Toto vine

Fua vine: o tulafono autu o le totoina ma le tausiga

O fualaau vine e faʻaaogaina faapitoa mo mea teuteu, e tuʻuina atu ai se lanu matagofie ma le lanu i le fausaga faʻasolosolo ma e natia ai le tele o mata.

O se vine teuteu teuteu, lea e mafai ona oʻo atu i le umi e oo atu i le 30 mita, o lanu uliuli lanumoana uliuli, lea e le mafai ona taumafa mo tagata.

O le igoa o le vine e sau mai le Greek parthenos - taupou, ma mea manogi - ovy, lea e faʻaalia ai le auala o le toe gaosia ma le tuputupu aʻe.

Fua vine: toe gaosia

E mafai ona faʻaleleia fualaau vine i le tele o auala: lafoaʻiina, faʻapipiʻiina o fualaau ma fatu.

O le toe gaosia e ala i le taotoga e sili ona lelei i le tautotogo poʻo le tautotogo. Mo le mea lenei e tatau ona e totoina vine laiti i totonu o le eleele, ma pe a maua aʻa, ona eliina lea i fafo ma toto i latou i le nofoaga saʻo. Faʻatau e le Faatoaga lenei auala "gata", aua o le taotoga e faatagaina i luga o le eleele e pei o se gata, ma i lona umi atoa latou te faia ai ni vaega laiti lea e faigofie ai ona maua aʻa.

Afai e te filifili e fai le tipi, e tatau ona vavaeina i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina le gasologa o le sap i le fale. O seleselega talafeagai e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 4-6 faʻamaʻi. Latou te manaʻomia ona totōina i se auala e ala ai le afa o latou eleele ma le isi afa i luga o le eleele. Ma, ioe, aua nei galo e fafaga i latou.

Tatou te ola ma fatu

O nei metotia uma e lelei pe a fai ua uma ona i ai lau vavalaʻau 1-2 tausaga poʻo ua i ai se tasi e nono mai ni afifi poʻo lala, ae e mafai ona e tupuina oe lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, naʻo le tele o taimi e manaʻomia. O fatu e sili ona saunia i le tautoulu, e tatau ona e faʻamamāina mai le pulupulu ma vave toto i le eleele ua saunia.

Faatasi ai ma se ituaiga o fualaau toto, o le a le toe tupu mai fatuga mai ia Iuni o le tausaga e sosoo ai, ae afai e itiiti se taimi, e mafai ona e totoina fatu i le tautotogo. Aʻo le i luluina, mo le 1.5-2 masina, o fatu e tatau ona faʻamalosi (faʻaaogaina o fatu i le oneone malulu poʻo le pito i lalo i le maualuga o le maualuga).

Amata ona totoina i le masina o Aperila, ma i le mavae ai o le 3-4 vaiaso ua uma ona maua ai ni laʻau laiti.

Alu i le mea autu: tulaʻi

E amata, saunia le palapala

O le eleele aʻo lei totoina e tatau ona eli lelei. E tatau ona eli le lua i le 50-50-50, ae o suiga i le loloto e mafai ona faalagolago i le aʻa. Ia mautinoa ia tuu se alavai i le pito i lalo o le lua, i le tulaga o se paluga o oneone ma tamai tamaʻi pele. Ma tatou faʻatumu foʻi i fugalaisa (e mafai ona tuʻuina se fale pepuni peatusi po o fafie fafie, ma se voluma e 1 lita).

Afai e te faʻaaoga peʻa ma faapaleni lelei, ona fai ai lea mo ni nai tausaga talu ona totoina oe e mafai ona galo e uiga i le fafagaina o vine.

O tapenaga o le eleele e faalagolago i le nofoaga e te filifili e toto ai au vine. E mafai ona totoina i luga o lau faapaologa, na o le loloto o le ogaoga e tatau ona 40 cm.

O le teuteuina o luga o le itu i luga, aua nei galo e tuu le lagolago i luga o le faʻavalaʻau mo lau o laau, ina ia i ai se mea e pipii ai i lo latou tupu.

O le mea taua o le i ai i le taimi ma le nofoaga sao e piki ai.

E pei o vine, vine e sili ona fiafia i nofoaga lelei, ae e le pei o fualaau vine, e mafai ona atiaʻe i soo se itu (itu i saute, matu ...) ma o le ata e le matautia i ai. Naʻo totonu o le paolo o ona lau o le a laʻititi, ma o le a le suia le lanu seʻia oʻo i le muamua kiona.

E sili atu ona lelei le totoina o se laau i luga o eleele suavai, ma e mafai ona e totoina i le tele o taimi i le tausaga.

I lenei tulaga, e leai se fautuaga pe a sili atu ona lelei le totoina o vine, aua e leai sau sini e selesele ai vine. Ae ui i lea, ia manatua o laau e sili ona totoina i le o le 11 i le taeao, pe a maeʻa le 18 i le afiafi. O lea o le a taofia ai le susunuina o le laau.

Ae mo le taimi o le tausaga, e mafai ona e vaʻaia uma ia Aperila - Me, ma Setema - Oketopa.

