Laʻau

Medvedka: ata, faʻamatalaga, auala e tau ai

Medvedka o se mea matautia matautia lea e le gata ina foliga taufaamataʻu, ae mafai foi ona faʻaumatia le tele o fualaʻau. I faailoga muamua o le faʻaalia o se iniseti i totonu o le togalaau, e tatau ona amata ona faʻataʻateleina le taua, o lenei mea e mautinoa ai se taunuuga lelei ma le faʻasaoina o le seleselega.

Tuuina atu: faamatalaga

O se iniseti togafiti 5 cm le uumi, o tagata matutua e 6 cm pe sili atu e maua. O le tino e ufiufi i lauulu lauulu. O le cphalothorax e 3 taimi e laʻititi nai lo le susu, mafiafia, ma le afaina o foliga, i le pito i tua o loʻo i ai le tele o faʻaopoopoga faʻaopoopoga. O le carapace i le pito i luga o le tino e faigata, e pei o le crustaceans, ma fesoasoani e faʻamalosi le palapala pe a eliina le tele o vaega ma puipuia vaega ole ulu. E i ai ni manulele i luga, e lua ni fetuunaiga faʻapitoa i luga o itu, o se mea faʻafofoga ma ni manoa malosi ma ni faʻailoga e fa i pito. O le lanu o le pito i luga o le papa o le eletise e pogisa ma enaena, o le manava ei ai se kulumu samasama mama.

O alofilima e iai ni manoa puʻupuʻu e faʻaogaina i totonu o le eleele e matua eseese lava mai isi. O vae o Hind mo le osooso e seasea faaaoga, ae ui i lea, o le urosa e mafai ona tulaʻi i se maualuga maualuga o le 3-5 mita.

Ina ia mafai ona felelei, o loʻo i ai pea ni pea apaʻau ma paʻu ma veins, pe a gaugau, e foliga pei o manoa mumu ma e masani ona sili atu le umi o le tino. I luga o le pito i luga e lua tamaʻi paʻu paʻu e le o aofia ai i luga o le ea. E faʻafetai i le feteʻenaʻi o nei elytra e faʻaalia le iniseti lea e mafai ona faʻalogo i se mamao e oo atu i le 0.5 km. O le mea lea, e valaʻauina e tane ia tamaitai e paʻu. O le siva o le urosa e le lele.

Ona o le mea moni, e vave ona gaoioi tagata matutua i le fogaeleele ma lalo, felelei, aau ma oso maualuga, ua manatu i latou o ituaiga sili ona matutua o iniseti i luga o le fogaeleele. Ona o ona tomai, foliga vaaia o le tino ma meaʻai, o le manufeʻai e tele ona igoa: kapisi, uro, kanesa o le lalolagi poʻo le cricket-mole. O le faʻamoemoe o le ola o le 3-5 tausaga.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

Medvedka e fiafia e nofo i ni mea teuteu lelei ma eleele mama ma pala. I eleele malulu ma malulu, e maua ai foi se iniseti, ae sili atu ona le masani. E masani lava, o faifaatoaga latou te faʻaosoosoina le faʻaalia o se meaola, e faʻaaoga ai le manulele e faʻamaʻi ai le moega, lea e maua ai ni meaʻai ma tagata matutua.

Faʻaleagaina

Medvedka e tele lava ina aafia ai fualaau faisua, aemaise ile vaega lalo o laau toto, e le fafagaina vao ma mutia, e fiafia i laau totō. E masani ona aafia:

  • Tomato
  • radish;
  • beets;
  • pateta
  • kukama
  • laau afu
  • fugalaau
  • pasili;
  • kāloti;
  • kapisi;
  • isalaʻelu;
  • pepa;
  • melons;
  • radis.

O le uiga ese o le urosa o le tele o le taimi o loʻo faʻaaluina i le eleele, eli i luga o le palapala, fausia o ni nifo mo le faʻatulagaina o fuamoa. E fiafia i se mea susu ma le lamolemole, i tulaga faapena e le mamao ese mai le eleele: 5-10 cm, pe a fai e itiiti sina susu e mafai ona eli i le loloto o le 0.5 mita pe sili atu.

