Faʻatoʻa totoina laau toto

Auala e totō ma totoina fugalaau Veronica i le togalaau

Gentle Veronica - o se laau e fesuisuiai fugalaau matagofie, e aunoa ma le manaomia o se tausiga faapitoa i le toe faafoi. Faʻasaga ma tumau, o nei laʻau lanu felanulanuaʻi e taofimau i luga o se vao mo se taimi umi.

Fai mai le tele o fai togalaau e tusa lava pe leai se laei pito i luga, e faaauau pea ona fuga mai Veronica mai lea tausaga i lea tausaga. O Veronica o mea taua o laau, o le totoina ma le tausiga o lenei fualaau aina i le malae vaalele o le a talanoaina i lenei tusiga.

Toto ma fausiaina fugalaau Veronica

Veronica e masani lava ona faʻasalalau e tolu auala masani: fatu, vaevaeina o vao ma vavae. O nei metotia taʻitasi e manaʻomia ai le gauai ma le tausisia o tulafono ma se faasologa tonu. E mafai ona e faʻaogaina soʻo se auala e maua.

Fatu

Mafaufau i le auala taatele o le fausiaina o Veronica - pe faapefea ona totoina lenei aganuu ma fatu. Faʻapupulaina i fatu e mafai ai ona e maua se tele o laau.

E manaʻomia le fatuina o fatu, lelei lelei, soifua maloloina, genetically pure ma, e tusa ai ma lea, maua lelei le fuga. A o le lūlūina, faaopoopo sina vai vevela.

O fatu e tuu i se mamao o le 2 - 5 cm mai le tasi ma le isi, faʻasusu i le eleele. Veronica e manaʻomia le lūlūina o fatu i le loloto pe tusa o le 3 cm. O le isi, matou te ufiufi i le afifi palasitika poʻo le paʻu palasitika.

Ona vaʻaia lelei lea o le palapala ile palapala. E leai se tulaga e tatau ai ona mama le eleele. E siakiina le susu i aso uma. Ina ia aloese mai le fatuina o sigi, ia fai ni nai pu i le tapuni mo le ea lele. O le taimi o le faʻaleleia o fualaau e fuafua i le tele o fatu ma le vailaʻau Veronica.

Vaeluaina o vao

Mo fugalaau o Veronica, o le vaevaega o le vao e aofia ai le maeʻaina o le laau ma lona vaevaega i ni vaega se lua pe sili atu foi. O lenei masani masani e masani ona faia e le au fai togalaau ina ia mafai ai ona ola maloloina laau ma fatuina ai ni faʻaopoopoga faʻapitoa.

Fugalaau lauiloa, e pei o Veronica, talia lelei ia tulaga faateia. O vaovao Veronica e vaevaeina i le 4 tausaga, poʻo le taimi e tupu tele ai laau. Ua faia taualumaga i le tautoulu.

Faʻasoa se faʻatoʻaga e faigofie: na ona eli ese aʻa uma, ona vaeluaina lea i ni vaega, e fuafua i le tele o le rhizome. E mafai ona e tipi aʻa i se togalaau poʻo se naifi umukuka tuai. A maeʻa lena, lulu ese le lalolagi tele ma aveese uma vaega oti. Faʻaliliu vave laau talavou fou i luga o le palapala poʻo le i totonu o fagu tetele.

E taua! A maeʻa ona vavae ese, e mafai ona faaleagaina aʻa ma fugalaau e masani ona vaivai. O le mea lea, e ui lava i le tumau o Veronica, e manaʻomia e laau fou ni meaʻai lelei. Tili se pu e sili atu nai lo le aʻa, faʻaaoga palu mafiafia ma faʻafefiloi o faʻamaʻi. Tuu le laau i totonu o se pu, ufiufi i le eleele ma faapipii. Aua nei galo le vai malosi ma masani.

