Gau pala

E faʻapefea ona tausia le pipisi i totonu o le fale

Clivia, po o Kaffir Lily e aofia ai le aiga Amaryllis. O lenei fugalaau matagofie i le vaomatua o loʻo maua i luga o le teritori o Aferika i Saute, ma i le aso nei e na o le tolu ituaiga o laau nei e lauiloa.

Ona o ona uiga teuteu, le lelei ma le faigofie o le tausiga, e sili ona lauiloa i le togalaau. O lenei matagofie e tosina atu i ona foliga i le taimi o le fugalaau ma i le taimi e le o iai. Afai e te filifili e totoina le fale, o le tausia o le a avea ma se fiafiaga moni.

O ituaiga tautaua o le faʻalauiloaina i totonu o le fugalaau fale

O le salalau o se fugalaau uiga ese lea e tuufaatasia ai le susulu o fugalaau e pei o le logo ma le tele o lanu lanumeamata lanumeamata e ola i le maualuga o le 180 °, e avea ma se ituaiga o tafe. E tupu lemu lauusiusi lauʻau (5-10 fasipepa i luga o le taumafanafana), ae le o se taimi umi e faamatuu ai.

Fuga o Kalapi mo le tusa ma le masina, tatala mata, ma e foliga mai ua fuga mai le laau mo se taimi umi.

O le foliga teuteu o se laau totō, aʻo fugalaau vao e maua ai ni mea tetele. E le o ituaiga uma o faʻalauiloa e talafeagai mo le fausiaina o se fale, naʻo nisi ituaiga o meaola o le a fetaui lelei i totonu o le potu.

E te iloa? Kiliata puipuia tagata na fanau i lalo o le faailoga o Sagittarius. E fesoasoani i le tausisia o le fiafia ma puipuia mai le le lelei.

Clivia Gardena

O le Latin igoa o Clivia Gardenii. E oʻo atu i le afa mita le maualuga, o loʻo i ai se paʻu paʻu, fusipaʻu, lanu lanumeamata lanumoana, tusi i pito. E fuga mai i le afa lona lua o le taumalulu ma logo lanumumu, e potopoto i totonu o le faamalu. Pedicle oʻo i le maualuga o le 50 cm.

Cinnabar agaʻi

O le ituaiga taatele o le faʻailoa teuteu. O le igoa lona lua o lenei fugalaau o Miniat Clivia, i le Latina Latina Miniata. A o malolo le fugalaau, e le mafai ona iloa mai le matagofie o le fagaloa - o laulaau foi ei ai foliga o le fusi, foliga lanu meamata ma le umi o le 70 cm.

O le eseesega e iloagofie pe a fuga le Clivia cinnabar - o ona fugalaau e mumu-lanu moli, o laʻau e samasama i le faavae. O lenei meaola e fuga mai ia Fepuari ma Me ma oʻo atu i le 20 fugalaau i luga o le pou. O le aganabar na avea ma faavae mo le atinaʻeina o ituaiga fou o lenei laau matagofie.

O Kalaivia e matagofie

O le igoa Latina o Clívia Nobilis. E i ai lava le laupepa e tasi-e pei o laulaau, e na o le umi e pupuu tele - 40 cm.A oʻo ina totogo, togi atu le afa fugalaau fugalaau i le umi, fugalaau e pei o se moli lanu mumu, e aoina mai i le 30-60 vaega i le faʻaogaina. O tafaoga a Petals e ese le faʻamalamalamaina o le faʻamalamalamaga i le faʻailoga. Taimi e fuga ai - o le afa lona lua o le taumalulu.

Tulaga lelei mo le tupuina o le lili Kaffir i totonu o le fale

I le faaopoopo atu i le olaola matagofie ma le le mautonu, o le umi o le atinaʻe e mafai ona mafua mai i le taua o le lalolagi. Afai e te iloa mea uma e uiga i le atinaʻe ma le tausiaina lelei o lenei itu i saute, ona mafai lea ona e faamemelo i ai mo le silia ma le sefulu tausaga.

Nofoaga ma moli

Muamua e tatau ona e manatua E fiafia Kalala i le susulu malamalama ma susulu mai le susulu o le la.

O pusa i sisifo ma sasaʻe e sili ona talafeagai. Afai e te tuʻuina se fugalaau i le itu i saute, e tatau ona e tausia lelei lona ufiufi. E le fautuaina foi e tuu le siosiomaga i le itu i matu - o le a tuputupu ae lemu ma atonu e le totogo.

I le taumafanafana, e fautuaina e faʻaalia le potu i le ea fou: luga o le terrace po o le faletalimalo, ae aua nei galo e uiga i le puipuiga o le lā.

