Vaitafe vai

Faʻamamaina o le nofoaga ma ona lava lima, pe faʻafefea ona tafe le fale mai le vai

O le tagata mafanafana i ona po nei e toetoe o aso uma e feagai ma le tele o faafitauli e tulaʻi mai i lana lava fuafuaga. Puleaina o pest, fualaau toto, tausia ma fafagaina - o se faatusa o le ata o le tagata nofo i le taumafanafana. Ae ui i lea, o le faafitauli sili ona taua ma le faʻaleagaina o le tele o le susu o le saite. O lenei faafitauli e foliga mai e le taua tele na mafua ai le i ai o faafitauli ma le fua o le fua. O le mea e lelei ai, e le o tuua toatasi e le fai togalaau i lenei faafitauli, ma oa tatou tusiga o le a faʻamatalaina atoa ai auala sili ona aoga e faʻamago ai le nofoaga mai le vai.

Faʻafefe tele o le 'upega tafaʻilagi, mea e fai

O le tele o vai i luga o le eleele eleele e mafai ona fatuina ai le tele o faafitauli, o le mea autu o loʻo i ai le faʻaitiitia o le fuga o fualaau aina ma fualaʻau ma le amataga o lo latou pala. Ina ia mafai ona laveai lau lava fale mafanafana mai i faafitauli le maalofia, o le mea moni, e tatau ona faia ni mea faanatinati, faia se filifiliga e fiafia i se auala se tasi poo le isi alavai.

  1. Fesoasoaniga a se aufaigaluega. E pei lava o isi faafitauli, o le tele o le susu o le eria atonu filifili e fomaʻi poto faapitoa i ai se masini faapitoa. Latou te iloa mautinoa le auala e faʻaleleia lelei ai le dacha, ae, i le avea ai o se tulafono, o tagata tomai faapitoa na o le fufuluina o le vai ma pamu - o le aafiaga e puupuu, ae le o le umi.
  2. Faʻaaoga oneone i le eleele. O le metotia e aofia ai le saluina o le eleele, o lona uiga lona faʻafefiloi faʻafefiloi ma le oneone i le tutusa tutusa. O lenei auala e le gata ina foia ai le faafitauli, ae sili foi le faaleleia o le tulaga lelei o le eleele, ma faateleina lona fua. O le faʻafitauli o le auala o le manaʻomia lea o le tele o oneone ma galuega mamafa.
  3. Fausiaina o se alavai. O le faʻatulagaga o le faʻaaogaina o alavai le faʻavaeina o vaʻaiga faapitoa i totonu o le 'upega tafaʻilagi, o latou faʻafesoʻotaʻi ma le faʻamautu mulimuli o vai. O le auala e sili atu le lelei, taugofie ma taugofie. E le gata i lea, i le taimi nei, o le poto masani o tagata o le mafanafana, lea e aofia ai auala e faia ai alavai, e mafai ona suʻesuʻeina ma faia i ou lava lima. Ona o mafuaaga eseese ma mea taua, ua fautuaina malosi ai e le au atamamai le filifilia o lenei auala e foia ai le faafitauli i le tele o le susu.
  4. Tatala matala. O le faiga o le aveeseina o le tele o vai mai le saite ua foia e fatuina (eli) matavai vavalalata i se mea itiiti. O le mea lea, o le vai e nofo i luga o le saite e ulufale atu i vaʻa paʻu ma e lafo i totonu o le fagu masani pe fafo atu o le teritori o le saite. O se suiga taua o nei vaʻavave o lo latou vave faʻasae ma le eletise - o le lelei o loʻo matauina i na o vaiaso muamua lava.
  5. Totoina o laau. O le vaeluaina o laau, e pei o le mutila ma le birch, mo se faataitaiga, fesoasoani tele e faamama ai le eleele. Laʻau, ona o le faʻaaogaina o le vai, lelei faʻagogo le eria. Ae peitaʻi, o le faʻamagoina o le 'upega tafaʻilagi e ala i le fesoasoani a laau o se faʻagasologa taimi umi e le mafai ona fetaui ma le tagata nofoa mafanafana. E le gata i lea, o laau e faia se ata faaopoopo i le dacha, lea e le manaomia foi i tulaga o le faatapulaaina o le fale.
  6. Palu laititi ma siitia le maualuga o moega. O le vaifofo i le faafitauli i lenei mataupu ua na o totonu le faatauina mai o eleele ma faʻaleleia le aofaʻi o le fanua i le dacha. O lenei filifiliga e mautinoa lava le aoga, ae taugofie ma le taimi, lea i tulaga moni e le faatagaina e mafaufau i ai o le autu autu.

