Laʻau

Coleus - totoina ma tausi i le fale

Coleus, poo le mea e lauiloa, o le upega masani, e masani lava ona tupu i totonu o vaomatua o Aferika ma Asia. O le fugalaau na maua lona igoa lauiloa ona o lona tutusa lelei i le upega, o la latou lau o loʻo i ai uiga taua. O le laau na maua le lauiloa ona o lona lanu e le masani ai. O lau o le fugalaau e mumu, fugalaau ma le piniki, ma e iai foi se mamanu matagofie.

Coleus: totoina ma tausi i le fale

O le falelaau Coleus e leai se mea e teu ai, o lea e talafeagai ai mo le amataina. Afai e te tausia lelei e pei o le tele o le fale, ona le fuga mai lea o fugalaau, o le a faateleina e le laau le tele o lau laau. O le le lava o le vai e mafua ai le togiina o se paʻu, lea e tafe ai, o le a vave ona vavae ese ina ia ola maloloina le fugalaau.

O le a se mea e foliga foliga mai ai se uila?

Coleus Dragon e mafai ona tupu i soo se auala. Na te lagona le lelei i totonu o se fagu, i luga o le faapaologa ma le avanoa i totonu o se moega fugalaau. O le mea taua o le tausisia lea o tulafono masani mo le faʻamalosia, faʻamalamalamaina, susunuina, ma ia mataʻituina le puleaina o le vevela.

Mo faʻamatalaga! O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino e pei o se totoa o le plantain. O le laau e foliga mai o fugalaau lanumoana lanu moana pe paʻepaʻe, e faigata ona valaʻau matagofie.

Lulu

O le maualuga o le vevela o le ea e 18-25 ° C. I le taumalulu, ona o sina laititi o le ao, e mafai ona faaitiitia i le 15 ° C, ae le o lalo ifo, a le o lea o le a paʻu lau lau laau.

Malamalama

O le fugalaau o se laau faʻapitoa. Faatasi ai ma le malamalama lelei, o lona lanu e sili atu ona susulu ma sili ona matagofie. Ae ui i lea, e le aoga le gaogao uliuli i le la, e mafai ona oti.

Faʻalogo lelei! I le taumafanafana e lelei tele le ave i fafo, pe afai e le mafai, ona mafai lea ona lelei le fugalaau.

Faʻasa

E tatau ona faʻafeinu le fugalaau i totonu ole fugalaau ile vai inu, vai inu, pe a mafai ona faʻaaoga le vai timu, ona aoga ai lea o le laau.

Mai le tautotogo i le tautoulu, e faʻafefe le fugalaau pe a maeʻa le palapala. I le taumalulu, o le suavai e matua faʻaitiitia. E faʻalagolago lava i le a le vevela i totonu o le potu. O le mea autu o le taofia lea o le faʻamagoina o le eleele.

Taua! Afai e leai se susu o le coleus, o lona uiga o le a aafia ai lona foliga mai: o lau o le laau o le a vaivai. Ae ui i lea, e le aoga le faʻafefe i le vai, ona o le tele o le susu, o aʻa e mafai ona pala, talu ai o le a puipuia e le vai le ea i totonu ia i latou.

Lafoaia

O togafitiga faʻasalalau i luga o le vaomatua e manaia tele. Mo ia faamoemoega, vai mama i le vevela o le potu e sili ona talafeagai.

Totogi

E fiafia Coleus i se tau malulu, o lona uiga o le umukuka o le nofoaga e sili ona talafeagai mo ia. E masani ona mafana ma faʻafefe.

Soo

E ui lava e leai ni togalaau vao, e sili atu le saunia o le palapala mo oe lava ia. Mo le faia o lenei mea, ave i le pepa laugatasi tutusa ma eleele suauu, peʻa, oneone.

Toto i le eleele

Laʻei pito sili

Faʻamama le fugalaau i le tautotogo ma le taumafanafana. O laʻei pito sili e tatau ona aofia ai le oona. I le taumalulu, e le faʻaaogaina faʻamaʻi. O laʻei ma meaʻai e talafeagai lelei mo upega, ae sili atu le faʻaaogaina o le paluga ma le fuaina o le 0.5 g i le 1 lita o le vai. E tasi i le vaiaso e faia.

Tausaga o le Taumalulu

O Coleus e tupu tele lava e pei o le tausaga, ae masani ona maua. Pe a sauni se fugalaau mo le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻava. Ae ui i lea, e tatau ona manatu e le malogo le eleele. Laei pito sili i le taumalulu e taofi ma o le vevela e le sili atu ma le 18 ° C.

