Laʻau

Tausia o Vailaʻau Gasi

Fualaau o le kulisi o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai ma sili ona taua i le tau vevela. O lenei laau totino i la matou eria e lauiloa tele ma i le aso e tusa ma le tasi ma le afa afe ituaiga o laau talatala. Ae ui i lea, i lenei tusiga tatou te mananao e mafaufau i ituaiga sili ona lelei o kusiisi.

"Aferika"

O gooseberry Aferika e 1.2 mita le maualuga, ma lautele lautele. O le vasega e eseese i le vave amataina ma le gaosiga tele. Faʻasoa lelei e aumai muamua fua o le isi tausaga talu ona totoina. Faatasi ai ma se toeaina matua, e mafai ona e aoina se pakete atoa o fualaau mo le vaitau. O vine o le lanu uliuli ma le paauli paauli e mafai ona lapoa ma lautele. O le tofo o lenei ituaiga o mea suamalie ma suamalie, e pei o le currant currant.

"Aferika" o se kuluka, e puipuia i faamai ma meaola faalafua, lea e mafai foi ona faapaleni le malulu o le taumalulu. E le fefe o ia i le paʻu paʻu po o le aphids, ma na o le pau lava lea o le maʻi, o le le lava o le tausiga, e mafai ona lamatia ai le laau o le anthracosis (o lona i ai ua faailoa mai e foliga mai o lanu enaena i le lau). Ona o ia uiga, o le ituaiga e sili ona talafeagai mo itulagi ma se tau malulu.

E taua! O le tuuina atu o le "Aferika" na maualuga, e leai se tulaga e le mafai ona ufiufi le tau. I le faaopoopo atu, mai le tausaga lona tolu o le tuputupu ae e tatau ona tipi pito pito i luga o lala ua totoina i le eleele, ma mai le lima - faʻapipiʻi i le eleele ma lala le lelei.
I le tautoulu e fautuaina ai le faʻasusuina o vao ma le vao (pe tusa ma le 5 kilokalama i lalo o le matua matua), superphosphate (40 g i lalo o le vaomatua) ma le kuka (30 g i lalo o le vaomatua) faʻamaʻi. I le taimi o le fausiaina o le ovary, ina ia faateleina le gaosi o le laau e mafai ona fafagaina le afu o mullein.

"Grushenka"

O le ituaiga na maua lona igoa ona o le foliga le masani ai o le fua, e pei o se pi. O fualaau o lenei kusiisi e mamafa tele (pe tusa ma le 1.5 mita le maualuga), e pisi laitiiti, ma i ai ni lau laau. O fua e laʻititi i le lanu, lanu viole ma paʻu paʻepaʻe. O le tofo o fua o sua suamalie ma suamalie. O le "Grushenka" e mafua mai i ituaiga e masani ai, o lona uiga o se taimi puupuu o le fuaina. O le fua o le gaosiga e maualuga, ae e tusa ma le 6 kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai se matua matua.

O faʻamanuiaga o ituaiga eseese e aofia ai:

  • tetee atu i fungal ma viral diseases;
  • lelei le faapalepale o malulu malulu, maualuga le malulu, afu;
  • faigofie i femalagaaiga;
  • o le avanoa e faʻaaoga uma ai fualaʻau fou ma le gaosiga, faʻaaoga i le kuka;
  • fualaau aina e le fetoʻai, taofi umi i lala;
  • vaitau puupuu o fualaau aina suamalie;
  • taimi e fua ai fua e tusa ma le 20 tausaga;
  • le le mautonu i le tuufaatasiga o le eleele.
Fualaau aina "Grushenka" amata i le ogatotonu o Iuni. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona pikiina vine seia aulia Aukuso.

E te iloa? O fua o le ituaiga "Grushenka" e matua mauoa i le ascorbic ma le folic acid, thiamine ma beta-carotene. E aoga le faʻaaogaina mo le maualuga maualuga, faʻamaʻi o nifo ma faʻalavelave o le faasologa o taimi.
O le taimi sili mo le totoina o gooseberries o le autumn. "Grushenka" e fiafia i nofoaga malulu malulu ma e le taliaina le fesiitaiga mai lea nofoaga i lea nofoaga. Mo fua lelei, e tatau ona vavalalata taimi o vao, faʻafeinu i taimi o timuga, ma seleseleina lala vaivai (amata mai le tausaga lona lua o le tuputupu ae). I le tautotogo ma le autumn, ua fautuaina le laau ina ia faʻamaʻiina i le superphosphate, palatini ma le potassium chloride.

"Kolobok"

Gooseberry "Kolobok" - lautele le lautele, e iloga i lau laʻau ma laau malolosi. O le mamafa o fualaʻau tetele e mafai ona oʻo i le 8 g, ala - 3 g. O fua e lanumoana le lanu, suamalie ma manaia, e mafai ona lapotopoto ma oval. O le paʻu o le vine e le o se fufusi tele.

