Aoina o le siloni tautupu

Aoina o le siliu a le tupu, pe faapefea ona maua le oloa i le apiary

O le jelly laititi o le oloa sili lea ona taua i le tausiga o lagomeli. O le tulaga faapitoa o le faamalologa ma meaʻai, o le faagasologa faigata o le toesea na mafua ai le tau maualuga o maketi mo lenei oloa. O le faʻamautuina o le gaosiga o le susu i totonu o lona lava falemaʻi o se galuega faigata, ae e moni lava (e le o le tau ole gaosiga, ae e uiga i le saunia o oe ma lou aiga i se oloa taua). E pei ona i ai, o le a mafai e le beekeeper ona gaosia fualalu tautupu i le fale.

E te iloa? O le tulaga tulaga ese o le lali o le malo e mafai ai ona taofia le tuputupu ae o microbes ma siama leaga, ua faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi ma mea teuteu.

E faʻapefea ona aliali mai le gelini o le tupu, le natura o le faagasologa

Pelu tioata lali (e taʻua o le mea moni poʻo le natura) e pei o le jelly, o lona lanu paʻepaʻe, o lona uiga o se tofo lelei, se manogi uiga ese, ma maua i se auala masani. O tagata faigaluega e gaosia le susu (e le sili atu nai lo le 6 i le 15 aso le matua) faatasi ai ma le fesoasoani a glands (mandibular ma pharyngeal). O le oloa na gaosia e maua ai le siva i meaʻai ma tuʻuina atu i pi i totonu o le tina inu (200 i le 400 mg).

O le tuufaatasiga o le siloni a le tupu e sili atu i totonu o lona faʻamatalaga o meaai o le tele o le tagata faigaluega e fiaselau taimi (o le pipi e galue i le 2-4 masina, le matua - e oʻo atu i le 6 tausaga).

O le tekinolosi mo le mauaina o le lagi o le tupu e aofia ai tagata tausi manu e faʻaaogaina uiga masani o pepe - i le leai o se tasi, e tolopo ai le masini o le masiofo ma gaosia ai le suamalie a le tupu. E tasi le aiga e mafai ona taoto mai i le 9 i le 100 masini masini i le taimi lava e tasi (faalagolago i le ituaiga po o le ituaiga o pi ma tulaga). E mafai ona maua le tagata faigaluega e galue malosi e maua ai le tiloti a le malo pe afai e aveese le tino ma o loʻo i totonu o le aiga e totoina ai le fatu fou.

Tulafono o le saogalemu pe a galue

O le tali i le fesili i le auala e maua ai le maualuga o le silotilo mai le pi o le a avea ma fautuaga e matua mataʻituina nisi tulaga mama ma le mama. Muamua lava, e tatau ona teuina i totonu o se pusaaisa (+ 3 ° C) i se pusa i totonu o le pusa i totonu o le pusa i totonu o le pusaaisa seia oʻo i le faʻamaʻiina ma faʻaaoga atili.

E taua! I le fale, o le filifiliga lelei o le teuina lea o jeli i totonu o le pusaaisa ma i lona atinaʻe natura - e aunoa ma le aveeseina mai le ava ava malosi. O le olaga o le masini masini - o le tausaga.

Afai e te aveeseina le susu mai le ava ava malosi, o le a leiloa uma ona uiga ofoofogia i le lua itula, o lea e tatau ai ona e iloa pe faapefea ona aoina saʻo le siloni a le tupu.

Mo le aveeseina ma le saogalemu o mea mama mama mai masini masini, e manaʻomia:

  • o le i ai o se potu na sauniuni (potu suesue) pe a fai o le faʻamaʻiina, na faʻamavaeina, o le tulaga o le mafanafana o le mafanafana (+ 25 ... + 27 ° С) ma le maualuga o le maualuga o le suamalie;

  • mauaina o meafaigaluega faapitoa ma se pusaaisa;

  • aʻo leʻi amataina le galuega ma mea faʻaaoga - solo o ou lima i le ava malosi (poʻo le faʻamaʻiina i isi auala);

  • meafaigaluega ma pusa mo le teuina o oloa e faʻamaʻi. O ipu e tatau ona faia i tioata poʻo alumini. Plexiglas ma palasitika ua solia;

  • faʻatasi ai ma mea faʻaaogā e galue ai i laei e leai ni vailaʻau ma fusi paʻu 4-ply gau.

