Faʻatoʻa totoina laau toto

O le a le aoga o le uila mo le tino o le tagata (mea tau vailaau o vailaau ma lona faaaogaina)

O le Fir o le aiga pine. E iloga mai le paina i ni manogi vaivai, susulu, alofilima ma le malosi e tausia ai lala maualalo mo se taimi umi. Paʻu paʻepaʻe o loʻo i luga ifo o le nila e avatu ai le lalaga o se foliga mataʻina matagofie. O le isi itu aoga i luga o le ea.

E oʻo atu i le 10 tausaga, o laau e tutupu lemu, ae pe a mavae lenei taimi, e televave lo latou atinaʻe, pe a maeʻa e le taofi seia oʻo lava ina matua. Fir o se laau umi, ma i tulaga lelei e mafai ona ola e tusa ma le 400 tausaga.

O nila o nei laau malolosi ma se pale pyramidal e iai sona malosi tele: o le taele ma le faʻalavelave faʻatasi ma lea mea e fesoasoani e faʻateʻa ai faʻamaʻi, polyarthritis, colds and scurvy.

Fir: vailaʻau faʻasolosolo o le laau

Olela ma lala laiti o paina mai i le 3 i le 3.5% o le suauu taua, lea e aofia ai le 30 - 60% o le acetate tinyl, mai le 10 i le 20% o le atunuʻu, mai le 8 i le 12% o le pine, ma le pelifarene, le elelenelene.

Olalalala e aofia ai le vitamini C i le aofaiga 0.3%, ma o le paʻu o le laau e aofia ai le 13% tannins ma le 15% fir balsam. Vitamin E ma sili atu ma le 30% o suauʻu manogi o loʻo i ai i fatu o le laau.

O le a le aoga tele mo le tino o le tagata

Talu mai aso anamua, o le laisa na faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, o ona faʻamalologa e sili ona taua, ae o le laau e iai foi le tele o faʻailoga e tatau ona mafaufauina ao lei faʻaaogaina.

E te iloa? O lala fou o le paʻu e mafai ona faʻaaogaina i le fale mo le faʻapalaina o le ea, aʻo latou faʻaaogaina le tele o phytoncides.
Mo togafitiga togafitiga, faʻaaoga lapisi, nila ma tumutumu o le laau. I Rusia, na faʻaaogaina le suauu i tulaga pe a manaʻomia le faʻafilemuina o le faʻaoga o le tino, faʻaitiitia le malosi o le tiga i le radiculitis ma le myositis, faʻasaʻo le afaina mai i mea na afaina i le taimi o le oona poʻo le gout.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o le phytoncides, lea e avea ai ma auala sili ona lelei mo le puipuia o siama viral, faʻamaʻi ma le tonsillitis, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o masini i ituaiga taʻusalaga eseese ma aveesea ai faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract.

O le taele o baths o se auala faigofie ma sili ona lelei e aveesea ai le tele o salu o vae, o loʻo faʻaalia foi mo le neuralgia, faʻamaʻi, paʻu o le tino ma le bronchitis, ae faʻasaina mo le le faʻamaoni ma le allergies.

O vailaʻau faafomai o le pa, e pei ona faʻaaogaina conifers

I totonu o tala faʻasolopito, ua saunia le laumei otootoga, mea laiti, mea laiti ma teuteuga. O le vai mai le tumutumu ma pine o le pine e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le fufuluina, faapea foi ma le sili ona lelei o le analgesic ma le diuretic.

Faʻamamaʻi le tiga ma le mumu o sooga faʻatasi ma le fesoasoani i le rūmāmati Sulu faʻamafanafana. Mo le faia o lenei mea, toto le pupuʻu i totonu o se atigipusa ma se tapuni ma sasaa i le vai malulu, aumai i se vevela ma faʻapipiʻi mo le 15 - 20 minute. Aveese ipu mai le afi, ae le o le tapuni, latou te tuu ai se ie laupapa i luga, ma tuu ai o latou vae ma ufiufi i se palanikeke mafanafana po o se fala. E faʻamaʻavae vae i le uila mo le tusa ma le 20 minute, pe a maeʻa ona faʻafefeteina lima i se suauu vevela ma faʻamafanafana mafanafana e tuʻuina.