O le a le faiga o alavai, ituaiga o fausaga ma o latou foliga

Fale faʻataʻavalevale - o se tasi o vaega pito sili ona taua o fesoʻotaʻiga faʻatekonolosi na faia ile luga ole nofoaga. E fesoasoani i le vai, suavai timuga ma faʻafefe vai e le tatau ai ona faʻaauau i luga o le 'upega tafaʻilagi ma, e tusa ai ma lea mea, e puipuia ai le faʻaleleia o vai. O le mea moni, e tele auala e faʻamamā ai le vaipanoa mai le vai, ae o ituaiga o alavai nei ua faʻamaonia lelei i latou lava:

  • Suavai faʻavaivai (ituaiga avanoa);
  • Vaitafe manino (tapunia tapunia).
E tele a latou mamanu ma faʻatinoga, o le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina lenei ituaiga poʻo le ituaiga alavai i lo latou fale, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa.

Vaitafe vai

Vaitafe vai i le dacha se faʻaogaina o avanoa tatala, o le faʻafefe ma le mauaina o vaega o ia mea e faia i se tulaga patino, lea e puipuia ai le lūlūina o le eleele. O lenei auala mo puipuiga mai le sili atu o le susu i le teritori o le fale mafanafana e fetaui lelei mo le aveesea o vai mai alavai, alavai, taualuga ma faʻavaa. E tusa ai ma le suavai i le eleele, o le suavai i luga o le dacha e na o le tele lava o mea tetele ma tulaga maualuga e aoga, talu ai o le suavai ua aoina i luga ole eleele.

I le itu lelei O le sili ona lelei o le faʻavaivai o loʻo mataituina i le lautele ole 30-40 cm ma le maualuga o le faʻafefe o puipui o le pito i lalo ifo o le 30 tikeri, e mautinoa ai le aoina masani o vai mai le nofoaga. O loʻo iai le tulaga ma laina ole alavai. O le mea muamua e faʻamoemoe mo le aoina mai o le vai i matavai filifilia. O loʻo faʻafesoʻotaʻi le alavai faʻavaivai i alavai faʻavaivai, o lona uiga o le alavai faʻaleleia. O le faʻafefe o alavai o le taulaga, o se taʻiala, o se ituaiga o fagu, faatasi ai ma le fesoasoani lea e aveesea ai le vai mai le nofoaga.

O le masini o ia pu e faigofie tele, ma o lo latou faʻamaoniaina e faʻamautinoa e ala i le tele o laʻau ma le faʻatulagaina lelei o le aoina ma le aveeseina o vai. O elemene o le faʻaleleia o le eleele e fai ma sui o vaituloto ma vaʻaia o loʻo i ai i vaega o le tele o faʻaputuina o vai ma isi vai. O le mea moni, o le laina laina ma le pito i luga o le eleele e sili ona lelei ona faʻaaogaina.

E taua!O le lelei o le faʻaleleia o le eleele e faʻamautinoa e ala i le saʻo o le faʻavaeina o sea faiga ma lona tausiga faifai pea, e pei ona vave faʻafuaseʻi ona malepe ma faʻapalapala le auvai.

Vaitafe suavai

E faavae i luga o le igoa, e manino lava O le mea mataʻutia o le loloto o le alavai o le nofoaga lea i lalo. O lea ituaiga, faapea foi ma le suavai, ua faamoemoe e tafe vai ma suavai timu mai le dacha. O lenei ituaiga alavai o se tulafono ua filifilia i luga o le faʻavae o le nofoaga o le faafitauli. O le mea lea, o le vai tapuni vavalalata ua sili ona talafeagai i eleele maualalo ma nofoaga ma le maualuga o le eleʻele palapala.

I le vaaiga i uiga mamanu, e fautuaina e vaelua le suavai loloto ile:

  • Faʻaalia;
  • Vertical;
  • Faʻatasia.
O le faʻaleleia o le faʻaleleia o le taamilosaga e sili ona taatele ma e foliga mai o ni auala tapuni, paipa ma fata e tuʻuina i lalo o le fogaeleele. O le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le suavai, o se tanuga, faʻapipiʻiina ai pamu faapitoa. Ona o le faʻalavelave faʻapitoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega eletise, o le mamanu ma le faʻatinoina o ia faʻavaivai e faigata, faʻaalu taimi ma taugata. O le mafuaʻaga lea e seasea faʻaaogaina ai le alavai.

Faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia - o se tuufaatasiga o ituaiga faʻavaʻaiga faʻavaivai ma faʻamau. O le faʻaaogaina o se tuufaatasiga e le o taimi uma e fautuaina ai. I le avea ai ma auala autu, o paipa ma pu na faia muamua ia i latou e faʻaaogaina e faʻafefe ai vai. O le loloto o ia auala e tusa ma le 40-50 cm.

E te iloa?O le faʻaleleia o le suavai e na o le pau lea o le auala e pulea ai le faateleina o le eleele ma le suavai, lea e mafai ai ona totoina ma totō le fanua atoa.

Faʻafefea ona fai se alavai faʻapitoa i ou lava lima

O le faʻavaivai o le fale vevela i lou lava lima e mafai ona faia lelei lava, aʻo faʻamautinoa le maualuga o le lelei o gaoioiga na faia. O le taimi lava e tatau ai ona e iloa lena mea O lenei metotia e sili ona taugofie ma faigofie. E pei ona taʻua muamua, alavai faʻavaivai e aofia ai le faʻapipiʻiina o laina eletise ma alavai. O le mea lea, i le faagasologa o le faia o se alavai matala o le dacha, e tatau ona faʻapipiʻiina pusa vai, auala faʻavaivai, elemene puipui ma eli vai.

O le faʻalauteleina lautele o le faʻavaivai vaʻaia o se faʻalapotopotoga faʻalauteleina lea e maua ai se tulaga talafeagai o puipuiga lelei. O lenei mamanu e faigofie ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O le faʻavae o le faʻatinoga o lenei metotia o le sauniuniga tatau lea o se fuafuaga mo le togavao - e tatau ona atagia uma ai fale, laau, ma, ioe, nofoaga e aoina ai le timu ma le eleele. I luga o lenei tulaga, e sili atu ona taua le matauina o le auala o le fesuisuiai o le vai i totonu o le lua po o tua atu o le teritori o le saite.

E te iloa?E masani ona maua e le au fai togalaau, le fofoina o le faafitauli o le tele o vai i le eleele eleele faatasi ai ma le fesoasoani o le tataina o pu, faia ai se lava vai tele, na mulimuli ane faʻaaogaina mo le faʻaleleia. E maua lenei mea i le faʻatalanoaina o le lua ma faʻapipiʻiina se pamu i totonu.

Faia se fuafuaga talitutusa, manatua: suavai e tatau ona lafoai i le itu o le tau. E le gata i lea, ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o le palapala, e tatau ona faia auala e felafoaʻi ai vai i le auala sili ona itiiti.

I le maeʻa ai o le fuafuaga maeʻa, e manaʻomia lou eliina o vaʻai ma le loloto ma lautele o le 30 cm (o le tele o le alavai e faʻatonuina tutoʻatasi, e fuafua i le maualuga o le vai ma le timu). O puipui puipui o le uamea e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia leai se faamatuu atu i le lumanaʻi. O faʻafanua uma o loʻo faʻaalia i luga o le ata, e pei o se tulafono, e faʻapipiʻiina i le tasi ma aumai i le lua, peitaʻi, afai e mafai ona faʻaaogaina le vai i fafo atu o le teritori o le 'upega tafaʻilagi, ona mafai lea ona faia tutoatasi mai le tasi.

O fusi ua maeʻa poʻo le faʻaaogaina o auala e tatau ona ufiufi i se pepa alumini poʻo se tapoleni, lea o le a faʻatagaina ai e le faatuai, ae ia vave faʻafefe vai. Mo le toe faʻaaogaina o le geometry o le alavai, e tatau ona faʻamautu le ata i fao, tuleia i totonu o le eleele, poʻo isi mea e faʻaleleia lelei. O le ata i luga o puipui o le itu, mai le pito i luga, o loʻo faʻamalosia atili i ni laupapa ma uamea, faʻaopoopo i le lautele i le 30-50 cm.

E taua! Ina ia mautinoa le saʻo lelei o le ata i totonu o le alavai i lalo o soʻo se tulaga, e tatau ona sili ona puupuu le mamao o le faʻamau. E tatau ona manatuaina ma malamalama o le maeʻaeʻa ma le saʻo i lenei laasaga e tele lava ina fuafua le umi o le aoga ma le aoga o le iuga mulimuli.
Taua le matauina - i nisi o tulaga, o puipui ma le pito i lalo o le alavai ua faʻapipiʻiina, lea e vave faʻaaogaina ai le tele o faafitauli ma faigata, peitaʻi O lenei metotia o le faʻalapotopotoga e sili atu le taugata, sili atu ona mamafa ma e manaʻomia ai tomai faʻapitoa. E le gata i lea, o le faʻavaivai o le laufanua vaʻaia, o loʻo faʻatusalia e le faiga poʻo auala taʻitasi, e tatau ona faʻaluaina i luga o masi laupapa, faʻamaina laupapa ma lapisi. E tatau ona tafe le vai e aunoa ma se faʻamaʻi.

