Legumes

O le a se mea e mafai ona totō i le atunuʻu ia Iuni, filifili fualaau mo le ola i totonu o le togalaau

E le mafai ona mitamita le fuainumera o atunuu i le i ai o ni vaega tetele e mafai ai ona e faʻaaogaina mea uma e manaʻo i ai le agaga. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga ia lava moega mo le totoina o ni fualaau aina i le vaitau. I le faaiuga o Me ma i le amataga o Iuni, e lava le avanoa e tatau ona faasaʻoloto pe a maeʻa le seleseleina o fua o faatoaga muamua, ma o le taimi nei o loʻo i ai se faʻafitauli: tuʻu faʻatalanoa pe taumafai e tupu se isi mea. Afai e te filifilia le filifiliga lona lua, ona matou taʻuina atu lea ia te oe mea e mafai ona totoina ia Iuni i le togalaau. O fualaau faisua ma laʻau na totoina i lenei taimi o loʻo i ai pea avanoa mo le atinaʻe ma le matua. O le mea taua o le filifili lea o ituaiga o le taumalulu ma le tuai o mea e mafai ona tatalia ai le amataga e le i mafaufauina o afu muamua.

Totoina o lanu lauusiusi ia Iuni

O le amataga o le taumafanafana e talafeagai lelei mo le totoina o laʻau, aemaise lava o le kuluna, letusi, basil, pasili, sorrel, seleri, aniani, garlic ma fennel. Totoina i le taimi nei e mafai ona faʻaaogaina laau afaina e fai ma meaai i le lua masina.

Uma

Mo le totoina o togi e sili ona talafeagai ma le lua tausaga o le masina. E mafai ona tuu i luga o moega pe a uma fua o faatoaga: kapisi, radisa, kukumba. E le gata i lea, o se nofoaga lelei mo le totoina o le kulupu i lenei taimi o le a pau lea i lalo o le la seia oʻo i le aoauli, ma a maeʻa le aoauli i le paolo.

E te iloa? Ina ia mafai ona tupu vave fatu o le pi, e tatau ona teuina i le vevela aʻo lei totoina.
E taua tele le lūlūina o le kulumu i se palapala susu, ona faʻafeinu ai lea i taimi uma. A maeʻa le eleele, o le a alu le laau i le ogalaau ma o le a le toe tuʻuina lau. A o leʻi lūlūina, faʻafeiloaʻi i totonu o le moega le humus poʻo le faʻaaogaina o fugalaau. I le lumanaʻi, e le talafeagai le fafagaina o pasi. Ina ia totoina i le umi e mafai ai e le i ai ni faamalu, e tatau ona aloese mai le mafiafia o laau toto. E vave ona tupu vave le ola: 40 aso e alu ai mai le totōina e aoina ai le lau. O le autumn autumn e sili atu ona suamalie ma lelei.

Basil

Mai le isi mea e totoina i le togalaau ia Iuni, e mafai ona e fautuaina basil. E totoina i le afa muamua o le masina. Ae e le muamua nai lo le 10, e oo lava i lenei tulaga o le avanoa o po o le po e maualuga pea. I se aso na muamua atu, e mafai ona totōina le laau i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fale kiona.

Mo le basiliti, ua vaʻaia se vaʻaiga malamalama, lea e manaʻomia ona faʻamaʻaina ma humus. E lūlū fatuina fatu, e maualuga le 1 cm. O vaieli e faʻasūsū lelei. E lulu fatu i se mamao e 10 cm mai le tasi. E le tatau ona vavalalata le laina o laina i le 20 cm.

E taua! Galuega i totonu o le togalaau mo le totoina o fualaau aina eseese i le masina o Iuni e tatau ona faia i se aso malulu ma timuga pe o le goto o le la.
O fuā muamua e tatau ona faʻaleleia lelei, ma faʻaitiitia le faʻavainuina naʻo le taimi o le fugalaau. A oʻo ina ola lau laʻau moni, e amata ona faʻafefete le basil. Mo le mafuaʻaga lenei, e faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa maʻalaʻau. E faaluaina i le masina.

Mo le atinaʻeina lelei ma le tuputupu aʻe o aganuu, o le mamao i le va o laau matutua e tatau ona 20-25 cm. O le mea lea, pe a amata ona ola le totogo, o le a manaʻomia ona faʻalanu. O le laau e oʻo atu i lona manogi sili ona malosi i le vaitau o le vavao, o lona uiga e vaeluaina mo le faʻavelaina.