Mai laulaʻau lanumeamata o laau o loʻo sauniuni le lauiloa Suavai faisuavai (aveese mai le paʻu) e ala i le taina o pine fir pine (faʻaofuofu i le nila o pito o paleni laiti).

O lenei vaega o le laau o loʻo aofia ai le tele o meaola faʻalauiloa ma mea faʻapitoa e faʻamalolo ai.

O vai faʻafefe o loʻo i ai se malosiaga malosi e puipuia ai, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e ui lava i le umi o le soifuaga o le tagata i nofoaga e le lelei le faʻalogo. Faatasi ai ma isi mea, o lenei meafaigaluega e sili ona lelei i le togafitia o le manava manava ma le tootoo.

Suega soso e faʻaosofia ai le totoina o le toto, faʻamalosia ai le puipuiga ma faʻateleina faiga faʻafouina, ona e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o manua e le faʻamalolo ma manuʻa o le gaʻo. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamatalaga faʻapitoa o visepic, antiviral ma neuroprotective. O le faʻaaogaina o vai faʻafefe e faʻaleleia ai le malosi ma faʻaitiitia ai le le lelei o faʻamaoniga o le tautau.

E taua! E le fautuaina le suauʻu suauu ina ia faʻaaogaina i se manava gaogao, talu ai e oʻo lava i vailaau togafitiga i lenei tulaga e mafai ona mafua ai le malosi o le tino o le tino.

Decoga o pine pine ma fir cones Faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi fatu ma gasegase faʻamaʻi, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o le mumū o gaʻo laiti ma le lautele. I togafitiga Tibet, ua faʻaaogaina ai le laisa e togafitia ai le tuberculosis ma le bronchial asthma. O le faʻamaina o le vavao o le laau e mafai ai e oe vave ona aveese le bronchospasm ma fesoasoani i le faʻaogaina o le sputum.

Ola malati - o se fofo sili ona lelei mo mu. E faʻamalosia ai le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina ma puipuia ai a latou siama.

Faaaogaina o nila

O nei nila e aofia ai le tele o le paina o le paina, o se punavai o camphor, o ona faʻamalositino e fesoasoani e faʻasalalau le galuega o le cardiovascular ma le tino.

E te iloa? O faʻamalositino faʻamalositino ma le faʻamalolo o se vailaʻau sili ona lelei mo le tele o faʻamaʻi paʻu, latou te faʻaitiitia le faʻaalia o psoriasis, dermatitis ma eczema.
Mai i nila o le palanila e saunia ai tinctures e fesoasoani e aveesea ai le le mautonu, o aʻafiaga o le atuatuvale ma le faateleina o le popole popole. O vailaʻau inuinu ua saunia mai ai, lea e manatu o se auala sili ona lelei o le le atoatoa o le vitamini, o lona faʻaaogaina o se malosi malosi e le faʻamalosia ma toe faʻaleleia. Tali i aso uma vitamin fir inu na faʻaalia i le taimi o faʻalavelave faʻamaʻi viral vailaʻau ma faʻateʻa le faʻaaogaina o fualaau. Ina ia saunia se meainu faapena, e tatau ona e ave le afa afa o nila uamea ma sasaa i se lita o le vai malulu ua kuka, faʻapipiʻi le vailaʻau i le vevela vevela mo le 30 minute ma faʻasolosolo tasi le itula, faʻamago ma faaopoopo le tolu punetini o le sua o le tipolo. Ave le afa afa i le aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaopoopo se sipuniti o le meli.

O se teuteuga o nila lanumeamata ei ai le faʻaogaina o le diuretic, diaphoretic, choleretic ma le analgesic. Paʻu o le fesoasoani o le broth coniferous e faʻaitiitia ai le tiga i le taimi o le malulu ma saofagā i le vave faʻafouina o masini e afaina ai le malulu. Mai maila vevela mago, fefiloi ma paluga, saunia se auala mo togafitiga o manua o le purulenti ma le maʻi fatu.

