ua lilofia. Le leai o se malamalama o le la e aʻafia ai le tofo o le fua.
  5. O se pale paleni o se siosiomaga lelei mo le atinaʻe o faʻamaʻi. Ma o laau vaivai ua vave ona afaina i meaola faalafua.

O le aveeseina o vailaau tetele e faʻasaʻo ai tagata nonofo i le taumafanafana ma a latou uarota mai le tele o faʻalavelave, e fesoasoani i le taimi vave o le fua tele o fua.

Le fatu o le pine ma le ituaiga

O le gaosiga o faʻataunuʻuina o le faʻaaogaina masani o laʻau e tupu mai i elela o lau. O se faʻatinoga faigofie e aofia ai le iloa o tulafono faʻapitoa - o afea ma pe faʻafia ona faʻatino, pe fia ni laasaga e aveesea i le taimi, o le faʻatonuina o le faʻatinoga. E taua foi le iloa o foliga o le taotoga o loʻo i totonu o ituaiga ma ituaiga o tamato.

Pasynkovka o loʻo faʻatatau i le fausiaina o se togavao ina ia mafai ai ona maua le tele o fuainumera o fua suamalie mama mai ai. E faavae i luga o lenei taʻiala, e fa faiga faʻavae e iloga:

  • nofoa tasi;
  • faalua lua;
  • tolu-fusi;
  • tu.

I se tasi o mea o lona uiga latou te aveesea mea uma, e aunoa ma se faʻasesega, o le itu itu. O le togavao e tupu maualuga, ua totoina tele tomato i luga. E masani ona faʻaaogaina i greenhouses. O lenei mea e le gata o le faateleina o le tele o fua ma se faaitiitia i le taimi o le matua. Ona o le lelei o le faʻaleleia o laau totō, ua faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻamaʻi, o togafitiga puipuia e faʻafaigofie. I le matala, o le metotia e faʻaaogaina i le vaitau o le taumafanafana.

I le tulaga lona lua, o se faiga malosi e totoe na faia i luga o le uluaʻi fualaau aina. Mulimuli ane, o isi laasaga o totoe uma e lua ua aveesea. Talosaga masani.

O le filifiliga lona tolu e maua ai iuga lelei i na o moega avanoa i itu i saute. I totonu o se avanoa faatapulaaina e faʻaaogaina pe afai e sili atu i le 1 sq. M le tuʻuina atu i laau taʻitasi. m - faʻaogaina le faʻaaogaina o le fale laufanua.

O le laasaga e talafeagai lelei mo tamatamaʻi maualuluga ma le faʻamaina o lauʻeleʻele avanoa. O le pale e faia i lea laasaga ma lea laasaga.

Muamua, o se pu malosi malosi e tuua i le pe tusa ma le 1 m. A fai se fugalaau fugalaau i luga, ona oomi lea o le ogalaau autu. Le laasaga lona lua - i luga o le fesuiaiga o le laina, toe laa i tua e uiga i le mita mai le faavae, filifili le isi faiga malosi e sosoo ai. A maeʻa ona faʻaogaina i luga o se fana fou, ona fusi lea o le lala o loʻo sui. O lea toe fai isi 2-3 taimi, pe afai e mafai ona faʻatagaina.

O le faapipiiina foi e aofia ai le faapipiiina o laau toto. E faʻatapulaaina ai le tuputupu ae o lala ma puipuia ai le faapipiiina o pulumu fualaau suamalie, lea e manino lava o le a leai se taimi e faʻamalolo ai. E faʻaaogaina foi i mataupu pe afai o ni nai fualaau e pipii i luga o le ogaumu autu. I lenei tulaga, ua totoina e le laau le mama malosi, ma maua ai se seleselega faaopoopo.

Toto le vao i luga o le laʻau pe a uma le pulumu fualaau aina pito i luga lea e nonoa.

O le isi vaega o le tulafono faatonutonu o le fuainumera o lau o tagata matutua. E le tatau i tumutumu ona faalavelaveina le fesuiaiga o le ea, faia se ata malulu i luga o fualaau toto mama. Aveese lau laʻau, aua neʻi galo oi latou o tagata auai i le gaosiga o le photosynthesis.

Sopoʻia e tusa ai ma togi

O ituaiga eseese o tamato e manaia. Mo le faigofie, fuafua le ituaiga o mea e tatau ona faia o vao, ua vaevaeina uma i vaega: e ala i le matua; tikeri ma le umi o le tuputupu ae; o le tele o fua; greenhouse ma eleele.

Uluaʻi matutua ma tulaga masani masani e masani lava e le o se laasaga. Afai e toalaiti ni vao, ae o le maualuga o mea e manaʻomia mai ia i latou, ua tupu i le 1-2 laʻau. Tomato o le gagana ma le tuai taimi - i le lua pe tolu. O le metotia ua fuafuaina e faʻavae i luga o tulaga o le totoina o le seleselega.

