Fale faʻamago mama

E faʻafefea ona galue le falemaʻi o meaola-paʻu

O lenei iunite e atoatoa mo fale o le atunuu ma fale. Sei o tatou tilotilo totoa i le mea o loʻo i ai i totonu o meaola-fale-fale. O le vaega faʻapipiʻi o le peat. E tosoina ai le manogi manogi. E leai ni vailaʻau vailaʻau i le tuufaatasiga o le mea faʻapipiʻi. Excreta o loʻo faʻapipiʻiina i totonu ole faapalaga faʻaleleia o le siosiomaga. Ma o se faʻaopoopoga lenei, aua o le taimi lena e mafai ona e faʻaaogaina le faapalaga pei o le fugalaʻau. O le tele o le tapuni faʻaputu e tutusa ma falemaele masani.

E te iloa? Novema 19 - Aso Toileta o le Lalolagi.

E faʻapefea ona faʻaogaina se fale-ola faʻanatura faʻaonaponei?

Mafaufau i le auala e galue ai le falemaʻi-falemaʻi e tuʻuina atu.

Faiga faʻavae

O le faletaele e aofia ai tane e lua. O le vaega pito i lalo e taua o le tane e teu ai otaota - o otaota e alu iina. O loʻo i lalo o le nofoa. O lenei mea e mafai ona toe faʻaaoga. O lona leo e eseese - mai le 44 i le 140 lita, ae sili ona lauiloa - mai le 110 i le 140 lita. E lava lena mo le 4 tagata.

O le vaega pito i luga o se tane mo le faʻafefiloi solo. E le faʻaaogaina le vai i totonu o le tapuni. O le tane pito i luga ua faʻapipiʻiina ma se au. A uma ona sui, ona sasaa lea o le paluga o peat i totonu o le tane tanuina.

O le puipui pito i tua ua faʻapipiʻiina ma se paipa o le ea, lea e amata mai le tane e teu ai otaota ma tuʻuina atu i le 4 mita. O mea o loʻo i totonu o le vaega pito i lalo e masani ona natia e faitotoa faapitoa. Latou te tatalaina pe ae faʻaaoga le faletaele.

E te iloa? Na muamua vaevaeina le faleleʻele i le tane ma le fafine i Pale i le 1739.

Mataupu faavae o le taotoga

Mo le filifilia o se falemaʻi tatau e tatau ona tuʻuina atu, e tatau ona malamalama i le mataupu faavae o lana galuega. E alu le otaota i totonu o le tane e teu ai, ona faʻasolosolo ai lea.

E faigofie lava lenei mea: e tatau ona e liliuina le komi i luga o le atigipusa pito i luga i le tasi itu - o le paluga o le a paʻu i le isi itu, ona sosoo ai lea ma le isi itu - o le a paʻu le paluga i le isi itu. O le mea lea, o le otaota ua matua faatumulia.

E taua! O le faʻafefiloi o le peat e faʻatau i faleoloa O faʻafefiloi faʻapitoa e aofia ai microorganisms e talafeagai lelei mo paʻu vevela.

O le gaioiga o le siama o siama e faʻaaogaina i le fugalaʻau. O le faʻafefiloi e aʻafia ai le vai (urine). Afai e na o le tasi le tagata poʻo le aiga atoa e faʻaaoga le fale-fale, ae naʻo vaiaso faaiuga, o le paluga e iai le taimi e toe faʻaaogaina ai le vailaʻau. Afai e te faʻaaogaina i taimi uma, e le mafai e le peʻa ona faʻatautaia uma le faʻavave. Mo lenei mea o loʻo i ai se alavai faʻavaivai ma faamama. O le vai e pasia le alavai i totonu o le vaega pito i lalo. O iina e faʻamaʻaina ai le urine ma faʻafefe i le auala ma se pulupulu. O le maea ua tuʻuina i lalo ifo o le mauga. E mafai ona e faʻaaogaina le pulumu i le lua mo le faapalaga.

E mafai ona faia lenei mea i le auala e tasi - aveese le mea e tafea ai mai le fale o le fale o le falemaʻi ma sasaa mea o loʻo i totonu o le faapalaga.

