Faʻatoʻa totoina laau toto

E faʻapefea ona tupu lobelia i lau togalaau

O le matagofie matagofie fugalaau lobelia e le manaʻomia le faʻapitoaina o togalaau ma le tausiga.

O le mea lea, e fautuaina e le au fai togalaau le lototele e filifili le totoina o lenei laau i luga o lau 'upega tafaʻilagi. E faʻapefea ona faia lenei mea, o le a matou faʻamatalaina atili.

Lobelia: faʻamatalaga laau

Lobelia o se taʻusaga taʻitasi, ma faʻatasi ma se tausiga faapitoa ma le lauolaola o vao. Latou te faʻailoa atu i le aiga Lobelian, e ui lava e sili nisi e taʻua o le logo. O le fugalaau e tupu aʻe i le vao vavao faʻatasi ma le maualuga o le 10-20 cm. O nisi laau toto e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita le umi.

Ua maua le Bushiness ona o le mea moni e faapea, o laumei mumu o loo i le amataga e amata i le lala. Manatua, o loʻo faʻafefiloi ma laulaau laititi, aʻo fugalaau o loʻo faʻapipiʻiina i luga o pupuʻu laiti. O aʻafiaga e oʻo atu i le 2 cm le lautele ma e ono i ai se lanu uli, lanu viole, leivi, lanu violē poʻo le lanu paʻepaʻe.

E te iloa? O le laau na faaigoa i le igoa Dutch Dutch botanist ma le faatonu o le Royal Botanical Garden i lalo o Jacob I Matthias de L'Aubel. E ui lava o lo latou atunuu o loʻo taʻua o Aferika i Saute, i nei aso ua tupu i soʻo se mea, ma ua aʻafia i totonu o le ogatotonu o le fusipaʻu. I aso nei, e sili atu ma le 300 ituaiga o laau toto ua lauiloa, ae matou te faaaogaina e tusa ma le 20.

O ituaiga lanu eseese ma ituaiga o fugalaau e maua ai le lautele i le fausia o le mamanu o le togalaau ma le laufanua o tuafale, lea e toto ai lobelia.

E faʻapefea ona tupu lobelia mai fatu

O le fesili i le auala e totoina ai le lobelia e mafai ona foia i le tele o auala, ae o le mea sili ona faigofie ma taatele o le totoina.

E taua! A filifilia se ituaiga o laau, ia taulai atu i na ituaiga meaola o loʻo tutupu i totonu oa tatou latitu mo se taimi umi. E aofia ai Lobelia Inftala, Emperor Willy, Crystal Palace, Riviera, Ezhevidnaya, Kaskadnaya, Kustovaya, Cardinalis, Blue, Aquarium, Ampelnaya ma isi.

E faapefea ona saunia le eleele mo le totoina

O le totoina o le lobelia i luga o laau e amata i le filifilia o se paluga faapitoa eleele. E mafai ona e faʻatau se mea i totonu o le faleoloa mo le totoina o fugalaau, pe mafai ona e saunia oe lava i le tautoulu. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi i tutusa tutusa oneone, peat, humus, fanua vaomatua.

Tusa lava pe o le a le mea e te filifilia, e tatau ona faʻamaonia i totonu o se manoa poʻo se sieve tele, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e faʻafeinuina i se vaifofo o le fungicide poʻo le vevela i le maualuga o le vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le microwave. Po o le isi itu, e teuina mo se taimi umi i le malulu.

E faʻapefea ona totoina fatu o le lobelia

Pe a filifilia se taimi e totoina ai le lobelia i luga o le eleele, ia manatua pea a uma le lulu o le a fuga i 8-10 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se kaseti faapitoa mo tipu, o ona sela ei ai le loloto o le 5 cm.

I le pito i lalo o taʻitasi e taoto ai i luga o le paʻu, faʻalautele le palapala poʻo isi alavai, ma sasaa i le pito i luga o le eleele mafolafola. Ua lelei le vai ma tuʻuina le susu e alu i lalo. Ma na o le momoe lava ma fatu ua palu faatasi ma le oneone.

