Fua o le gaosiga

E sili atu ma lelei le gloxinia! Faʻapenaina e fatu ma vaega o se laau

Tagata nonofo i le Latin American tropics - Gloxinia fiafia e totoina vao. O fualaau fou e mafai ona maua mai le aʻa, laʻau ma le meaʻai, vaega o le lau, ma nisi o meaola - e oʻo lava i le popo. E le gata i lea, o le gloxinia e faʻalauteleina e ala i le vaevaeina o le fatu ma fatu, lea e mafai ona maua e ala i le palotaina i totonu o potu poʻo le faʻatau.

Fatu

Ina ia ola Gloxinia mai fatu i le fale, e manaʻomia se vaitau o le olaola e palota ai se laau, e faʻaaoga ai se pulumu vaivai. Afai o le palota na faamanuiaina, pe a uma ona fufuluina fualaʻau, ona fai lea o se fualaau lanumeamata, lea e tusa ma le tolu masina e avea ma se pusa vevela.

O tamai tamai efuefu e tupu fua i totonu, e maua mai i ni vaega. O Germination e tumau mo le lua i le tolu tausaga.

Gloxinia tupu mai fatu e gaosia e le tagata lava ia, atonu e fou, e le pei oi latou o le tina, varietal uiga.

I luga o le faʻatau o loʻo i ai fatu o ituaiga eseese Gloxinia, pagota, mo le faigofie o le lūlūina ma vave faʻamaʻi, totonu o pusa tioata.

Sowing Gloxinia fatu ia Ianuari, Fepuari, Mati i luga o le maualuga o le faʻafefiloi o palapala palapala (palapala palapala ma le oneone) ma ufiufi i le afifi palasitika.

Air, susu ma taofi i se nofoaga mafanafana (mafanafana lelei - 24-26 º). Lanu foliga mai i le lua vaiaso.

Afai o loʻo lūlūina le lūlūina, o loʻo ola i le laasaga o laʻau cotyledon, i le mamao e 2 cm mai le tasi.

Afai e tasi pe lua paipa o laulaau moni, o le gloxinia talavou e mafai ona faasolosolo malie malie mai le "greenhouse" pulega ma gaosia i ni tamai "cactus" ipu mo le alualu i luma.

Laau fou e maua mai fatu fuga e uiga i ina ua mavae le fitu masina.

Laʻau tipi

Sela o le seleselega mai le telelelei atiaʻe lau o le pito i lalo: tipi le laʻau ma se 'ie 1 cm. Nai lo palu mafiafiai lena mea o se pulou lapoa e fausia mai ai.

Otioti laulaʻau muamua-implante ala i le faʻaaoga totonu o le vai na o petiole. E tatau ona faapipii le tafe o le vai. O aʻa e faia i totonu o le lua vaiaso, pe a uma ona totōina le lau laau i le malamalama, eleele palapala.

E mafai ona e vave aloese mai le suavai, e faʻatau lapisi lau i le faʻafefiloi palapala, ma togiina i totonu o se fasi fafie. I lenei tulaga, ua ufiufi le uafu i se ata palasitika palasitika, uumi, susu ma tausia i le vevela e le itiiti ifo ile 22º. I le avea ai o se tulafono aʻa i totonu 2-3 vaiasoma ia fuga o le taunuuga o le gloxinia e mafai i le tausaga lava e tasi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se laupepa

E mafai ona toe faʻafouina i le tele o faʻalavelave faʻalavelave faʻavaomalo mai le tasi laupepa.

Mo le mauaina o le gloxinia fou i lenei auala, vavaeese le lau lapopoa, notch lona mata mata i luga o veins aupito tele mai le pito i lalo, tuʻu le itu i luga o le palapala susu, faʻafefiloi ma ufiufi i le kiriata palasitika.

Faʻasusu masani. lele ma le vevela o le 22-25ºС i nofoaga o mea e aofia ai aʻa, ona sosoo ai lea ma nodules o laau toto tutoatasi.

