Nitox 200

Le faʻaaogaina o le Nitoks 200 i vailaʻau vailaʻau, faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fualaau oona Nitox 200 e faʻaaogaina e veterinarians e togafitia ai faʻamaʻi siama, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o se siama faʻamaʻi i viral infections i 'oti, mamoe, puaa, povi ma isi meaola o le faatoʻaga. O le fualaau oona o le Nitox o se vailaʻau faʻalanuʻu enaena mafiafia lea e sili atu le manogi.

Faʻailoa i le afifiina o le 20, 50 ma le 100 ml i totonu o pusa tioata, faʻamaufaʻailogaina faʻapipii i pulou paʻu ma le alumini. O pusa taitasi uma e tatau ona i ai faʻamatalaga e uiga i le gaosiga (suafa, tuatusi, matata), le igoa o le fualaau faasaina, o le mea galue (igoa ma le anotusi), le tele o le vai i le pusa, le numera o le lotoa ma le aso e muta ai. E le gata i lea, o le uluai fagu o loo i ai le fualaau faasaina o le Nitox 200 e tatau ona o faatasi ma faatonuga mo le faaaogaina o mea i totonu o togafitiga faafomai.

Le faʻatinoga o gaioiga ma le gaosiga o mea, fale faʻafomaʻi o Nitoks 200

O le elemene aoga o le fualaau faasaina o le Nitox o le oxytetracycline dihydrate, o se vailaʻau o le tetracycline e faʻaaogaina e le gata mo le togafitiga o manu, ae faapea foi i vailaau masani (aemaise lava, mo le niumonia, bronchitis ma isi faʻamaʻi pipisi o le natura siama). E pei ona taʻu mai e le igoa, Nitox o loʻo i ai le 200 mg o le eletise gaosi i le 1 ml o le sauniuniga. I se faaopoopoga, o le tuufaatasiga o le fomu o fualaau e aofia ai se vaega o le ausilali - o se solvent complexes o le oxide magide, rongalite, monoethanolamine, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le aafiaga o le vailaau faʻasaina i luga o le soesa o le faʻamaʻi.

O le faiga ole gaioiga o le oxytetracycline i microorganisms o le, e pei o isi tetracyclines, o lenei vailaau faʻasaʻo e faʻafefeina ai le faʻateleina o siama ma mafua ai le vave faʻatuai o lo latou tuputupu aʻe (o le bacteriostasis), ma o lenei vailaʻau e mafai ona i ai se aʻafiaga faʻaleagaina e le gata i siama e aʻafia i aʻafiaga o mea faʻamaʻi ((Gram (+)), ae faapena foi i luga o siama e mafai ona tatalia na fualaau faasaina mo se taimi umi ((Gram (-)).

E te iloa? O le vaevaeina o siama i totonu o le siama-lelei ma le leai o se mea leaga, na tatalaina e le Danish microbiologist Hans Christian Joachim Gram, e faavae i foliga vaaia o le atigi figota o meaola ninii: o le sili atu ona faigata o le puipui o le cell, o le malosi o le fualaau faasaina e ulu atu i ai ma amata lona aafiaga. O le faʻavasegaga o siama i lenei auala na faaigoa i le tagata na mauaina ma faia se suiga moni i le microbiology ma le vailaau mo togafitiga.

O le lisi o siama e ono aafia i le oxytetracycline e lautele lava. E aofia ai le staphylococci, streptococci, Corynebacteria, Clostridia, Salmonella, Pasteurella, Erisiperotriks, Fuzobakterii, Pseudomonads, Actinobacteria, Chlamydia, Escherichia, Rickettsia, Spirochetes.

O mea o loʻo taʻua i luga o le vailaau faʻatau fualaau oona Nitox e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o nei faʻamaʻi e pei o le niumonia, pasteurellosis, mastitis, keratoconjunctivitis, arthritis purulenti, rotation ipalai, rhinitis atrophic, abscesses, chlamydia abortion, syndritis-mastitis-agalactia syndrome, sepsis umbilical, anaplasmosis, peritonitis, pleurisy ma le tele o isi. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina le nitox mo faʻamaʻi pipisi o le tino, faʻapea foʻi ma siama e tupu pe a mavae le manua ma le fanau mai. O faʻamaʻi faʻamaʻi e le o iloa e togafitia i vailaau faʻamaʻi, ae e faasaga ia i latou, e mafai e manu ona i ai ni faʻafitauli o se mea e le masani ai siama, lea e manumalo lelei i le tuiina o le drug nitox 200.