A uma ona e totoina le fatu, aua nei galo e vai i le 1 pakete vai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le totōina o vine vine o se mea faigofie, ae o le taimi nei o le mea e sili ona taua o le faʻaleleia lea o vine, faʻatulagaina faʻalautelega ma foliga e te manaʻomia.

Fautuaga sili mo tausiga mo vine vine.

Vaomatua le saʻo

O le teuteuina e mafai ona lelei uma ma faʻatau, pe a fai e te fesili ia oe lava e teu vine. E tatau ona faʻatautaia ma le tuputupu ae o le laau mai le tausaga muamua. O laʻau mago ma tipu vaivai e mafai ona aveʻese faʻatasi ma fagu, ua lava lea e pulea ai le maualuga ma foliga o vine. O le tulafono faavae o le teuteuina mama o le tuʻuina lea o se fasi laupapa i luga o se fatuga maloloina.

E taua tele le faʻatau

I le masani, e le o le taumafanafana, o lenei vine e lava le timuga masani. Afai e mataʻina e amata ona magoto le eleele, e tatau ona faʻafeinu atili. I lalo o nei tuutuuga, ua lava le suavai i vine 3-4 taimi i le taimi i se voluma e 10 lita i le 1 laau.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi

O se fua tele o fualaau a le teine, e le mafai ona afaina i faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻamaʻi. E naʻo nisi taimi e mafai ai e se faʻalavelave osofaia aphid, ae o le tauivi e faigofie lava.

Ina ia amata, taumafai e fufulu le anufe i se vaalele malosi, pe afai e le fesoasoani, ona togafitia lea o vine i se vaifofo o le sapalai tagamea ma le ava i se fua faatatau 3: 1. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le pulea o otaota, lea e mafai ona faʻavaivaia le aʻa. E mafai ona faia lenei mea i le lima, ma faʻalelei i le taimi e tasi ma le eleele latalata i aʻa.

E malie foi le faitau e uiga i le pipiimau o vine mo le taumalulu.

Fuafuaga mo le faʻaleleia o fanua

Fugalaau vine vine

O ituaiga masani o lenei vine o: pyatilistochkovy, vine vine virky; tri-tuʻumaʻu poʻo le ivy-foliga, ma o le sili ona lauiloa o le Wich faʻailogaina.

O le maualuga o le vaitafe taupou eseese e oʻo atu i le umi e oo atu i le 20 mita. I le taumafanafana, e fiafia le mata i se lanu meamata lanu meamata, ma i le tau e maua ai e ia se paolo lanumumu ma le paauli. O ona lau o loʻo i ai se pito i luga, ma e teuina i se umi umi. I le ogatotonu o le taumafanafana, e fuga vine i fugalaau paʻepaʻe laititi, ma latalata i le autumn e foliga mai laiti, lanumoana lanumoana.

O tausaga taʻitasi, e tupu ai le vine i fualaau vine 2-2.5 mita le maualuga ma e toetoe lava a le aʻafia i meaola faalafua, faatasi ai ma le fesoasoani a antennae ma suckers e vave ona oʻo i luga.

O le vine vine malosi e mafua mai i le atunuu o le Vanu Tele ma le Luga o le Sun. O le foliga o ona laulaau e masani lava o le tolu-laulau, o lenei ituaiga o le malulu malosi. I le taumafanafana o loʻo i ai se lanumeamata lanumeamata, ma i le tautoulu o loʻo lanu i lanu maroon, ma o nisi vaega laiti o loʻo iai lanu samasama auro.

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o le Vici faʻasolosolo. O laulaau e laiti, lamolemole, ma i le autumn latou te fiafia i le mata i se lanu moli sesega, lea ua suia i le lanumeamata. Afai mo se ituaiga e fatuina ai tulaga lelei, mo le tausaga, o lona vine e mafai ona ola e oʻo i le 4 mita. I le faaopoopo atu i suimeni lea e pipii ai vine i luga, o loʻo ia te ia se inisiua i se foliga o se mea totino, lea e fesoasoani atili ia te ia e faʻaauau. O lea e tatau ona e filifilia tonu le mea e te manaʻo e teuteuina.

Faʻailoga teuteu

O nisi nei o faʻamatalaga i le faʻapipiʻiina o le vine vine a le teine: muamua, maua se lagolago mo se vine vine (o se puipui, puipui poʻo se fausaga), ona faʻasino atu lea i le itu e te manaʻo ai; afai o le paranesi e valea - na o le tapeina, ma ia manatua e uiga i le faamamaina o mea mama, lea o le a fesoasoani e faatumauina na o togi maloloina; afai e te filifili e totō se vaega telē tele, e sili atu ona faigofie le tuʻuina atu o vine ma le avanoa e tupu ai, pei o le Atua e puleaina.

O le vine vine o se tuaoi manaia ma e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi laʻau pei o liana. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se lili felafolafoaʻi, talu ai ona faʻapipiʻi lelei o latou fugalaau, o le ivy o le a matagofie le paolo ma ona lauulu lauulu lauulu vine, ma o le a tuʻuina atu ia te oe e le fugalaau lau lauulu lanumoana lanumoana i le amataga o le taumafanafana.

Ou te faʻamoemoe na musuia oe e teuteu lau lalolagi ma se uo lanu meamata. Le manuia.