Laʻau

Pineapple Pumpkin: faʻamatalaga, totoina, tausiga

Palupa o lekiki o se ituaiga lea e manatu o le nutumu. O lo latou lauiloa i le au faifaatoaga e mafua mai i le suamalie o le tino, le lelei o le tofo ma le matua. Selesele ina ua mavae le 110 aso talu ona totoina.

Mai lenei fualaau faisua faia tapenapenaga mo le taumalulu, mea suamalie lelei. O le a avea i latou ma se faʻaopoopoga lelei i cereals. O le mauaina i totonu o supermarkets e faigata. E ui lava ile tausiga le lelei, e seasea ona tupu le ituaiga.

Faʻamatalaga o le Pineapple Pumpkin Variety

O palupa o paluka o loʻo i ai se uʻu mafiafia ma ni uumi umi. O le fua o le fualaau aina e tumau i le taimi o le taumafanafana ma masina o le tautoulu. O fualaau faisua e aofia ai le tele o suka. O lenei mea e faʻamatalaina ai le mafai ona faʻaaogaina mo faamoemoega o le kuka.

E tusa ma le 2 ona tausaga. O le faagasologa o le gaosiga e mafai ona matua faatelevaveina e ala i le fausiaina ma le tausisia o se tau lelei o le vevela.

Ole tele ole fua e tasi e le silia le 2.5 kilokalama. O ona pupuʻu manifinifi manifinifi e manaia le manogi manogi. O le umi o le teuina o fualaau faisua, o le tele lava o le faʻamatalaga. E totoina le pikiapu i le itu i saute.

Ina ia maua se seleselega i le ogatotonu ma i le itu i matu, e faʻaaogaina fale puipui. Mo le totoina o se kulupu, ua fautuaina e faʻaaoga le eleele lafulemu lafoaʻi.

Vaʻa mataʻutia o le paina pineapple

O loʻo faʻamatalaina i le tele o laʻau o vao, laʻau vevela, valiina i lanu lanu meamata. O loʻo aʻafia lelei le aʻa. I luga o le tasi itu, 4 i le 6 kulimi-fuamoli fualaau aina. O le paluga e pala, o le tofo o le nutmeg.

O isi mea faʻapitoa e aofia ai le umi o le taimi e teu ai, o le cosmetological and culinary value. I lalo o tulaga lelei, e oʻo atu i le 5 kilokalama o fualaau aina e aoina mai le 1 m2.

Laufanua Faʻamasinoga

O le palukeke o le elekiniki o loʻo i ai i totonu o laau e faigofie ona totoina. Ina ia totoina lenei fualaau faisua, e mafai ona e faʻaaoga fatu ma fualaau. E tatau ona faʻatau mea i se faleoloa faapitoa. O fatu aʻo lei totoina e tatau ona faʻamaʻi ile formalin.

O le mea mulimuli i le aofaiga o le 3 g ua soloia i le 300 g o se vai mafanafana. A maeʻa le gaosiga, ona faʻamago le mea totō. O lenei metotia e faʻaalia i le faʻaogaina ma le saogalemu. E le manaʻomia le tele o taimi. Ina ia tofotofoina le totoina o fatu, ua totoina. O le vevela o le vai e le tatau ona sili atu i le +55 ° C.

E fautuaina le salu e totoina pe a uma pateta ma leki.

E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le lamatiaga o faʻamaʻi. A uma ona eliina le eleele, e faʻamaligiina i se vaivaiga vaifofo o le paluga faʻasalalau ma faʻamaʻaina i se mea e aofia ai ni paʻu ma humus.

O le faʻafefiloi ua mamanuina e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻavave le tuputupu ae. E tatau ona maitauina e mafua ona o le malosi o le aʻa, e manaʻomia e le fale le avanoa avanoa. Afai e sili atu ma le tasi le togavao ua totōina i le 1 m2, o le a faʻaitiitia le fua.