Laʻau

O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina pe afai latou te mananaʻo ia maua ni faʻataʻitaʻiga tutusa o se laau, faʻaleleia ma faʻasaoina a latou ituaiga ma ituaiga e fiafia i ai E le gata i lea, pe a tipi, o fualaau laiti e fuga mai muamua nai lo le tuputupu ae i fatu.

O galuega e faia i le amataga o le tautotogo. Oti tipu mai le ogatotonu o le laau. O seleni e tatau ona tipi i se naifi malosi ina ia le faaleagaina ai le tino. O le umi o le oti i le averesi e tusa ma le 5 - 10 cm.

O le isi, tuu le tipi i le loloto o le 2 cm i totonu o fagu ma le eleele susu, susu (o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafefiloi o peat ma oneone). Ufiufi le veronica tipu ma le afifi palasitika po o le pusa palasitisi ma nofoaga mo le 6 vaiaso i se nofoaga mafanafana.

O aʻafiaga ua taʻaina ua totoina i totonu o ipu. E tatau ona i totonu o se potu malulu, malulu. Taofi ese le la. O totogo e manaʻomia ona faʻalauteleina taimi ma faʻafeinu.

I totonu o le lua vaiaso, o fualaau talavou e fausia aʻa. Ua oʻo i le taimi e ufiufi ai. Faʻaaoga masani laau fou i le susulu o le la. Faatasi ai ma le amataga o le vevela o le vevela, i le masina o Me po o Iuni, e mafai ona totoina laau ile eleele tatala i se nofoaga tumau.

E taua! Tausia Veronica laau laiti ile eleele susu. Mataʻituina le fafagaina masani aʻo leʻi faʻamalosi le vao. O laau matutua ua sili atu ona puipuia i le lamala. E le manaʻomia e Veronica soʻo se faʻapitoa faʻapitoa, sei vagana ai se laulau mama o le faapalaga i le tautotogo.

O fea e sili atu ona toto ai Veronica i le togalaau

Veronica o se laau sili ona lelei, lea e iloa ai le maualuga tele o le tuputupu ae. O le tele o vailaʻau o Veronica e matua faigata ma faʻafetaui manaoga o le vasa o le tau.

Fugalaau e pei o le la o loʻo i ai ata lafoia. O le mea lea, mo ni taunuuga aupito sili ona lelei, totoina i latou i se nofoaga o le a latou maua ai le la o le taeao ma le malu o le ao.

Veronica e faapalepale i le tele o ituaiga o palapala, ae e manuia i le susu, suavai mama ma le eleele, lea na faatamaoaigaina i le taimi o le totoina ma le tele o le faapalaga po o isi mea oona.

O le eleele e tatau ona aumai i le paleni masani o le vai. Afai o le eleele e matutu, o fugalaau a Veronica e faʻapupula vave. Ae afai e toe faʻaauau le suālaʻau, e mafai vave ona toe totogo laau.

E te iloa? Afai e te manaʻo e faʻalautele le vaitau o le fugalaau o Veronica, o loʻo i ai se auala faigofie e fai ai lenei mea: aveese faʻateleina o aʻafiaga e tutupu faʻatasi i le taimi e tasi. Aʻo faagasolo le gaioiga, faʻaeteete faʻaeteete ia aua neʻi aveesea le tele o laulaau.

Paʻaga mo Veronica ma faʻaaoga i le mamanu

Veronica i le faʻasologa o le laufanua e mafai ona faʻaaogaina e mamanu ai paʻu alpine, rockeries, fugalaau ma fusi. O lenei aganuu e mafai ona maua ai soʻo se natura natura.

O laau iti e foliga matagofie i tafatafa o vaituloto, teuteuina ma le matagofie o le paʻu ma isi nofoaga e le o aʻafia togalaau uma. E le gata i lea, o fugalaau a Veronica e foliga fiafia i paaga e pei o Badan, Buzulnik ma Highlander. O se tuufaatasiga ma se chamomile faigofie o le a foliga tutusa foi.

