Laʻau

Bubble Luteus: ata, faʻamatalaga, togavao

O laʻau faʻapitoa lauiloa e faʻaaogaina i le teuteuga faʻaonaponei o le togalaau e aofia ai le mea teuteu o le Kalinifolia Luteus (Latin: Physocarpus opulifolius Luteus). E sili atu le matagofie pe a fausia se pa, talu ai o lanu eseese na maua mai e laulaau i le vaitau mafanafana e fatuina ai ni mea manaia matagofie. E le mafai ona maua lenei laau i le teritori o paka tuai ma sikuea, aua ua na o ni nai tausaga na totoina i Rusia. E mafai ona e vaʻavaʻai atu i nofoaga faitele faʻapitoa.

Faamatalaga o le Luteus Bladderwort

I le vailaʻau, i foliga vaaia ma fausaga, latou te foliga viburnum, o le mafuaʻaga lea na ia mauaina ai le muai filo i lona igoa. E faʻatatau i le vailaʻau, mai le 3 i le 5 le maualuga o laʻau o loʻo mataituina, lea i taimi eseese o le tausaga e faia ai ni lanu eseese. Mo le taimi muamua e fuga mai i le tautotogo, o le paolo e moli, i le taumafanafana o le lanumeamata lanumeamata, ma i le tautoulu e liua i se mumu mumu po o se kopa.

E oʻo atu i le 3 mita le maualuga o le mumū ma le lautele. O le salalau ma le paʻu o lala ua fausia ai se pale.

O faʻalavelave lushus o Luteus faʻatasi ma le tele o lanu lanumoana-lanu paʻepaʻe poʻo le piniki e lima-faʻafefeteina, ma le tele o sima, tatala i le amataga o le taumafanafana, ma a maeʻa le masina o fua o se tulip foliga. Mai le lanu mumu, e faasolosolo lava ina liu enaena, lea e feteenai ma le lanu o le vao.

O lau ma fua o le a sili atu le malamalama ma sili atu ona lelei, o le tele o le la e maua i le vao i le nofoaga o le tupu aʻe.

Bubble Luteus: totoina ma tausi

Mo le matagofie ma le matagofie o laʻau, o loʻo manaʻomia e le vao le palapala 'eleʻele ma le lauʻeleʻele ma le faʻafefe.

O le totoina o se laʻau Luteus e aofia ai mea nei:

  • i luga o se nofoaga e susulu lelei e le la, eli lua 50 cm le loloto, i se mamao e 100 cm mai le tasi - mo se pa, 200 cm i se vaega vaega;
  • peʻa poʻo le humus e tuʻuina i luga o le lua;
  • o se fatugaʻau ma le palapala eleʻele ua tuʻuina i se malologa ma ua ufiufi i se eleele lafulemu eleele;
  • vai tele, lea o le a faatelevaveina ai le faagasologa o le totoina o le togavao.

O le tausia o le vailaau e sili ona faigofie - faʻaleleia masani, vaʻaia o le palapala ma le tuʻuina atu o le aʻa mai vao.

I le taumalulu, i fulu malulu, e mafai e goto ona malolo, ae i le tautotogo e mafai ona e tipiese vaega oti, o le a le afaina lava le laau.

Aso ma foliga o le totoina

O le aʻa o aʻafiaga o fualaau o laau e mafai ai ona mauaa le aʻa i soo se taimi o le tausaga, vagana ai le taumalulu. I le maeʻa o le tautotogo, totogo ma matala, ae leai ni aʻagogogo ua totoina. I le amataga o le tautotogo, ao le i aliali mai i totonu o le vao, e fetaui foi mo le totoina muamua poo le toe faʻaleleia o meaola.

O se eria e iai le malulu poo le la ma le suavai lelei o le a avea ma nofoaga lelei mo Luteus photophilous.

O le vai ma le palapala ma le maʻalaʻau o mafuaaga autu ia e le aʻafia ai le togavao. O isi tulaga uma i le taimi o le totoina e le o se mea e sili ona taua mo se togalaau malulu ma le le lelei. O faʻamaʻi ma meaola faalafua e toetoe lava a le maua i luga o laulaʻau ma ogalaau o le vailaʻau, ina ia manuia lelei ai soʻo se siosiomaga.

O faʻafanua faʻafanua e aofia ai mea nei:

  • eli lua ma faʻatumu i se laʻau lelei o le turf, peat ma le oneone, e manaʻomia 14 aso aʻo lei totoina;
  • tuu le ua i luga aʻe o le eleele;
  • Aua le faʻaaogaina fagu faʻasoa;
  • faʻaopopo le eleele i le lua pe a uma le faʻamauina o le eleele ma ia mautinoa o loʻo tumau pea le susu o le palapala;
  • mulch le laufanua faʻataʻamilo ile fatuga ma le peʻa tasi i le masina.

Faʻaiga ma fafaga

O le faatumauina o le susu i le eleele o se vaega autū i le tausiga o togalaau, e manaʻomia mo le tupu vave ma vave le tuputupu ae.

Suavai le vai e tatau ona fafagu i le vaiaso, ma i le vevela vevela e faalua lita 40 o vai.