O le fualaau faasaina ua vave ona totoina i totoga ma fusi o le manu, e oʻo atu i le manaʻoga manaʻomia i le afa itula pe a uma le iniseti. O le aofaʻi o le gaioiga malosi e manaʻomia e ausia ai se togafitiga faʻapitoa e teuina i totonu o le tino mo le tolu aso ma ua faʻamalosi i le talo ma le urine.

E taua! A faʻaaogaina le fualaau faasaina e tatau ona manatua i lona mafaufau le mafai ona ulu i totonu o le susu. A maeʻa le tuiina o le nitox 200 milch, e le mafai ona aina a latou susu i soo se ituaiga mo le itiiti ifo i le vaiaso. E mafai ona faʻaaogaina le kulimi i le vaitau lenei mo le fafagaina o manu, ae naʻo pe a uma le kuka. Meat o manu na fasia muamua atu nai lo le tolu vaiaso talu ona faʻaaogaina fualaau faʻatauina e mafai foi ona faʻaaogaina na o le fafagaina o manu poʻo le faia o le fala.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Nitox 200 i vailaau faʻatoʻaga, vailaʻau ma metotia faʻaaoga

O le sauniuniga o le nitoxox 200 mo le togafitiga o manu e masani lava ona faʻaaogaina i le tulaga o se tui toto e tasi, ae o faʻamatalaga maʻoti ma toso e tatau ona maua mai se fomaʻi.

I le faaopoopo atu, e pei ona faailoa mai, soʻo se vial o le nitox i totonu o se vailaau vailaau vailaʻau e tatau ona tuʻuina atu faatonuga mo le faʻaaoga mo manu.

E fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le fua faatatau o le 1 ml o fofo i le 10 kilokalama o le mamafa o meaola, lea e tusa ai ma le vailaau oona o le, i le faasologa, 200 mg.

Afai o le tulaga o le manu e ogaoga, pe a mavae aso e tolu e mafai ona toe faia le inisiua, ae o le tulafono lea e tatau ona matauina: i le nofoaga lava e tasi o se manu tele e le tatau ona sili atu i le 20 ml o le fualaau faasaina, mo tamai manu, o le tapulaʻa e 2-4 taimi le maualalo. I mataupu e sili ona faigata, pe afai o le fualaau o le vailaau e sili atu i le tapulaa ua faamaotiina, e tatau ona faia le inisiua i le meaola i se isi itu, tufatufa atu le mea i le tino.

O se manu e ono i ai sona faʻafefe i le fualaau faasaina. E masani lava ona faʻaalia o ia i le mumu o le paʻu, i se faaopoopoga, e mafai e le meaola ona amata ona sosoʻo malosi le nofoaga o inisi. O nei faʻaaliga, e pei o le tulafono, e pasi atu i se taimi puupuu, peitaʻi, afai e sili atu le malosi o le tali (aemaise lava pe a sili atu le fua o le fualaau faasaina), e tatau ona fesoasoani le tino o le manu e faʻafoʻi ai le inisua e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaina, faʻaitiitia le aʻafiaga o le magnesium, pei o le calcium boron gluconate poʻo le calcium chloride. .

E tusa ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina Nitox 200 i ni vaega o meaola, e fautuaina e le kamupanī mo togafitiga:

  • povi (e aofia ai tamaʻi povi) - mai le taʻavale, diphtheria, faʻamaʻi solo, pasteurellosis, keratoconjunctivitis, anaplasmosis;
  • puaa - mai le pisapisao, pasteurellosis, rhinitis atrophic, erysipelas, syndrome MMA, pulusal arthritis, sepsis umbilical, abscesses, maʻi pipisi;
  • mamoe ma 'oti - mai le peritonitis, metritis, faʻamaʻi solo, ma le chlamydia le faapau pepe.
Mo meaola uma oi luga, ua fautuaina le vailaʻau mo le niumonia, mastitis, siama faʻamaʻi i luga o vailaau faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma siama na mafua ona o manuʻa.

O nai upu e talafeagai ai le avanoa e faʻaaoga ai le nitox mo togafitiga o lapiti ma manulele.

Rabbits, e pei ona e iloa, o nisi ia o mea pito sili ona faigata i le faʻatoaina o manu faifaatoaga. E sili atu lo latou malolosi nai lo isi sui o le fauna e afaina i faʻamaʻi eseese e mafai ona oo atu ai i le le mafaufauina ma le le mafaamatalaina o le oti o le lafu uma.

