Pulu o le apu

Kolonovidnye apu

Masalo, e le toatele na faalogo i lenei ituaiga o apu, e pei o se kolin? O le mea muamua na latou faʻaalia e tusa ma le afa seneturi talu ai ona o se suiga e le masani ai, o le taunuuga o le tulaga ofoofogia o le faʻasologa o le pale o le apu.

O la latou mea e iloagofie ai, o nei aʻau o le aʻai e na o le tasi le ala, e le manaʻomia ai le teuteuina o lala laʻau, lea e avea ai i latou ma fualaau lelei mo se tamai togalaau. O le totoina o se apu i luga o lau fuafuaga, o le ae le toe lagona i lou tuatusi le maofa ma le faamemelo mo lenei matagofie.

E pei o a tatou laau masani, o nei matagofie ua vaevaeina i ituaiga e 3 - taumafanafana, autumn ma le taumalulu. O ituaiga taumafa e aofia ai Vasyugan ma Dialogue, Peresetene o le autumn - Arbat, ma ituaiga o le taumalulu - Tupe, Moscow Necklace, ma isi mea faapena. O nei apu o loo i luga o le vai, o le eleele ma le malosi. I le taimi nei, pe a matou feiloai, mafaufau i ai i auiliiliga.

Eseese "Vasyugan"

O fua suamalie ma suamalie o lenei laau o le aʻai o le taumafanafana ua sauni e seleseleina i le faaiuga o Aokuso ma maua ai se tofo manaia matagofie. O la latou pulupulu o le kulimi-lanu moana, e sili ona suamalie, faʻatasi ma fatu laʻititi. O le uʻamea e mafiafia ma manifinifi, lanumumu lanu ma se lanu matagofie lanu ma se lanu samasama lanumeamata. O apu o le a tele, o lo latou mamafa e oʻo i le 200g. Faʻatasi ma le aoina saʻo ma le teuina - o fualaau aina e le faʻaumatia o latou meatotino seia oo i le 30 aso.

Laʻau E lelei tele le teteʻeina o le kiona, lea e lelei tele mo le totoina i totonu o itu malulu o le atunuʻu. O le tausiga lelei e amata ona fua mai i le tausaga muamua ina ua totoina, lea e faʻavasega ai lenei ituaiga i skoroplodnymi. E tusa ai ma le faʻavasegaga, o Vasyugan o se laau semi-dwarf e leai se maualuga e maualuga atu i le 3 mita. E pei o isi laau o le apple, o Vasyugan ei ai le ogalaau e tasi, lea o loʻo i ai le tele o tausaga. Krone matua mafiafia, laiti ma matagofie.

Huge plus O lenei vāʻau o se tulaga faigata tele o taumalulu. O nei laau o le aʻai e malulu lelei, e oo lava i le vevela o -42 ° C, lea e talafeagai ai mo le totoina o le Urals ma le Far East. O le skoroplodny ma le maualuga-yielding grade, e lelei lelei ona aʻafia i na faʻamaʻi e pei o se paʻu. O nei mea matagofie o fafo o le a faateia ai oe i le seleselega mo le 1-3 tausaga, o nisi taimi e sili atu ma le 5 taimi (pe a faʻatulagaina le eria o le togalaau) o fua mai le masani masani, o apu apu masani.

E na o le itiiti lava O lenei ituaiga e le o teuina ia aano ua aoina, mo le 30 aso.

Ma le tausiga lelei, e pei o le fafagaina masani, fausiaina o eleele, puipuia mai faʻamaʻi ma ituaiga uma o meaola faalafua - o nei laau o le a fiafia ia te oe i se seleselega matagofie. Afai i totonu o le taumalulu malulu, o le pito i luga o lenei apu o le a lemu sina mea itiiti, ona mafai ai lea ona atinaʻe ni lua se lua pe sili atu foi. I lenei tulaga, e tatau ona vavaeina le ogalaau autu, ma tuu ai na o le tasi, o le sosola sili ona malosi.

Ona o le laʻitiiti, aua o ia apu e mafai ona matua afaina ai le paʻu po o isi meaola faalafua. O le mea lea, o le puipuiga mai faʻamaʻi ma iniseti e tatau ona iai muamua.

Tetee o ia apu o laau e le manaomia. Latou te manaʻomia naʻo le aveeseina o taamilosaga i le tautotogo. Ina ia faateleina le fualaau, e mafai ona e pipiʻi le pito i luga.

Faʻamasinoga fuālaʻau e tatau ona matauina i taimi uma, e amata ile fola. E oʻo atu i le 4 kilokalama o le humus ua faʻafefiloi ma le pito i luga o le eleele o loʻo ufiufi i totonu o le lua. O le taimi lava e amata ai ona ola le laʻau, e tatau ona liligiina le laau i se vaifofo o le urea (ia le itiiti ifo ma le 2 lita i le laau), ma, i le vaeluaga o le 2 vaiaso, e toe faalua ona faia lenei faiga.

