Laʻau

Vaega o le tuputupu ae o fuainumera mai fatu

Au uo pele, i lenei tusiga o le a outou aoao ai pe faapefea ona ola i fuainumera mai fatu ma fai saʻo ma faigofie. O le a matou talanoa e uiga i faʻaaliga uma, ae muamua, seʻi o tatou iloa po o le a le ituaiga o laau.

Statice (Kermek notch) o se togalaau lauiloa. I tausaga talu ai, o le fiafia ia te ia ua matua faateleina. O le fugalaau e faʻaaoga lelei e tagata e teuteu i le laufanua, fuafua, e teuteuina i fugalaau i togalaau totō. Faʻateleina i Europa, o se faʻatoʻaga tele. E taua o le lavender sea.

I le ogatotonu o laʻau e lulu i tausaga taʻitasi. O le igoa sao o le numera. Ae masani ona mafai ona e lagona le igoa o le aiga - Statica. E masani lava ona faasino lenei igoa i isi ituaiga o limoniums: Tartar Kermek, Peres, Saina, Gmelin, masani, teleleaf.

O fugalaau e foliga mai, e foliga mai, e fuga mai ia Iuni-Iulai. Lanu e faalagolago i ituaiga. I le lautele, e lanu, lanumoana. E mafai ona vali ata eseese i lanu matagofie pe lanu: lemoni, lanu piniki, fusi, lanumoana, lanu viole.

O le aʻa o le static e malosi, taua. O le maualuga o le vao e mafai foi ona eseese - mai le 40 (Tatar) i le 80 cm (lauteleleaf).

Tupulaga tuputupu aʻe mai fatu

O le auala e sili ona lauiloa o le faʻauigaina o fuainumera o fatu. E mafai ona faateleina e ala i le vaevaeina o vao, ae o lenei metotia e mafua ai faigata. O le aʻa o le aʻafiaga e nofouta i le gafa. Broadleaf ua fautuaina ina ia toe totoina i le tolu tausaga.

Mo le ola mai fatu, o mea toto e mafai ona aoina faʻapitoa. E ui i le ogatotonu, o fua na matua leaga lava. Ma na o se ogaoga, umi, mausali le mafanafana. E ui lava i lea, o le a le taua le latou gafatia - 30%. E sili atu le lelei o le faatauina o fatu, o loʻo i ai le fua o le germination e 94-95%.

Saunia o fatu mo le totoina

O fatu fugalaau e laiti, faʻaloloa, o loʻo ufiufi i totonu o se atigi fagu paʻu. O le faʻamalolo o le malamalama e manaʻomia - togafitiga o fatu faʻasalalau. Ona susunuina ai lea oi latou i le Epin: 1-2 gogo i le 100 ml o le vai, faʻafefiloi i le vaifofo i le vevela o +20 ° C mo le 4-6 itula. Suʻega: 2 aso i le mafanafana susu.

Lafoaia o le eleele mo le fuainumera

Soʻo: soʻo se mea na faʻatau, fale-faia, oneone poʻo le peʻa, eleele mama. Lelei lelei alavai.
O eleele ma pusa mo le totōina e togafitia i se vevela vevela o le pālūlū lanu moli lanu piniki (1%). E mafai ona vevela le eleele ile ogaumu: o se vaega e le sili atu i le 5 cm, faʻaalia i le vevela ile 70-90 ° C mo le 30 minute. Isi metotia o le faʻapalapalaina o le eleele faʻaleagaina:

  1. Lafoaia o vaega laiti o le vai inu, o se vaifofo o le Actara, baseazole, ma isi fomaʻi.
  2. Faʻamafanafana i totonu o se fagu, i totonu o le lima mo le taoina, i le pepa.
  3. Faʻafefiloi palapala ma le phytosporin.
  4. Toe faʻataʻisaʻi ma faʻamaʻi.

Sauniuni o se pusa mo le totoina o fatu laau

Laʻau mo le luluina: mea faʻafefiloi, mata tioata - pe afai ua fuafuaina e totoina laau toto i luga o le eleele. Mo le totoina i totonu o potu poʻo luga o le faletalimalo, e mafai loa ona e suʻeina se laulau lapoa, poʻo ni fatu laau - mai le mea na maua mai ai fatu laau i se nofoaga tumau.

E fautuaina le vave totoina o fatu i ni ipu eseese ina ia le faalavelaveina ai laau toto.

Fuaina o fuainumera mo laau

Mo le totoina i Siberia, o le lūlūina o fatu mo fatu laau e faia i le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati. I isi itulagi, e mafai ona e amata mulimuli ane. O le aso gataʻaga o le ogatotonu o Mati.

Ua totoina fatu i luga o le eleele. Fafati lemu, sasaa i le oneone, ufiufi i le tioata. O fualaau e tatau ona lava avanoa i luga ole windowsill.

Laina i aso uma le ea. A aliali mai foliga, faʻaaogaina ma se vaivaiga vaifofo o le potassium ma tuʻuina i se nofoaga sili atu la.

Lanu i le fale, i le vevela o + 18 ... +20 ° C, e foliga i le 1.5-2 vaiaso. I tulaga le lelei, o fatu e mafai ona tupu mai mo le 3 vaiaso. O le mafuaaga o le malulu ma le leai o se malamalama. O vaʻa ma eleele e mafai ona faʻamalamalamaina i le 60 W malamalama mo le 4-5 itula i aso uma.