O le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • lelei ola o vao;
  • umi umi o fualaau aina i luga o lala;
  • tetee i le paʻu ma le anthracosis;
  • Atoatoa mo le seleselega o le taumalulu.
Gooseberry "Gingerbread Man" e le taliaina se lamala umi, e ui lava o le isi paʻu taua o le eseese o le tele o le totoina o laau toto. O le faigata o le taumalulu o se mea e masani ai, ma faʻatasi ai ma ni malulu malosi e mafai e le toʻaga ona tafe. O lenei kusiisi e fiafia tele i eria, ma o le taimi aupito sili e toto ai o Setema.

Mo le gaosi lelei, e taua le vave teuteuina o fuʻa. I le tausaga lona lua o le alualu i luma, ua fautuaina e aveese lālā o loʻo i lalo ifo o loʻo leʻi oʻo i le 20 cm, ma i latou na faʻalatalata i le eleele. I le lumanaʻi, o tausaga uma lava e te manaʻomia e tipi ai le tipu, malosi malosi i le palapala. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le faia o faapalaga, paluga ma phosphate fertilizers i le tautoulu ma taimi o le tautotogo.

E taua! E le fautuaina le totoina o gooseberries i nofoaga na tupu aʻe ai vine ma currants. E mafai ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi.

"Taitai"

O laau toto o lenei ituaiga e oʻo i le maualuga maualuga, sina siʻosiʻomaga, o loʻo i ai se ufiufi paʻu palapala. O fua e lanu viole, lapotopoto. O le pito o le fualaau aina e manifinifi, e aunoa ma se fana. O togalaau e laʻititi lona lapopoa, ma o le tasi le iunite e tusa ma le 5 g. E tofo i le kulimi suamalie ma le vaivai.

O le "Commander" o se vaeluagalemu o le kulisi, o lona uiga, ua amata ona totoina fualaau aina i le ogatotonu o Me. O faʻamanuiaga o ituaiga eseese e aofia ai:

  • maualuga maua;
  • tetee i le paʻu paʻu, anthracosis, apha;
  • mea faigata o le taumalulu;
  • mea manogi manaia;
  • talafeagai lelei mo sauniuniga i le taumalulu;
  • vine e tautau i luga o lala mo se taimi umi, ae le o le tosoina o le seleselega.
Mai le tasi togavao "Commander" e mafai ona aoina mai e tusa ma le 7 kilokalama o fualaau. Pau lava le le lelei o le ituaiga o mea e le mafai ona faʻaaogaina mo le umi o le teuina o gaioiga ua vaeluaina ma le le lelei o le faapalepaleina o felauaiga.

Pe a totoina le "Commander" ia gauai atu i le mea moni e le fiafia o ia i nofoaga e tafe ai le suavai, ma eleele eleelea ma sod-podzolic o le filifiliga sili lea mo le tulaueleele. O le mea lea, ua fautuaina le eleele mamafa e fafie laau vao. O le isi itu tāua o le masani ona faʻasusu vai i le taumafanafana.

E te iloa? O togalaau o lenei ituaiga e toetoe lava leai ni lua. E le gata i lea, o se tasi o ituaiga aupito sili ona suamalie o le kulisi, lea na ia maua ai le lauiloa tele i totonu o faifaatoaga.

"Malachite"

Bushes o le maualuga maualuga (maualuga e oo i le 1.3 m), salalau ma le pala. O lapoa e lapopoa, e iai lanu lanumeamata ma se paolo o le lauulu. Popo lapotopoto, lapoa, mamafa i le 6-7 g.

Le lanu o le fualaau aina lanu meamata, ma le lanu samasama samasama i le nofoaga e oso ai le la. O le solo e manifinifi, lint-leai. Le tofo o fua - suamalie, ae o loʻo aofia ai le tele o le acid ascorbic.

Gooseberry malachite e sili ona puipuia i le malulu. E le gata i lea, e le fefe o ia i le lamala ma le faʻaleagaina o maʻi, ma na te faʻafefeina le femalagaaʻi. Faʻafeiloaʻi i ituaiga masani-vave. O le gaosiga o le fuataga e maualuga: e mafai ona aoina i le 4 kilokalama o fualaau aina mai se togavao. Faʻailoa i le umi o le faʻamalosia.

E taua! Na o fua ua suamalie e le tatau ona tau mai le vao vave. Tuʻu atu ia i latou isi aso e sefulu e selesele ai i le la ma o le a suamalie.
Afai e tatau ona manatua le togavao o vao, o aʻa e latalata ile fogaeleele, o lona uiga o le vevela e tatau ona faia ma le faaeteete. I taimi o taimi o le lamala, e tatau ona fafaga vai gooseberries.