Seleti

Laʻau seleni e totoina i le togalaau i le amataga o le taumafanafana, i le afa muamua o Iuni. Mo ia e fetaui i vaega o le malamalama po o le fanua i se paolo malulu, lea na tupu muamua ai fua o fualaau faisua. O le Keli e totoina mai fualaau e tusa ai ma le 20 x 30 fuafuaga. Pe a totoina, e le faʻaumatia le potu. E le manaʻomia le loloto o le faʻasolosolo i le palapala.

Leleti e le fiafia i le faʻaleleia o vai ma matagi. E tatau ona faʻafeinu i le taumafanafana. E leai se mea e tatau ona tupu. Laua launiu e faʻaaogaina mo meaai i le vaitau uma, eliina tubers i le ogatotonu o Oketopa.

Onion mataupu

E mafai ona lūlūina le pala i faatolu: i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. O le luluina lona lua o fatu na gaosia ia Iuni ma Iulai. E mafai ona totō i le nofoaga o loʻo ola ai fualaʻau muamua, e tatau ona iai i lalo o le malulu, ona o le a susulu le la. I le mea na tupu muamua ai le aniani, e le fautuaina lenei laau mo le totoina. O le moega o togalaau ua faʻasaina. O fatu e loloto ile eleele i le 1-1.5 cm, ma i le faaiuga o le lūlūina, faʻafeinu ma tumu ai le palapala. A maeʻa le germination, e vevela - o vavao i le va o laau e tatau ona 9 cm. I le vevela o le sipisi e tatau ona faʻafeinu i isi aso uma, i se taimi lelei - faalua i le vaiaso. O le faʻamalosia ma le vave aveeseina o uʻamea o se elemene taua i le tausiga o se mataupu. Afai e le aveesea, o le a faigata le aufana. Mo le 'ai, e vavae ese fulufulu mamoe. A maeʻa ona teuteu, e faʻamaʻaina laau i mullein poʻo fafie.

Fennel

E mafai ona totoina le fennel laʻau e faʻaaoga ai laau, faʻapea foʻi ma le tuusaʻo i totonu o le eleele. I le tulaga mulimuli, faatasi ai ma se aso umi umi, e mafai e le laau ona faʻafefe le laʻau tuputupu aʻe o le "roach", e vave ona faʻatulagaina ma o loʻo faʻaosoina le tipu. O lona uiga e lelei tele le totoina o fennel i le faaiuga o Iuni, pe a amata ona faʻaitiitia le umi o le aso, pe a uma le 22. Mo lona tulaueleele e matala le la, po o ni vaega malulu e talafeagai. O le faʻalauteleina o fatu pe a lūlūina e tatau ona 2 cm. E tatau ona faatalitali le fuʻa muamua i le 10-14 aso. O le mamao i le va o laau e tatau ona tuua 40-50 cm. E faigofie le tausia o fagalaʻau ma e aofia ai le faʻafefe ma faʻapipiʻi mai le palapala ile taimi.

Ma pe oa fualaau aina ua totoina i le togalaau ia Iuni, e mafai ona e aoao auiliili mai vaega nei.

Totoina fualaau faisua ia Iuni

O fualaau faisua i vaiaso muamua o Iuni e mafai ona totoina ai beets, kāloti, legumes, sana, radishes, turnips, tomatoes, kukama. I lalo o le ata na toto ai le isalaʻelu ma le pepa.

E tele tulaga e ao ona matauina pe a totoina fualaau faisua i le togalaau i lenei taimi. I le tulaga o se vevela vevela, fualaau faisua e fesoasoani e taulimaina e ala i le faailoaina o mea faaopoopo. Mo le tuputupu aʻe masani ma fualaau aina na faʻatulagaina i lenei vaitau, e fautuaina ai fomuisa o loʻo i ai le vailaʻau, fuamoa ma le potassium. I le afa lona lua o le taumafanafana e tatau ona taofi.

E taua foi le aua neʻi faʻafefe i le suavai, e oʻo lava ile aso malogo. Mo Karoti, sikuea, kapisi, kukama, tamato, zuciniini, beets pe a totoina i latou i le togalaau ia Iuni, e lua lava mea mamafa i le vaiaso e lava.

O le eleele i lalo o fualaau faisua e tatau ona toe tatala, e masani lava pe'ā uma ona faʻamafa. O nofoaga faʻamalo e tatau ona ufitia mai le la. E mafai ona e sasaa atu le humus, peat or sawdust ile eleele.

Carrot

Kāreti na totoina i le muamua po o le lua tausaga o le masina. Filifili vaega na muaʻi faia ai le kapeti, pateta, greens. E tatau ona susulu, e aunoa ma se ata.

