Fua o le gaosiga

Laʻau vavalaʻau lē lelei mo lau togalaau - Forchuna Euonymus: totoina ma tausi i le fale

I le masini o mamanu o le laufanua, o nisi ituaiga o laau afu o loo i ai se nofoaga faapitoa ona oa latou foliga vaaia.

O nei mea e aofia ai le evergreen "Forchun Euonymus" - o se tasi o sui o le le lelei, e iloga i le matagofie faapitoa o laau, maua ai le lauiloa i tagata tomai faapitoa ma tagata fiafia o le laʻau teuteu.

Faamatalaga lautele o le laau

Saina Saina o le nofoaga na fanau ai lenei tamai laau. O loʻo i ai se pale faʻafiafia ma ni paʻu paʻu paʻu o lanu lanu pe lanu meamata.

E taua! Faatasi ai ma le vevela o le vevela, e mafai ona fuga i fugalaau samasama-lanu meamata e le mafaamatalaina, pe a uma ona faia ni fualaau suamalie.

O lala e umi lavamafai ona aʻe i luga o se lagolago, ae o le maualuga o le togavao e le sili atu i le 60 cm. E i ai ituaiga eseese o teteʻe o le kulimi, o nisi oi latou e teteʻe ai i se taumalulu tele.

Talu ai ona o meatotino o lala o "Ekoka" e ola i luga o itu, e faʻaaogaina e avea o se ogalaau e ufiufi ai eleele. Latou te taumafai e toto i ni vaega tetele ma lipine i lautele lautele.

E matua faʻapipiʻi faʻatasi ma le fulufulu, thuja, juniper, ma taʻalo le talaaga mo i latou. I totonu o le togalaau aina e foliga sili ona lelei i vaega o laau totino ma mea fefiloi, afifi o laʻau eseese, laufanua ma maa ma mauga maumaututu.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le Forchun Euonymus:

Tausiga ile

O le suauu o loʻo manatu e faʻafefe i mea tau le siosiomaga, ae ina ia faʻaalia lona malosi, e manaʻomia e ia le tausiga lelei.

Ona o lona laʻititi lona alualu i luma ma le teuteuina o le taʻi tausaga, e mafai ona tausia uma i tulaga tatala ma puipuiga malu.

I le taimi lava lea e tasi, o auala o le tausiga e eseese mai le tasi ma le isi, ma e aofia ai le tele o auala ma tulafono.

Gaioiga pe a uma le faʻatau

O le Euonmus o Forchun ua faʻatau i totonu o se ulo. A e faʻatau, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le i ai o meaola faalafua ma faʻamaʻi.

E le gata i lea, ua totoina le laau toto i se nofoaga tumau. O le totoina o tulafono e le ese mai le gaosiga, ae pe a uma lena e le fafagaina le fale pe a fausiaina seia oʻo ina aʻafia aʻa.

Teuteu

O le tuputupu ae o laau vevela e vave tele. Ina ia fausia le fomu talafeagai, ia maua ai le teuteuina taimi. E pei o lea, e le manaʻomia le teuteuina lelei, ae o le foliga matagofie o loʻo faʻapipiʻiina i le aveeseina o le oti ma lala ua tupu mai.

Faʻasa

"Euonymus" o loʻo faʻaalia i le teteʻeina o le lāmala, ma e le faʻafefeina ai le susu. Suavai le laau e tatau ona i luga o le mataupu faavae - e sili atu le lelei o le suavai nai lo le sasaa "i le faaagaga."

Ae o le fausiaina o laau laiti e tatau ona mataituina, ma e masani ona mafua ona o se aʻa vaivai.

Fesoasoani! I le tau mafanafana, e le manaʻomia e le vao vao le maualuga o le susu, ae e manaʻomia le faʻasolosolo taimi i totonu o le greenhouse.

I le taumalulu, i tulaga o le tapunia o eleele ma faaititia le vevela, ua faaitiitia le suavai, ma i le taumafanafana latou te mautinoa o le eleele i totonu o le fagu e le faʻamago.

Suiga

Sufuga laau i le tautotogo po o le autumn. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le pu e sili atu nai lo le polo, e tu i luga o aʻa, faalua.

O le eleele na aumai mai le fossa o loʻo faʻafefiloi ma se paluga leaga.

O le faʻaleleia o le fatuina mai le fagu poʻo le nofoaga muamua na faia ma le faʻaeteete, ma o le totoina e faia i le loloto e tasi pei o muamua.

A uma ona totōina, faʻapipiʻi le palapala.

Tuputupu ae

O ogalaau matutua e fafagaina i le fa taimi i le gasologa o le vaitau, e masani ona sili atu le tele o tamaiti, aemaise lava i taimi o le lāmala. O le eleele faʻapitoa e faʻamaʻapeʻa ma masani ona mulimulitaʻi ma le faʻafefiloi o peat e ave i le loloto o le 6 cm.

I le taumalulu, o laau laiti (e oʻo atu i le 2 tausaga) e ufiufi i laʻau matutu, ma le tele o faʻatoʻaga matutua e le manaʻomia. Autumn o le eli, lea e faaopoopo i ai le lime.

Tofiga

O le auala pito sili ona faigofie e fafaguina ai le "Euonymus" aʻa. Afai e te lolomiina se paranesi i le eleele, e faʻaalia aʻa i lenei nofoaga.