I le maualuga o le taumafanafana, e manaʻomia e le apu le fausaga o le potassium-phosphorus. A maeʻa lena, o le fafagaina o loʻo faʻatinoina 2 isi taimi i le taimi o le taumafanafana. Talu ai e le faʻalauteleina nei apu, o mea aoga uma e maua mai le eleele e alu i le tele ma le lelei o le fua, ae le o le fausiaina o le paʻu.

Suavai O laau laʻau o le laau laʻau e tatau ona i ai le timu ina ia aua nei faaleagaina le palapala ile aʻa, i le taumafanafana ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso. Afai e le mafai ona faʻavaeina le suavai, ona tatau lea ona mulimulu le liʻo latalata-vavae i vaovao, lea o le a puipuia ai le aʻa mai le faʻaalia. I le autumn, e tatau ona aveese le vaomago ina ia le tosina mai ai meaola faalafua eseese.

E le tatau ona tatou manatu e le manaomia e le malulu ituaiga o le malulu le puipuiga mai le malulu. I le laau o le apple, o se aʻa e latalata latalata i le fogaeleele, lea e faigofie lava ona malolo.

O le pristvolny liʻo e mafai ona pala i le vaomago, lala vavao poʻo se vaieli lelei o le kiona. E talafeagai le afifiina o se ogalaau mataʻutia ma nisi o nusipepa, ma ufiufi le pito i luga ma ie tuai ma taga palasitika, ina ia aloese ai mai le maalili. I se malosi malosi o le kiona e le faaleagaina ai le ogalaau - o le laau e faʻamalosia le lagolago.

Aua nei galo o le tausiga o ia laau o apple e amata mai le taimi o le totoina. E sili atu le filifilia o le taimi i le amataga o le tautotogo po o le maeʻa o le autumn, ae i le i ai o le mafanafana o le tau. O le saite e tatau ona iloga i le malamalama lelei ma le tatalaina o le eleele. Ole malosi ole matagi e le manaomia, ma o le nofoaga ole vai ole eleele e tatau ona le itiiti ifo i le 1m.

O le mamao i le va o laau o le 40 cm e tatau ona matauina, faapea foi le mamao i le va o laina o laau - 1.5 m. Mo le totoina e sili ona fetaui ma laau taʻitasi. O le lua mo le fatugaina ua eliina i le tusa ma le 70 cm le lautele, afa mita le loloto ma tumu i fugalaʻau ua fefiloi ma le pito i luga o le eleele. Pe a totoina, e le tatau ona ufiufi le nofoaga faapipii i luga o le laau.

Filifili le "Talanoaga"

Fua O lenei apu o le amataga o le taumafanafana. Latou te faʻamalieina i tatou i lona lanu samasama lanu samasama ma le tofo suamalie i le faaiuga o Iulai. O le tele o apu e laiti, ei ai se foliga faʻalelei matagofie. Latou te le lelei tele i tulaga o le teuina. E faʻapea foʻi ma le "Vasyugan" o le seleselega uma e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso.

Laʻau o lenei vailaʻau e faʻasao foi le malulu. I le telē, latou te fua. Faʻasoa lelei, ia fua mai le tausaga muamua talu ona totoina. Ae i le tele o tulaga i le tausaga lona lua. O le gaosiga e lelei i tausaga taʻitasi mo le 15 tausaga. A maeʻa lenei vaitaimi, e tatau ona sui le laau. Talu ai ona o le maualuga ma le vave seleselega - o nei apu o le a vave ona matutua.

E taua O lenei vailaʻau o se puipuiga malosi puipuia mai faʻamaʻi eseese ma le lelei o le mafanafana, fua muamua ma le vave fua.

Faʻafitauli e aofia ai na o se vaitau itiiti o le teuina o fualaau seleseleina ma le tau maualuga o fualaau o laau apple uma.

A e alu aua o ia ituaiga o apu e le tatau ona galo i le latalata o le aʻa i luga o le eleele. O le mea e matua vavalalata ai e le na o le eliina ma le tatalaina o le liʻo lata ane, ae e oʻo lava i le solia.

O aʻa o a tatou laau o le apu e matua maaleale, o lona uiga, o le eleele o loo siomia ai le laau e totōina i laau (mint, lemonia, pulu, pasesa), pe o le pata foi e tatau ona vavae lelei. E mafai foi ona e faia se liʻo latalata i le falala.

E pei foi o isi laau o le apu, ma le tuputupu aʻe lelei ma le tausiga, e le manaomia e Dialog ni pa teuteu. Afai o le lala ogatotonu e tuputupu ae le lelei, e tatau ona togi (e oo i le 2-3 taʻele). Mo le faʻamautu saʻo o se ogalaau i le tausaga muamua talu ona totoina, o le lala laugutu o le 2 pipi e tipi i le amataga o le tautotogo.