"Malamalama o Krasnodar"

O se lauiloa tele o kulisi. O vine i lenei ituaiga e lapotopoto, lapoa ma suamalie, o loʻo i ai se lanu mumu lanu mumu. Fua e fua atu i le 9 g.

Taʻavale - faʻapipiʻi, faʻaogaina o mea. O le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • tetee i le malulu ma le lamala;
  • tetee atu i fungal ma viral diseases;
  • lelei ola i tulaga uma o fesuiaiga;
  • le faʻasalaga i le palapala.
I le tausiga o gooseberries, o le mea e sili ona taua o le vaʻaia o le eleele i taimi uma, ia selesele i taimi uma le togavao, e amata mai i le tausaga lona lua o le tuputupu ae, ma faʻamalosia tele pe a tupu se lamala umi.

"Manuʻa"

Vaovao o lenei ituaiga mea maualuga e oʻo atu i le 1.2 mita, ma e aofia i le tele o laau totō. O vine e lapotopoto, ia i ai se lanu uliuli lanu uliuli ma se lanu uliuli. E suamalie ma suamalie.

O le laupepa e tu i fafo mo fua lelei lelei, talu ai e mafai ona aoina pe tusa ma le 7 kilokalama o pi mai le tasi togavao. E le afaina i le tuufaatasiga o le eleele ma tulaga o le fetolofi, talia toleniga o le tau malulu ma e matua le talafeagai lava ona maua i mala.

O fua o lenei ituaiga e aoga tele. O loʻo aofia ai le tele o le folia acid, vitamini C ma le serotonin, ua lauiloa mo ana meatotino antitumor. E le gata i lea, o le fua o le Egglet e fesoasoani e faamama le tino o toxins.

E te iloa? O le gaosiga o vao "Ege" o le a matua faateleina pe afai e te totoina ni ituaiga tomato "Mikado", o le anila poo aniani e le mamao ese mai ai.
Mo le tuputupu ae lelei ma le fuaina mai, e fautuaina e fafaga fafie i taimi taʻitasi e ala i le pulupulu ma se vaifofo o le apocoa (1 tbsp i le 10 lita o le vai). E le faatagaina e faʻamalosi le totoina o vao, o le mea lea, mai le tausaga lona lua o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻapipiʻi pea.

"Kapeteni i Matu"

O taʻavale o lenei ituaiga i le maualuga e mafai ona oʻo i le 1.5 mita. O latou e felavasaʻi, e lanu lanu lanumeamata. O laʻau e lapotopoto lona foliga, o se lanu uliuli lanumoana ma se paʻu vevela. Peel - vaʻaia tele.

Gooseberry "Kapeteni i Sisifo" ei ai le maualuga o le gaosiga ma e mafua mai i ituaiga eseese o le tau. E ui lava i le mea moni e faapea o vine o loʻo tautau i luga o lālā mo se taimi umi, latou te le taʻe ma e le faʻalanu.

E taua! Vaovao o lenei ituaiga siaki fugalaau ia lava-pollinated, ia avea ma se mea lelei le toto i nofoaga e le tele se numera o eleelea iniseti.
O le laau e faʻasaina le taumalulu, faʻasaʻo i fungal, faʻamaʻi viral ma faʻamaʻi masani e pei o le seefly ma le moth. E fiafia o ia ile laufanua lelei, e le faʻafefeina le susu tele.

"Ural"

E i ai i le tuai o le seleselega, fualaau tetele o fualaau gogo. Laʻau - maualuga le maualuga, afa vaeluaina, laʻau laʻau - ala. O vine e le lelei, ma e mamafa le 8 karama. O le lanu o le fualaau aina e lanumeamata lanumeamata, o le paʻu e manaia, e suamalie ma manaia.

O le ituaiga Uralsky o loʻo i ai fua maualuga, talu ai e oʻo atu i le 8 kilokalama o fua e mafai ona seleseleina mai se tasi togavao. E talia toleniga o le taumalulu, e puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti e pei o sulu ma afi.

"Lauga"

O lenei kusiisi e aofia ai le vaeluaga o ituaiga. Laʻau - maualuga le maualuga, felafolafoaʻi-toto, e le mafiafia. O le foliga o le vine o le oval ma le foliga. O fua o le mamafa e oʻo i le 4 g. Lanu uliuli lanu uliuli ma le fugalaau.

Eseesega "Paʻu" o loʻo faʻaalia i le teteʻe malosi i le kiona ma faʻamaʻi pipisi. O le fua o le gaosiga o le fua (e tusa ma le 5 kilokalama o vine e seleseleina mai le tasi vao). E suamalie ma malie le fua.

E tele isi ituaiga o gogoberry nekolyuchy, ae ua tatou mafaufau i le sili ona lelei. Latou te aumaia se seleselega lelei, maeʻa aʻa i la tatou vaʻalele, faʻafeiloaʻi lelei le sogi, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma le tele o faʻamaʻi.