Faʻaleleia e tipi

E faʻapefea ona totoina palsamini i le togalaau

Balsam - o se togalaau togalaau, o se lau laau totō, o le malu puipuia lelei. O le balsam o loʻo i ai se ala saʻo saʻo, e oʻo atu i le 50 cm, lau ovalu e oo i le 12 cm le uumi. E sili le matagofie o Balsam mo le faia o le matagofie i le paolo o le togalaau. E mafai ona e totoina se fugalaau i totonu o se togalaau fugalaau i luga o le saite, ma i le fale i luga o le windowsill. O le toatele o balsams e pei o fafo i le taumafanafana, faatasi ai ma le amataga o le taumalulu e manaomia ona latou totoina i totonu o fagu ma tuu i totonu o se potu.

Totoina o le palsam i le fanua tatala

E mafai ona totoina se fugalaau i le togalaau ma le pito mulimuli o le vevela. Afai a uma le fesiitaiga o laau totō i le auala, ona toe foi mai lea o le kiona, o lona uiga o le a latou oti. O le totōina e faʻapitoa i fatu, e ui lava, afai e leai se manaʻo e faʻatali, e mafai ona e faʻatau faʻataʻitaʻiga fugalaau.

E taua! E fautuaina e toto muamua fugalaau i totonu o se ulo, ona faatoa totoina ai lea i fafo.

Mo le totoina, eli lua muamua ma faaopoopo i ai le faapalaga ma le fugalaau. E mafai ona vave alu ese mai fafo o ipu, e muamua ona faʻasusu. E tatau ona totō le fugalaau i le loloto e tasi lea na tupu ai i totonu o se ulo, o le avanoa e totoe e tatau ona tumu i le meaʻai ma tulei lelei. Mo le fugalaau e amata, e tatau ona faʻafefe lelei ma vaʻaia le eleele.

Malamalama ma le vevela

O le Balsam e manaʻomia le la, e le o le la, ae o aso vevela vevela o le fugalaau e tatau ona pritenyat. Afai e tumau mo se taimi umi i lalo o le aafiaga o le susulu malamalama, ona alu ese ai lea o le susu mai le laau, o le a alu ese mai le manogi manaia ma o le a mamae. E sili ona totō Balsam i sisifo poʻo sasaʻe o le 'upega tafaʻilagi. I le tau mafanafana, pe a tupu aʻe le fugalaau i fafo, o le vevela sili ona lelei mo lea mea e tusa ma le 21 ° C; i le taumalulu, pe a oʻo mai le fugalaau i totonu o le potu, e le tatau ona paʻu le vevela ile 13 ° C.

O le a le mea e tatau ona avea ma mafuaaga

Balsam, aemaise lava pe a tupu i totonu o fale, e manaʻomia le malamalama, vaʻavaʻa, faʻaoga lelei le palapala. O le tele o meaʻai i totonu o le eleele o le a taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, lea e leaga mo le fuga. E le mafai e le fugalaau ona maua le manuia, e le mafai ona faʻamausaliina le fugalaau. Laʻau sili ona talafeagai ma le eleele. O le tuufaatasiga o le eleele e mafai ona faʻaopoopoina i vaega tutusa compost, humus, perlite ma eleele fola. E mafai foʻi ona e faʻafefiloi le oneone ma le peʻa i ni vaega se lua o eleele lanu, o le a avea ma sui talafeagai.

E faapefea ona toto se fugalaau

Balsam o se fugalaau togalaau, ma e manaʻomia le tausiga talafeagai. I le tau mafanafana, e mafai ona e totoina le palsam i le eleele. O le totōina e tatau ai e le muamua nai lo le ogatotonu o Iuni, a leai o le a faʻapitoa ona toto le laau.

E taua! Nofoaga mo le tulaueleele e tatau ona faʻapipiʻi.

O le faleplant e fetaui lelei i tulaga fou ma fuga lelei, amata mai ia Iuni ma faaiuina ia Setema. I le autumn, e tatau ona eli le fugalaau ma saunia ni mea faʻapitoa mo aʻafiaga.

I le taumalulu, e manaʻomia e le balsam se moli faʻaopoopo, aua e leai se taimi malolo. Afai e te tausi lelei ia te ia, o le a fiafia oe i lau laau.

E te iloa? E i ai ituaiga o palsam e fuga mai i le taumafanafana.

Teu le balsam i auala e lua:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu. Ina ia faia lenei mea, sasaa le eleele i totonu o le ulo, faapipii ma fufulu. Tuu fatu i se mamao e 2 cm mai le tasi ma le isi, fufuluina i le eleele. Ufiufi le ulo i se pusa paʻu, tuʻu i totonu o se mea susulu. A oʻo mai le fua ma fuga, totoina i totonu o le togalaau. O le lelei o laau toto o le a tupu i le 4 masina.
  2. Ua iloa e tagata uma o le balsam o se togalaau paga. Ina ia mafai ona tupu se tagata lelei tele, e mafai ona e faʻaaogaina ni meaʻai. Na o fugalaau lalelei e faʻapipiʻiina e tipi. Filifili puʻi, malosi ma malosi. Otioti, o le tipi e tatau ona tusa ma le 7 cm. Toto le tipi i totonu o le fagu ma le eleele, faʻapipiʻi le eleele o loʻo siomia ai. Tuu le fagu i se nofoaga mafanafana ma sasaa le fugalaau. E mafai ona e ufiufi le sola ese ma se ipu palasitika e fatu ai se aʻafiaga o le kiona.