E taua! I le taimi o le fugaina ma le atinaʻeina o aʻa, e le mafai foi e le toe gaoioiina o se pipisi poʻo le vaʻaia o se ulo e le mafai - o le a amata ona faʻasaina ona lau. Afai ua toe faʻaleleia le vaomatua, e tatau ona e tuʻuina i le malamalama i le itu e tasi i le nofoaga lava e tasi.

Lulu

Afai o loʻo e mafaufau pe faʻapefea ona faʻafiafia le fugalaau i le fale, ia faia le vevela lelei mo ia. I le vaitaimi o le tuputupu ae, e tatau ona + 20-25 ° C, ma mai i le autumn e oʻo i le tautotogo - + 12-14 ° C. Pe a paʻu le vevela, ona alu lea o le laau i totonu o se taimi malolo ma tuʻu ai pipi mo le vaitau e sosoo ai.

O le taimi lava e aliali mai ai le uluaʻi laʻau, e tatau ona siitia le vevela i le + 18-20 ° C.

E taua! O le tele ma le matua o le laau, o le taimi e totoe e tatau ona umi.

Vaega o tausiga mo le fuga i le vaitau o le vavao

Afai e te filifili e totoina lenei fugalaau i lou fale, ia manatua e manaomia e Coliva se eleele faapitoa, e aofia ai pepa, eleele masima ma oneone, o le totoe o le tausiga i le fale o le saʻo lelei ma le fafaga. E manaʻomia le iai o se alavai lelei, lea e mafai ona faʻaaogaina e pei o ni maʻa laʻitiiti masani.

Lafoa ma le susu

E le o se mea e sili ona faigata ai le alalafaga i le maualalo o le ea, ae ui i lea, o le maualalo o le timuga i le taumalulu ma le leai o se malamalama e tau atu i le mea moni e vave ona mou atu le laau.

O le fufuluina o meaai e tatau ona faia mo togafitiga mo togafitiga, nai lo le faateleina o le susu. O le efuefu i luga o laʻau e mafai ona faʻamamāina i se laʻau susu.

Kiliata e manaʻomia le faʻafefeteina masani - faʻatasi ai ma le tele o le susu, o aʻa e amata ona pala, ma le ogalaau ma lafoaʻi - ia tupu lanu enaena. Mo le faʻaleleia o vai e tatau ona faʻaaoga vavaeese, ae le o se vai faigata. E tatau ona faʻamauina pe a uma ona faʻamago le palapala o le eleele, ma e tatau ona sasaa le vai tele mai le apa.

Pe a faʻasaʻoina e le laau se totoa ma seia oʻo ina fuga mai fugalaau, o le tele o le fausua ua faʻateleina. A uma ona fuga mai le fugalaau, e faaitiitia le suavai. I le taimi o le taotoga, o le fugalaau e masani lava e le manaʻomia ona faʻamaʻa - faʻatasi pe faalua i le masina ona lava lea e taofi ai lau mai le faʻamamago.

I le taumalulu, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o laulaau - le lanu ma le malosi. Afai e te vaʻai i se suiga, siaki ma le faaeteete le laau e suʻe ai pe aisea ua lanu samasama ai mataʻupu o matafaga. Afai e te le matauina meaola faalafua, ia na o le faʻamaluina o le eleele.

E te iloa? I totonu o le laufanua, e faʻaogaina ai le faʻamalosi e togafitia ai gata.

O afea ma pe faapefea ona fafaga

Mai le tausaga muamua o le soifuaga, mai le tautotogo ia Aokuso, e fautuaina e faʻafefeteina le fusi. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaopopo faʻalua pe faʻapitoa mea uma o minerale e faalua i le masina. E fautuaina e sui fesuiaiga. I le vaitaimi o le malolo, e le manaʻomia le fafagaina o le kiliki.

Afai e te filifili e faʻaaoga fomaʻi ua maeʻa ona faia, ona e manaʻomia lea ona e filifili mo le popo ma le totoina o laau totō. I le taimi lava e tasi, fai mai fugalaau e faʻaitiitia ai le faʻatonuga o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga.

Ua faaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi i le vai mo le faʻavaivai.

Faʻapitoa ile tausiga i se taimi umi

Ua fautuaina tagata fugalaau faila e faatulaga se taimi malolo mo le aiga e maulalo - taumalulu. E i ai i le taimi lava e tasi tulafono patino mo le tausiga o le fugalaau pe a uma ona fuga.