E mafai foi tipi le laupepa ile 2-3 vaega, tuu i totonu o se eleele mama ma faʻafeʻalo i totonu o se paʻu paʻu i le tutusa o le vevela.

Pipi


O nisi o meaola o le gloxinium e maua mai ai le gaʻo. Ana vavae ese pe a uma le fugalaau ma lalo i le vai i le loloto o le 1-1.5 cm. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona paʻi le puipui i pa puipui. Ua faaopoopo le vai pe a talafeagai ai. I totonu o le masina, o aʻa ma nodules ua faia, mulimuli ane ua totoina ai Gloxinia i le lumanaʻi.

Faʻamau i luga

I le mea e tupu ai le laau tele itu itulatou vavae ese ma aʻafia faʻapea foʻi pei o laulaʻau lau - Faʻavae i le vai, poʻo le vave lava i se faʻafefiloi o eleele. O le Gloxinia e tupu mai i le tausaga e tasi.

Vaevaega Tuber

Afai o le pulupulu na faia tele pupulona tipi i ni vaega ina ia maua e vaega taʻitasi lona lava sao. Vaʻaia togafitiga faʻamaʻi, faʻamago 3-4 aso ma totoina i totonu o pusa eseese.

Tulaga mo le manuia o le galueaina o talavou i le fale

O laau fou, aemaise lava i latou na maua mai fatu, i le tau muamua o le taumalulu e mafai ona tupu e aunoa ma se malologa. I lenei tulaga, e tatau ona e tausia lelei se mea mafanafana ma se malamalama lelei lelei ma se malamalama faaopoopo.

Ae peitai, o lenei auala o le anotusi o se tuusaunoaga i le tulafono lautele o loʻo i ai i gloxinia uma taimi o le atinaʻe malosi laʻau ma le tele o fugalaau mai Mati ia Oketopasuia i le taimi malolo e aunoa ma ni laulaau ma aʻa i totonu o le 3-4 masina.

I le taimi o totoe, o le gloxinia tuber e tatau ona i ai i se nofoaga pogisa ma le vevela e le itiiti ifo ma le 10 tikeri.

A maeʻa ona ala i luga - tupu mai i Ianuari-Fepuari-Mati, e totoina le pulupulu i se faʻafefiloi fou, vavalaʻau ma le lelei, tuʻuina i se mea mafanafana e aunoa ma le susulu malosi o le la ma faʻamamaina lelei ile tafatafa o le ulo ina ia susu le eleele, ae le o le vai faʻauʻu.

O le ea o loʻo siomia ai le laau e masani ona liliuina pe tuʻuina i totonu o se ulo falatini i luga o se fata ma susu susu.

I le gasologa o le tuputupu ae o le vaitau, fafagaina i vaiaso taitasi, fesuisuiai o fugalaʻau faʻasaina ma faʻamalaina o minerale (faʻaitiitia le aofaʻi o le nitrogen, potassium ma le taukalama). I le taufaʻaiuga o le autumn, pe a oʻo le lanu mulimuli ma le lanu samasama ma mamae, faʻafefe ai le vai ma aveese mai fatu mo le teuina.

O le mea lea, o faʻataʻitaʻiga talavou e faʻataʻitaʻiina ai tagata matutua e mafai ona maua ai le ola i tupulaga fou o laau totō.

O tamaiti aoga o le vevela - o le gloxinia, faʻato'ā mafai ona maua avanoa i laau ma, i lalo o tuutuuga tatau o le taofia, atiina ae faʻapena vavalaʻau ma laʻau mamana ma fatu tetele.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o le gaosia o Gloxinia:

Mea aoga

Lalo o se lisi o tusiga e mafai ona aoga ia te oe:

  1. Plant Gloxinia
  2. Gloxinia fuga
  3. Maʻi ma faʻamaʻi pepe Gloxinia
  4. E faʻapefea ona tausia le Gloxinia i le taumalulu
  5. Ituaiga o Gloxinia