A maeʻa se taimi, e vavae ese ma faʻapipiʻi i se nofoaga fou. Ina ia faʻavave vave le faagasologa, o le pulupulu poloka e fufuluina i le eleele sina mea itiiti.

O le isi auala o le totoina o laau o le faapipiiina. Mo le mafuaʻaga lenei, e le o ni taameni laiti e filifilia ma ua tipiina i lalo i le maualuga o le 45 ° le oʻo i le 12 cm le umi. E totoina le seleselega i totonu o le eleele susu, ma faʻaaogaina se togalaau e ola lelei ai.

O le toe gaosia o fatu o le Euonymus e mafai. O le mea lea, i le afa muamua o le tautotogo, e lūlūina moega i le loloto o le 2 cm i se mea faapitoa.

Ua saunia e ala i le faʻafefiloi o se tasi o vaega o sodium, lua vaega o le humus ma le oneone e tasi. O le totoina o laau toto e tupu i le ave ifo ile 20 aso.

Lotoina totonu o le fale e faia i le faaiuga o Ianuari, ae a oʻo i le faaiuga o le taumafanafana e mafai ona e maua ni fatu malosi, e maua ai se tuputupu aʻe faʻale-natura.

Lulu

O le laau e fiafia i se vevela lelei, i le taumafanafana e oo i le 25 ° C, ma i le taumalulu e tusa o le 8 ° C, ae le sili atu i le 12. E lelei le toleniina ae le o le malulu tele, ae tele le vevela e afaina ai le laau.

E taua! I le taumalulu, o le vevela i totonu o le potu e tu ai le laau e le tatau ona sili atu nai lo le 16 ° C. Afai e maualuga le sili atu i le 20 ° C, e faʻafefeteina lauʻau.

Malamalama

E fiafia tele le laau i le susulu o le la, i lalo o le gaioiga e maua mai ai lau lanu mama.

Ae e sili atu le faʻaalia saʻo ile la i le taeao po o le afiafi.

I le taʻitaʻia e lenei tulafono, e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai e tuʻu ai se faʻasalaga.

O le le lava o le malamalama e iloagofie lava i le taumalulu i tulaga o le greenhouse.

I le taimi lava lea e lanu samasama ma tuputupu ae. I lenei vaitau, o le faʻaaogaina o moli faaopoopo e iai ni moli faʻapitoa e manaʻomia.

Faamanuiaga ma le afaina

O le "Euonymus" o se laau teuteu e olaola lelei i luga o faapaologa matafaga, fanua, ma nofoaga paka, sikuea, lata ane i maa faamanatu, fale o ofisa, ma isi mea e teu ai fanua, e aunoa ma le manaomia o se tausiga faapitoa.

Na o le pau lava le mea e le lelei ai lona faʻaogaina o meaʻai.lea o le a avea ai le vao ma mea e gaosia ai mea iniseti leaga. E faigofie ona puipuia lenei mea e ala i le faia o suʻega masani o fale ma faʻasologa vave i vailaau e tineia ai manu faalafua.

Maʻi ma faʻamaʻi

Mochun's Euonymus, pei o isi togalaau aina, e aʻafia e nisi o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le faʻafefe ia i latou e faʻaaogaina ai vailaau o le tauivi ma le togavao:

  1. Pe a vevela le palapala, e foliga mai o se fuga lanu paʻepaʻe-lanu enaena ile laulaau, e togafitia i se malie. Faʻamau masani e faia lenei mea e le fofo sili ona saogalemu, Bordeaux vai. Ae e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o auala faʻapitoa ma le sili atu ona lelei. I totonu o le faʻalaʻau, e aveese faʻamaʻi maʻi.
    Faatasi ai ma le toilalo o le apogaleveleve, lea e fuafuaina e ala i foliga o togitogi siliva i le pito i luga o le laupepa, ma le pito i lalo faatasi ma faailoga o vaʻavavevele, togafitiga ma le acaricide e faatino. O le sulfur colloidal ua manatu o se oloa aupito sili ona lelei i le siosiomaga;
  2. Faatasi ai ma le faatoilaloina o isi meaola faalafua - Aphids, mealybugs poʻo caterpillars faʻaaoga togalaau faʻatoʻaga faʻatoʻaga mai faʻamaʻi. O le asiasia o laau toto e tatau ona faia i taimi uma, talu ai o le toilalo o meaola e maua e iniseti e tupu tele atu pe a faatusatusa i isi togalaau aina.
E taua! O le afaina o le gasegase o le Forchun e micrologic microfganisms e mafua ai le faateleina o le vevela, lea e mafua ona o le masani ai ona fafagaina le laau.

E mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona pala i le taimi o togafitiga o togafitiga faʻatasi ai ma se pese ma le tuʻuina o le vao i se la.

Mochun's euonymus o se laau e maua ai le lauiloa mo le mamanu o le laufanua, ae o lenei mea e le masani ona faʻaaogaina mo le fausaga fanua i nofoaga patino.

O le tetee atu i le malulu ma le mafai ona faapalepale i le lamala faatasi ai ma le leai o se manaʻoga mo se tausiga faʻapitoa i se tulaga e sili atu ona lelei ma isi mea totō e faʻaaogaina e fausia ai ituaiga o meaola faʻapitoa ma faʻalapotopotoga.