Fausiaina o Mulberry

Faʻasalaina, teuteuina ma le fausiaina o vine

Masalo e iloa e tagata uma fualaau aina suamalie e maua mai, ae o le toʻatele e talitonu sese o le tausia lelei e manaʻomia ai tomai faʻapitoa. O le a tatou faʻaumatia lenei tala faʻasolopito, ona e mafai ona ola manuia le laʻau i lo tatou atunuu, ma e leai se mea e uiga i ai.

Tulaga manaomia mo le totoina o vine

O le totōina o le mulberry ma le sili atu o le tausiga mo ia, e matua faigofie lea e taʻua e tagata o se "laau mo le paie." Soo se tasi lava e mafai ona ola i lo latou lava eria, ma e aunoa ma le faia o se taumafaiga tele mo lenei mea. I le siʻosiʻomaga e le lelei tele. E oo lava i le seleseleina, togavao ma le tausiga lea e tupu i le ogatotonu o laina, o le a maua ai se fualaau aina laiti ae tumau i tausaga taʻitasi.

E te iloa? O tagata o sasae latou te manatu o le laau o le laau paia. Sa tuu se laulau i lalo, ma o le aiga uma sa faʻaaluina le taimi i ai. Faʻatulagaina foi i lalo o le moega. O le togalaau o le togalaau o ni tu masani masani a tamaitai o Sasae.

Malamalama

E tatau ona i ai i totonu o nofoaga ma se malamalama lelei, le mea e le pa ai matagi i matu ma sisifo. Afai e tatau ai, e mafai ona e fausia se puipuiga talafeagai faasaga ia i latou.

Lulu

E vave ona tupu le laau, e teteʻe i le lamala ma e le afaina ai foi i matagi malulu. E mafai ona tatalia le malulu -30 ° C.

E taua! I le vaitau o le tuputupu ae, e vave lava ona toe faʻafoʻiina pine ua malo.

Soo

E mafai ona totō mulipi i le 90% o le palapala. Ae, o le mea moni, o le a fua mai fua lelei i luga o eleele lafulemu e mauoa i meaʻai ma vailaʻau. E matua faasaina le totoina o nei laau i eleele lafulemu ma eleele vaivai. O le filifiliga pito sili ona talafeagai o le a avea ma eleele ma suavai lelei ma maualuga le mafai ona taofia le susu. A o totoina laau mulumulu, ia maitau e tutupu i luga o le taimi, o le mea lea e tatau ona tuu le mamao i le va o laau toto i le 6 m.

E te iloa? O Mulberry ua taua o le "masiofo o vine", ma o le laau lava ia ua leva ona faʻaaloalo o le "laau o le ola". E tusa ai ma talitonuga, o le laau o le vine ua maua i le malosi e tuliesea ai agaga leaga. O le mulipulu foi e faatusaina i le galue malosi ma le ava i matua.

E faʻapefea ona toto se mulberry?

O le totoina o vao, e pei o soo se isi lava laau, e amata i le totoina, lea e sili ona lelei i le ogatotonu o le tautotogo, e taua ia Aperila, seia amata le tafe o le suavai. O le filifiliga lona lua o le ogatotonu o le autumn ae leʻi amata le timuga.

E taua! O faifaatoaga ma le poto masani e fautuaina le totoina o laau i le tautoulu. Aua o se laau na ola mai le taumalulu ao laʻititi o le a umi ona ola.
Ina ia filifilia le nofoaga sao mo le totoina o se laau, e tatau ona amanaia ona mea e fiafia i ai. O le laau o le vine, e pei ona taua o le mulberry, e le fiafia i le susu tele, o le mea lea, totoina ma toe tausia lelei e tatau ona amata i le faamatalaina o se eleele talafeagai. E le sili atu i le tasi ma le afa mita le teuina o le eleele.

E taua! O laau laʻau i le natura e le mafai ona fua mai. Ae o le suʻeina o le fola o lau fatuga o le a mafai pe a uma le lima tausaga. Ina ia aloese mai na mea tutupu, matou te fautuaina le faatauina o fualaau aina ua uma ona fua mai i se taimi e tasi.
O le totoina o le lua e tatau ona saunia i le lua vaiaso aʻo lei totoina se laau. O lona telē faʻatatau saʻo i le aʻa rootling root system. E tatau ona tuu le laau i totonu o se lua e le o se pito i luga, e saoloto. O le averesi o le lua - e tusa ma le 50cm ³.

Afai o le palapala lea e toto ai le laau e le lelei i meaʻai, e tatau ona lautele ma loloto le lua ina ia oʻo i le 7 kilokalama o le faapalaga e faʻafefiloi ma le 100 kalama o le superphosphate e mafai ona tuʻu i le pito i lalo. Ona faʻapipiʻiina lea o fugalaʻau i se palapala palapala. O lona mafiafia e tatau ona pei o aʻa o le laau e le o fesoʻotaʻi ma fugalaisa.