Faʻaitiitia le tuputupu aʻe, poʻo le filifilia o tamato - naʻo le taimi e tupu aʻe ai i totonu o eleele puipuia.

Semi-fuafuaina (tamato-toto) tomato e fai i le 1-2 togi i greenhouses; o fanau laiti e tuua i moega avanoa e faateleina ai le gaosiga.

Faailoaina (maualuga ma le faatapulaa le tuputupu ae) laititi i lalo o soo se tulaga. Latou te nonoa se pulumu fualaau aina na o luga aʻe o le 7 laupepa ma luga. Afai tatou te faatagaina le tuputupu ae o le tafe pito i lalo, e le mafai ona faatali le seleselega. O le tulaga manuia o le vaomatua e 1-2 vaovao mo greenhouses, i luga o ni avanoa avanoa 2-3. O se mea e manaʻomia muamua, o le faʻapipiʻiina lea o laau ma le oʻo mai o le tautoulu. I totonu o greenhouses, vevela, e le mafai ona faʻatapulaaina ia tamato i le tuputupu aʻe, pe a fai e tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo.

O ituaiga eseese (laʻau) e ola i le 1-2 atigipusa. O fuamato laiti ma fualaau tomati e le o laʻau i luga o le eleele, latou te na o le mautinoa e le paʻi i lalo laʻau ma lala. Afai e leai se fua o le fana pe ua uma ona sua, e aveeseina. I totonu o nofoaga puipuia - greenhouses poʻo fale - latou te lafoaia e tusa ai ma tulafono lautele, peitaʻi, o lenei ituaiga vao o 3 po o le 4 gaʻo ua faatagaina e fai.

O nisi ituaiga o tamato e vave ona togi i luga o laau i luga o pine. I lenei tulaga, ua tuua i latou. A maeʻa le 2 laupepa i luga o le pulumu, e fai se pine.

Tekinolosi mo le tuiina o tamato

O fua na totō i le eleele e oʻo atu i le faaiuga o le vaiaso lona lua e matua aʻafia ma amata ona maua le lanu meamata. I le taimi nei, o le tagata nofo i le mafanafana e tatau ona filifili uma i le filifiliga o le tuputupu ae - pe fia pine o le a ia tuua.

Autu autu

O le taimi muamua e aveese ai laasaga pe a uma le amataina o le puaʻa, pe a oʻo i le 5 cm. I lenei tulaga, o le eseesega i le va o le fualaau suamalie ma le taalaelae e fuafua e aunoa ma se mea sese: o le tumutumu o pulupulu poʻo laulaau. Afai e le masalosalo, ia gauai atu i le nofoaga e sau mai ai le paranesi. Laʻau tupu mai fafo e alu ese mai le ogalaau o le vao.

Ia mautinoa e aveese le faiga o loʻo i lalo o fugalaau maualalo. Laʻau e paʻu i le palapala ile malo pe faʻapuʻupuʻu ina ia le avea ma puna o faʻamaʻi. I se tasi taimi, e le sili atu ma le tolu laasaga ma laulaau ua aveesea mai laau taʻitasi.

Auala - i vaiaso taitasi ao tuputupu ae malosi. O tamato faʻamoemoe e tuʻuina atu i nisi taimi ni mea e ofo ai i le au fai togalaau: i le taimi o le vevela, e tupu faʻafuaseʻi luga le ulu, faʻalauiloa fugalaau fugalaau, afifi fua. O le tulaga e iloiloina e le taimi: pe a lava le taimi ao leʻi oʻo i le malulu, o fua e mafai ona faʻamalolo pe a oʻo i le susu susu. Afai e leai se faʻasoaga o aso mafanafana, e vavae ese ia pito.

Faʻalagolago i le atinaʻe o loʻo tuputupu aʻe, mai le afa lona lua o Iulai i le afa lona lua o Aokuso, faʻapipiʻi pito i luga o ituaiga faʻatapulaʻa e ola i luga o moega e le puipuia.

Faʻatonu Algorithm

E le fautuaina e le au faʻataʻitaʻi le faʻaaogaina o meafaifaʻaili pe a taitaia le tui, aua o isi vaega o faitotoa tatala mo faʻamaʻi ma vailaau.

  1. E na o le fufuluina o lima e faʻaaogaina ai galuega. E lelei le fufuluina oi latou pe a uma ona aveese ia sitepu taʻitasi.
  2. O le taimi sili ona lelei o taeao o se aso vevela.
  3. Laʻau faʻaputu o loʻo tutupu i fao. O lea la, o le tulaga sese o le a tolopo vave.
  4. Ia mautinoa ia tuua le vevela 2-3 cm le maualuga, e avea o se puipuiga mai le tuiina o pathogens, ma taofia ai foi le tuputupu aʻe o ni laasaga fou.
  5. O faiga faʻavae Basal e faʻalagolago i le tipi.