Faʻaogaina o le suauu paʻu

Suauu suauu - O se vailaau faʻataʻitaʻi lea, o loʻo faʻaalia i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi. O se vaituloto o le tele o meaola oona, vitamini ma le phytoncides ma o loʻo taʻua ai le vevela, o le malosi ma le toe faʻafouina, e faʻamalosia ai le mata o le eleele ma faʻaleleia le tuʻuina atu o le pipisi.

E te iloa? I totonu o le falemaʻi faʻamalositisi, ua faʻaaogaina le suauʻu manogi e gaosia ai le tolauapiga gaosia, i luga o le mafuaʻaga o mea sauniuniga e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le respiratory tract, gasegase tumau o le fatu, faʻapea foi le faaosofia o le manava ma le toto i le taimi o le paʻu.

O le tuufaatasiga o le paʻu o le suauu taua e aofia ai vailaau o loʻo i ai faʻamatalaga faʻapitoa ma aʻafiaga, pei o utaol, terpinolin, camphor, myrcene, tsineol, sabinen, ma le lauric, oleic and caproic acid. Sei o tatou tilotilo totoa i meatotino aoga o le paʻu o le paʻu, mafaufau i auala e faʻaaoga ai ma saili po o fea togafitiga e sili ona lelei mo togafitiga o faʻamaʻi.

O le suauʻu suauu e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi i fafo ma totonu, i le mama atoatoa ma i le foliga o le manava. E masani lava, faʻavae i luga, saunia ni vailaʻau faʻamalosi eseese, kulimi ma pale. O le mea autu o le suauu, pe a faʻaaogaina, e le faʻavaivai i lalo o le malosi o enzymes o loʻo i ai i le gastrointestinal tract, ma, o le gauai i totonu o le toto, e tuʻuina atu e aunoa ma le suia i le okeni na aʻafia.

Pe a faʻaaoga i fafo e masani ona faʻaaogaina e togafitia manua mo le puipuia o le suppuration ma o latou faʻamalologa vave. O le suauu e aofia ai le sili atu i le 35 mea e fesoasoani e toe faʻafoisia le saʻo o le paʻu. Pe a faʻafefiloi le uʻu manogi ma le puaa, meaʻai po o le fusi, o se fofo sili ona lelei e maua mo le togafitiga o manua o purulenti, dermatitis, eczema ma maʻi o le gaʻo.

O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻaitiitia le tiga i le osteochondrosis, radiculitis, arthritis ma gout. O lona faʻaogaina o le fesoasoani e faʻaleleia atili ai le gasegase i le lotoifale ma le toto ma faʻateleina ai le meaʻai o meaola o meaola.

Aromatherapy ma inhalation i le suauʻu manogi - o se vailaau lelei mo le angina, bronchitis ma siama viral. E talitonuina e mafai ona faʻamamā le va o meaola faʻapitoa e le sili atu ona leaga nai lo mea manogi, eucalyptus ma lavender.

Contraindications i le faʻaaoga

E ui lava i le mea moni e sili atu le lelei o le faʻauluina o le suauʻu, o loʻo i ai ni faʻasalaga, ma o le mea lea, ae e te leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

E taua! O i latou o loʻo mafatia i se faʻateleina o le faʻamaʻiina o le gasegase poʻo ua aʻafia i osofaiga o le epilepsy, e lelei tele le mumusu e faʻaaogaina le laupe ma ona mea e maua ai togafitiga faafomaʻi, talu ai o manogi manogi e mafai ona osofaʻia ai se osofaʻiga.
Tusa lava poo le a le auala e filifilia ai togafitiga, e faʻasaina le suāsusu manogi mo fafine i le taimi o le maitaga, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai ona lava le faʻalogo. E le gata i lea, pe a faʻaaogaina, e fautuaina e aloese mai le taumafa ava malosi, talu ai e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o mea o loʻo aofia i le pa, o le a le mafai ai ona ausia le manaʻoga faʻapitoa.

Fir o se fale tulaga ese ma le mana malosi malosi. Ma afai e te faʻaaoga lelei, e mafai ona e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o falemaʻi taugata.