Faatoaga faatoaga

Roa paʻepaʻe Rusia

Umi talu mai le moa o le soa a le tagata i le olaga. O le ituaiga o moa, o le lanu Rusia, o se tasi o fua masani e masani ona tupu i totonu o atunuu CIS.

Ona o lona lauiloa, e mafai ona e feiloai ia te ia i faatoaga moa ma aiga, ma a latou oloa i faleoloa.

O le faʻauʻuga mo le 20 tausaga na taʻitaʻia le galuega i le foafoaina o lenei ituaiga. O le iʻuga, na maua ai se ituaiga Rusia papaʻe, ma le lona lua o lona igoa "Snow White".

Soʻo se tasi na filifili e auai i le faifaatoaga o faatoʻaga e tatau ona amata i le faʻaleleia o lenei ituaiga. O lenei ituaiga e le manaʻomia ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa.

Talaʻaga o le faʻaleleia o ituaiga lauiloa

O le lanu paepae Rusia na fafagaina e ala i le sopoia o tama tane o le Leghorn ituaiga eseese o le amataga (Danimaka, Peretania, Amerika) ma a tatou "tamaitai mama". O le uluai galuega i le ituaiga na amata i le 1929. Ma i le umi o le 24 tausaga na faia ai, na faasolosolo ai i le umi o ona vaevaega.

O gaioiga galue i lenei ituaiga na faia ina ia maua ai le faateleina o le gaosiga o fuamoa. Ma i le 1953, na faamaonia.

I totonu o le Soviet Union atoa, o le lanu paepae Rusia o moa ua na o le itu o fua o fuamoa na faaaogaina, ma faapena lava seia oo i le 1965. O le gaosiga i lena taimi e tusa ma le 190 fuamoa i le tausaga e tusa ma le 60 kalama.

I totonu o faatoaga moa na galulue i le fausiaina o le ituaiga, na taunuu atu ai le au faifaatoaga i fuainumera ma 200 fuamoa i le tausagama nisi taimi. Ae ua mavae atu le taimi, ma ua amata ona gauai le fatu i lona gaosia i le laumei papaʻe. O le eseesega i le va o nei ituaiga e oo i le 50 fuamoa, ma i le mamafa atoa o le tolu kilokalama i le tausaga.

Ona o le mea moni e faapea, o le ituaiga o le a faamutaina le manaomia, i le 1990 o lona numera na faaitiitia e le tusa ma le tolu miliona tagata taitoatasi. E tusa ai ma fuainumera, i le 1975, e tusa ma le 30 miliona manu felelei.

I lo tatou taimi, o lenei ituaiga o faʻasologa o loʻo tumau pea lona numera i Turkmenistan, Azerbaijan ma Turkmenistan. E ui lava e leʻi galo ia matou faʻatoʻaga lenei ituaiga ma faaauau pea ona galue e faʻateleina lona gaosiga, ma le faʻamoemoe e faʻaleleia le faʻatinoga.

E manatu le au faipisinisi i se taimi lata mai, o le a maua e le fanau Rusia papaʻe le tauvaga ma ituaiga mai fafo.

Faʻamatalaga o le lanu paepae Rusia o lupe

E mafai ona faamatalaina faʻatoʻa lanu papaʻe Rusia o nei moa e pei o:

  • Ua lelei le atinaʻe o le ulu ma ua tele lona lagolagosua.
  • O tamaʻitaʻi lanu paepae Rusia e iai le lapisi lapoa i foliga o laupepa e lima ona nifo. Ma o le selu o le hen, o sina mea itiiti lava na suia i le itu.
  • O le gutu e mausali, samasama.
  • O taliga e papaʻe papaʻe.
  • O le ua e mafiafia, o le umi o le uumi.
  • O manulele e i ai se atigi pusa lautele.
  • O le sulu o manulele e lautele, ma o le pito i tua e lautele.
  • O le tumutumu o le fatu e matua manaia lava.
  • O apaau o manulele ua lelei ona atiaʻe ma fetaui lelei i le tino.
  • O vae e samasama, o le fulufulu e misi.
  • O le umi o le faʻailoga o le averesi, lelei ona atiaʻe.
  • O manulele uma o lenei ituaiga o lanu tutusa.
  • O moa laiti e ufiufi i le lanu samasama, lea e suia i fulu papaʻe pe a tupu aʻe.