Afai e totoina kāloti i luga o meaai, ona filifili lea o ituaiga muamua, mo le teu - medium ma le tuai. Mo le totoina i lenei vaitau, ituaiga eseese e pei o le "Flacco", "Incomparable", "Shantane", "Losinoostrovskaya."

E te iloa? O le totoina o kāloti ia Iuni e faʻatagaina ai oe e aloese mai osofaʻiga i luga o lana fusi.
Ina ia vave amataina le faagasologa o le fatuina o fatu, e teuina mo aso e lima i le vai mafanafana. Ona tuʻuina lea o se aso i totonu o se pusaaisa mo le faʻasao i le vevela o le 0 ° C.

I totonu o le moega e lima lima uumi umi poʻo ni laina i luga, ma tuu i le va o le 18-20 cm. O fatu i totonu oi latou e momoe i se mamao e 1-1.5 cm mai le tasi. Grooves mulch ma le peat ma ufiufi i afifi. E tatau ona faamalolo i totonu o le 5-6 aso, mulimuli ane e tatau ona faʻanenefu. I le lumanaʻi, o le eleele e tatau ona tatalaina i taimi uma. O le seleselega o karite e tatau ona faia i luma o le malulu ia Setema.

Beetroot

Faatoa finau le faifaatoaga e mafai ona e totoina atoatoa i Iuni ma beets. Ua tuu i nofoaga lafulemu. O fatu ao le i luluina le susu i totonu o le vai mafanafana, e tatau ona totoina i se mea malogo. Faʻaalia i le 1.5-2 vaiaso. A latou tuputupu aʻe e oʻo i le 3 cm le maualuga, o le a latou manaʻomia le faʻanenefu. O le faia o faʻataʻitaʻiga e lua vaiaso.

E te iloa? O beets, kāloti ma radishes na totōina ia Iuni o loʻo teuina umi ma sili atu nai lo na mea na totoina i le tautotogo.
E taua le seleselega aʻo lei oʻo mai le kiona muamua, ia Oketopa. Beetroot e talafeagai mo le teuina o le taumalulu i le oneone matutu.

Radisa

E fiafia le Radish i le la, o lea e tatau ai ona totōina i le togalaau i totonu o togalaau tatala ma malamalama lelei. O lenei aganuu fualaʻau e mafai ona toto i le nofoaga o kukama, pateta, tamato. O le taina o pupu e lua e loloto le loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ole loloto. I le va o moega mo le 8-10 cm. E tasi le fatu e tuʻuina i vaieli taʻitasi, mulimuli ane e tatau ona ufiufi moega. O le vevela e manaomia ai le masani ona faʻasusu.

Kohlrabi kapisi

O le lisi o fualaʻau mo le totoina i le togalaau ia Iuni e mafai ona faaauau pea i le kāpisi kohlrabi. Ua tupu ma laau totō, lea e fautuaina e toto i fanua tatala pe a uma le Iuni 10. O fualaau ua saunia mo le 3-4 vaiaso. I totonu o le togalaau, e sili atu ona lelei le toto i nofoaga na tupu ai le kulimi, pateta, beets, tamato, kukama, ma aniani. Fuafuaina o fanua: 40x25. A maeʻa ona toto i totonu o le lua i le tolu aso, o le a manaʻomia ona puipuia malu laau mai le la. O lenei ituaiga o kapisi o le malie o le susu. E tatau ona faʻatauina le taʻi lua i le tolu aso i le taimi muamua pe'ā uma ona totōina ma tasi i le vaiaso mulimuli ane, aʻo lei oʻo i le matua. Faʻasaga faʻatasi ma le tatalaina o le eleele. A maeʻa le 20 aso, e faia le mauga. Toe faia le faiga i le maeʻa ai o le 10 aso. I le maeʻa ai foi o le 20 aso, ia faia muamua le fafaga i se ituaiga o mullein vai.

Pe a totoina mai le 10 i le 20 tausaga, e mafai ona aoina mai i le faaiuga o Iulai le fuʻalaʻau. Mo le taumafaina, ua latou saunia e oʻo atu i le 8-10 cm le lautele.