O le kapisi vavalaʻau e faʻaalia foi i le palapala, mamao ese mai luga pe a ma le 2 m. I le oʻo mai o le mafanafana o le tau, faʻavave vave le toe gaosia. O foliga vaaia o le urosa i totonu o le togalaau ua faailoa mai e vaega e tipiina vao, e ave e tamaitai ina ia sili atu le mafanafana o le masini i le eleele. O fuamoa e matutua i le 10-14 aso ma i le taimi muamua e fafagaina i luga o le sua o le tina, ma a maeʻa le 7-8 aso, latou te faateleina le lapopoa ma amata ona sua mai fatu, tubers poʻo le aʻa o laau faʻatasi ai ma tagata matutua. O le tamaititi e sili ona manogi ma e mafua ai foi ona matua faaleagaina le fua. E mafai e se iniseti na o ia ona faʻaumatia e oo i le 14-15 vao i le po.

O le taimi sili e taulimaina ai meaola o le tautotogo po o le tautoulu.

I nofoaga vevela, e le mafaufau le urosa e 'ai le ti, fualaau suamalie ma peanesi. I totonu o le togalaau, apu, pi, siaki, apricot po o laau peach atonu e aafia ai. I luga o le teritori o le vaomatua o vavao talavou, pines, spruces. E le lelei le atinaʻeina o auvae, o lea latou te fafagaina ai iniseti, fatu ma aʻa talavou o laau.

Ni auala aoga e faʻafefe ai le urosa

O le tauina o le urosa i le eria e faigata tele, ae tatau ai, aua afai e te le amata faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i se taimi talafeagai, e mafai ona e toesea le tele o fua i totonu o moega. E tele metotia e tatau ona faʻaaogaina i le vaitau o le tau vevela, ma o nisi taimi 2-3 tausaga i le laina. I aso nei, e tele auala aoga: mai le faia o mailei ma maua ai manuʻa faʻapitoa i le faʻaaogaina o vailaʻau.

Metotia Metotia

E manatu e matua faigofie lava, ua lava le na o le eli lelei o se nofoaga i totonu o nofoaga o loʻo faʻapipiʻi ai le uʻamea i le eleele. Mauaina o tagata taʻitoʻatasi ma fuamoa-faʻapitoa e oʻo i le faʻaumatiaga.

E lelei le faia o le tatalaina o le palapala i le tautotogo pe a uma le seleselega po o le amataga o le tautotogo. O le lelei o le suaina o fanua e taua tele, o le sili atu foi ona maeʻaeʻa lenei faiga, o le a itiiti le aofaʻi o bears o le a mafai ona faʻaalia i le isi vaitau. O se numera tele o nusi faʻatafunaina ma taʻiala lalo ifo o le a vaʻai ai le iniseti mo se nofoaga fou fou i isi eria.

O se auala lelei e mafua ai le sasaa ifo o le suāuu manogi i totonu o fualaʻau, ma o le a taofia ai le urosa mai le manava i le eleele. A maeʻa le vai, pe a faʻamago le palapala, e mafai ona manaʻomia se pakete atoa, o nei gaioiga o le a mafua ai ona malemo le pest po o le tolotolo i luga, lea o le a faigofie ai ona puʻea.

E mafai ona eli i totonu o le eleele i le loloto o 25-30 cm siteki o aspen pe alder, 2-4 cm le mafiafia ma o taimi uma ma se paʻu o le paʻu. O le mamao i le va o pou e tatau ona 1-2 m, i le gasologa o le taimi e manaʻomia ai ona suia i fou fou 2-3 taimi.