Tausiga o Balsam

O le fugalaau Balsam e faigofie ona tupu, ma e le tatau ona i ai se faʻafitauli i le auala e tausi ai.

Faʻamamafana ma fafagaina laau

E i ai i le nuʻu se igoa matagofie o le balsam - Roly susu. O lenei igoa na tuuina atu ia te ia mo le fiafia i le tele o vaiinu ma le maualuga o le susu. Ae e le mafai ona na o le fufuina o le fugalaau, ona o lenei mea, e mafai ona e mafua ai le tuputupu aʻe o aʻa. I le faʻasusuina lelei o le palsam, o le eleele o le a le malolo, o le a tumau pea susu. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le tele o le vai. E tatau ona faamalulu le vai.

E te iloa? Ina ia mafai ona suavai le vai, e manaʻomia ona faʻaoga mo ni nai aso.

A e manaʻomia le fafagaina o le balsam

Fugalaau e pei o le balsam, lea e ola i le togalaau, e manaʻomia le fafaga lelei i le taimi o laʻau ma tupu aʻe. E lelei le faʻafefeteina o se fugalaau i le vaitau mai ia Aperila ia Novema, i le taumalulu atonu e te le faʻamalolo pe a faʻaitiitia le tele o le faʻala. E fautuaina e fafaga le fugalaau i le 2 vaiaso.

Faʻasili le balsam

I le umi o le taumalulu, o le balsam e tupu tele, o lea e tatau ai ona vavalalata latalata i le tautotogo, tuu ai na o le afa afa o le mama, ona fuga mai ai lea o le fugalaau le tuputupu aʻe o vaʻa fou ma malolosi. Afai o le fugalaau e atiina ae le tele o tipu, ona matagofie ai lea. I le gasologa o le tausaga, mataʻituina pe faʻapefea ona tupu le balsam, o le fugalaau e mafai ai ona teuteuina lala vao ma vaivai, ona o le lelei o le toe gaosia o le fugalaau.

Balsam Transplant Rules

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le balsam o le tautotogo. Ae afai ei ai se manaʻoga faapena, ona mafai lea ona e vaeluaina le fugalaau i le taumafanafana. E taua le malamalama o faʻatoʻaga lelei e faʻatatau i le tele o le ulo. I le gasologa o le totoina e te manaʻomia le faatea ese o laau tuai, ina ia maua e tagata talavou le avanoa e aʻe ai. E manaomia le toe totoina o laau talavou i tausaga taʻitasi. Afai o le fugalaau ua avea ma tagata matua (e le sili atu i le 3 tausaga), ona mafai lea ona toe faafouina (ia maua ni aʻafiaga apical) pe suia.

Toe gaosia Balsam

Ina ia mafai ona e totoina le palsam, e tatau muamua ona e saunia ni togalaau. Saunia le eleele talafeagai, faʻaopoopo i ai se mea malie, lea o le a puipuia ai le laau mai foliga vaaia o gaʻo leaga.

O fea e maua ai ma pe faapefea ona tupu fatu

E amataina fatu laau toto i le faatauina mai o fatu. A o leʻi lūlū, e manaʻomia ona faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se vaifofo mafanafana o le paluga palamati ma tuu i lalo fatu i totonu mo le 10 minute. Ona fofo lea o le fofo, ma faatumu fatu i vai mama mama. Tuu i latou e tutu mo se aso. A maeʻa lena, lulu le fatu laau i totonu o se palapala susu ma faʻafefeteina solo i le eleele, fatuina se fale kati. A mavae le 3 vaiaso, o le a aliaʻe pine muamua.

Lavela mafanafana mo le fugaina o fatu + 23 ° C. Pe a aliali mai laau, e mafai ona e 'aveʻese le fale mafiafia ma faʻaitiitia le vevela i nai tikeri. Tuʻuina lelei le faʻaleleia o vaomatua, faʻapea foʻi ma moli faʻaopoopo. Ia mautinoa e mulimuli i le suāsusu, e le mafai ona e faatagaina i latou e suʻe. A i ai le 5-6 tagata matutua matutua, e mafai ona e toe totoina fualaau i ipu eseese.

Togalaau palsamic faʻatoʻaga

O loʻo i ai foi se metotia tafaʻi o le toe gaosia, o lenei metotia e masani ona faʻaaogaina aua e sili atu ona lelei. Mo le aʻaina o cuttings balsam e tatau ona faʻapipiʻi le maualuga o le lele i le pona mulimuli. A maeʻa lena mea, e tatau ona tuʻu le 'au i totonu o se ipu malamalama i le vai poʻo le oneone susu, i le mea e mafai ai e le fugalaau ona aʻa. A maeʻa le 3 vaiaso, o le aʻafiaga lelei o le a lelei ona faʻaleleia ma fetaui lelei mo le gafa. O le isi auala o le faʻaleleia o le palsam - tipi ese le aʻa i le tautoulu. Ma le isi, e tatau ona e faʻamamaina le aʻa mai laulaʻau ma tuu i totonu o se ipu malamalama ma le mea e sui ai. Ufiufi i se pusa paʻu, faʻafefe lelei muamua. A mavae ni nai aso e mafai ona e aveesea le afifi. Ma le isi, e tatau ona e faʻafefe le totogo ma se faʻaaogaina o le mineral i le 2 vaiaso.

O lenei ua e iloa e uiga i le balsama, ma e le tatau ona i ai ni faafitauli i le tausiga ma le fausiaina o lenei fugalaau.