Fuga

Mo le lūlūina o saito e tatau ona i ai le la, e puipuia mai le matagi. Kapisi, pi, pateta, kukama, tamato o le a sili ona manaomia muamua. E tatau ona toto le sana i le taimi e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fulu i le zero. E masani lava - ina ua maeʻa le aso 10 (e tatau ona mafanafana le lalolagi i le 8 ... + 10 ° С). O le maualuga o le vevela (i luga atu o le 30 ° C) pe a lūlūina le saito e aʻafia ai lona faʻamalosia. Ua totoina le laau ma totoina fatu laau, ma lūlūina fatu ile fanua tatala. I le tulaga muamua, o fatu laau e totoina ia Aperila, ma totoina i le togalaau ma Iuni. Faʻapitoa i luga o moega vavalalata o loʻo totoina ia Iuni. Fuafuaina o fanua: 30x50. Paʻu o le faʻapipiʻiina o fatu: 2-5 cm. 2-4 fatu e tuʻuina i totonu o vaieli taʻitasi. O fualaau e tele ua faasusuina. O se fua talafeagai e tatau ona ufiufi moega ma se ata tifaga, lea o le a mafai ai e fatu ona ola vave ma puipuia pupu mai tupuga e lei mafaufauina.

A uma le totogo ma le laulaau lona lua, ona vevela lea o laau ina ia na o le tasi le laau e tumau pea i vaieli taitasi. Faʻasalaga e faia i le vaiaso. Lafoaʻi ma le veleina o le palapala, ole mauga, fafaga faʻatasi ma le potassium i le tasi taimi i vaiaso uma e tatau ai mai togafitiga.

Legumes

Ia Iuni, e mafai foi ona e totoina pi ma pi. O le vevela o le ea e lelei mo lo latou tuputupu aʻe e + 20 ... +25 ° С, eleele - + 12 ... +14 ° С. E mafai ona muamua muamua le kapisi, pateta, tamato, kukama.

Iuni e mafai ona totō faʻi faalua: i le vaitaimi mai le 17 i le 19 numera ma mai le 28 i le 30. Latou te lūlūina i ni laina se tolu i se mamanu siaki. I totonu o le vaieli tuʻuina fatu e lua, lea e tatau muamua ona teuina i totonu o se vaifofo o le palamati (1%). O le loloto o le totoina o le 3-6 cm. O le mamao i le va o pu e -20-30 cm, i le va o laina - 30-45 cm. Ina ia le popole tele e uiga i le fausua ma le tatalaina, e tatau ona mulch le palapala. I le lumanaʻi, o le a manaʻomia e le pi le veleina masani. E mafai ona faʻamamaina le seleselega mai le aso o Aukuso i le amataga o Oketopa, e fuafua i tulaga eseese ma tau.

E mafai ona totoina pusi vevela seia oo i le aso 10 o Iulai, ao filifili ituaiga eseese o fualaau mo le totoina. O fatu e totoina i le moa, faʻamaʻaina i le compost poʻo le humus, e mamao atu i le 5-7 cm mai le tasi i le isi, faʻalauteleina ile eleele e oo i le 5 cm. E tatau ona faʻatali mo taʻavale pe a mavae le 7-10 aso.

Totoina o laau i luga o le eleele

Mai le vaiaso lona tolu o Iuni, o le taimi aupito sili ona talafeagai mo le totoina o fatu o laau toto vevela amata. E le manaʻomia le faia o lenei mea seia oʻo i le aso 10 o Iuni, talu ai o loʻo i ai i nisi o itulagi o fulu malulu e mafai pea. E ui lava, e moni, o mea uma o le a faalagolago i le tau o le itulagi o loʻo e nofo ai, ma i luga o le tau na matauina i lenei vaitau. I le avanoa o le tuputupu ae o laau i luga o le eleele avanoa, e manaʻomia ona faʻavaveina muamua aʻo lei totoina. Ina ia faia lenei mea, o aso uma latou te taumafai ai e ave i fafo o le potu i luga o le auala. O le faigata e amata i le afa itula, ma faasolosolo malie le faateleina o le taimi e ola ai laau toto ile 10-15 minute. O le mea lea e tupu vave ai totogo totogo i tulaga fou o le tuputupu aʻe i le laufanua, la, matagi, ma isi mea, ma avea atili ma faʻaleleia i tulaga leaga o le tau.

I soʻo se tulaga, o le taimi muamua o le a manaʻomia ai e laau laiti ona ufiufi i le ao, aua e mafai e le lā vevela ona faʻaumatia i latou. Mo lenei faʻamoemoe, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina pulou pepa.

E taua! E talafeagai le puipuia o laau mai le la ma le fesoasoani o fale mo le lua vaiaso muamua talu ona totoina.
O se tulaga taua mo le totoina o laau o le a totoina i luga o le eleele i le afiafi, pe a maeʻa le vevela.

A o leʻi totoina, e vaʻaia ma le faaeteete e le laau ia maʻi pe vaivai. O aʻa e faʻapuupuuina e le tasi vaetolu. I moega susu, e totōina totō e aunoa ma le faaleagaina o le coma i luga o le aʻa. Aua e te faʻaloloto atili ia laau, aua o le mea lea e ono tupu ai le alualu i luma o lo latou alualu i luma.