O a ni uiga e mafai ona faʻaalia ai pepe?

E pei ona taʻua muamua, o le lanu paepae Rusia o moa e faatatau i fua o fuamoa, ma i ona faatoaga ua fafagaina mo na o le mafuaaga lava. E le gata i lea, o lenei ituaiga na filifilia mo le tetee atu i microorganisms, neoplasms.

Ona o lenei faagasologa, o lenei ituaiga o mea e sili ona manaia i le pisinisi o meaola, lea e maua mai ai vailaau saogalemu.

E mafai ona fafagaina ituaiga o le paʻepaʻe Rusia, e pei o le tele o faatoʻaga moa, ma totonu o le aiga.

E le gata i lea, e mafai ona amata e nei faifaatoaga o manu felelei ona auai i nei gaioiga ma le fausiaina o le gagana Rusia papaʻe, aua e le ogatasi ma aiaiga o le taofia ma e le manaomia ai se gauai faapitoa.

O manulele o lenei ituaiga ua i ai le tetee lelei i faʻamaʻi, o manulele matutua o loʻo faʻamalamalamaina lo latou saogalemu pe a ma le 91%, ma o tamaiti laiti e tusa ma le 96%.

O a ni uiga lelei e faʻaalia ai le ituaiga

  • Lameko White Rusia e le o se mea e fiafia i tulaga o le taofia ma le fafaga
  • O se faailo taua o le teteʻe mai.
  • O manulele o lenei ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi, o tagata matutua ma talavou.
  • E maua e chickini se fuamoa lelei o fuamoa.

O le a le mea saʻo saʻo o le fatu?

E tele auala e tausia ai se faʻatoaga. E tofu i latou ma itu lelei ma le lelei, lea e tatau ona e nofouta i ai pe a faʻapupulaina lenei ituaiga.

E mafai ona tausia pea ituaiga faʻaupuʻe Rusia White gaioiga faʻafefe. O lenei metotia o anotusi e sili ona fetaui mo tagata e ona nofoaga tetele.

O le taua o lenei metotia o le taofi lea o manulele i totonu o le potu ma se pusa lapisi luga o le fola. O le tele o taimi e faʻaalu e manulele i luga o le auala, lea e mafai ai e le faifaatoʻaga ona faʻasaoina meaʻai, aua o manu felelei e amata ona 'aina fatuga, iniseti ma le vao vao.

Ae e tatau ona e iloa o le fuainumera o manulele e le tatau ona lapoa tele, aʻo latou soli uma vao ma 'ai uma iniseti. E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o manulele e iai se lamatiaga o soʻo se faʻamaʻi pipisi.

O le mea e le mafai e le siakiina o manulele uma i luga o se nofoaga tele, o lea e manaʻomia ai e le faifaatoaga le tele o taimi e faʻaalu i ana uarota. I se faaopoopoga, soo se tasi o lau moa e mafai ona fia iloa pe o le a le mea o loo i luga o le teritori faasaina mo i latou ma e faigofie lava ona avea ma vete a soo se tulimanu.

Ina ia saogalemu au manulele mo i latou teritori e tatau ona puipuia, e puipuia ai i latou mai mea taufaaleaga.

I totonu o faifaatoaga faifaatoaga e masani ona taʻua lea nofoaga o se solarium. O le vaega ua tuʻuina atu i manulele e tatau ona faʻamausali, ina ia i ai i se taimi mulimuli ane o le a itiiti ifo le aoga pe a fufulu.

E le manaʻomia e le faifaatoaga moa ona faia se fola eleele i luga o le nofoaga savali, talu mai le vaitau o timuga o le a avea ma palapala ma i totonu o se pusa o siama, lea e te le manaʻomia lava.

O se faʻatoʻaga faʻatoʻaga e le mafai ona tuʻuina atu ana manu felelei ma se vaega tele e manaʻomia ona faʻaauina pamu siaki. O na ituaiga o moa a Rusia papaʻe o le a mafai ai e oe ona teu avanoa.

E le gata i lea, e mafai e le faifaatoʻaga ona faia se tafaoga i aso uma ma matamata i ana uarota. O le fola i totonu o le fale o le moa moa o le a mama toetoe lava o taimi uma, aua o le a faʻaalu e manufeʻa le tele o latou taimi i totonu o fale. Ae o lenei lomiga o mea o loʻo i totonu o moa e tele ni mea faʻapitoa.

O le mea moni, o loʻo i ai se faʻaopoopoga i totonu o le telefoni feaveaʻi e itiiti le 'aiina o meaʻai, talu ai o le a latou faʻaitiitia le malosi. Ae ui i lea, o se faifaatoʻaga ma manu felelei e tatau ona mataʻituina taimi uma o le microclimate i le moa moa.

O le maualuga ma le maualalo o le vevela ma le susu e mafua ai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina i manulele. E le sili atu i le -2 tikeri Celsi le malulu o le ea i le taimi malulu, ma o le taimi mafanafana e le sili atu i le +27 tikeri Celsius.

Faʻasolosolo malosi i le vevela i manulele e mafai ona tisaia ai pulufana ma tautaliga. E faʻapea foi i manulele fua o le fuamoa e faʻaititiaae o le taumafa fafaga e tumau pea pe tutusa foi.

O le maualuga o le vevela e i ai foi se aafiaga leaga i luga o manulele, o la latou fiaʻai ua faaititia, lea i le lumanai o le ai ai se aafiaga leaga i le gaosia o fuamoa. O le leai o se vai e aafia ai manu felelei ma faʻaititia ai le gaosiga.

O faʻaaliga uma o le fafagaina o manu felelei

Vaomago Lasaʻe Lasapi i se amataga vave o le atinaʻe o loʻo fafagaina foi e avea ma faʻatoʻaga. E tatau ona fafaga fagalua manu felelei pe faalua i le aso. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le tamaititi laiti o le a faateleina, ma lo latou manaomia o le fafagaina, o le mea lea, ao latou tuputupu ae, faaitiitia mea o le protein i le taumafataga manufelelei.

I le valu vaiaso o le matua, e le tatau ona tapulaa moa i meaai, ae a mavae le lua masina e tatau ona faatapulaaina ia manu felelei i le 20%, e na o le pau lava le mea e tatau ai ona vaʻavaʻai atu i manulele pe afai e maua uma e le tagata le fafaga.

Toa moa manaomia ona fafagaina ae le o le tele o pellets feed, ae pepe. I luga o lona faʻaaogaina e manaʻomia ai se taimi umi atu. Ma e faʻaitiitia ai foi le mafai ona talatala i totonu o moa.

I le amataga o le 21 vaiaso o le ola mo manulele talavou, e tatau ona latou amata fafagaina o se manulele matutua. Mea taumafa o manulele laiti ma matutua e eseese i le isi e sili atu le masima le masima. O lenei masima e fesoasoani i le feaveaʻi o fuamoa i ni atigi figota mafiafia ma faʻaitiitia le ono mafai ona iai ni fuamoa.

E taua foi le saunia o manulele laiti mo le aveina o fuamoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le fafaga ona faateleina le mea e maua ai le protein. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le fausiaina o le ituaiga Rusia papaʻe o moa e vave ona atiina ae, ma faapena foi ona faateleina le fua faatatau o le follicule o fuamoa.

E malie foi le faitau e uiga i le fafagaina o moa.

Faʻamatalaga o le fafagaina o manulele matutua o lanu papaʻe Rusia o moa

E tatau ona fafagaina se moa a Rusia matua papaʻe e faalua i le aso ma le fafagaina atoatoa. Ae e tatau ona e iloa lena mea e le mafai ona faʻatumu le fafaga i le tietieaua o le a faʻataʻapeʻapeina mea uma e moa.

Ina ia 'ai manu, o le a lava lea e faʻatumu ai 2/3 o le fafaga. Afai e te filifili e fafaga manufelelei i meaai mama, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi. Toa moa taumafa e tatau ona 'ai mo le afa itula, aua e vave ona faʻaitiitia ma faʻaitiitia ai le tele o meaʻai.

A maeʻa ona 'ai e moa a latou meaʻai, e tatau ona fufuluina ia mea ina ia aua nei teteʻa le pathogens. E tatau ona iloa e faifaatoaga o manufasi o Novice le mea moni mai le amataga o le fuamoa o le manulele i le 48 vaiaso, o lo latou gaosia o fuamoa o loʻo faʻaauau pea ona tupu.

Fai mai lena mea e tatau ona fafagaina i latou nai lo mea masani. A maeʻa lena, o le tuʻuina atu o fuamoa e faʻaititia. O lenei faagasologa e oo atu i lona tulaga maualalo i le 48 tausaga le matua. I le taimi foi lenei, o le lanu paepae Rusia e taofi le tuputupu ae, o lona uiga e mafai ona faʻaitiitia le tele o fafaga.

E tusa ma le 120 kalama o meaʻai mo manu taitasi e faʻaaogaina i le aso. I le tausaga e pe tusa ma le 44 kilokalama.

Afai e aofia ai le lanu meamata i le faasologa i aso taitasi o moa, ona tatau lea ona faateleina le aofaʻi o meaai i le 170 kalama i le aso. Ona o lenei mea, ua faʻaitiitia le otaota o meaʻai faʻagogo, ma, e le gata i lea, o le gaosiga ma le gafatia o moa ua faʻateleina ona o le anotusi o mea lelei i luga o meaʻai lanu meamata.

Pe a faʻamamaina manu uila e mafai ona e puipuia le tele o faʻamaʻi.

O a ni faʻamatalaga faʻatinoga o le lanu paepae Rusia o moa?

O le fua faatatau o fuamoa i le kuata i le tausaga e oʻo atu i le 200 i le sefulu lua masina muamua o le gaosiga. O le mamafa o le mamafa o le fuamoa e tusa ma le 56 kalama. Ae o loʻo i ai moa moa faamaumauga e tuʻuina atu ma 244 fuamoa i le tausaga.

E tupu e tusa ma le 300 fuamoa i le tausaga, ae o se mea sili ona faigata. O puaa lanu paepae Rusia e amata ona faanatinati i le lima masina, o lea e mafai ai ona e faʻamoemoe e maua se tupe maua vave.

Talu ai o lenei ituaiga na fafagaina na o fuamoa, ona aano o manufasi o manulele o lenei ituaiga ua matua mafatia tele. O le mamafa o le senoa e tusa ma le 1.8 kilokalama, ma o le moa e ese mai le 2 i le 2.5 kilokalama.

O le lanu mama o Rusia o moa ua i ai se fua lelei o fuamoa. O lenei ituaiga o loʻo faʻaauau pea ona lauiloa i nisi o itulagi o le atunuu e pei ona i ai muamua.

O lenei ituaiga e talafeagai mo na o le au faifaatoʻaga amata, e le o se mea e maua ai i totonu ma le fafagaina. Ae maise lava o manulele matutua o loʻo i ai le tetee lelei i faʻamaʻi. E mafai foi ona tausia le ituaiga i le taumafanafana, lea e sili ona lelei mo faifaatoaga faifaatoaga.