I le amataga o le tautoulu e fautuaina e tuu le fagu i le laau i totonu o se potu malulu, o le vevela o le a i ai le 7-12 ° C. Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, ua toe foi mai o ia i le potu o le a ia faʻaaluina ai le taumalulu.

Mo laau talavou e lua masina malolo. Mo tagata matutua, o le taimi o totoe e tatau ona umi le umi - seia oʻo ia Mati, pe a amata ona tupu le fuga fugalaau. E le talafeagai le vai ma fafaga le kilia i le taimi o loʻo moe. Lilia e iloa le le lava o le susu e ala i le lafoina o lau.

E taua! Fafagaina i le vaitaimi o le malologa o le a faʻavaivaia ai 'au uma o le taua, ma e mafai foi ona oti.

A maeʻa le taumalulu talafeagai, e fuga mai le lili ma sili atu le mauoa.

Faʻasologa o Suiga Suiga

O tamaiti talavou e manaʻomia se faʻaopoopoga faaletausaga, ona o lo o televave le faateleina i le tele. O laau matutua e manaʻomia ona faʻapipiʻi i le tulaga pe a le fetaui aʻa i totonu o le ulo - e masani lava ile 2-3 tausaga. O le toe gafa e faia pe a maeʻa le lalolagi.

E ui e onosai Clivia e ui lava i tulaga leaga, ae o le toe totoina o se mea faigata mo ia. O le mea lea, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i tulafono o le gaosia o lenei laau.

O le eleele mo faʻalauiloa e tatau ona avea ma suauʻu, gaʻo ma e le laugatasia. Le vaega sili ona lelei:

  • turf - 2 vaega;
  • peat - 1 le vaega;
  • humus - 1 vaega.
Mo se fugalaau talavou, e fautuaina e faaopoopo le perlite poʻo le oneone oneone - 1 vaega i le 2 vaega o le sodoma poʻo le lau lauʻeleʻele.

E tatau ona laʻititi le laʻau e faʻafefeteina - o aʻa e tatau ona fetaui i ai. Ina ia mautinoa le lelei o le ea ma alavai i totonu o le ulo, e tatau ona i ai ni alavai.

O le tele o le fagu mo le faʻatulagaina mulimuli ane e tatau ona 2-4 cm le sili atu i le tasi.

E taua! Afai e toto le laʻau i totonu o se potuaoga loloto, o le a vave ona fuga ma e le fuga mai.

I le puipuia o le faaleagaina o le vai, e tatau ona tuu i luga o le ulo le alavai, ma o le ua i luga e tatau ona fusi i luga i le taimi o le gafa (ia taofia laulaau mai le pala).

E masani lava, pe a suia, o loʻo aʻafia aʻa o le fagaloa, o lea e manaʻomia ai ona faʻasusu i luga o paʻu o le kesi pe o le lefulefu, ma faʻavave vave pe a uma ona le mafai ona faia le toto i lenei tulaga, talu ai o le a amata ona pala le aʻa.

O fugalaau lapopoa e le o toe totoina, latou te faafouina i luga tausaga taʻitasi.

Faʻasalaga le gafa i le fale

E pei o le tele o lili, o le faʻalauiloa e faʻalauteleina fatu ma auala vegetative.

Faʻasalalau fatu

E le o le masani masani o le toe gaosia o aiga i le fale, aua e le aoga. Ae ui i lea, e tele faʻatoʻaga e faʻaaogaina.

Mo le maua o fatu, o le fuʻa fuʻa e paʻuina e faʻaogaina ai le metotia o le koluse. Afai e manuia le palota, o le a aliali mai se ovary lanumeamata. A uma ona matua, ona liu mumu lea o le papa ma avea ma mea vaivai.

Ua tupu mai le fatu o le lili Kaffir mai ia Oketopa ia Aperila. O fatu e totoina i totonu o se atigipusa o loʻo i ai se meaʻai fua (peat, oneone, turf) i se mamao e 2 cm mai le tasi. O le a oʻo mai le vaʻaia pe a uma le ono masina.

A uma ona ola ae laau toto ma amata ona fai laulaʻau, ona totoina lea i totonu (7 inisi le lautele) ni atigi pusa. Faʻaauau le faʻaaogaina o le gaosiga pe a tupu aʻe le atinaʻe. O le lua tausaga muamua o ipu mo le totoina e tatau ona 3 cm le sili atu nai lo muamua. E mafai ona e faʻaopopo i le vaega o le humus.

A maeʻa le lua tausaga, amata i le tautoulu, e tatau ona tuʻuina atu le fugalaau i se vaitaimi umi, talu mai le amataga o le fugalaau i le lona tolu po o le fa o tausaga o le olaga.