A uma ona totōina, ma mo le isi lima aso e sosoo ai, e tatau ona faʻafeinu lelei fua. E mafai foi ona e sasaa peat i luga o le togalaau ina ia tumau ai le susu, aʻo le lalolagi e le ufiufiina i se mea e pala.

E te iloa? O le mea moni e faapea o le laau na masani ona masani ai o le a faʻaalia e foliga mai o le lua i le tolu aso talu ona totoina le taeao i le pito o lau. O lenei faagasologa ua taua o le suavai.

Laʻau tipu

O pi tipu e amata ona faʻamalosi 10-15 aso aʻo leʻi totoina i le eleele avanoa. E mafai ona tuʻuina atu i le togalaau mai le vaiaso muamua o le masina. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona gauai atu i le vevela o le eleele ma le sauniuni o le totogo mo le totoina - e tatau ona i ai le 8-10 laulaau ma le tele o pulumu, e oʻo lava i le maualuga 20-30 cm. O le faʻaleleia o eleele e tatau ona loloto, i totonu o le vai malulu. I le lumanaʻi, e tatau foi ona faʻafefeteina tele le pepa, faʻaaoga vai inu. O le mamao i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo i le 40 cm. E manaʻomia le aveeseina muamua o pulupulu.

Tomato seedling

O toto Tomato e tatau ona toto i vaiaso muamua o Iuni (o le eleele e tatau ona mafanafana i +12 ° C). O se nofoaga e lelei le faʻaleleia o le a talafeagai mo le totoina, ae afai o loʻo ola aʻe nisi laau i luga, ia fautuaina e aua nei totō tomato i moega lava e tasi. Sprouts filifili malosi, ma aʻafia lelei aʻa. O le umi aupito sili ona lelei o le ogaumu e tatau ona 20 cm. Faʻaaoga le auala faʻataʻitaʻi o le tulaʻi. Afai ua totogo laau toto, ona totōina lea i lalo ifo o sina laʻau. E sili atu pe afai o le tulaʻiina o le a faia i totonu o se eleele malulu.

I aso muamua pe a uma ona totō, atonu o le a iai ni foliga mataga o laau, ae i le lumanaʻi e tatau ona latou amata ma atiae masani.

Kukama Fualaau

E oʻo lava ia Iuni, e sili atu le totoina o kukama i totonu o greenhouses ma greenhouses, talu ai o se aganuʻu vevela alofa. Mo lau laufanua ia filifili ni mea e malolo ai. I le taimi lava e tasi e faʻalogo i le vevela o le po. Pe a malulu, o le a tatau ona ufiufi fualaau i afifi, pulou pepa, ma isi. O le totōga e faia i luga o moega i luga o se eleele susu. O le mamao i le va o le paʻu e tatau ona 50 cm.

Afai o le totoina o kukama i lalo o ata tifaga muamua na fuafua, o le a manaʻomia mo le sauniuni muamua mo moega. E faia i le 80-90 cm le lautele, ma o laʻau laiti e lautele ma 30 cm le loloto e eliina i le ogatotonu. E muamua ona aumai le manua fou ona sosoo ai lea ma le lautele, e 20-centimeter layer of humus ua tumu. O moega e ufiufi i se ata tifaga e faʻaaoga ai se faʻavaa. E tolu aso mulimuli ane, e totoina ai totō totō i le eleele ua saunia, i autafa o moega. O le auala lava e tasi o le totoina e mafai ona faʻaaogaina i laau toto.

Kapisi tipi

Paʻu laʻau tipi ua saunia mo le totoina i totonu o le 60 aso. I le amataga o Iuni, o ituaiga eseese ma le tuai o ituaiga ua totoina i le eleele. O le mea moni ua saunia ia laau toto mo le totoina e tatau ona faʻaalia i le 4-6 laulaʻau ma le maualuga o le 15-20 cm. E mafai ona iai le tele o filifiliga: 70x30 cm, 50x40 cm, 50x50 cm, 40x40 cm. E lelei le faʻaleleia o lauʻeleʻele, 1-2 taimi faʻamalolo, spud. Vaomatua e seleseleina i le faaiuga o le autumn. O le maualuga o le maualuga o le ulu, o le lelei foi lea o le teuina o le kapisi.

I le amataga o le taumafanafana, e mafai foi ona teuteuina moega gaogao avanoa i laau totō teuteu. O fugalaau e mafai ona totoina i le atunuu ia Iuni, e tatau ona faia i le balsam, begonia, asters, cannes, amaranth, marigolds ma le tele o isi.