O le mea mulimuli e tatau ona faʻatumu o le eleele lafoaʻi, e faʻatumu seia oʻo i le maualuga o le palapala. O lenei vaega o le alavai e faia mo le faamamaina ma le aveesea o le suavai ma le timu.

O le laasaga mulimuli o le faʻapipiʻiina o paipa paipa ma se afa i luga o le 'upega tafaʻilagi. E le lava a latou laupepa - o le mafuaʻaga lenei ua faʻapitoa ai le faʻaleleia o alavai, ae o le a aoga i le mataupu pe a oʻo i le maualuga o le vai, ma o le a le mafai e le matafaga o le taulaga ona gafatia atoa. O lea, O le faʻavaivai o le eleele o le a foia uma ai le faafitauli o le timu ma le faʻafefe o le eleele; ma le isi, o le a lelei, taugofie ma vave.

E faʻafefea ona tafe le fale i le suavai loloto

I nisi tulaga, e le foia le faafitauli ona o le tele o lapisi ma le latalata ile vai. Ona fautuaina lea e fausia se alavai faʻavaivai o le eria o loʻo i totonu o le nofoaga tapuni. O le faʻaleleia o le suavai faʻapitoa e faʻaalia i le gafatia e foia atoatoa le faafitauli o le susu o le susu, ma faʻaauau pea le foliga mai o le fale vevela.

O le amataga o le foafoaga o lenei ituaiga alavai e amata foi i le sauniuniga o se fuafuaga ma se ata atoatoa o laina o le a faataatia ai paipa. O le taʻitaʻia o le vai - i le itu o le tau. O le mea e sosoo ai e tatau ona e fuafuaina le loloto o lo latou tupu. O le mea lea, i totonu o le eleele sili ona leaga o le loloto o le a le sili atu i le 50 cm, ma i oneone oneone - e oo atu i le 1 mita.

Ia mafaufau foi i tulaga o fesuiaiga - e taua tele i le taimi o le malulu malulu o paipa ma paipa o vai i totonu e le o le mea e taʻe ai, ma o le eleele malulu e le solia ai.

E masani lava o fai togalaau ma tagata tomai faapitoa filifilia paʻu palasitika paʻu pei o alavai. E sili atu ona taugofie, taugofie ma umi. I nisi tulaga, mo puipuiga faaopoopo, o paipa e ufiufi i ni ie, e puipuia ai le oneone mai le ulu atu ma faateleina ai le soifua auaunaga o le tino atoa.

O auala o le suavai ma le nofoaga o loʻo latou maua ai ua saunia ma le faʻaeteete faapitoa. I le tulaga o le loloto o le auala, ia fautuaina e eli i lalo se lautele e le sili atu i le 50 cm, ma aua nei ufiufi itu uma o le itu. Ole faʻaleleia o le vai e mafai ona faʻatulaga uma i totonu o le lua, ma mo le teritori o le saite. E pei ona i ai i se tulaga tatala, e fautuaina ia sima le puipui o le lua, ma faia ai se vai vai vai, lea o le a mautinoa lava le aoga i tagata nofo uma o le taumafanafana.

A maeʻa ona saunia uma vaʻa ma fatuina se alavai e faʻafefe ai vai, e tatau ona latou saunia mo le tuʻuina o paipa. Muamua lava, e tatau ona e faia se mea e faʻaaogaina, faʻapipiʻi oneone ma maʻaili i le pito i lalo (10 cm i le tasi). E na o le maeʻa ona amata ona tuʻuina paipa ma faʻaogaina i totonu o se masini e tasi e ala i palasitisi, o le filifiliga e eseese.

O mamao i itu o le alavai e tumu foi i oneone ma otaota. I le pito i luga o le alavai faʻaputu e tatau ona tuʻu ai ni ie e puipuia ai paipa pipisi mai oneone, oneone ma palapala. Le mutaaga o le gaioiga - toe faʻaleleia alavai faʻafefe (15 cm), kalaupapa (15 cm) ma le palapala. E tatau ona avea le fusi e fai ma faaputuga, aua o le a umi le taimi o le a faʻamautu ai le fanua ma faʻataunuʻuina ai le tele o eleele. O lenei ituaiga alavai faʻavaivai sili atu ona taugata ma faigata peitaʻi e ese le tumau ma le maualuga tele e tutusa ma lea e leai lava.