Faia o mailei

O se auala aoga mo le pulea o meaola o le tuʻuina o mailei i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le tele o ia mea e mafai ona faia i ou lava lima mai meafaigaluega faʻalelei i le fale. Lalo o nai manatu faigofie:

  • O pusa tioata faʻataʻoto i totonu o le eleele i le loloto o le 0.5 mita. E faigofie lava ona faʻaumatia le meaola, e tatau lava ona e suʻe mullein i le taimi muamua o le kiona, iniseti, larvae ma le fuamoa fuamoa. I le tautotogo, o nei mailei e sili ona siaki pe a maeʻa le 20-25 aso, lafoina iniseti na pauu i totonu.
  • O ipu tioata na eli i totonu o le eleele i nofoaga na maua ai le urosa. O ia, e le o matauina le mailei, o le a paʻu i totonu. E mafai foi ona e afa le tumu i le vai, o se siosiomaga malu e avea ma se pusi faaopoopo.
  • O se pusa tioata e ufiufi i totonu ma le meli i le ¼ le maualuga, faʻalolotoina i totonu o se mea e ufiufi ma ufiufi i se uʻamea po o se plywood pepa ma se vaega o vaovao i luga.
  • O le ipu o le 0.5 moli ma le pia (100 g) sasaa i totonu, eli i le maualuga, i totonu o se pu i le susu susu. O le ua, e sili atu le nonoa i se tasi o apa o gau, e le tatau ona tilotilo i fafo mai le eleele. O le malologa e ufiufi i le uʻamea poʻo le tui. O le mailei e mafai ona suia pe siitia i se isi nofoaga pe a mavae le 7-10 aso.
  • Papatusi mama e taoto i luga o moega aʻo leʻi totoina fualaau faisua ma fugalaau. I lalo ole laupepa, i le aluga o taimi, o fuaitau e aliali mai, i le faaali atu o se lima o le lima, e mafai ona e puʻeina meaʻai. O le tulaga autu o le faia lea o le lemu ma vave. E le gata i lea, o le fausiaina o nofoaga mafanafana, ie, ruberoid po o se ata uliuli e tosina ai le susulu o le la e lelei.
  • O lapisi lapoa poʻo kāloti sa tanumia uma i le eleele e faatosina ai tagata matutua. Pait granite, mo se faʻataʻitaʻiga, Medvedox, e tatau ona tuʻu lata ane.

O le isi filifiliga o le faʻaumatiaina o vailaʻau o iniseti lea e faʻaopopoina ai vailaʻau. Susu pelesa bela, buckwheat poo oatmeal, faaopoopo 1 tbsp. l fuālaʻau manogi, faʻafefiloi ma sasaa i totonu o le faʻamalama o fualaau faasaina Regent poʻo le B-58. Faʻaopopo le afa o le sipuniti o le falaoʻo i le eleele ma tuʻu i tafatafa o taʻitasi auala i lalo o lalo ole eleele ole iniseti. E sili ona lelei le faʻaaogaina o paluga oona i le tautotogo pe a aliaʻe fua o fualaʻau.

Nai lo o fatuga, e mafai ona e 'ave ni fasi falaoa maʻaleʻale e togafitia i se iniseti.

Mea e faʻafefe ai le Ultrasonic

O le auala faʻaonapo nei e toe faʻaolaina ai osofaiga a le urosa o le faʻaogaina lea o masini eletise:

  • Chiston III;
  • Taaloga 0ZV.01;
  • Topa

O le taʻiala o la latou gaioiga o le faʻavaeina o ni galu faapitoa e mafua ai iniseti i se tulaga o le lamatia ma le fefe. O lenei metotia e fesoasoani foi i le tietieina o taʻavale, mimiti ma gata mai le 'upega tafaʻilagi ma e matua le afaina uma i meaola ma tagata. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga o loʻo galulue i luga o le la poʻo le maʻalaupapa, o le tasi masini e lava mo le 4-6 eka o fanua. Ae ui i lea, o faifaatoaga e maitauina le maualalo o le lelei o lenei metotia ma le maualuga o tau o mea faigaluega.

Auala masani o tauiviga

Nai lo o vailaʻau, e tele fai togalaau e sili ona manaʻo e faʻaoga togafitiga faʻataʻitaʻi e tau ai le urosa, e mafua ona o lo latou maua, faigofie le gaosia i le fale.