Coleus teuteuina

O le teuteuina o nei laau toto e faia mo faamoemoega eseese ma taimi eseese o le tausaga:

  • pe a oʻo i le maualuga o le laʻau, ona vavae ese lea ina ia amata ona fausia e le potu le lanu meamata;
  • tolu vaiaso i le maea ai o se suavai mo le faʻamoemoe o le tillering lelei;
  • teuteu e mafai ona faia e tuʻuina ai foliga, ae faia lenei mea pe a tupu le laau;
  • i le tautotogo, e manaʻomia e le fugalaau le teuteuga o le vaitau. A maeʻa le taumalulu, e foliga mai e le manaia tele le laau, o lea e tatau ai ona e tipiina i se mea e gata ai, ma na o le 3-4 buds;
  • mo mea e te manaʻomia e tipi ese ai tuai tuai o loʻo latalata i le pito i luga.

Faʻalogo lelei! O le pine muamua o le pine e faia pe a oʻo le fugalaau i le maualuga o le 4 cm. I le vaitau lea, e vavaeina ai luga ma vine laiti o le laau.

Coleus fausiaina

Clerodendrum Thomsoniae Flower - Fale tausi

O le laau e toe faigofie lava. E lua metotia e talafeagai mo lenei mea: e ala i fatu ma aʻafia e ala i le vavae.

Fatuina fatu

O fatu Coleus e laʻitiiti lava, o le 1 g oi ai le 3500 pi. E lūlūina i totonu o se fagu ma sausau i oneone i luga. O le luluina e amata mai ia Fepuari ia Aperila. E tatau ona teuina le potu i le vevela pe a ma le 20-22 ° C. E foliga mai e foliga mai i le 2-2.5 vaiaso.

Fatuina o fatu

A tupu aʻe fugalaau, e totoina i totonu o koneteina i se mamao e 2 cm mai le tasi. Afai e lua lau o loʻo aliali mai i le coleus, e mafai ona totoina i totonu o potopoto eseese ma le lapisi o le 7 cm. A maeʻa le isi masina, ona totoina lea o totogo i totonu o se atigi pusa e 11 cm.

E mafai foi ona tupu fatu i fualaau mama. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le laʻasaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. A o leʻi lūlūina, o loʻo faʻamaga tele le laumei ina ia fufula tele le peat ma faʻateleina i le voluma.
  2. E tatau ona aveese le tele o le vai.
  3. O le salalau o fatu i luga o le eleele, o loo latou tosoina sina mea itiiti i totonu o le peat.
  4. Tanie ma laau totō o loʻo faʻapipiʻi i luga o pale ma ufitia i se ata tifaga.

Ina ia le mafai ona faʻafefe i le suavai, e sili atu le faaopoopo o le susu i le pusa poʻo le lūlūina o ipu i le va o le 3-4 aso.

Faʻasogaina o ni afifi

O aʻa e tatau ona maua mai ia Fepuari ia Me. Ua totoina i totonu o fata oneone. A maeʻa le 8-12 aso, e aliali aʻa. Laʻau totoina ua totoina i totonu o le eleele. Ole lapisi o le ulo e tatau ona le itiiti ifo ma le 9 cm. Ua suia le oneone i le eleele e masani lelei i nei fugalaau. Mo le vavae, o le tulaga lelei o le vevela o le 180-20 ° C, e manaʻomia foi le faʻamafanafana masani ma faʻamalamalama lelei. Afai e le lava le malamalama o le fatu laau, ona pulapula lea o ona laʻau pe mama.

Ona tupu ai lea o le fugalaau mo le tolu masina, ona toe totoina lea i totonu o se atigipusa e 11 cm le paleni.

Faʻalogo lelei! E le gata i lea, e mafai ona tuʻuina le aʻa i totonu o le vai ma faʻatali seʻi oʻo ina aʻa.

Scion ma aʻa

<

Coleus transplant

Thuja i Urals - tulaʻi ma tausi ile fale
<

Afai o loʻo faʻalauteleina le faʻaleleia e avea o se faʻalapotopotoga taʻitasi, ona le manaʻomia lea o se mea faʻapipiʻi. A leai, e tatau ona faia lenei mea i le 2 poʻo le 3 tausaga. E manaʻomia foʻi se mea faʻapipiʻi pe afai ua fai si laʻititi le ulo fugalaau.

Ae e te leʻi aveeseina le fugalaau mai le koneteina, e tatau ona e faʻafeinu lelei, ona toso ese lea ma lulu uma le eleele tuai mai aʻa.

E tele ituaiga o meaola, o lea o le filifilia o mea e te fiafia i ai o le a le faigofie tele. Ae ui i lea, o soʻo se tasi oi latou o le a sili atu ona teuteu o le togalaau poʻo le fale.