E le manaomia e le laau le laei masani, ae o lo latou faaaogaina e aafia lelei ai le matagofie o le fugalaau ma le susulu o lau. O se tasi o fualaau mo le faʻamaina o le faʻamalolo o loʻo mulimuli mai. I le 10 l o le vai, o le 0.5 l o mullein o loʻo oso. Faaopopo le 0.15 lita o le urea ma le aofaiga tutusa o le ammonium nitrate.

Fertilizers ma le eletise e afaina ai foi le tele o laʻau. O mea faaopoopo minerale e pei o le nitroammofoski e taua i le tautoulu e faamalosia ai le aʻa mo le taumalulu.

Totoina vao

O le teuteuina e le o se mea taufaafefe, ae e taua foi mo le cystic fibrosis. I le tautotogo, e tatau ai ona aveese lala mago mago. Faia lenei mea ao lei tupu laulaau. O le faʻaleleia o le togavao e manaʻomia mo se foliga matagofie ma matagofie. E manaʻomia le lūlūina mo le laau, aemaise lava pe a uma ona tupu, i le ogatotonu o le taumafanafana, pe a amata le tuputupu ae malosi o lālā. Fugalaau fou e leai se silia ma le afa o le uumi.

O foliga o le togavao e pei o se vaipuna. Ina ia suia le foliga ma faia se lautele lautele, o le a vavaeina lala i le maualuga o le 0.5 mita. Ua aveeseina ia togi laiti, ma totoe ai le 5-7 o le malosi. Mo le tuputupu ae tele, lalaga i se maualuga o le tasi ma le afa mita.

Tulafono mo le gafa

E masani lava, o le filifiliga i le suia o mea masani e sau pe a fuga sina mea itiiti, e mamae pe e te manaʻomia le suia o le nofoaga o le tuputupu ae mo se mamanu sili atu ona lelei o le fugalaau faatulagaina i le togalaau. Ona siitia ai lea o le vao matua i se isi nofoaga faatasi ai ma se faaputuga o le fanua muamua, i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. Ina ia aua nei ave le avega o le rhizome, e vavae ese lala ola maloloina, tuu ai le 30 cm mai le ogaumu, ma solo mamago.

E sili atu le tausiga o vao ua gaosia e tusa ai ma tulafono masani mo le tausiga o se fatuga laiti. Fertilizers i lenei tulaga e mafai ona avea ma se vai e tasi e faʻamaʻa ai e Kornevin i le taimi lava e maeʻa ai le gaioiga ma le faʻaogaina o pale paleni faatasi ma Epin.

Faiga Faʻavae

E tutusa lelei auala o le faʻaleleia o Luteus pei o le tele o laau toto.

O 'oti ma vaevaega e faia i le amataga o le tautotogo po o le autumn i le faasologa lenei:

  • O lālā lignified ua tipiina ma aʻa i se paluga o peat ma oneone;
  • faʻasoa aʻa o vao ma faʻavave vave ona faʻafeiloaʻi, e le mafai ona faʻamago;
  • tele suavai le nofoaga e toto ai ma ufiufi ai se ata tifaga, siitia i luga o taimi ma faʻalauiloaina le 'au;
  • puipuia mai le kiona e ala i le mafanafana ma ufiufi mea.

O le tuʻuina atu e faia i le vaitau o le tuputupu ae ma le fuga. I le filifilia o se lala ola maloloina, tataʻi i le eleele ma faʻaleleia, aveese le laʻau i lenei nofoaga ma sulu i le palapala. O le masani ona feinu ma faʻaumatia vao leaga o le a fausia ai ni tulaga lelei mo le faʻavaeina o le paranesi. I le tautoulu, e totoina ai se togavao i se nofoaga fou.

E masani lava ona le mafai e tagata e totoina laau toto ona maua se auala e faʻaleleia ai le vailaʻau i le totoina o fatu. E taua lenei mea i le le mautonu o ituaiga ma a latou ituaiga, faapea foi ma le paʻu fefiloi o puao.

O le totoina o fatu e maualuga tele, o lea e mafai ai ona fiafia tagata fiafia i ituaiga eseese.

Fai mai Mr. Summer Resitala: luteus vesicularis i le mamanu

I aso nei, o le tauamalie o le bladderwort e tosoina ai le aufaʻataʻaga o le laufanua i lanu lanu o laulaau ma le ono mafai ona teuteuina le faʻafiafiaina e tuʻu ai ni foliga uiga ese i le vao.

O le laau e iloga i uiga taua:

  • toso e uiga i le eleele;
  • malulu puipuia;
  • faigofie ona faʻaleleia;
  • suia le lanu o laʻau i le vaitaimi mafanafana o le tuputupu ae;
  • o le pa puipui e pala, fuga.

O se tagata fiafia i auala faaonaponei o le totoina o se togafiti a le tagata lava ia e mafai ai ona tupu le luteosum Luteus e aunoa ma le faaaogaina o tekonolosi faapitoa poo le uluai fomaʻi. E le fefefe i le teuteu teuteu, e foliga tutusa le matagofie o le vao i se mauga maualuga ma faia e se mutia po o se togalaau.

Eseese lanu o laʻau - mai le lanu uliuli i le lanu samasama, lanu mumu, o le a maua ai i le togalaau se lanu lanu e le masani ai o le a suia i le taimi o le taumafanafana ma faamolemole mata.