Laʻau

Faʻaosoina aniani i le fulu

O elemene ua taua o laau toto. O ituaiga e aofia ai ituaiga taumafa ma mea teuteu. O lenei fualaau faisua o se punavai o le tele o vitamini, o lea e masani ona faaaoga i le kuka ma togafitiga masani. Latou te 'aina uma lanu kulisi ma ulu ulu.

O foliga mulimuli i foliga vaaia e foliga mai o se fulufulu. O lau uumi e i ai se foliga vaapiapi vaapiapi. Ina ia maua se seleselega tele, e tatau ona e mulimuli i se algorithm faigofie. Ona o le maualalo o le totoina o aniani i luga o se fulufulu o le a avea ma se pisinisi lelei faaleaiga.

Filifiliga o ituaiga sukalati e sili ona talafeagai mo le tulaʻi i luga o se fulu

O le laasaga muamua o le mauaina o ituaiga eseese.

Faatasi ai ma le tele o mea atofaina, e tatau ona tuu i ai le tele o vine. O fugalaau taʻitasi 3-5 e lafoaʻi.

VasegaFaʻamatalaga
Arzamas2-3 tau amata-ogatotonu. Frost resistant. E afaina i lago aisa, peronosporosis.
Bessonovsky2-3 uluaʻi amataga o le matua. O le faʻamaʻi faʻamaʻi, peitaʻi e mafai ona gasegase i le palapala.
Faʻatauga Sili
Rostov faaleleia3-4 muamua, taua. Tetee malosi, faʻamaʻi faʻamaʻi.
Sa faaleleia le SpaskyMasalo o le primordia, e masani ona matua. Frost resistant. E afaina i lago o le aisa ma gasemaʻi masani.
StrigunovskyOgatotonu, e tusa ma le 3 primordia. E afaina i meaola faalafua ma faamaʻi.

E sili ona lauiloa le riki-mataupu. E masani ona taʻua o le taumalulu, Tatar, duduk poʻo le oneone. O tausaga faʻaletausaga ma perennials e oʻo lava i le greens. O le eseesega tele i le va oi latou o le numera talafeagai o tipi. O le gaosiga mai le 9 mita mai le 20 i le 35 kilokalama.

Filifilia o aniani mo le faʻasiliina o laau, o uiga eseese e le tatau ona le amanaiaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lisi o mea sili ona lauiloa e tatau ona aofia ai ituaiga eseese o mataupu e pei o:

  • Aperila - vave, lau lapopoa. aua le ulavale mo se taimi umi. Tetee malosi, faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • Maisky - medium late onion, lea ua tupu mo le faatauina atu ma manaoga faaletagata lava ia;
  • Ural aiga - ogatotonu o le vaitau, le malulu ma le aoga. O laʻau ei ai se laʻau faʻapitoa ma le tofo suamalie;
  • Serezha - vave, taumalulu-faigata. O fulufulu lanumeamata e oʻo atu i le umi o le sili atu ma le 50 cm.

Chives e taua mo fulufulu manogi. O ona uiga e aofia ai le uumi o le uumi, foliga maaleale ma foliga vaapiapi.

A oʻo ina oʻo mai aniani aniani (lago) i se laʻau lautele lautele ma se tofo malosi. Mai le tasi laupepa, i lalo o tulafono uma, e mafai ona e a itiiti ifo ma le 20 kilokalama.

O Shallot o le taʻitaʻi i le numera o fulu lanumeamata. O tagata iloga o le taumafanafana ua matauina le maualuga o le gaosiga ma le le lelei o lenei ituaiga.

O le slime ei ai sina manogi o le sikalo, laʻau faʻapitoa ma fulufulu lautele. O le vailaau e puipuia i le maualalo o le vevela ma le matua. E mafai ona ola i totonu. Vaʻaia Kanata ma Aikupito e tele lanu o le aniani ua faʻaalia foi i le maualuga o le teteʻe i le kiona. E le faʻamalo ai e tusa lava pe iai ni suiga o le vevela.

Ina ia fuafuaina le numera o primordia, e tatau ona e tipi le ulu i le auala agai i tua. I le taulai atu i lenei faailoga, e tuʻuina atu e le au faifaatoaga ia vailaʻau o le sipuni.

Aso o le totoina o aniani i luga o se fulu

Latou te naunau, mafaufau i le mea e te alu i ai, le tau, le nofoaga e faʻatatau mo le totoina, ma uiga eseese. I totonu o le fale, ua tupu ai lauusiusi i le gasologa o le tausaga. O le mea autu o le tuʻuina atu o le la ma le faʻaleleia masani. O fualaau faisua ua totoina i totonu o le greenhouse i le vaitaimi mai Oketopa ia Aperila.

Saunia o mea e toto ai

O lenei laasaga e taua tele mo soʻo se aganuu. Muamua, e tatau i le tagata nofo i le taumafanafana ona faʻatau ulu ulu. I lenei tulaga, e tatau ona e fesili pe o le a le umi o le taimi e malolo ai. O le umi o le vaitau vegetative e faʻalagolago i lenei. Onion process prior to planting

O le isi laasaga o le lafoai lea o le sipisi ma sosolo i se vaifofo faʻamaʻi. Ina ia faʻavave le foliga mai o lanu, e tatau ona e tipi le siʻi i le kuata kuata. O mea faʻapipiʻi e tatau ona faʻamaluluina mo le 5-6 itula ile vai mafanafana.

Metotia mo le faʻaseseina o aniani i se fulufulu

E tele auala e totoina ai se seleselega. E mafai ona totō gamoni i eleele lafoaʻi, i le fale, i luga o le vao. Ona o lona le mautonu, e masani lava ona leai ni faafitauli i le faatoʻaga i taimi o togafitiga ma totoina.

I le avanoa tatala

E totoina laau toto i le amataga o le tautotogo po o le autumn. O le fatu na aʻoaʻoina e mafai ona totoina i se faʻamau poʻo se alalaupapa alalaupapa.

I le mataupu mulimuli, o le tagata nofo i le mafanafana e nofo i pulu i totonu o laina uumi. Ina ia totoina le 1 mita, o le ae manaomia pe a ma le 10 kilokalama o fualaʻau. O le laasaga e sosoo ai o le faʻapipiʻiina o fualaʻau ma eleele.

E le faigata foʻi le metotia faʻamau. E totoina fualaau faisua i togavao i le va o le mea e latou te tuua pe a ma le 10-15 cm. I le taimi o le totogoina o le autumn, o aniani pe a uma ona o atu i totonu o le eleele ua ufiufi i se vaega o fugalaʻau.

O eleni i luga o se fulu e mafai ona ola e faʻaaoga fatu. O lenei metotia e masani lava ona faʻaaoga, talu ai o le teu i le faʻatauina o fatu e le faʻamaonia ai le leiloa o le taimi. O le faʻatoʻaga muamua o le a na o le ono masina talu ona toto fatu.

O le lisi o togafitiga faʻatulafonoina e aofia ai le saunia o le palapala palapala, mulching, laʻei pito i luga, fafaga masani. O faʻataʻitaʻiga faʻamaonia na totoe pe a maeʻa, e masani ona totōina togalaau i totonu o se isi togalaau. O le mea lea, latou te faaitiitia ai tupe le talafeagai.

I totonu o le greenhouse

O le nofoaga e ola ai aniani i le fulufulu mamoe e tatau ona ausia manaoga nei:

  • se numera talafeagai o le faapipii. O nei masini e fesoasoani e teu avanoa, faateleina ai le gaosiga. Vaevaeina vaega faʻamafanafana vave nai lo le vavalalata avanoa;
  • le nofoaga sao. O le falemalama e tu i luga o se 'upega tafaʻilagi e malamalama lelei. Ina ia faia mo le leai o se malamalama, ua faʻapipiʻi filalalamps i totonu o le kiona;
    tosoina vai. O le faʻaauau pea o le faamamaina o se mea e manaʻomia muamua mo se seleselega tele;
  • o le i ai o se faiga e pulea ai le vevela o le ea. E le tatau ona pau i lalo +18 ℃. O le tulaga masani o le totoina o laau toto e faalagolago i lenei.

Sawdust

E masani ona faʻaaoga e pei o le palapala. E mafai ona faʻatau sau sui i se faleoloa fagafao. A o leʻi sasaa atu i totonu o se pusa ua saunia, o le mea faʻapipiʻi ua faʻamaʻi. Fai lenei mea e ala ile vai inu poʻo se vaivaiga vaivai o le paluga faʻasalalau. Tuputupu aʻi aniani i luga o le vao

O le pito i lalo o le fagu ua ufiufi i le suauu, ua aveese mai le ulu mai ulu. A uma ona faʻamalulu le galu ma faʻaputuina ulu ulu. E tatau ona faʻafeinu vai i luga o le kulumu ma se mea e saunia mai le sukalani ma le vai. 10 ml o le vaega autū e ave i le 1 lita o le vai. Le amanaiaina

E tumau pea le tumau o le susu mo le umi. O se atigipusa e mafai ona tuʻuina i totonu o le faletaavale poʻo luga o le faletusi. E tatau ona maitauina o le isi tolauapiga o le a manaomia ai se vaega fou o selu.

I le fale

I le fale, o aniani ua faʻaaogaina i auala nei:

  • i le palapala. E mafai ona faʻatauina le eleele lafulemu i se faleoloa fugalaau pe taina i se fale vevela. E sasaa le eleele i totonu o le atigipusa pe a uma togafitiga. Mo le moega e tasi o le a manaʻomia ai le 7-8 o le tele o ulu. O le lanumeamata e maua mai o se taunuuga ua lava lea mo se aiga e toatolu;
  • i totonu o le vai. Filifili se atigipusa lea e mulimuli ane ai o le a sasaaina se vaifofo e aofia ai vai mafanafana ma mineral fertilizers. E tatau ona faʻatulaga pulufana ina ia naʻo tulaga o loʻo iai i totonu o le vai. Ina ia taofia le pala, ua fautuaina e faaopoopo 2-3 mea papa o gaioiolosi ua faʻaaogaina i totonu o le koneteina. O fugalaau o le a faʻaalia i totonu o le vaiaso. E mafai ona e amata tipi pepa lau laina i le maeʻa o le 10-14 aso.

E tusa lava po o le a le metotia ua filifilia, e tele tulafono taua e manatua. O lenei fualaau faisua e maua mai i laau o le photophilous, o le mea lea e tatau ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga faapitoa. Vaʻa latalata i pusa faʻatasi ma aniani o le a tuʻuina faʻalaʻau faaopoopo.

E matua faʻasaina le tuʻuina o koneteina i le vai ma le eleele e latalata i le faʻavelaina o le afi.

I totonu o le potu e tupu ai le siʻi, o le ea vevela e le tatau ona itiiti ifo i le +22 ℃.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: le tuputupu ae o aniani lanu meamata i le eletise

O le Hydroponics o se auala lea e faʻaaogaina ai se vaifofo o meaʻai ma le faʻaogaina o mea e faʻaleleia ai le agavaʻa. O le faʻaogaina o lenei tekonolosi, e mafai ai ona pulea le puleaina o meaʻai, pulega o le vevela, gaioiose o le carbon dioxide, ma le tuʻuina atu o vaifofo paleni e aunoa ma ni faʻafitauli faapitoa. I le atinaʻeina o le hydroponic system, o mea uma e manaʻomia ile fua o fualaau aina. O aʻa o laau totino o loo i totonu o se siosiomaga o le ea ua tumu i le susu. O le sui e faia mai mea e le faʻafefe. Hydroponic bow bow

O lenei metotia e lauiloa i latou oe fuafua e maua ni lanu i le gasologa o le tausaga. O lona aoga sili lava o se vaitau puupuu e tuputupu aʻe.

Mo faʻalapotopotoga faʻaaoga faʻaoga eseese. O nisi oi latou o Arzamassky, Spassky, Union, Bessonovsky.

Ina ia mautinoa ua tele le seleselega, ua fautuaina e ave ulu o le seleselega o le seleselega mo le totoina.

O se pusa faaopoopo o le le lava lea o faafitauli o vao. Faafetai i le auala sili, o le faagasologa o le tutupu o le aniani e le tele se taimi ma e le manaomia ai ni mea taua. E sili le moni o nei mea pe a fai pisinisi. O le tupe maua na maua mai o se taunuuga o le a tauamiotonu ai tupe uma.