Alavai faʻalelei, ala faigofie

A o manino mai mai luga, alavai i le dacha e mafai ona faia i le tele o auala, ao tausisia le aoga o fua, ae peitai, o le toʻatele o tagata, ioe, ona o ni mafuaaga manaʻo e faʻaleleia le eleele vave, taugofie ma le faʻalagolago. O mea tonu ia e manaʻomia e faʻafefe ai vaivai i le dacha, o le auala sili ona faigofie e mafai ona tatou ofo atu.

E te iloa? I le tele o tulaga, o le faʻaleleia o alavai e faʻalagolago i le gafatia o le vaieli e vave faʻafefe vai i totonu o le eleele. E le mafai ona taofiofia le suavai i le eleele lafulemu, ma o le a leai se taimi e fafagaina ai laau, ma o le a tele naua le suavai. O le faʻamoemoeina o le vaivai o le lalolagi i se vaega faapitoa e faigofie lava - e tatau ona e faʻatumu le vaeluaga i le vai e tusa ma le afa. Afai e alu le vai i le itiiti ifo i le 24 itula, o le palapala e matua leaga. Afai e oʻo lava i le lua pe tolu aso mulimuli ane, e leʻi paʻu atoa le vai i totonu o le eleele, o le palapala e tele naua ma e le aoga le lua.
O le iuga o le fausiaina o alavai e faalagolago i le maeʻa maeʻaeʻa o fautuaga uma ma fautuaga. O lea la, ina ia mafai ona e faʻafefe vai ma ou lava lima, e te manaʻomia:
  1. Muamua lava faia se fuafuaga atoa o lau lava fale mafanafana, faamaʻotiina laina ole alavai e manaʻomia i le alavai, vanu poʻo le lua. Ole lua ole alavai e tatau ona le itiiti ifo i le 1 mita le maualuga ma ia i ai itu foi ia le itiiti ifo ma le mita;
  2. I le mulimuli ai i le fuafuaga ua atiaʻe, eli vai faasolosolo malie le faateleina o lo latou loloto. O le lautele o le alavai e tatau ona itiiti ifo i le 30 cm;
  3. Muamua sauniuni palasitika (e mafai ona faʻaaoga) tipi i ni uumi uumi lautele, pe tutusa ma le tele o le togavao (80 cm). O le pito i lalo o le pito i lalo na tapunia ai le tafeina o vai, e aofia ai o latou pito i luga. O le faʻamautuina o le ata i luga o puipui e sili ona lelei le tuʻuina o laupapa (e tatau ona tusa ma le 1 cm le umi nai lo le lautele o le togavao), faʻapipiʻi i se mamao pe a ma le 30-40 cm mai le tasi. E sili atu ona lelei le tuʻuina o piliki piliki, maʻa mafiafia, faʻatafunaina laupapa ile pito i lalo ole ata. Ina ia faʻamautinoa le lava lelei o le ata i totonu o le alavai i lalo o soʻo se tulaga, o le mea e faapipii i le ogatotonu o le alavai e tatau ona avea ma se paʻu e tusa ma le 5 cm le maualuga nai lo itu o le alavai.
  4. Le isi e sosoo ai tipi le lautele o fasi pepa palasitika (e tusa ma le 10-20 cm le sili atu nai lo le lautele o le ata tifaga muamua). O nei fasipepa e manaʻomia ona ufiufi ai atumauga na fausia, ma faia ai se tamai fao. I lalo o nei alalaupapa o le a faʻavaeina le leai o se vai.
  5. O le suavai ua faʻamalieina i le eleele vaeluaina poʻo le oneone, pe a maeʻa ona togiina.
E taua!После того, как дренаж своими руками будет закончен, по нему можно свободно ходить. Peitai, e leai se mea e tatau ona totō i luga o lenei eleele, e oʻo lava i le greens, talu ai o le a le maalofia le mou atu ona o le maualuga o le susu.
Tuuina atu le filifiliga e fatu ai se alavai i lo latou lava fale mafanafana, e ui i le faigofie, e le gata e iloga i le maualuga ma le gafatia o le taunuʻuga, ae mafai foi ona maua e tagata taʻitasi uma le faafitauli o le fale vevela.

Ona o mafuaaga eseese, o le faateleina o le vevela i nofoaga i tua atu e masani lava, ae, e ui lava i tulaga faigata o lenei tulaga, e le tatau lava ona e le fiafia, alavai o le dacha e mafai ona faigofie ona faatulagaina ma ou lava lima, i le suʻesuʻe muamua ma faʻaogaina auala mo le faʻaaogaina o le fasi fanua o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusitusiga.