Faʻaleleia o vaevaega o le rhizome

Kanna: pe faapefea ona tausia ma totoina se fugalaau

I le vaʻavaʻai i lenei vaitau o le vevela, o le a mananaʻo tagata fugalaau uma e momoli o ia i lana togalaau. E leitioa a tosina mai e le tosina o mata i mata o motley ma fugalaau susulu pupula. Faʻasaga i tua o isi laau, e foliga mai e sili ona lelei, aua i tulaga lelei latou te oʻo atu i le lua ma le afa mita. Ioe, ma i le tausiga e le o se meaʻai. Na o le na o le le mautonu o le malulu. O le a le alofa ma le matafaioi na faia e cannes i le faʻasologa o le laufanua, taumafai e faʻataʻitaʻiina.

Fuga fugalaau

O mea oi ai se mea matautia, o loʻo i ai pea le aafiaga o se ata lanu. E foafoa ai le faafetai i fusi lanu felanulanuaʻi o laulaʻau ua lalagaina: mai i le green emerald e susulu ai le paʻu ma le apamemea, faapea foi ma le toto mumu, lanu samasama, ma le moli. O le laau e le lelei, e faigofie ona tumau le lamala, e fuga mai i le tau faaiuiuga o Iuni i le muamua malulu, e seasea ona maʻi. O le isi avanoa - o le lapisi lautele o le rhizome e mafai ona faʻapipiʻiina ai fatuga o meaʻai.

E te iloa? O Initia anamua i le sailiga o vitamini e 'ai le vaovao mamago ua tumu i le malo, ma o latou pulou manogi e masani ona fafagaina ai povi.

O le lauʻeleʻele o aganuu o vailaʻau oona ma vailaʻau o Amerika, o motu o Caribbean, Initia ma Saina. O laina uumi saʻo, ellipsoid e 80 cm le umi ma 30 cm le lautele, e pei o fugalaau tetele o le laau na talosagaina i le au vaalele Fugafiti, oe na aumaia i Europa i le seneturi lona 15.

Afai e te vaʻaia, e mafai ona e maua se tutusa ma se faʻi, iris, gladiolus ma e oo lava i le togi i le fugalaau. O le canna e le o se paʻu, ma o se ituaiga e tasi e faʻamatalaina mo le tusa ma le limasefulu ituaiga. O faʻalavelave faʻavaomalo e itiiti ni faʻafitauli: leai se manogi i le taimi o le fugalaau ma le le lelei o le vevela. Ae o ia ituaiga faʻaaliga e le o se pa puipui e maua ai se aganuʻu tulaga ese.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai mo cannes

I le mauaina o le totogo e manaomia, e vave ona fenumiai le au fai togalaau: o fea ma le auala e toto ai cannes. Ae o mea uma e faigofie. Pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, ua lava lava le amanaia o mea e sili ona taua o le tau vevela ma le malulu malulu o le laau. O le a faʻalelei o ia i se mea e matala ma matala. O ituaiga eseese (aʻafia e oo atu i le 90 cm) ua manatu e leai se mea e manaʻomia) e manaʻomia le puipuia mai matagi ma faʻataʻitaʻiga - e mafai e gusts malolosi ona talepe le alaʻau. Mo ia tulaga i le lumanaʻi, atonu e manaʻomia ni fesoasoani i togalaau. I totonu o le fale, o nei tamaʻi meaʻai ua filifilia le fiafia i luga o le fanua ma faatanoa. I a tatou latitudes, o loʻo susulu lelei ma vavalalata nofoaga. I le paolo, latou te aʻafia foi, ae atonu latou te le fiafia i fugalaau.

Manaomia o le eleele

Gangnam, ona o laau e le o ni meaʻai, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa. O le vave tuputupu ae ma le fugalaau o le a maua ai ia i latou se vai susu, suavai suavai ma le eleele, otaota lafoaʻi. Ae afai e le maua lenei mea, o le a totoina le fatu i totonu o soo se eleele mama. O fai togalaau faʻapitoa, tausia lelei le aganuʻu, faʻaleleia lona tuputupu ae. Na mafai ona matou aoina fautuaga sili ona aoga:

  • ao lei totoina i le loloto o leliina o moega, e tatau ona faaopoopo le humus (tusa o le 4-5 kg ​​i le sikuea mita);
  • mai vaega tutusa o oneone paʻu, lau laʻau ma peat e faia ai se paluga faapitoa mo le aganuu;
  • tatala le eleele i le 40 cm ma faʻafefiloi ma se laulau o le faapalaga e tusa ma le 7 cm. Ina ia taofia le susu pe a uma ona totoina, e tatau ona sua;
  • e ese mai ai, o le "ogaumu vevela" e mafai ona saunia mo aʻa: e sili atu i le 15 cm le manua ua sasaaina i le pito i lalo o le 70-centimeter depression, ma sapalai ma le agalelei i luga.