A maeʻa ona tupu mai, e masani lava ona masani le togavao i le ea fou, ave i aso uma se ata tifaga po o se tioata. Ua faasolo ina faateleina le taimi.

E faia le togi pe a aliali mai muamua lau moni. E sili lava pe a na o le pau lenei o le gaioiga.

Tausia ma le totoina o fatu o fuainumera

Faʻaalu ni laʻei pito i luga ma se faʻalavelave faʻapitoa o minerale:

  1. 1 vaiaso pe a maeʻa.
  2. Le isi - 1 taimi i le masina.

E seasea ona faasūsūina i le tau vevela, naʻo lalo o le aʻa, ina neʻi pa'ū le vai i luga o le laau. Totoina ile laufanua i le afa lona lua o Me, i Siberia - i le faaiuga o Me. O le mamao i le va o laau toto e 30-40 cm.

E le tatau ona tolopoina le suia i se nofoaga tumau. E ui lava i le le mautonu o le aʻa, e malosi ma tuputupu vave.

O le nofoaga mo le tuputupu ae o fuainumera e tatau ona susulu. E matua gafatia lava e tusa lava pe ave saʻo ave. Paolo po o le malu puipuia - e le talafeagai, o le a tupu le vaivai le laau, o le a le maua ai le tele o fugalaau, ma o le aʻa o le a amata ona pagatia mai le pala. O le eleele mo le totoina o vaalele, vaalele-ma le susu-e mafai ona fesuiaʻi. E le o faʻamalosia le numera i luga o le tuufaatasiga o le eleele, e mafai ona ola i soo se mea, ae tatau ona aloese mai le suavai. E pei o le tele o fualaau 'aina, o le fuainumera e iai se uiga le lelei i eleele palapala - o se nofoaga e iai le eleele e tatau ona faʻaitiitia.

A filifilia se nofoaga mo le tulaueleele, e tatau ona e mafaufau o le static e sili ona manaia, o nisi taimi e manaia. Pergolas, moega fugalaau i le faitotoa o le fale, nofoa ma isi nofoaga malolo, o le masani ona i ai o tagata eseese, atonu o se faaiuga le manuia.

Lauina o fuainumera fua saʻo i le tatalaina o eleele

E mafai ona toto fatu i se nofoaga tumau. O lenei mea o le a aloese mai le faʻaleagaina mo le totoina o Kermek. O le laau e vevela, e le taliaina se matāua o le vevela - o lenei mea e faʻatautaia pe a fuafuaina fuafuaga.

Laufanua Faʻataulaga:

  1. Ia Aperila-Me, a maeʻa le lalolagi ma le taufaamatau o le kiona malulu ona pasia, latou te saunia le palapala. Oliina, aveʻeseina o le rhizomes o le vao, faʻamaʻapeʻa, faʻavaivai, faʻasusuina ma minerale. Afai e talafeagai, faaopoopo le oneone.
  2. E taua le filifilia o se nofoaga matala ma le la e toto ai, ma se suavai lelei o le tele o le susu.
  3. O le fogaeleele o le eleele ua saunia ua matala, vevela. O le itu pito i tua o le laupapa e faʻaputu ai le 2 cm le loloto i le 30 cm.
  4. I le mamao o le 10-15 cm le salalau o fatu. Fafasi i le faʻafefiloi o peʻa (oneone) i le eleele (ile fua o le 1: 1).
  5. Faʻasuina mai i le paʻu papaʻu, ina ia le faʻapalapala le palapala, ma o fatu na tumau pea io latou nofoaga.
  6. Pe a aliali mai laau, e faʻamavaeina le togavao, ma tuʻu ai faʻataʻitaʻiga sili ona mamana. O le mamao i le va o le 30 cm.

E mafai ona tulaʻi mai le taʻavale. I lenei tulaga, ua lelei le palapala, o le mea lea ua faʻamalo le pito i luga - e le sili atu i le 2 cm le fatu. Tatalo le pito i luga. Ona tuʻimomomoina lea ma le faʻaeteete i ou lima poʻo se laupapa, faʻafeinu mai se pulupulu.

Faʻasalaga lelei (tele o le la, eleele lafoaʻi, e le masani ai le faʻamafa), o le a fuga mai le fuainumera i le amataga o Iulai ma o le a fiafia ia te oe i falalaau susulu i luma o le malulu.

Fai mai le Susuga a le Susuga i le Summer: statical on the balcony

O le laau ua tele televave mo potu, ae e sili ona matagofie i luga o faletito ma terraces. Faʻaaoga pusa lapoa tetele, pusa, vases. E lelei tele mai le omea, ae o palasisi, laupapa, maʻa, sima e talafeagai. Lelei suavai lelei e manaomia, e oo atu i le 1/3 o le gafatia e tuʻuina ai iliili, faʻalauteleina le omea, fausaga.

Ona faʻatumu lea i le afa o le meaʻai, fufuluina i se vaega o mea faʻaleleia o minerale, faʻafefiloi i le palapala, tuu le laau, fufuluina le palapala, lulu lemu le fatuina ina ia mafai ona faatumulia le va o aʻa. Ua nutimomoia le eleele ma tamatamailima ao faaopoopo. A uma ona totō, faʻamamaina ma le faaeteete vai. Tuu i le nofoaga saʻo.

O le vai mo le faʻaleleia o laau i totonu o nofoaga e tatau ona avea pea ma +5 ° C i luga o le vevela.