O le faafitauli ua faʻaleagaina i le mea moni e faʻapea, i taimi lata mai nei, e le o taimi uma e faʻaalia ai e le au faifaʻaipoipoga le faʻamaonia faʻamaonia ma ni ituaiga o manu e sili ona lelei, lea e faʻaulu mai mai fafo mamao e aunoa ma le manatu itiiti i uiga o fale ma faʻamaʻi o loʻo faʻaalia ai na manu. O le iʻuga, faatasi ai ma tagata fou na nonofo ai, o le tele o faʻamaʻi fou ua ulu atu i le teritori o lo tatou atunuu, lea e leʻo saunia atoatoa le faʻalapotopotoga. E le gata i lea, o veterinarians in such situations e masani foi ona le mafai, aua, e le masani i nisi faʻamaʻi, latou te le mafaia pe faʻamaonia pe faʻamaonia se togafitiga lelei.

I lenei tulaga, e masani lava ona faalagolago le aufaifaatoaga i lo latou lava malosi ma auai i ni tulaga matautia matautia, ma mananao e faasaoina a latou fagafao. O le mea moni lava, o lenei faiga faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu ai le faʻatonutonuina o le Nitoxus fualaau i rabbits, aemaise lava, pe a oʻo mai faʻamaʻi nei: o le le lava o le fiaai po o le lafoai atoa o meaai, le toaga ma le leai o ni masaniga masani (mo se faataitaiga, o le manu na masani ona faʻafeiloaʻi ma le tagata fiafia, ma o loʻo nofo nei i le tulimanu), tale, sneezing, paʻepaʻe poʻo le faʻamaʻaina o le tino.

O le isi mafuaaga e popole ai e faapea, o le lapiti e amata ona lilivau ona nifo pe faʻapipiʻi pea lona isu i ona vae. O nei faʻaʻailoga e mafai ona avea ma faʻamatalaga o myxomatosis, o se maʻi faʻamaʻi pipisi e ono aʻafia ai le tino, lea e toetoe lava o le oti e aunoa ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Veterinarians in such cases, i le avea ai o se tulafono, taʻutaʻu atu le farantine ma tumau ai i le fasia o tagata mamaʻi, ma e moni, e faigata mo se tagata alofa ma le faautauta ona malilie.

O le toʻatele o faifaatoaga o loʻo faʻasolo mai e mafai ona faʻamalolo le maʻi e ala i le tui o le nitox, e ui o le aoga o vailaau faʻamaʻi i le togafitia o faʻamaʻi vailaau ua leva ona teenaina e saienitisi. Ae peitaʻi, afai e le saʻo le suʻesuʻega ma o le mea moni o le lapiti e afaina mai i se siama siama, ma o le vete ua faʻamalosi i le fasiga - aiseā e te le taumafai ai e laveai le manu? E fautuaina e le faipule le puleaina o le fualaau faasaina i le 0.5 ml i tagata matutua ma le 0.1 ml o le lapiti, toe fai le tui, pe afai e tatau ai, i isi aso uma e oo i le faatolu.

Ae ui i lea, talu ai o le gaosi oloa o le fualaau faasaina e le o faailoa mai ai le mafai ona faaaoga mo le togafitia o lapiti, o na ituaiga o suesuega e mafai ona faatinoina i na o le malaia ma le lamatia o le faila o le lapiti.

O loʻo faʻaogaina i luga le faʻaogaina o le nitox mo le togafitia o moa: o faʻatauga a le gaosiga e le maua ai se avanoa, e ui lava e faʻaogaina lelei e faifaatoʻaga manufelelei, e le gata i lea, e faatatau i fautuaga a tagata vailaau.

O lea pe a mumu le moa ma miti, e mafai ona avea ma se faailoga o le laryngotracheitis (afaina o le manava o le tino), ae, i se faaopoopoga, o foliga tutusa o ni uiga o isi maʻi, e pei o le pasteurellosis (o se faamai o le natura siama); mycoplasmosis, o le sui faʻamalolo e le faʻaaogaina i vailaau faʻamaʻi poʻo siama; syngamosis mafua mai i le helminth; moa moa, faʻapea foʻi faʻamaʻi pipisi e pei o le peʻa ma le faʻamaʻi Newcastle.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le togafitiina o moa faʻamaʻi faʻamaʻi e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi le fomai manu ma faia se faʻamaonia saʻo e pei o le taʻalo Rusia. Ae ui i lea, e tele faifaatoaga moa e faia lea mea: latou te tuufaatasia le nitox (1 ml i le 1 l) o le vai e inu ai mo moa mama, pe a mafai e manu felelei a latou lava meaai, ma i mataupu e sili ona faigata, latou te faia ni togafitiga se tasi o le vailaau oona (in my meat), fuafua le metotia e tusa ai ma faatonuga (0.1 ml i le 1 kg o le mamafa).