E te iloa? E pei ona taʻua i le tala, na ola aʻe canna i luga o se nofoaga o le tolauapiga, lea na tuʻuina atu ai e le taitai Initia se afi i le feagaiga o le filemu, faʻalēaogaina o le tafe toto.

Totoina o canna

I le aua neʻi faʻaalu le taimi ma le taimi e mafai ai ona e totoina fugalaau i le lauʻeleʻele avanoa, aua e te faanatinati. Afai o le aganuu e ola mai i se paʻu o le vevela mataʻutia, o le a nofo i lalo mo se taimi uumi i le tuputupu ae ma tolopo ai le fetogi, ma i le tulaga sili ona leaga, o le a le aliali mai lava le faaletonu. Ma mo se sola vaivai, ua matua afaina ai le lagona o maʻi eseese. O nisi fugalaau fugalaau e mafaufau i le afa lona lua o Me o se vaitau lelei. Ae o le mea moni, filifili uma tau tau. O le totōina o totoa e tupu i le tautotogo peʻa uma le faʻamaeʻa o fulufulu i le fugalaau teuteu. E talitonuina e tatau ona totoina lenei laʻau i le po ma kukama, ona e tele mea e masani ai.

O pulufana na vavaeina i le loloto o le 10 - 15 cm, ma i latou e leai se taimi e maua ai ni aʻa, totō e le sili atu i le 9 cm. O le mamao i le va o faʻataʻitaʻiga e fuafua ai uiga o ituaiga. Mo ituaiga mea laʻau, e masani ona faʻaaogaina le 40 x 40 cm poʻo le 40 x 60 cm, ma mo se umi umi - 70 x 70 cm E pei o se tuusaunoaga, e faatagaina le maualuga o le 30 x 30 cm i totonu o vaega laiti. latou toe gaosia. I lenei autu, o le a tatou toe foi mai.

E faʻapefea ona tausia faalelei vavae i le avanoa

Mo le tuputupu ae ma le taimi masani o vaomatua e manaʻomia ai ni tulaga faapitoa: vevela, faʻafeinu vai masani, faʻamalo le palapala ma veleina. Afai e faʻamaonia nei mea uma, i le tasi ma le afa - lua masina talu ona totoina muamua faʻafitauli. O le mea e leaga ai, latou te pupuu. O le tele o fugalaau e faʻaosoina ai le tafieseina o tumutumu vaivai i luga o le puipui.

E faʻafefea vai vai

Mai le taimi o le totōina e oʻo i le vaʻaiga, e tatau ona faʻafefe lelei le togavao. O fualaau talavou talafeagai mo le sefulu aso muamua talu ona totoina i le laufanua lauʻeleʻele faʻasusu ma se vaifofo o le paluga faʻasalalau.

Aloese mai le sili atu o le susu. Mo lenei faamoemoe, pe a totoina le fuga o le canna, latou te mataʻituina le lava o le alavai i totonu o le meaʻai ma tatala i le taimi. I se siosiomaga lanu, o loʻo iai faʻasolosolo gaʻo, e mafai ona faʻaleagaina ai cannas. O siama afaina e tipi e aunoa ma le faʻamalolo. O le a tuputupu ae le laau i eleele mamago. E faʻafefeina le suasusu o le manava o le lau, faʻasaʻo le sau i luga o laulaau.

E te iloa? Ua matauina e tagata: pe a mafai e le canna ona "tagi", e tatau ona sauni mo le timu.

I le taimi o le fugalaau, faʻaleleia le fausiaina, ma le oʻo mai o le malulu, i le autumn, faʻaitiitia. Pe a mou atu taʻalo, taofi loa. E tatau ona mafanafana le vai mo le faʻavaivai. E sili atu le vave aoina i totonu o se pakete ma faʻasao.