O fautuaga sili ona taatele o:

  • Fualaau. Tunu ma faaopoopo le 1-2 sipuni tele o le suāuʻu manogi ma se manogi, salalau i togavao ma pu i le taimi o totoina ma lūlū fatu. O lenei faʻafefiloi o le a avea foi ma se lelei lelei.
  • Tar. Faaopopo 2-3 tbsp. l i totonu o le vai ua tunu vai ma fefiloi. A maeʻa ona salalau atu i le loloto o le 2-3 cm mai le pito o le meaʻai.
  • Amonaia. 1 tbsp. l 10 lita, suavai na totōina mai le suāsusu, taumafai e aua neʻi oʻo i luga o lapisi lau. A maeʻa le fofo, e tatau ona e faia se mulching layer i le pito i luga. Mo le puipuiga mo taimi uumi, e tatau ona fai se isi vaimasi 1-2 ile va o le 10-12 aso. E mafai ona e faʻaogaina lenei metotia pe a e totoina fualaau faisua i totonu o se kiona.
  • Kerosene. Faʻaopopo ni nai mataua i le oneone ma faʻafefiloi, salalau le mea e faʻafefete ai i le mea e ulufale atu ai i le tele o tunnels o kapisi. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona faʻaaoga le naphthalene.
  • Soap Liligi i totonu o pupu ma faʻaumatia le manu pe a uma ona aliali i le palapala. E mafai ona e faʻaaogaina na o le 50 g fufulu paʻu i le pakete vai, e sili atu le aua nei faia se tele o le faʻaoga, aua e mafai e lenei mea ona faʻaleagaina laau i luga ole laupepa. Ae ui i lea, ua fautuaina le au fai togalaau e faʻaaoga se fofo o le tar po o le fale.
  • Suauu manogi. Faatumu le 0.5 tsp i pupu i le eleele. ma faʻaopopo vai, e sili mai i se pulupulu.
  • Iodine. Fufulu ma togafitia le meaʻai, 20-40 pa'ū i le 10 lita.
  • Onion peel. Faia le tincture ma le vai i le mea na fuafuaina.
  • Ata. Tuu se tina momomo i totonu o vaieli taitasi pe a toto.
  • Pulu matala. Dilute 200 gr i le 10 l ma sasaa i le va o laina. O le vailaʻau o loʻo i totonu o le faʻafefiloi o le a matua faalavelaveina ai le ola o le sui i le mea e sui ai le kanesa o le eleele.
  • Pupuni e faia i pusa palasitika. Otioti fagu i totonu o mama ma tuu i totonu o le eleele faataamilo i laau.
  • Laʻau iʻa. Toto i pito o le togalaau, o le manogi manogi o le faaleagaina o oloa o le a faʻafefe ese ai tagata matutua.
  • Marigolds, chrysanthemums ma calendula. Toto i tafatafa o le pito o le togalaau. Faʻasalalauina lālā faʻasalaga pe fufuluina se moega manogi malosi.
  • Nylon fagu. E tatau ona afifiina i latou i aʻa, o lenei metotia e faigofie i le taimi e tuputupu aʻe ai le ola o laau laiti, o le a faigofie ona faʻalautele le tino.
  • Faʻafefe masini mai auala faʻaleleia. Faʻamau se pine, uʻamea mafiafia e 30-40 cm le umi. I le isi itu, i luga o laau e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai apa alumini i luga poʻo lalo o le uila i luga o uʻamea e fesoʻotaʻi i totonu. Faafetai i le matagi, pisa ma le tatagi, lea, o le salalau i lalo o le eleele, o le a fefefe ese ai meaola.
  • Laugatasia mulimulitai o le vaomago.

Meaola o meaola

Afai e leai se manaʻoga e faʻaaoga vailaʻau, e mafai ona e taumafai e gaosia meaola e le oona ai le eleele ma laau toto:

  • Boverin. Faʻamaʻiina se meaola tuga ma se maʻi faʻaleaga. Saogalemu mo tagata, manu ma manulele.
  • Laʻau mo meaʻai. O fualaau faasaina foi e le afaina, e aofia ai mea e masani ai ma mea manogi.
  • Nemabakt. I le avea ai o se vaega o le spores o le anufe lea e mafua ai le oti o le meaola. Aua le faʻaaoga i le vevela i luga aʻe o le +25 ° C, teuina i totonu o le pusaaisa.