Aua e te totoina pikiapu palu e lata i squash ma squash. O lenei aganuu e fiafia i le malamalama ma le vanimonimo, ae le gafatia faʻataʻitaʻiga.

O fualaau e tuʻuina i totonu o le eleele pe a maeʻa sauniuniga. O se faʻafefiloi e faia i le vaitafe, o le peat ma le humus e faʻaopoopo i ai. Faʻaleagaina le tuufaatasiga o palapala o se laasaga tatau. E mafai ona ola laau totő i pusa pepa, atigi fugalaau ma atigipusa faapitoa.

O le koneteina e tatau ona mago. Faʻasalaga e faia i le vaiaso. O le uluai laʻei pito i luga e faia i le 14 aso talu ona totoina. E faia i se aso mafanafana, filemu i vave itula.

Faʻasologa o Faʻasologa o Laʻau Pineapple Outdoor

Faʻatasi ai ma faʻaaliga sili ona taua:

  • timuga talafeagai ile palapala - e tusa ma le 2 l o le vai mafanafana e manaomia i le vao;
  • le faʻaofiina o meaola faʻasaina ma mineral - i vaiaso uma;
  • tatalaina - fesoasoani e taofi le suavai ma faʻaleleia le fesuiaiga o le ea;
  • o le seleselega e amata i le ogatotonu o le masina muamua o le autumn;
  • pine - o le au e faia pe a oʻo lona umi i le 1.5 m.

E tatau ona teu le pikiakisi paʻu i luga o le faapaologa po o totonu o le pusaaisa. O fualaau faisua e aofia ai fiber, vitamini, micro ma macro elemene.

O lapisi na saunia i lona faavae ei ai sona aafiaga lelei i le cardiovascular system, o okeni o le vaʻai ma le gastrointestinal tract. O faʻamalosaga e aofia ai foʻi ma se malosi malosi e le o matua.

Maʻi ma meaʻai

O le palu pulu penikeni e matua puipuia lava i maʻi eseese.

Maʻi / anufeFaailogaFaiga faʻavae
AnthracnoseFaʻailoga o laʻau laulaauFaaaogaina o le tuufaatasiga "Epin" ma le efuefu.
BacteriosisManua Brownish i vaega eseese o le laauFaagasolo e ala i se fofo o le apa memea sulfate.
AphidsO le aganuuTaeao e faʻafefete i le fefete ma le efuefu. O faʻatinoga e faia i vaiaso tai tolu.
Whitefly

Mr. Summer Summer: fautuaga mo le aoina mai ma le faʻaaogaina o le pike pineapple

Ina ia maua se seleselega tele, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  • E matua faasaina le luluina o fatu tuai.
  • O tamai ovaries e le tatau ona faʻafeinu. O lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻateleina o le faʻalauteleina o laulaau ma laulava.
  • Ina ia faʻamaonia le aoga o le palapala, e tatau ona salalau vaomago i luga o le saite.
  • E leai se manaʻoga e aveese vao.
  • E le tatau ona fafaga le laau i le malulu.
  • Afai o eseese fualaau faisua ma le mamafa o le mamafa, o fausaga lagolago e faia mai auala e le lelei.
  • I le faʻaaogaina o se meaʻai, e mafai ona faʻafaigofie le pulea o le tafe o le vai.

O le pineapple elekone ua filifilia ona o lona malosi malosi e tetee atu ai i pathologies o le eleele, le lelei, foliga matagofie. O lenei kulupu o loʻo i luga o le lisi o mea sili ona manuia.

O le le lelei o lenei aganuu e aofia ai le faigata o le tausiga o le sasa, o le manaomia mo le fausia o laau. E tusa ai ma le au atamamai, ma le tausiga talafeagai, o le fua o le a sili atu nai lo mea uma e faamoemoeina. O le taimi ma taumafaiga faʻaalu o le a vave ona totogiina.