Fertilizer ma laʻau pusa

Cannes i le totoina ma le tausiga i le malae vaʻaia e le o faʻalavelave uma lava. Latou te manaʻomia se fafagaina faaopoopo i le vaitau o le tuputupu ae e le silia ma le tolu taimi. E sili atu le lelei ona fai vave pe a uma ona totoina, faatasi ai ma le le atoatoa o mea leaga ma le taimi o le fugalaau. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi ai le nitrogen, fafie, phosphate fertilizers i le fua o le 12:10:25 g ma faʻataʻapeʻapeina i latou i tafatafa o le togavao peʻa timu pe fafaga. O lea la ua maeʻa ona solo lelei ia falesa, ua matala le palapala. O le laei muamua e mafai ona faia i na o fuālaʻau faʻasaina, ma mulimuli ane - phosphate-potassium fertilizers, poʻo taimi uma e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le malosi. Aua o le fugalaau o le a faʻaaogaina i le va o vailaʻau faʻasaina ma mea faʻasaina. Aʻo faʻafefeteina organics i le suamalie o le moa vai, manu o manu.

Wintering cannes

Amataina o galuega ma vavae mo le fufulu ma le teuina mo le taumalulu e tatau ona amata i le amataga o le tautoulu. Pe a malulu, o le fugalaau e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ina ia puipuia mai le maalili.

E taua! Afai o le taimi e le totoina le laau, i le taumalulu e mafai ona aʻafia le rhizome i le pala.

Afa Autumn mo se fale talimalo faʻavaomalo e matemate. O ona laulaau e vave ona liu ma e leai se ola. O le gaʻo e tipi i le maualuga 20 - 25 cm mai le eleele, ma o se puʻu ma aʻa o loʻo eli ma le faʻaeteete.

Iloa le auala e tausi ai canni i le taumalulu, o le a mafai ona e faatumauina lona rhizomes atoa seia oʻo i le tautotogo. Tulaga taua o le a latou faatali ai mo le vevela. Mo lenei tagata fugalaau fai togalaau e fautuaina nisi filifiliga filifilia:

  • tuu ia aʻa eli i totonu o se pusa paʻu ma fufulu le vai aʻo solo le palapala;
  • tuu le oneone, e le faatagaina ai latou e paʻi atu, i totonu o se atigipusa ma le masi (e mafai ona suia i le peat or perlite);
  • fufuluina aʻa i totonu o le atigipusa ma le oneone malulu poʻo le vao (o le a le galue le conifers).
I tulaga uma, i totonu o le potu i lalo, o fea e mafai ai ona e fuafuaina le vavae, e le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela o le ea i le 13 ° C ma pau i lalo o le 7 ° C. O le sili atu o se potu malulu faʻatasi ma le malamalama faʻasalalau, ia mautinoa o le susu o le eleele clod i le maualuga e 50%. Vaʻavaʻai faʻasolo mai lea taimi i lea taimi. Afai e te vaʻai i aʻa, tipi le vaega e aafia e ola ai ma togafiti pito pito i lalo i le iodine.

O nisi fugalaau fugalaau, i le leai o ni fale, fale teu oloa seia oʻo i le tautotogo i luga o le faapaologa. I le tautoulu, a uma ona eliina le meaʻai, aveese ma le faaeteete mai le eleele, e mafai ona fufuluina i totonu o se vaifofo o le paluga pati, faamago lelei ma teuina, afifiina i se isi fasi pepa, i totonu o le pusaaisa. O isi, ina ia aloese mai le taufaasese i aʻa, totoina i totonu o se ulo ma tausia i totonu o le fale.

Totoina o cannes

Le faʻalauteleina o le aganuu i ni auala se lua: toto fatu pe vaeluaina le rhizome.