I le taua faasagatau i se meaʻai, o le urosa e mafai foi ona fesoasoani i fili masani:

  • Larra iss;
  • nuanua ma starlings fafagaina moa ma nei iniseti;
  • anufe fafaga i fuamoa tipi;
  • lapisi, moa ma le liva e 'ai uma lava o laʻau ma tagata matutua.

Vailaau Mataʻutia

I le tulaga na tofotofoina isi metotia o le tetee atu i manufeʻai, ma o togafitiga faʻaleaganuʻu e le maua ai se lelei lelei mo le tasi poʻo le 2 vaitau, e tatau ona e faʻaaogaina sauniuniga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaumatia le urosa i le eria.

Ulutala

Vaega o le faʻaoga

AktaraE talafeagai mo togafitiga o fatu aʻo lei totoina.
Aneti amo (granules)E faʻaitiitia ai vaega uma o le kanesa o le eleele. E le fetaui lelei mo laulaʻau ma fualaʻau lanumeamata.
Wofatox (Metefoni)Puipuia laau ma aʻa o laau laiti.
Grizzly uuPetat paʻu. A uma ona faʻaaoga, faʻamama le palapala.
Lulu
CreolinPest pulea i se masina.
MedvedoxE lelei le tuʻu i le eleele ile 5-6 cm. I luga o se faʻavae masani.
MedvetsidO le urosa na maliu ina ua mavae le 4 itula. Lelei mo vao vao, pateta ma fugalaau fugalaau.
Faʻasalaga (Nofoa)E le manaʻomia ai togafitiga faifaipea.
TotogiE umi se gaioiga.
Filifili RofatoxE faʻaaoga 3 taimi ile vaitau.
TuaʻoiO le aafiaga e tupu ile 3-4 itula.
Phenaxin PlusE vave faʻafuaseʻi, e aunoa ma le faaputuputu i le palapala.
ExtraFlorE aofia ai esters o le kela ma le uila. E leai se toʻilalo

O nisi o fai togalaau e fautuaina le faaaogaina o fualaau faasaina e faaleagaina ai le peʻa potato Colorado faasaga i le urosa, ae peitai, o fualaau faasaina e le taugofie ma leai se aoga.

E tatau foi ona e taumafai i luga o le saite e fofola ai pupu i le palapala ma le 5 kalama o le kalama. A maeʻa le faʻaalia o se faʻafoʻi i le faʻavaeina o le acetylene, lea e afaina ai le urosa, e tatau ona faʻamalosia le suavai.

O le isi tulafono taua: o galuega uma i luga o le saite ua faʻamamaina i vailaau faʻasaina e mafai ona faia pe a maeʻa le 7-8 aso.

O fautua o le Summer Summer e fautuaina: puipuiga o foliga o se urosa

Ona o le vave gaosia, le malosi o le iniseti ma foliga vaaia o lona tino, e matua faigata lava ona tau ma le urosa. Ina ia taofia le faʻaalia o kapisi, e tatau ona faia fuafuaga faʻafefe nei:

  • Aua le faʻaaogaina le manua fou e pei o le faʻamala.
  • Le tuʻuina o aʻa o le totoina pe a totō i le lauʻeleʻele avanoa i ipu e faia i fagu palasitika ma se pito i lalo.
  • Faʻamau se mulching layer i luga o moega. O pepe e lelei.
  • Faʻaopopo faʻamalaʻau moa i paluga palapala, lea o le a puipuia ai alo o le urosa mai le faʻateleina ma foliga mai.
  • Tui fatu laʻau i tafatafa o le moega pe na o le tanumia o laulaau poʻo fugalaau i le palapala. E mafai foi ona e faʻaaogaina le chrysanthemums ma se manogi faapitoa e le fiafia i le kanesa o le tino.
  • O le suaina o le eleele aʻo lei amataina le kiona, o le ea malulu e afaina ai le fuamoa o le iniseti.

Medvedka o se meaola matuia e mafua ai le tele o faafitauli ma faaleagaina ai fua, ae ui i lea, iloa lelei uiga o kāpeti, lona ituaiga olaga ma masani ai i le tele o auala e taulimaina ai manu, e mafai ona e filifilia le sili ona faigofie ma aoga.