E taua! O le tapuni taputu e tatau ona gaogao, e aunoa ma le faʻatali mo lona faʻatumu atoatoa. E tatau ona fai lenei mea i vaiaso uma pe faalua i le masina.

A mavae ni nai tausaga, o le peat ma le otaota o loʻo faʻaaogaina i totonu o le siosiomaga lelei faʻafefe.

I totonu o se seti o se tapuni vevela faʻapipiʻi pipili ma faʻamau. O le paipa o le ventila ua faʻapipiʻi saʻo. O le gasegase e fesoasoani foi i le taufaasese o le tele o vevela. Aua neʻi galo e tausi le faʻalelei.

Afai e le sili atu i le 20 taimi le faʻaaogaina o le faletaele i le aso, ona faʻapipiʻiina lea o le faʻaleleia i se pulupulu ma se limite o le 40 mm ma le masaniga masani o loʻo faʻaaogaina.

Afai e oʻo atu i le 60 asiasiga e faia i le aso, e tatau ona faʻaoga ni masini se lua o le 40 mm ma le 100 mm. Faʻaaoga masani masani.

Afai e asiasi atu le faletaele i le sili atu i le 60 taimi i le aso, e tatau ona e faʻapalapalaina le faʻaleleia i le lua masini. E tasi le 40 mm le maualuga o le sosoʻo e maua ai le natura masani. Le lua - 100 mm - faʻatasi ai ma le faʻamalosi malosi.

E te iloa? I le averesi, e alu se tagata i le faletaele 2.5,000 taimi i le tausaga.

O le lelei o le faʻaaogaina o faletaele i totonu o le atunuʻu

I le malamalama ai i le mataupu faavae o le galuega a se peat dry closet, e aoga le tau atu e uiga i le lelei o lenei iunite.

  • O le faʻapipiʻi faʻatasi ai ma se tapuni faʻagogo e lelei le siosiomaga. O lenei i totonu o lou fale o le a leai se "mea manogi" le lelei. O le tapuni tapuni e iai ona faʻatusatusaga ma e mafai ona faʻatuina i so o se nofoaga i luga o se nofoaga.
  • O le tele o le tapuni faʻaputu e laʻititi, ma o le feaveaiga o le a le faigofie.
  • E toe faʻaaogaina otaota i totonu ole faapalaga.
  • O lenei faletaele e faʻaogaina. O le tau o le faʻafefiloi mo le faletaele e maualalo.
O le taumafataga o le faʻafefiloi o le peat mo le faletaele o le 5-7 kg, o lona uiga, 20-30 lita, pe a tuʻuina atu e 3-4 tagata o le aiga mo 1-2 masina.

E i ai ni mea le lelei

Pepa o fale-ola-falemaʻi ua i ai ona toso. Faatasi ai ma le faʻapipiʻiina o le alavai ma le faʻaleleia o le ea, e tatau ona tuʻu i tua o le fale. Afai e leai se mea e teu ai, e le tatau ona e vave tamoe pe a uma le peat masani, aua o lenei tapuni malogo e tatau ona e faʻatau ai se paluga faʻapitoa.

E te iloa? O le pepa muamua falemoa na gaosia i le 1890 e Scott Paper.

Ituaiga o fale mafiafia

E lua ituaiga o peʻa faʻamalo faʻamalo: faʻafefe ma faʻamalosi.

Portable - O nei falemaʻi laiti. E faigofie tele le felauaiga ma faigofie ona faʻapipiʻi. E mafai ona e faʻaaogaina i totonu o fale, i malaga ma e oʻo lava ile tachts.

Faletupe - O tamai fale ia. O totonu o kaseti pulou tuʻugogo. Ina ia suia le mea e faʻaaogā ai, e tatau lava ona e sui le kaseti ma le paʻu i totonu.

E i ai foi se filifiliga tagata maimoa. O nei faletaele ma ato o loʻo tumu i paʻu.

Matou te mafaufau i ituaiga o vailaʻau paiotiso, ma o lea e mafai ona e filifilia le filifiliga talafeagai mo oe. I le mulimuli ai i la matou fautuaga, o le faʻaeʻeina o faletaele solo i lou fale o le a leai se aoga.