Fatu fua

E seasea ona faʻaaoga, aua o le faagasologa o le taimi e faʻaaogaina ma le taimi e faʻaaoga ai. A o le totoina fatu laau, e faamaluluina ai le atigi gutu, e togafitia i le sua vai ma e mafanafana mo le silia ma le lima itula. E le gata i lea, o le atigivae e malepe i lalo o le malosi o le malulu. I lenei tulaga, ua tuu le saito i totonu o le pusaaisa mo le itula pe lua. A maeʻa ona faʻatonuina le faʻatonuga. Fepuari o le vaitau sili ona lelei. O fatu ua saunia e tanumia i le fulufulu ma mafanafana (i le 23 ° C) eleele. Pe a faʻapipiʻi cannoni i lenei auala, o le a aliali mai muamua pine muamua i le tolu vaiaso. I lenei taimi uma o le atigipusa ma le "moega" e tatau ona tu i le penumbra. O le atigipusa i luga e mafai ona ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga, ma faia ai le aafiaga o se laufanua. Pe a oʻo mai le 3 - 4 laʻau i luga o laʻau talavou, e totoina i ni pusa eseese ma teu i le vevela o le 15 ° C. I le afa lona lua o Me, e mafai ona toe faʻaleleia laau e tatala ai eleele. O le le lelei o lenei metotia o le le lelei o le faasaoina o uiga eseese.

E taua! E le o ituaiga uma o cann e fatuina fatu.

Faiga faʻavae vae

O lenei metotia e faigofie ma faigofie. I le tautotogo, ia mautinoa e leai se pala i rhizomes o cann, e mafai ona vaevaeina mo le toe gaosia. Mo lenei filifili filifili tubers.

Otioti i se naifi malosi, ma tuu ai le tasi fua o le tuputupu aʻe i luga o fasi pepa. O pito o vaega e togafitia i le fafie po o se vaifofo o le palamati (0.2 g i le 1 l le vai). Mo le faʻalagolago, delenki tuʻu i totonu o fagu i oneone mafanafana, faʻafeinu ma tuʻu i totonu o le potu. E lelei tele le faʻaaogaina mo lenei faamoemoe ni pusa palasitika palasitika ma mea faʻapipiʻi. I totonu ia i latou o aʻa muamua e foliga vave. O le gaosiga o Gangnam o le a maua ai le faʻamaina o le lanu meamata. Aʻo le i aliali mai lau laʻau, e le tatau ona faanatinati i le totoina o le aganuu i le avanoa. O lenei metotia e faʻaaogaina e le tele o fai togalaau, toe faʻaleleia o latou moega i ni vaovao fou i tausaga uma e tolu. Afai ua e taina se fugalaau i totonu o se fagu, lulu ese ona aʻa aʻo lei vaeluaina ma tuu e moe mo se aso.

Maʻi ma faʻamaʻi

O laulaau canna e mafai ona leiloa i nisi taimi o latou foliga teuteu e ala i le sese o anufe, slugs, spider mites, ma snails. I le taua faasaga ia i latou, ua faamaonia lelei ai e le iniseti.

O isi sigi, siama, siama, aafia ai le vao, latou te lagona ai le taʻua o lapisi, lanu samasama po o le uliuli. O mea lamatia o vaega uma ia o le laau. Laʻau leaga ma gaʻo ua afaina ma susunuina, faʻaolaina vao vao. Ina ia puipuia lo latou faaletonu, ua sasaa atu i le fofo manganese. E togafitiina le lapisi i ni mea faʻafiafia. E mafai foi ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o loʻo taoto i le sili atu o le susu.

O aʻa o se 'au vaʻalo fiafia e fiafia e' ai i meaʻai. Faʻasalaga faʻataʻitaʻiga ua lafoina. Ma o le palapala o loʻo siomia ai e togafitiga mo le faʻasolosolo faʻatasi ai ma mea faʻapitoa e faʻatau atu i se lautele lautele.

Canna i le mamanu o le laufanua

O lenei fugalaau e maua lelei i luga o se moega ma isi aganuu. E le gata i lea, faʻatasi ai ma i latou e mafai ai e oe ona faia ni fesuiaiga sili. I totonu o se vavae fuga laau e foliga mai toetoe lava o laau uma. O le mea autu o le amanaia o uiga o le tuputupu ae ma le tausiga pe a tulaʻi.

I totonu o le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, o uʻamea maualuga e faʻaaogaina e avea o se pa puipui, faʻaputuina i togalaau, poʻo le faia o se faʻasagaga i le pito i lalo o lanu lanu meamata. I le togalaau fugalaau eland e le sili atu i se mea e leai se mea. Faatasi ai ma lona teuteuga, e masani lava ona teu e le au mamanu ni nofoaga le fiafia i totonu o le togalaau. Vaʻavaʻai lelei le mafai ona vaʻai i le vaituloto, i le ala, o ia tulaga e vavalalata ma mea na tutupu aʻe ai o latou tuaa.