O vaega ua aveeseina ua tuu i totonu o se ato po o se ato ina ia le avea ma sulufaiga mo meaola faalafua, aua nei amata ona pala. E tuʻuina otaota i totonu o le faapalaga pe faʻaaogaina e fai ma mea e faʻaaogaina mo mea faʻaleagaina lea e faʻaaogaina ai palatini.

Afai e tele le totoina o tamato, e tatau ona e faʻaaogā se meafaigaluega - o se naifi, seleulu poʻo se faʻatemo. E tatau ona faʻamalosi i le tipiina o siama i le tasi le lafo. I le taimi lava e tasi, latou te siaki ma le totoa lona mama: latou te fofo aʻo lei amataina le galuega ma pe a uma ona tatu laau taʻitasi. Mo le faʻapalapalaina faʻaaogaina se vaifofo o le paluga palatini, hydrogen peroxyide poʻo le vailaʻau.

E fautuaina e le au faʻataʻitaʻi le faʻaaogaina o meafaigaluega mo le gaosia o togavao. O le faʻamaoniaina o se mea mamafa: o le a le mafai ona faʻasalaina itu o le lala o loʻo aʻafia i meaola leaga. O le isi puipuiga faaopoopo o le efuefu lea, lea ua sosolo i fasi pepa fou.

Fai mai Mr. Dachnik: o tulaga lelei ma le le lelei o le tuiina o tamato

Ina ia talisapaia uma le lelei o le faiga, ia lava le mafaufau i vaomatua tomato o le tomato i totonu o le togalaau: faasalalau vaovao poloka le avanoa i le la i tuaoi ma vaega maualalo, o le eleele e susu pea, e le o agai i luga le ea. O ia tulaga e alofaina i faʻamaʻi sili ona matautia o le aganuu: tuai moli, septoria, cladosporiosis, pala - paʻepaʻe, enaena, enaena, paʻu paʻu.

O faʻamaʻi pipisi e taofia ai le faʻatoʻaga o se vaega taua o le seleselega ma salalau faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi. I totonu o se kiona, o lenei mea ua faʻapipiʻi.

I totonu o le paolo o vao vaomatua, o selu ma slugs, o anufe o se mea e tafe mai ai, e sili atu le lelei o le lanu.

Afai o se vavega e mafai ona aloese mai nei faʻalavelave, o le seleselega o le a le aumaia ai le fiafia tele. E le masani ai le foliga, e le manaia le lanu, e maualalo le aoga o fualaau aina - o le taunuuga o le le lava o le malamalama, ea i laau toto lautele, ma fualaau aina - mea taumafa. O tau uma o galuega ma mea taugata e fesootaʻi ma le totoina o vine, o le felauaiga, totoina e le totogia ai ni tamato tumutumu, o loʻo taumafai e fua i totonu o tumutumu.

Ae o le taimi tatau ma saʻo le gaosia o tamato e fiafia i le mata: laina faasee o togavao mama ua teuteuina i fugalaau fugalaau mama i le taimi, o nisi foi taimi e sili atu nai lo latou. E faigofie i le vai, felafolafoaʻi, aoina faʻataʻitaʻiga ma faʻataunuʻu le fuainumera o apa mo le seleselega mo le faʻaaogaina i le lumanai.

Pasynkovanie manaʻomia le taimi ma le gauai - o le pau lenei o le toe foʻi o le taualumaga. Afai e masani ona leai se avanoa e asiasi ai i le fale o le atunuʻu, e ese le manaʻomia o lenei faiga ua totoina:

  • mo le galueaina o le greenhouse: Obads, Sanka, Danko, Alaska, Honey cream, Velvet season, Nevsky;
  • mo nofoaga tatala: Agatha, Adeline, Paʻu paʻepaʻe, Betalyuks, Gnome, Gina, Gigolo.

O nei tamato ua faʻamaonia i latou lava i itu eseese, ua paʻu'ū, vave ma vavalalata. I le maeʻa o le faʻatoʻaga, ua fautuaina ai Malinka ma Titan.

Ae ui i lea, e manaʻomia ei latou uma le faʻamalosi, faʻapea foi le aveeseina o taimi o laulaau pito i lalo latalata i le palapala. E le gata i lea, o ituaiga tōmato e talafeagai lelei mo eleele malulu e tatau ona faʻavae. A leai, o la latou gaosiga e le totogiina ai le taumafaiga na faʻaaluina.