E te iloa? O vailaau faʻaleagaina o vailaau faʻatauvaʻa tele, o lea e tatau ai ona togafitia i latou ma le faʻaeteete tele. O le mea lea, o le manatu lauiloa e faapea, a maeʻa le faʻamaʻi, e mafai ona taofi le faia o se vailaau faʻamalositino ina ia le faʻaleagaina ai le tino, o le mea e tupu ai, o le faʻamaʻi pipisi e oʻo i se foliga le tumau, e mafua ai le aʻafia o siama e le aʻafia i lenei vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi nei, i Saina, o loʻo puipuia e E. coli faʻamalosi i tagata uma, e oʻo lava i vailaau faʻaonaponei faʻaonaponei faʻaonaponei, ua maua!

O le mafuaʻaga lea, e pei lava o soʻo se vailaʻau, o le fualaau faasaina o le Nitox e tatau ona faʻaaogaina i lalo o le tulaga o se suʻesuʻega saʻo ma luga o le fautuaga a se fomaʻi. Soʻo se suʻesuʻega tutoatasi ma vailaau faʻapitoa e mafai ona afaina ai le naʻo se meaola faapitoa, ae o le siosiomaga atoa, ona o le le pulea o le faʻaaogaina o vailaʻau e mafua ai le tulaʻi mai o lauolaola malosi lea e le mafai ona teenaina e fualaau faʻamaʻi fou.

Faamanuiaga o togafitiga Nitox 200

O le fualaau faasaina Nitoks e tele naua mea e le mafaamatalaina pe a faatusatusa i isi ituaiga o fua faatatau tutusa. E le gata i le faʻaaogaina o tekinolosi gaosi oloa ma faʻamaonia le maualuga o le aoga o fualaau faasaina e faasaga i le tele o faʻamaʻi pipisi o puaa, povi ma tamai lafu, e taua le faʻaalia:

  • tau maualalo o le fualaau faasaina;
  • o se auala puupuu o togafitiga (e pei o se tulafono, tasi lava le injection ua lava), lea e mautinoa lava e faigofie pe a oo mai i le faitau aofaʻi lautele;
  • vave vave (e pei ona faailoa mai, o le vailaʻau o loʻo faʻafefiloi i le toto i le 30 minute moni);
  • faʻagasolo taimi o le vailaau faʻasaina, faʻatagaina le mea malosi e taofia i le toto ma totoga o le manu i le faʻamasinoga e manaʻomia mo togafitiga mo le sili atu i le tolu aso talu ona tui.
O nei uiga uma o fualaau faasaina i le tuufaatasiga e maua ai se maualuga maualuga o le talitonuga e faapea o le 200 i le saʻo i le va o tagata veterinarians o vaega uma e fiafia i ai.

Tulaga faʻamautinoa ma le teuina

O le fualaau oona Nitox 200 e le fautuaina e tuufaatasi ma estrogenic ma corticosteroid hormones, faapea foi ma isi vailaau oona, aemaise lava penicillin ma cephalosporin vaega (i le mataupu mulimuli, o le aoga o le fualaau faasaina i le soesa o le faamaʻi e faaitiitia).

E taua! E lapatai mai tagata e ese mai le faaaogaina o fualaau faasaina mo togafitiga o pusi, taifau ma solofanua!

O le faʻamaonia o le faʻailogaina foi lea o se meaola i se meaola, faʻapea foi ma le le faapalepale i vailaau faʻamalosi o le tetracycline group.

E tusa ai ma le maualuga o aʻafiaga i le tino, o le vailaʻau e aʻafia i le vasega lona tolu o tulaga lamatia. (mea matautia matautia). E tatau ona galulue faatasi ma ia i le amanaia o mea tau le soifua maloloina ma tulafono faatonutonu mo le saogalemu e fautuaina e le kamupanī, faapea foi ma mea na matauina pe a faʻaaogaina soʻo se isi vailaʻau vailaʻau.

E pei o isi vailaʻau faʻamalosi, o Nitox 200 e tatau ona taofia mai le aapa atu o tamaiti ma vavaeese mai isi fualaau. Tulaga o le teuina - nofoaga malulu, vevela i le maualuga 0 ° С - + 20 ° C.

A maeʻa le aso e muta ai (18 masina mai le aso o le gaosiga), e tatau ona faʻaumatia le vailaʻau.