Lua vaiaso mulimuli ane, e mafai ona e totoina vao. O ona aʻa e tatau ona faʻamaʻo ma faʻamalosi, luluina le fala. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona aveese le tele o mea mai le eleele. A oʻo ina tumu uma aʻa ma le lua, e tatau ona faʻapipiʻiina le palapala, ma e tatau ona faʻasuina le seedling i le 20 lita o le vai. A faʻamalulu lelei le vai, e manaʻomia ona e mulumulu le ogalaau.

E taua! Afai e le lava le toto o le laau, aʻo lei totoina e tatau ona ave se lagolago ile pito i lalo o le lua. O le a avea o se tagata e umia se laau. E tatau ona nonoa le laau. Afai e filifilia le eleele palapala mo le totoina o le mulberry, ona tatau ai lea ona vali le piliki piliki mo alavai i le pito i lalo o le lua.

E pei ona taʻua i luga, o le totoina o vao e faalua i le tausaga: i le tautotogo ma le autumn. Faʻaleleia i nei vaitau e toetoe tutusa. Ae e masani lava i le tau toʻotogo latou teli i luga o se paʻu mo le totoina, tuʻuina meaʻai i totonu ma alu ai seia oʻo i le tautotogo. Ae ia Aperila, faamaeaina le tulaueleele.

Faʻapitoa ile tausiga o laau

A totoina le laau, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaauau pea le tausiga o le suka. O le mea autu o le faia o le tele o le suāina o le laau i le vaitau o le galue malosi, aemaise lava pe a fuga mai puaa. E taua foi le fafagaina o le laau.

Trimming tulafono

E pei lava o isi laau, e manaʻomia ona teuteuina e mulberry. E sili ona lelei le faia i taimi o le filemu. O le vine sili ona leaga e tupu i le tautotogo. Mai le amataga o Aperila e oʻo atu i le amataga o Me, pe a le o toe fuga mai le tumutumu, e lua ituaiga o teuga e faia: faʻapitoa ma toe faʻafouina. O le tolu - mama - teuteuina o loʻo faia i le tautoulu, pe a uma uma laʻau. Ae o le ea vevela e le tatau ona i lalo -10 ° C. O ituaiga eseese o mulberry e manaʻomia ona vavae ese. I le fetagisi mulberry, o se tulafono, o le pale ua minoi ma ua faʻapuupuuina pupu ma lala.

E taua! Aua e te popole pe afai e sili atu le malosi o le teu. E vave lava ona toe foi lenei ituaiga o mulini i mea masani.
I le shtambovannoy mulberry fai se pale. O se ogalaau umi, leai se mea e totoe, ma i le pito i luga o se pulou e pei o se pulou po o se paʻu o lala. O le mea pito sili ona faigata e fausia ai se laau siliva teuteu. O le ogalaau o se laau talavou ua faʻamamaina mai lala i le maualuga e oo atu i le 1.5 mita mai le eleele. E mafai ona e tuʻuina atu le pale e ola tupu. Afai e te manaʻo e tupu se laau, ona tipi lea o le fana i le maualuga e tusa ma le 1.5 m ma avea ma skeletoso o paʻu e sefulu. Ma e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faatumauina ai le foliga o le pale, e tipi ese ai ni laau e le tatau ai. E le manaʻomia ona paʻi lala paʻu, e faigofie lava ona latou faʻamalosi.

A oʻo mai le taimi e sauniuni ai le mulberry mo le taumalulu, faʻapena teuteuina lelei. Aʻo faagasolo lenei faiga, o le a vavae ese uma lala, maʻi ma vaivai tele ma lala. E masani lava e le manaʻomia i le tausaga taʻitasi le teuteuga mama.

Faʻaleleia eleele

Ina ia mafai e le mulberry ona faʻaleagaina le itiiti ma aua neʻi faʻatoʻilaloina e meaola faalafua, o le laʻau o le lala laau e togafitia i fomaʻi ma iniseti mo togafitiga puipui. E sili atu le faia o lenei mea i le amataga o Aperila, ao le manava e leʻi toefafaguina, ma ia Oketopa, i le faaiuga o le vaitau vegetative. O se togafitiga lelei mo faʻamaʻi ma meaola faalafua o le Nitrafen.

I le tautotogo, e sili atu ona lelei le gaosia o le fafie ma faaopoopo i ai le fitu pasene urea i le palapala. O le a faʻaumatia uma mea faʻaleagaina ma mea iniseti e taoto i le palapala ma i le paʻu. E le gata i lea, o le a faʻaaogaina le faʻaaogaina o le suauʻu, lea e matua tatau ai lava i lenei vaitau.