I le taimi o le tau mafanafana o nei taʻavale ua uma ona fausia 2 le sola ese malosi. O le tautotogo e sosoo ai, e le o paʻi ane ai pupu vavalalata agai i luga, ma o le lona lua o le a tipi foi i le 2 pusa. I le lona lua o le taumafanafana mai le totoina, o le ai ai ni fua i luga o le uluai fuʻa atoatoa, ma i luga o le lua - lua lala. I le tautotogo lona tolu, e teuteuina ai le lala laau ola, ma mai le lala lona lua ua latou mauaina e pei lava o le tausaga talu ai mai le muamua.

I le lelei fuālaʻau e sili ona lelei le faʻaaogāina o meaola faʻasusu - faʻatoʻaga moa fafasi poʻo povi povi ua faʻafefeteina i le vai. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia e le apu ona fafagaina ia le itiiti ifo ma le 3 taimi, e sili ona lelei le faʻaaoga o urea mo lenei faʻamoemoe. E le tatau ona galo ia i tatou o nei "pepe" latou te maua ai se seleselega lelei, e ui lava i lo latou laiti. O le mea lea, o le faʻamaina o le faʻamalosi e tatau ona mausali, a leai o le a le fua mai le laau.

O lenei ituaiga o apu laau e le tatau ona faia i taimi uma vai - latou te manaomia le televave o le "agaga." O lenei taele fesoasoani e puipuia ai le laau mai meaola faalafua, faapea foi ma le saturate o le eleele ma le susu ma le ea. Faʻasalaina o le laau i lalo o aʻa e matua faʻasaina, o le a faʻaumatia le aʻa e le puipuia.

A sauniuni mo le taumalulu, e tatau ona puipuia lelei le laau. Talu ai O lenei ituaiga o apu o loʻo i ai ni laupapa faʻapitoa. Mo ia faamoemoega, o tuai paʻu tuai, taga palasitika, nusipepa, launiu ma lala laau, ma le tele o vavao o le kiona.

Pe a totoina, e le mafai ona faʻamago aʻa, e tatau ona tele le faasusu. O le mea lea, o le fatuga o loʻo tuʻu ifo i totonu o se lua ua tumu i le suavai suavai, vai ma le eleele.

Eseese "Peresitene"

Fua O lenei apu o le a vave ona maua le lauiloa. O o latou tino e iloga i se manogi matagofie ma le paʻepaʻe, ma o se suamalie, suamalie, ma le suamalie o le tofo ua uma ona maua le tele o tagata faamemelo. O le tele o apu e tele, latou te ola i le 250g. Le lanu e mama samasama, foliga - repovidnaya.

Laʻau o lenei meaola e mafai ona mafua i le semi-dwarf. O latou maualuga maualuga e oʻo atu i le 3 mita. E malosi malosi o latou aʻa, o lea latou te maua ai aʻa i se nofoaga fou. Fua i tausaga taitasi. O le seleselega muamua o le ae aoina i le tausaga a sau.

O mea sili ona lelei o le apu "Peresitene" o le malulu malosi ma e lelei le faʻamaʻiina i faʻamaʻi eseese, lea e sili ona lauiloa. O se aʻa malosi ma se fua lelei lelei o le gaosiga lelei foi o ni mea e le mafaamatalaina.

Na o le pau o le teuina faʻapuʻupuʻu o le seleselega pe a uma le faʻapotopotoga. O lenei mea e le tatau ona galo, ma faʻamalosi i le faʻaaogaina o fua na aoina mo le 30 aso.

I le tausiga E le ese lenei apu a lana uo teine. E fiafia foi o ia i le fausiaina o le suavai i taimi uma, o le faapipiiina o le eleele pe tusa ma le 3 taimi i le taumafanafana, aveeseina o se tasi o itu laau i le lona lua ma le tolu tausaga talu ona totoina, faapea foi ma le puipuiga mai le malulu ma ituaiga uma o meaola faalafua. O lenei ituaiga o apu o le tele lava o taimi, ua leva ona amata ona fua mai i le tausaga muamua, lea e mafai ona faavaivaia ai.

O le mea lea, o foliga o le tausiga o ia ituaiga o laau o le fua lea o le seleselega. O lona uiga, i le tausaga muamua o le fugalaau, o le a aveeseina uma uma mai i le lona lua - e oʻo atu i le 5 fua, i le lona tolu ma tausaga mulimuli ane, o le fua o le seleselega e faʻateleina e isi apples 5. O lenei mea o le a faʻalautele ai le fua o le apu, ma o le a le faʻatagaina ia ola matua vave.