  • E taua! E fautuaina e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lali suamalie i le ea ma susulu malamalama o le la.

    Faʻatatau o le tausiga o le lagomeli, maua mai o masini masini

    O le taimi sili e maua ai le malie malie o le amataga lea o le taumafanafana (taufaitaua i totonugalemu, tele o laufanua, tele o tagata faigaluega talavou). Ina ia maua atili maliela o le tupu, e tatau ona e filifili se numera sili atu o masini masiofo.

    E tele auala faʻaleaganuʻu o le faia o sela fafine:

    • "suiga filemu" (tamai masini masini);

    • afaina (e tele masini masiofo, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a lele ese ai pi);

    • "tamaititi" o le aiga (tele tina masiofo).

    O le filifiliga lona tolu mo le mauaina o le siloni tautupu e sili atu ona lelei. O le tuueseina o le masiofo, o le tasi aso aso (e oo i le 60) e mafai ona totō i le aiga mo le fafaga. E tolu aso mulimuli ane, o le filifiliga o le susu.

    O auala sili ona faʻaaogaina o:

    • Miller (talu mai le 1912). E fa tafatolu o le meli o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻavaa (e le oʻo i le 5 cm i le pito i lalo), tuʻu i le va o le lua pito o le laʻau. O talo e tusi ai oechinu, ma o le ogatotonu o loʻo tuʻuina i luga. Ua aveeseina le faavaa o le brood, faʻapipiʻiina ma tuʻuina i se aiga malosi ma le le faʻamalosi. O pi e amata ona toso le masiofo. A maeʻa aso e tolu, e mafai ona e aoina mai le silola a le tupu ma tuʻu se fausaga fou.

    • Alley (na lolomiina i le amataga o le 1882): tipi i fasi pepa o le honeycombs i ni laʻau e fa aso, tipi i se naifi i le afa ma ia lautele tele, ma vevela ai i luga. O fasipepa ua solo i le meli. I totonu o le aiga e sili ona malosi, e ave se tasi i totonu o le taeao ma e totō laau i le afiafi. O pi e amata ona toe fausia le masini masini;

    • se auala sili atu ona alualu i luma ma faʻaaogaina - faʻafeiloaʻi o le pito i totonu o pusa eletise: e sili atu le tuʻu faʻatasi o le moli ma le mama i le vai vai (vevela + 70 ° C). I le faia o lenei mea, e te manaʻomia se faʻataʻitaʻiga e fai i le laupapa ma le lapoa ile 8 i le 10 cm. Muamua (e mafai ona tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le afa itula), faʻamalo le pu, ona faʻafefiloi lea i le vai i nisi o taimi (o le pito i lalo e tatau ona sili atu le mamafa), ona faʻamalolo ma, liliu, vavaeese le pesini.

      O le isi gaioiga o le a avea ma le faʻafesoʻotaʻi (tui) o le larvae i le palu ma se vaʻa (o le taʻavale e matua aʻafia ma faigata - e le tatau ona faʻaleagaina le alova). A maeʻa aso e tolu e mafai ona e aveesea le masini masini ma faʻaalia ni ipu fou;

    • O le metotia a Dzhenter: faʻaaogaina le honeycombs, ma o le filifilia o mea gaosi e maua e aunoa ma le fesuiaiga o larvae. O le pito i lalo o le paʻu pito i lalo ma le alova ua aveesea ma faʻapipiʻi i le faʻavaa i totonu o le sulu (e faʻatagaina oe e fai e aunoa ma se vaʻalele). O le faʻatau tupe mai aiga taʻitasi (faiaoga) e 7-8 g o le susu i aso uma.

    E te iloa? I le vaitau o le 1980, na faia ai e le beekeeper Karl Genter se sailiga lea na mafai ai e le fia miliona o tagata tausi faleoloa i le lalolagi ona gaosia le lali suamalie, e aunoa ma le folasia o le tele. O lenei sailiga ua manatu o le lona fa aupito sili lea i le tausiga o le lagomeli (pe a uma le sulu o le fale, moli vavalaʻau ma masini mo le gaosia o honeycombs).

    E faʻapefea ona maua ni tiloti tautupu ma mea e te manaʻomia mo lena mea

    O le jelly laititi e ave i se tioata po o se paʻu paʻu (e mafai ona vave aveese, e mafai ona aoina mo le 6-7 aso talu ona teu i totonu o le pusaaisa - o le a le malulu le keli). Muamua aveʻese uma meaʻai. E tuʻuina le mea faʻapipiʻi i totonu o se pusaaisa (pe mafai ona teuina mo le silia ma le 24 itula) i totonu o se pusa tioata faapitoa o loʻo faia i tioata opa (e masani ona togafitiina mai totonu) faʻatasi ma se fusi uʻamea.

    E te iloa? I aso anamua o Aikupito, Saina, ma Roma, o le tilo o le tupu na taʻua o le paluga o le ola.

    (1: 25), o le meli (1: 100), vodka (1:20) e faʻaaogaina mo le faʻasaoina.

    O le faʻaleleia o susu o susu o loʻo manaʻomia ai le suʻesuʻega:

    • sikulu, uila ma naifi - mo le teu;

    • pusa tioata tioata, pamu, suauu - e aveese ai meafaitino mai le ava ava malosi;

    • afifi faapitoa tioata;

    • moli uila;

    • tu mo le faatulagaina o honeycombs i se tulaga.

    E taua! O le ipu tioata e le mafai ona faʻaaoga, e mafai ona aafia ai le tuufaatasiga o le susu.

    O mealilo a le beekeepers, pe faapefea ona maua ni malie sili atu tautupu

    E tofu le tagata tausi maitaga ma lana lava auala e faʻafeiloai ai i ana mea e fiafia i ai ma ana mealilo pe faapefea ona maua ni malie sili atu. E leai se manatu se tasi iinei. E le mafai e tali a le lalolagi ona tuʻuina atu se tali le mautonu i le fesili i le auala e mafai ai e le faʻamafanafanaina o pi ona aʻafia ai le siloni a le tupu ma lona tele, o le aofai o masini masini, ma isi.

    O mea e te manaʻomia ma auala e fafaga ai pi

    I le tausiga o le lagomeli, o le faʻaleleia o le pi o loʻo faia i le tautoulu (pe a faʻamutaina le mea taufaʻailogaina), i le taumalulu ma i le amataga o le tautotogo. O le taumafa vevela i le tele o atunuu e maua ai le meli e faasaina. E i ai le manatu e faʻapea, afai e saili se tagata tausi manu e maua atili le malie, ona tatau loa lea ona fafaga le aiga-suga suamalie i isi aso uma (0.5 l taitasi). E pei o le leai - oe filifili.

    Recipes cooking lure

    O le toʻatele o tagata e tausia beekeepers na malilie e faapea o le masani lautele o taumafa faʻapitoa o sugar syrup. E tele suʻega (faʻapea foʻi feeseeseaiga - o vai e faʻaaogā (vaivai pe faigata), pe faaopoopo le vailaʻau pe leai).

    Fualaau masani mo le fafagaina:

    • syrup: tasi le vaega o le vai - lua vaega o le suka (mo le mafiafia, pe afai o le vailaau - vai, vaega tutusa - medium). Cook i totonu o se fagu. Vaimama vai, tape ese ma solo le suka i totonu. Auauna le pi i le mafanafana mafanafana (20-30 ° C);

    • meli - faatumuina le meli i le vai (1 vaega o le vai ma le 10 vaega o le meli - maualuga le lelei). E tatau ona faʻaaogaina le meli mai aiga ola maloloina;

    • Paʻu pito i luga o le paletini - 400-500 g o le meli, 1 kg o le pollen, 3.5 kg o le suka suka. Kipiʻu i keke ma le cellophane ma ni pu faʻapipiʻi i luga;

    • porotini (sui o le Gaydak, soyapin, palu Bulgarian, ma isi);

    • paluga - pollen (fuga i totonu o se masini suamalie), siva suka (10 l, 1: 1), sauniuniga "Pchelodar" (20 g).

    E taua! O suauʻu samasama samasama e le faʻamaonia e le talafeagai mo le fafagaina o pi.

    E toatele tagata atamamai e fautuaina pea e faʻaaoga nisi meaai masani faʻapitoa - peleni, pollen ma suka suka (65% suka) i totonu o vai inu. O se tulaga taliaina lenei i le faiga o le tausia o lafumanu i le lalolagi.