Ina ia mafai e le mulberry ona fetaui lelei i gutu malulu, e tatau ona faʻafeinu mai le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana, pe afai e vevela le tau. Pe a uma ona faʻasaʻo ona taofi. Afai o le tautotogo e mauʻoa i le timu, ona le manaʻomia lea. I le taimi lava e tasi, e manaomia le fafagaina o le laau. I le popofou o le tautotogo, e tatau ona faaopoopo i le eleele le fugalaʻau ma le vaega o le eletise, ma i le taumafanafana - ma le masima ma le phosphate.

E faʻapefea ona saunia ia Mulberry mo le taumalulu?

Ua saunia le laʻau mo le taumalulu i le ogatotonu o le tautoulu, punou lala i le eleele. O lenei faiga o le a le mafua ai ni faigata, talu ai o le tama talavou mulimulitaʻi. Ae talu ai ona o le tele o le mulberry ua tupu tele, e sili atu le tuu o le skeletal lala i le taamilosaga i le lumanai, ma punou na o lala laiti.

O le tolu tausaga muamua, e manaʻomia le afifiina o le ogalaau ma lala autu e ufiufi ai mea i le tele o laulau. E faʻalagolago i le ogaoga o malulu malulu. Ona e tatau lea ona togiina i luga o meaʻai, ma fofola le mea oona i lalo ifo mo ni meaola o le taumalulu, lea e matua afaina ai le laau. Mo le puipuia o le matagi mai le talepe i lalo o le pepa, e tatau ona e tuleia i lalo i se mea mamafa, mo se faataitaiga, i paipa, laupapa poʻo piliki. E talafeagai le aveese o le malutaga mai ia mulberry ia Me ao oʻo mai le malulu o po o le tautotogo.

Afai e te le amanaiaina le punou i totonu o paranesi talavou ma le faʻaogaina o se pa puipui, o lona uiga o le tausiga o le laau ma le sauniuniga mo le taumalulu e le ese mai i mea masani masani o laau o le apu.

E te iloa? E i ai le tala matagofie e tasi e uiga i le amataga o le gaosia o siliki e fesootaʻi ma le laau. Princess Si Ling Sa malolo o ia i lalo o se siliki tele pe a pa'ū se piko i totonu o lana ipu ti lauti. I le vevela vevela, na ia feʻilafi ai filo susulu ma mods. O lea na maua ai e Saina se tasi o mealilo autu: o se anufe anufe e le mafaamatalaina e ola i luga o le mulberry o se punaoa taua tele lea e mafai ai ona faia ni mea taua tele.

O afea ma pe faapefea ona selesele?

O le mulberry e tuʻuina muamua fua muamua i le tolu tausaga. Naʻo vine e laiti. O le a sili atu ona tele pe a mavae le isi lima i le ono tausaga. Ae e mafai ona faatelevaveina lenei faagasologa. I le tautotogo e tatau ona e totoina se laau vine vine. O le seleseleina o fasi laau o le sili lea o le fiafia, aua e te le alu i luga o se laau. A fua le vine, latou te pauu i lalo. I luga o le eleele, i lalo o se laau, na o oe e tatau ona e faataatia se ie mafiafia, mo se faataitaiga, spunbond. O vinekeke e matua suamalie ma suamalie, e mafai ona latou ausia le 5 cm le umi. E faʻalagolago lava i le eseese.

Faʻatoʻaina le toto

O le laau o le vine e faateleina uma i fatu ma vegetatively.

Fatu

O le tele o fatu mulberry o le auala pito sili ona faigofie mo ituaiga uma o lenei laau. Pau lava le mea e te manaʻomia e tago ai i ni nai vine o le ituaiga filifilia, tuʻu i totonu o se fagu ma tuu i le la e feʻaveaʻi ai. Ona i totonu o le vai e te manaʻomia e toe totoina ma faʻafefe le vai i sela e leai ni mea. Ona toe tumu lea i le vai ma pasi atu i totonu o se mea e ave ai se manoa. Ona toe fufulu lea ma fufulu. Toe fai seia naʻo fatu mama e tumau pea e aunoa ma le pipi.

A maeʻa ona vele lelei ma tuu i totonu o se tagapepa ma teuina i se nofoaga malulu seia oʻo i le amataga o le tautotogo. 45 aso ao le i luluina, e tatau ona tuu fatu ile susu i luga o se fata i lalo o le pusaaisa mo le vevela pe tausia ile vai mo aso e tolu. E tatau ona toto fatu fatu i le loloto o le 1 cm i le nofoaga sili ona malamalama. E tele taimi e tatau ai le vai i le lumanaʻi, ae le faʻafefe.