E taua! Latou te amata totoina le lobelia mai le ogatotonu o Fepuari seia oo i le faaiuga o Mati, e ui lava e fautuaina e fai togalaau ia faia i le afa muamua o Mati. O le laau toto i le taimi nei o le a totogo sina taimi mulimuli ane ia Fepuari, ae o faigata i le tuputupu ae o le a itiiti ifo.

O le luluina ei ai ona lava uiga. O fatu o se laau e mafai ona faʻatau atu i le tele, ma e mafai ona i totonu o granula, o ia mea uma e aofia ai le 5 i le 8 fatu. O fualaʻau e salalau i se mamao e tusa ma le 3 - 4 cm mai le tasi.

Afai e maua ni fatu i totonu o placers, e tatau foi ona lūlūina i latou i le auala e teu ai. Mo lenei mea, ua sasaa mai fatu i luga o se pepa, ua ave se penitala masani, ua faʻamalulu le pito i le vai ma paʻi atu.

Ona tuʻuina lea o le penitala i totonu o le eleele ma fai sina siaki ina ia tumau pea fatu i le eleele. Laʻau totō e totōina i lenei auala e totogo ai se togavao, ona sili atu lea ona faigofie ona sasaʻa.

E te iloa? O i latou oe mananao e totō se fugalaau i ato tautau atonu e le popole e uiga i fua, ae vave sasaa fatu i totonu o le eleele, tuu i totonu o ipu, ufiufi i se ata ma tuu i luga o le faamalama. O le a totogo mulimuli ane nai lo le metotia o fatuga, ae mafai ona e vave aumai le fualaʻau fugalaau i le togalaau.

E taua le aua nei faʻatumu fatu i le palapala, a leai o le a le faʻavaivai. E faigofie ona fufuluina i le oneone e taofi ai le susu, ma sina siʻitia i le vai. O le kaseti ua ufiufi i se ata tifaga e fatu ai se microclimate ma tuu i totonu o se nofoaga lelei, ae faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o le malamalama.

E faʻapefea ona tausia le totogo

Pe a filifili pe faʻapefea ona tupu lau lobelia i le fale, faʻamolemole e fefe Lobelia e faʻamamago le eleele. O le mea lea, afai o le vevela o le potu e sili atu ile 22 ° C, e le fautuaina le ata e aveese mo se taimi umi. Faʻaauau le mulimulitaia o le faasologa o vai, ae le o le faatagaina o le palapala e faʻagogo.

O le toto o Lobelia e matua vaivai lava. A faʻamaligiina mai luga, e mafai ona latou punou i lalo ma feoti. O le mea lea, e toʻatele tagata e manaʻo e tausia le tulaga manaomia o le susu, faaopoopo le susu i le apa.

I le auala, afai e te totoina laau i se auala e le paʻu ai le vai ia i latou, o le a laveaiina i latou mai le faʻamaʻi ma se vae uliuli. Talu ai o le lobelia e totoina i vao, o le va o latou e mafai ona e faia ai ni faʻafitauli laiti, faʻatumu i vai mai se tui.

O le auala lava e tasi e mafai ona sasaaina vai i puipui o le fagu. E tatau ona faʻaaogaina mo le lua pe tolu vaiaso, lea e talafeagai e faʻamautinoa ai ua faʻamalosia le fale. Ona mafai lea ona e teena nei lapataiga.

Ae mo le puleaina o le vevela, o le mea lea, i le mataupu faavae, o laau toto e ola i le maualalo o le vevela, ae afai e te manaʻo ia vave mai le paʻu, o le vevela ole ea e tatau ona 20-22ºC.

I le oʻo mai o le fuʻa muamua, e mafai ona faʻaitiitia i le 15ºC i le na o le faʻaaogaina o le pusa i le faamalama. Manatua o pulu i lalo o le ata tifaga e tatau ona faʻalauteleina i lea taimi ma lea mea e aveese mai ai.

Faʻalogo i le moli. Faatasi ai ma se malamalama puupuu i le masina o Fepuari, e tatau ona faatulaga ni moli faaopoopo ina ia le ola le toto laau. Ia Mati, e tusa lava pe tuʻuina laau i le itu i saute, o mea faapena o le a matua leai lava.

O pamu muamua e foliga mai o le fiafia i le 7-10 aso. I le masina muamua latou te tuputupu ae lemu, ae o le tuputupu ae o le a faatelevaveina. Pe a oʻo atu le totogo i le 1 cm, e alu ese le ata.

