Apple laau

"Idared" ituaiga apu: uiga, mea lelei ma mea le lelei

"Idared" - o le tele o ituaiga laau o le taumalulu, lea e taatele i le tele o eria. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tuuina atu se faʻamatalaga o nei apu i ata, ma mafaufau i mea lelei ma mea le lelei.

Faʻasologa o talaʻaga

"Idared" - ituaiga eseese o apu, lea na gaosia e tagata Amerika i le 1935, o se taunuuga o le faʻavasegaina o ituaiga e le itiiti ifo le lauiloa "Jonathan" ma le "Wagner". O lenei ituaiga e le lelei, o lea e lauiloa ai, ua tupu mo le auina atu i fafo. I le faaiuga o le 60, na amata ona salalau i Ukraine ma Rusia.

E te iloa? O togalaau a Apple e tusa ma le 5 miliona hectares i luga o le paneta.

Laʻau faʻamatalaga

Apple laau o lenei ituaiga e tele lona uiga. E taua tele. O le laau e oʻo i le maualuga o le 6 mita, e volumetric, o loʻo i ai se ogalaau lapoa, lapoa tetele, lala lelei na alu ese atu mai le ogalaau i se pito i luga. Palani e foliga mai o se polo, lala e ufiufi i lau laau. Laʻau ma lala lanu o lanu uliuli-enaena, lala talavou, o se tulafono, o se paolo paʻepaʻe. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, faʻalanu, faʻalelei, faʻapipiʻi.

O ia foliga o se uiga o se laau e 5-8 tausaga le matua, ma o le faateleina o le tuputupu ae e matauina na o laau opu.

Amata ona fuga i le 3-5 tausaga o le olaga i aso mulimuli o Aperila - i le amataga o Me. O fugalaau e lapoa, foliga faʻalelei, paʻepaʻe, ma se lanu piniki manino, e fesoʻotaʻi i mea o loʻo i lalo o le vanu.

Vaʻai i ituaiga siliva lauiloa o apu: "Lingonberry", "Gala", "Florina", "Gift to gardeners", "Anis", "Golden Delicious", "Solanticedar", "Jonagold", "Arkadik", "Wonderful", " Jung ma Starkrimson.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o le apu e tele, pe tusa ma le 145-175 g. O loʻo i ai se foliga e pei o le kiona, o le lanumeamata lanumeamata-lanu samasama ma se lanu enaena lanu enaena e ufiufi uma le apu. O le paʻu e maaleale, ae sili atu le manogi, o loʻo ufiufi i le paʻu vaivai. Pulp o fualaau 'aina suamalie o le kulimi mama, malie, suamalie-suamalie, lalelei le lanu, lelei le fatuina.

O le vailaʻau faʻamalosi o apu

Mea vevela13,5 %
Suga10,5 %
Ascorbic acid11.5 mg / 100 g
P-active mea120 mg / 100 g
Faʻailoga faʻamalosi0,6 %

Kalori apples "Idared" o le 47-50 kcal.

Malosiaga malosi o fua

Squirrels0.4 g - 2 kcal
Fat0.4 g - 4 kcal
Carbohydrates9.8 g - 39 kcal

Fua o le malosi o eletini, gaʻo ma gaʻo palu: 3% / 8% / 83%.

Manaomia o le malamalama

O le malamalama o le vaega taua lea e faamautinoa ai le faagasologa o le photosynthesis. Talu ai ona o le pale o le laau ua matua atiaeina, e manaomia ai le teuteuga taimi e saunia ai le itu ma luga o le malamalama. E taua le faʻamautinoa o le malamalama atoatoa e oʻo atu i le pito i luga ma le totonu o le pale i itu i saute ma sisifo.

Manaomia o le eleele

O le eleele lea e tupu ai apu o "Idared" e tatau ona maloloina, ma lelei lelei ma le vaʻaia. O pito sili ona lelei o vaega ia chernozem ma moli malamalama. Acidity (pH) - 6-7. E le tatau ona latalata atu le eleele i le 2 mita mai luga.

E taua! E le taliaina e le Apple apple vaega i lologa faifai pea, o lea e tatau ai ona totō i nofoaga maualuluga.

Faʻasalaga

O le pollen o lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se maualuga maualuga o le maufetuunaʻi - 42-87%. I le tulaga o le natura-pollination, mai le 1.7 i le 2.4% o fualaau aina ua faia, i le faagasologa o le eletise fausaga - mai le 2.7 i le 7%, e palota autu - mai le 12 i le 24%. O vailaau eleelea mataga e taua o ituaiga eseese: Wagner, Ruby Duc, Red Delicious, Gloucester, Florin.