O le teuteuina o sea apu o le a na o se taunuuga o le oti o le pulical apical. Afai o le apu le laau e faia lelei le tausiga - e le tatau ona teuteu.

Fafaga fua e tatau ona amata i numera mulimuli o Me. I le tausaga muamua, 12-15 kilokalama o laʻau po o moa moa ua faʻamaʻaina i le palapala, 120g o le superphosphate ma le 40g o le potassium chloride. Urea mo le togavao o le a manaomia e oo i le 30g.

I le 12 tausaga o le soifuaga, o le a manaomia e le laau le 80kg o le faapalaga, 750g o le superphosphate ma le 240g o le potassium chloride, ma le urea - e tusa ma le 180g. E tatau ona manatua pe aisea e manaomia ai e nei laau o le aano le fafagaina tele - faatasi ai ma se aofaiga laitiiti - latou te maua ai se seleselega lelei ma vave.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, latou te manaʻomia le masani ma masani ona faʻasusu. E le mafai e le latou aʻa o le aʻa ona aveese mai le loloto o le eleele mai le eleele. O se laʻau vaivai ma se paʻu e matua fefefe lava i meaola faalafua ma le feeseeseaiga o faʻamaʻi eseese. O le mea lea, e 2-3 taimi i le vaiaso e tatau ona tafu ai le apu.

E ui lava i le mea moni o le apu a le "Peresitene" e malulu-e le tatau ona tuua na o ia ma le kiona e le o saunia. O le pusa o loʻo ufiufi i taga palasitika po o fusi, o le fatuga apical e tatau ona ufiufi. Pristvolny liʻo ua tapunia ma se papa mafiafia o le eleele ma le kiona.

Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi mo le totoina, e tatau ona e iloa o lenei apu faapitoa e alofa tele i le la. O le mea lea, e tatau ona filifilia lelei le saite.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga o apple mo le malo o Moscou

Toto "Tupe"

Lulu o fua O lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu samasama samasama ma paʻu mumu. Latou te ola tele, e oo i le 200g, lapotopoto. O le paʻepaʻe paʻepaʻe e matua manogi, manogi ma suamalie. I luga o le apu opu o loʻo i ai sina laititi. Talu ai O lenei ituaiga e mafua mai i le vaitau o le taumalulu - e mafai ona tatou aoina fua ile fua muamua o Oketopa.

Faʻatoʻa lelei le seleseleina ma le teuina o nei apu, e mafai ona e fiafia i taumalulu uma. E tatau ona maitauina o fua o fualaau aina e mafai ona tautau i luga o le apu mo se taimi umi e aunoa ma le paʻu, lea e faʻapupulaina ai foi o latou ola pe a maeʻa le seleselega.

Laʻau e mafai ona mafua mai i le semi-dwarf ma e oʻo lava i le papa, aua latou maualuga maualuga e na o le 2.5 mita. O nei laau apu e faatusatusa lelei ma a latou tagata. Faafetai i tekinolosi mea, latou te matua le fefe lava i se faʻamaʻi e pei o le paʻu. O le mea lea, e le manaʻomia e nei laau togafitiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O latou laʻau e masani lava ona matagofie, ola maloloina, lanu meamata, seia oʻo i le tautotogo.

Ma oʻo lava i lalo o lālā e taofi la latou lanu lanu meamata. O laau Apple e amata ona fua mai mai le tausaga muamua talu ona totoina. Ae o le tulaga lelei o le gafa e ausia i le tausaga lona fa. O loʻo tuʻuina atu mo le 15 tausaga.

E taua O lenei ituaiga o apu e tele naua:

- faasaoina lelei o le fua mo se taimi umi;

- teteʻe malosi o le faʻamaʻi faʻamaʻi;

- sili atu le teteʻe atu i isi faʻamaʻi ma faʻamaʻi;

- foliga matagofie;

- o le suamalie ma le suamalie o le pulupulu;

- maualuga maualuga ma vave vave;

- lelei lelei le teteʻe.

E pei ona tatou vaʻaia, o lenei ituaiga o le taʻiala sili lea i itu uma. E matua aoga lava mo le tulaueleele mo faamoemoega faapisinisi.

Faʻafitaulisei vagana ai i latou o loʻo i totonu o kolar apple uma (vavalalata ile aʻa, etc), e le o matauina.

E leai ni mea faʻapitoa mo le teuteuina, fafagaina, faʻasusuina o le palapala, saunia mo le taumalulu poʻo le totoina, lea e iloa ai le ituaiga "Tupe" mai isi applear apple trees. E naʻo le lelei atoatoa le tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ma fua mai lau laulau. Peitai, e ui i lea, aua nei galo o nei matagofie o atunuu i fafo e matua agamalu ma manaomia le alofa o se fai togalaau.