Lua masina pe a uma le lulu, pe a tupu mai le totoa o le 3-4 cm, 3-4 o latou toto, ma pe a oʻo i le 6-7 cm le maualuga o le totogo, e togiina mo le sili atu o le busini.

E taua! O le mea sili ona taatele ma sili ona taatele i le totoina o laau toto o lenei laau o se faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o ata pe a tulaʻi mai le la. Mai na faʻafitauli, e mafai ona latou feoti i le ao.

E faia foi se paluga i ni vaega, prying the bush with spatula ma toe totoina i totonu o se ipu. Afai o lobelia e lūlūina i le kapeta, e vaevaeina i ni vaega, ia tuʻuina i totonu o se pesini e lautele lona lautele.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻafeinu vai toto ma teuina i le paolo mo ni nai aso. Ma naʻo le taimi e amata ai, e mafai ona e togi. Mo lenei mea ua lava lea e tipi ai pito o le laau ma seleulu. E mafai ona faia pine i le tele o taimi ao tuputupu aʻe.

Totoina o le lobelia i luga o le eleele

O le totōina o fatu o lobelia i nofoaga tatala e faʻatatau i le afa lona lua o Me, pe a iai le talitonuga o le a le toe i ai ni po. O le saite e filifilia mo lona la, e ui lava e fiafia o ia i na nofoaga e mafanafana ai le la i ave saʻo o le sili atu ma le lua itula i le aso.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le totoina

Afai e te manaʻo e taunuʻu lelei lau fugalaau o lobelia, toto i luga o eleele lafulemu - lanu po o oneone. I le taimi lava e tasi, o le eleele e tatau ona manava, tatala, ina ia le tu ai le vai i totonu. Aloese mai fugalaʻau gaosia. Afai e te le tausisi i nei tulafono, o le a alu atu le lobelia i le tuputupu aʻe i le vaega lanumeamata, ma tuʻuina atu se matitiva leaga.

E faapefea ona toto se laau

Aʻo leʻi totoina le lobelia i le avanoa, e tatau ona faʻamaʻaina fua. O le faia o lenei mea, i se aso mafanafana, le matagi, e muamua aumaia i le auala, aloese mai ave saʻo o le la. E fautuaina e tuu i lalo o le paolo, i le isi taimi - i se vaega o le paolo, ona mafai lea ona e faia ni nai itula i le la.

Faʻalagolago i ituaiga ituaiga o mea e te manaʻo e ausia mai le lobelia, o loʻo i ai se mea faapitoa e talafeagai ma tausia i le malae vaʻaia. O le mea lea, mo le fausia o se kapeta faifai pea, o laau toto ua toto i se mamao e 10-15 cm, ma mo le fausia o laau taʻitasi - 25 cm mai le tasi. Faʻafiafiaina i totonu o lua o loʻo faʻaaogaina e ala i le vaʻaia.

Tausiga o le lobelia, matou te suesue i le faʻaaliga

O Lobelia, e pei lava o soʻo se isi lava laau totino, e iai sona lava uiga, ona o ona uiga, e mafai ona ausia le fua o le lau.

O le mea lautele, o tulafono autu o le tausiga e mafai ona faʻatulagaina i ni mea taua:

  • Lulu susulu maualuga ma le itiiti ifo o le susulu o le la.
  • Faʻaleleia tele, ae ia mautinoa o aʻa e le faʻafefeina vai.
  • Fafaga fualaau mo fualaau toto, aloese mai mea faʻafefiloi.
  • O le teuteuina lelei i le ogatotonu o le taumafanafana e maua ai se galu lona lua o le fugalaau.

Faʻaiga ma fafaga

Faʻatau - o le pito sili ona taua i le tausiga o le laau. Ae maise lava i le vevela o le tau, o le palapala e tatau ona sina susu. Ma o le lobelia ampelnaya e manaʻomia le faʻalua faalua i le aso.

Afai e te faʻatagaina se lamala umi, ona amata lea ona lanu samasama ma laʻau o laau toto, mumu i le la. A maeʻa na faʻafitauli, e mafai lava ona oti le fale. I le taimi lava e tasi, o le faʻaleagaina o le susu e afaina ai foi.