O laau Apple o le ituaiga o Idared e iai a latou lava fanau, o lea e fautuaina ai e le faifaatoaga le totoina o laau toto e lata ane.

Fruiting

Ituaiga o fualaau aina - fefiloi O fua e tutusa lelei lava i le umi o paranesi, e leai se faʻaaliga e matauina. I le taimi o le seleselega, e 2-3 apu o loʻo teuina i luga o le faʻama. I vaitaimi o le faʻaleleia o le seleselega, o fua e masani lava ona faia ai se meaola laitiiti.

O le uluai seleselega e tatau ona faʻamoemoe 5-6 tausaga talu ona totoina se laau.

Gestation period

Maea maeʻa le vaeluaina - aso mulimuli o Setema. I le amataga o lenei vaitau, e le fautuaina le fua e aoina mai, aua e ono afaina ai le tofo ma le lelei o apu.

E te iloa? Mai le 16th i le 19 senituri, na teuteuina e Europa ia laau o le Tausaga Fou ma apu, ma filifilia fua susulu.

Tuuina atu

O laau Apple o lenei ituaiga e tele fualaau aina ma e masani ona fua mai. I nisi itulagi, o fua o fua o le fua e tutusa ma le 300-400 centent / ha. I le 6-7 tausaga e oo atu i le 30 kilokalama o apu, o le 10-13 tausaga e oʻo i le 90 kilokalama.

Malosiaga ma le teuina

O apples apples e sili atu ona mafai ona feaveai, o lea e masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega tau pisinisi. Le maualuga o le aoga ole fua - 88-92%.

I lalo o tuutuuga talafeagai, o apples e mafai ona tumau le ono masina e aunoa ma le leiloa o latou meatotino. Afai o le nofoaga e teu ai o se pulou, o fua e mafai ona taoto mo le ono masina, pe afai o se pusaaisa - seia oʻo i le vaitau o le taumafanafana e sosoo ai.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

O se meatotino sili ona lelei o lenei ituaiga o le tetee atu i le tele o faamaʻi ma meaola faalafua, aemaise lava ile vaega lanu enaena. E tatau foi ona maitauina o nei apu o le a sili atu ona puipuia i le paʻu, o lea e tatau ai ona faia se puipuiga i le taimi o le tuputupu ae.

O le faigata o le taumalulu

O le tuputupu ae o apu eseese "Idared" ua fautuaina i itulagi e le pau ai le vevela i lalo -20 ° C, talu ai ona o le gasegase e faʻafefeina ai laau e maualuga e oʻo lava i le maualuga o le afifiina o mea. I nofoaga mafanafana tikeri o le faigata o le taumalulu o le averesi.

E taua! O laau Apple e le faigofie ona tetee atu i matagi malulu, o lea o le a le aoga ai se nofoaga ma faʻamaumauga faifai pea.

Faʻaaoga fua

E fautuaina ina ia 'ai fua fou, lea e tumau ai meatotino taua uma. Latou te iloa i le tele o le fiaai, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o sua ma compotes. O fua e faia ai fualaau mamago lelei, jams, ma jam. Ua faaopoopoina foi i salamu ma pusa, lea e maua ai le ipu se meaʻai muamua.

Malosiaga ma vaivaiga

O lenei vailaʻau e tele uiga lelei, ae o nisi mea le lelei e mafai ona maua faʻatasi ma i latou.

Faʻaauau

  1. Fua tele.
  2. E onosaia le mago.
  3. Maea sili ona mafai ona feaveaia.
  4. Maualuga maualuga o fetuutuunaiga i le siʻosiʻomaga.
  5. Amataga muamua.
  6. O fua e teuina mo se taimi umi.
  7. Mausali o le tele o vitamini.
  8. Faʻaaoga mo le fausiaina o ituaiga fou.

Faʻasologa

  1. Faʻaitiitia le teteʻe i le paʻu ma le paʻu palapala.
  2. Manaomia le fafagaina pea.
Afai e te manaʻo i lau laau o le a fua mai i tausaga taʻitasi, faitau pe faʻafefea ona taulimaina paʻu palapala i luga o le apu.

O le iloaina o uiga autu o le apu "Idared" ma le usitaia o fautuaga autu mo le tausiga, o le a le faigata le fai togalaau ona maua sili atu le seleselega o fua.