Auala faʻatau

O le auala pito i sili ona lelei o le tuputupu ae o le atinaʻe o le toe gaosia e fanau. E vavaeeseina i latou mai le tina i le taimi e 4-5 laulaau. Ona o le vaivai o aʻa, e tatau ona aloese mai soo se mea e faaleagaina.

E taua! E leai se tulaga e le mafai ona vavaeeseina mea tutupu i le taimi o le fugalaau.

Mo weni laʻititi, o le koneteina ua filifilia e le sili atu i le 7 cm le lautele. A fesuisuiai se fugalaau ma atili malosi, e mafai ona totoina i totonu o le eleele mo le faʻalauiloaina. O le a totoina le laau toto ile 2-3 tausaga.

O ni faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae o le atinaʻe

O se taunuuga o le le tausia lelei o faafitauli o le paopao e ono tulai mai. Ina ia mafai e le fugalaau ona fiafia i lona matagofie, tatou te faamatalaina faʻamaoniga autu o tausiga sese, mafuaaga ma auala e foia ai faafitauli.

O le tele o pine e afaina ai ona o le tele o le susu, faatasi ai ma le taunuuga o le aʻafiaga o le aʻa ma ei ai ni faailoga tiga. I le le lava o le suāvai, o le fugalaau e ono puupuu.

E le fuga mai Kiliata

Afai ua oʻo mai le taimi e fuga ai le lili Kaffir, ae e le fuga, ona puupuu lea o le taimi malolo mo ia. I lenei tulaga, e talafeagai le tuʻuina atu o le laau i se aso malolo atoa, ma tuu i se potu malulu.

Ua le toe totogo Kiliata ma i lalo o le vevela vevela po o le malamalama maualalo. Latou te tauivi ma lenei faafitauli - o se tau vevela e tatau ai mo le vaitau ua faia ma tufatufaina atu le malamalama.

O le isi mafuaaga mo le le lava o le fugalaau e mafai ona sili atu le tele o le vevela. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻamaʻapeina faʻamaʻi faʻasaina, ma faʻaaogaina ai le faʻasusu.

E te iloa? Sa faaigoa ia Coliva i le Duchess o Northumberland Charlotte Clive.

Laʻau vevela

Afai e matutu laufanua, e mafai ona avea lenei ma se faailoga o le suavaivai poʻo le vai inu. Ina ia mafai ona lavea le laau, e tatau ona e suia le sui ma tuu le fugalaau iina, pe a uma ona vavae ese aʻa ma pala i vaega.

Lanu samasama

E mafai ona tali atu Coliisi ma lau lanu samasama i le gafa. Ina ia foia le tulaga, e tatau ona suavai le laau faatasi ai ma le faaopoopoina o nai mataua o le tuputupu aʻe o aʻa e faaosofia (mo se faataitaiga, "Kornevin").

Suavai le lava e ono aafia ai le lanu o laulaau. I lenei tulaga, e tatau ona tausisi i le puleaina o le suavai ma ia mautinoa o le polo o le polo e le malolo.

O se tasi mafuaaga e mafai ai ona lanu samasama o laganuu i le le lava o meaʻai. E faigofie mea uma - e tatau ona faaaloalogia le tulaga fafaga.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Faʻasalaga lelei, e masani lava e le aʻafia Clivia i faʻamaʻi, ae o nisi taimi o loʻo osofaia pea maʻi.

O le masani ona taatele o le faʻaleagaina o le pala e pala. O le faʻaosoosoina o ona foliga e mafai foi ona tele le potopotoga. Faʻaalia le pala o lanu enaena i laulaau. O le togafitiga e mafai ona tuʻuina i totonu o se fagu fou ma eleele faʻamaʻi, pe a uma ona aveese aʻa aʻafia ma togafitia i latou i le paʻu carbon carbonate.

Pe a aliali mai se mealybug, ua soloia laulaau matala ma se sipuni o le cotton po o se ie ua gaosia i le ava malosi po o se fasimoli ma le tapaa.

E mafai foi e osofaʻiga ona osofaia le cleavia, o le sili ona lamatia o loʻo iloiloina:

  1. talita;
  2. mealybug
  3. vaʻavave mite;
  4. aphid
O le faʻafefeteina o nei mea faʻavevela e manaʻomia ai vailaʻau, ma aveese nofoaga faʻasaina.

E pei ona mafai ona e iloa, e le faigata le tausia o le pipii. Ae ui i lea, o le tele o nuances e tatau ona amanaʻia ina ia avea le faʻatoʻaga o lenei matagofie ma mea e sili atu ona e fiafia i ai.