O le leiloa o le teuteuina o se laau e mafai foi ona taʻu mai ai o le palapala ua tumu tele i meaʻai o le mineral oona poo mea tau meaola. Ae i luga o le taumafanafana e lua pe tolu taimi e tatau ona faʻasaina laau. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le sulfate sulfate, lea e faʻateleina ai le tele o fua o lau laau ma se vaega itiiti o le laumei.

Lobelia teuteuina

O le laau e tipiina i ni nai taimi ao tuputupu aʻe le vaitau. O se tasi o mea pito sili ona taua o le teuteuina lea pe a maeʻa muamua le fuga, e pa'ū i le ogatotonu o le taumafanafana.

Ua vaeluaina Lobelia, ma totoe ai na o le 5 cm o laau i luga aʻe o le eleele. I totonu o le lua vaiaso na te maua ai se galu o le fugalaau lona lua, e tele lava ina sauā nai lo le muamua.

E le gata i lea, o le teuteuina o fatuga ua tafeina se taimi e sili ona matagofie.

E faʻapefea ona saunia lobelia mo le taumalulu

I le faʻamuamua, o le lobelia o se fualaʻau taʻitasi, ae o nisi tagata fai togalaau e sili ona latou eliina ma tuu i totonu o se fale poʻo se fale kiona mo le taumalulu, ma liua e avea o se laau lauiloa. E taua le tausia i se potu malulu, ae susulu.

I le afiafi o le tautotogo, ua aveeseina, gau i le tipi, totōina ma aʻafia o loʻo faatalitali. A tupu lenei mea, totō ile laufanua. O lenei metotia e aoga tele i tulaga e mafai ai e le lūlūina mai fatu ona oʻo atu i le faʻaleagaina o le ituaiga.

O tagata sili ona paie o fai togalaau latou te le ufiufiina le laau mo le taumalulu, ma tuu ai i le taumalulu i le eleele ma le aveesea o fatu. O le laau e faigofie ona faʻaleleia e ala i le totoina o le tagata lava ia, ae i lenei tulaga e aoga le faʻatali mo le totoina vave mulimuli ane nai lo le totoina o fatu.

Totoina o laau

E sili atu le faigofie ma sili atu ona faʻaleleia se fatu laau, o loʻo teuina i luga o le laau i totonu o tamai atigipusa. O fatuina latou lava e laiti tele e faigata ai ona latou puʻe ma ou tamatamailima. O le mea lea, e masani lava ona aoina mai, faʻapipiʻiina i lalo o le pepa laau, lea o fatu ma sasaa. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea pe a tupu le lobelia i ipu.

O le aoina mai o fatu mai se laau i luga o le eleele, tipi ese ai ona aʻa ma e le o matua matutua, pusi faapipii mai ia i latou, ma faapipii se pepa pepa mai le itu o le pusa. O nei mea uma e fusifusia i le matutu i se nofoaga matutu. A lūlū fatu, latou te sasaa atu i totonu o le afifi.

E mafai ona faia lenei mea faʻatasi ai ma matua matutua, ma luluina lelei i luga aʻe o le afifi. O mea o loʻo aofia ai i totonu o se sieve, o fatu e aoina i totonu o se atigipusa ma sainia.

O latou germination e tumau mo le tolu tausaga. I le tautotogo, e mafai ona latou totoina i luga o le susu susu ma ufiufi i se ata tifaga. O le mea moni, faʻatasi ai ma nei laʻau toto e ono le mafiafia.

E i ai ituaiga uiga ese e faʻateleina e ala i le tipi. I le auala, o le laau lava ia e manaʻomia ai le toe faʻafouina, faʻaleleia ma toe faʻaleleia, lea e faʻateleina ai ona faʻailoga taua. I le averesi, o ia manipisi e faia faʻa-tasi i le lua tausaga.

Lobelia - laʻititi, ae matagofie ma le matagofie laau. O le tausiga o ia mea e faigofie, ma o le fuga ma le foliga o le vao e mafai ai ona faʻaaogaina i le faʻasologa o ata i soo se mea ma le manuia. Ma e mafai ona e faʻateleina oe lava e pei o le lūlū, ma i le totoina o fatu. O le filifiliga o metotia e faalagolago i le taimi e te fia vaai ai i se laau totō.