E tatau foi ona e mautinoa e le faaleagaina e le laau talavou le malulu o le tautotogo. O fuālaau muamua e manaʻomia ona puipuia mai faʻasalaga tuusao i le uila o le UV. O laau mama e tatau ona faʻaaogaina i le vaega ole lima lima. O mea leaga e totoe i luga o le eleele e ola ai seia oʻo i le lua tausaga. Faailoga o le laau i le taimi o le toe gaosia e fatu e le faʻasalalau. O ia fualaau e faʻaaogaina mo le faapipiiina o varietal mulberry.

E te iloa? O le foliga mai o pepa i Saina na fesoasoani foi i le mulberry. O lona fale, lea o loʻo i lalo o le paʻu, na faʻaaoga e fatu ai pepa.

Laʻau

O le a se isi mea e tupu i le ituaiga mulberry? O le auala aupito sili e faʻaleleia ai i le taumafanafana o le tipi. I le amataga o le taumafanafana, e seleseleina pe lua poʻo le tolu 'auʻau e vavae ese mai se vaʻa ola maloloina o lenei tausaga. O laʻau i lalo e manaʻomia ona aveeseina, ma i luga o le isi mea, tuʻu le afa o papatusi ina ia tupu atili ma tuputupu ae le tipi.

E manaʻomia lou totoina o se meaʻai i totonu o se lauʻeleʻele, e mafai foʻi ona faʻaleleia, i lalo o se ata felafolafoaʻi i le loloto o le 3 cm. E i ai tulaga e matua aʻafia ai aʻa. O le a latou manaʻomia le faʻafeinu ma le faʻafefeteina, faʻafeiloaʻi solo i totonu o le potu ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea moni e aʻafia le aʻa e mafai ona malamalama i se masina, pe a oʻo mai ni pine fou. O nei laau totino o le tina moni.

Inoculation

Ua faapipiiina siaki i le toetoe lava o auala uma e iloa. O le faigofie ma le sili ona taua, o le manuia o le faʻataʻitaʻiina. E mafai ona totoina le mulberry i totonu o le fale i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. O na mea na faapipiiina aʻo lei tafe le suavai ua vave ona maua vave.

O se faʻataʻitaʻiga faigofie e faʻatusalia ai i luga o le fusi ma le rootstock ia mea e tasi e faʻamalosia ai ina ia sili atu ona tuʻufaʻatasia faʻamaupuʻepulo faʻapii. E i ai vavae i le va o fatugaʻo. Pe a faʻapipiʻi faʻamau, e tatau ona ufiufi le tui i se paʻu paʻu paʻu.

E taua! Aua nei faatagaina ni mea e fai. I lenei tulaga, o le tulaga maualuga o le faʻateleina o le faʻaitiitia o le faʻaititia.
Faʻaleleia atili le faʻataʻitaʻiga ma le laulaufaiva e ese mai le faʻaaogaina faigofie o lauga tutusa, lea pe a faʻatasi ma le isi. O lenei mea e maua ai se sootaga malosi i le va o masini. E tatau ona toe solomuli le tasi vaetolu o le umi o le tipi mai le pito i tua o le vavaeina o le faʻasoa i lalo. I luga o le fusi, o le faʻasologa e faia i luga ma o loʻo faʻatinoina e oo atu i le afa o le faʻasalaga. O le iʻuga, o "gagana" eseʻese o loʻo faʻapipiʻiina uma, ma o le fesoasoani lea e sili atu ona vavalalata ma le tasi.

Tuʻu

E pei ona faʻaaoga e le otvodka le lālā maualalo. E punou ma faʻaputu i luga o le palapala, ona faʻafefeteina lea i le eleele. Mo le aʻafia e tupu lelei, e tatau ona gau le lala i le lafu poʻo le mama o le paʻu. Faatasi ai ma lenei metotia, o le fausia o aʻa e faaosofia. E tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogo, ma o aʻa o le tautotogo o le a faʻaalia i luga ole laulau.

E te iloa? O le matua matua i Ukraine o le mea lea e tupu i luga o le teritori o le National Botanical Garden e faaigoa ia Grishko. O lona matua e tusa ma le 500 tausaga. E tusa ai ma le tala, na totōina e faifeau mai le fatu na aumai mai Asia Tutotonu. Latou te manatu foi o lenei laau o le tina o Ukrainian mulberry. Na faia e Kobzar ni ata o lenei laau.
Manatua o le totoina o ni laau laʻau, o le ae maua ai se augatupulaga atoa o vine. A uma mea uma, mulberry, faʻalagolago i le eseesega, e mafai ona ola mo le faitau selau o tausaga.