E te iloa? Veronica e mafai ona fofo i le vaiaai e tusa lava pe iai se eseesega o laau e pei o se rosa. O nei aganuu o le a faʻafesoʻotaʻia atoatoa ma faamamafaina le lanu o le tasi. O i latou uma o le a sili atu ona iloa i lau togalaau. O le mea lea, ua fatuina ai se fatuga manumalo.

Auala e tausi ai se laau i le togalaau

O le vaitaimi o le fuga o Veronica e mai ia Iuni e oo i le faaiuga o Oketopa. Laʻau e mafai ona oʻo i le maualuga pe a ma le tasi i le lua mita. O le tausia lelei o laau toto e matua faigofie lava: o mea e manaʻomia mo le tausiga o Veronica e itiiti lava.

Pau lava le mea e tatau ona e manatua - mataʻituina le eleele palapala! Talu ai ona o le aʻa o le Veronica e tele mea e manaomia, e lelei le tali a le laau i le faaopoopoina o le eleele i le eleele ma masani ona inu i le taimi o se lamala umi (a itiiti mai i le vaitau muamua pe a uma ona toto).

Pe taumafai foi e faʻapupula le eleʻele o le eleele e puipuia ai le vave faʻaitiitia o le susu mai le palapala ma pulea le tupu o vao. Mo le lalaga pito i luga o vao e mafai ona e faʻaogaina ai soʻo se faʻamafanafanaga fautuaina ma faʻapisinisi. Faʻagasolo vave pe a uma le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, ona toe amata lea o le galuega i le ogatotonu o Mei. Talu mai le faaiuga o Iulai, ua faʻaaogaina fugalaʻau paluga, lea e faʻateleina ai le malulu o le laau i le mea e tupu i se tau malulu ma malulu.

Fugalaau Veronica e tatau ona puipuia mai aafiaga o le malulu ma matagi. Mo lenei mafuaʻaga, o le pito sili ona lelei o le ea na faia mai lala o laau coniferous. Ia mautinoa le saʻo lelei o le felelei o le ea i laau, puipuia ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi fatu.

Veronica e le manaomia le teuteuina, sei vagana ai le aveesea o mea vaivai ma mea leaga ua faaleagaina e le kiona po o faamaʻi. O le mea lea, taumafai e aveese fugalaau mamago poʻo fatuga mai lea taimi i lea taimi - o lea e faʻaosoina ai le vaitau fuga.

O faigata faigata i le tuputupu ae

Veronica fugalaau e tosina atu ai le tele o pata, pepe ma isi iniseti. Ae, o le mea e lelei ai, o faʻasalaga faʻasauā e le mafai ona puipuia i ia tulaga taufaamatau ma feagai lelei ma i latou. Veronica e toetoe lava a le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pau lava le mea e taufaʻafe ai o le lanu uliuli ma le paʻu paʻu (mala faʻaleaga).

Mo le tauina o nei gaʻo, faʻaaoga vailaau (mo se faʻataʻitaʻiga, Horus, Oxio, sima sulfate).

Pe faʻaaoga foi analogues biological (Topsin, Fundazol, Falcon, Tekto), lea e le o se mea e afaina i tagata ma meaola. O le faʻafefeteina o faʻamaʻi fatu i totonu o nofoaga vavalalata, o le faʻaaogaina o sauniuniga o meaola e sili atu ona taliaina.

E le gata i lea, o nisi taimi e osofaʻia ai vao o Veronica e aphids ma thrips. Ae afai latou te le feiloai i ni numera telē, e mafai ona e toʻa ma aua le faia se gaioiga. A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona tutoatasi lea o laau ma o latou fili masani, o le a leai se mea e maua mai ai meaola faalafua.

Veronica e foliga mai o se tamai togavao ma leai se puipuiga, ae o le mea moni lava o se tulaga lelei ma se uiga malosi tele. O le totoina o fatu o Veronica i lau togalaau, i tausaga uma, mai le tautotogo e oo i le autumn, o le ae fiafia ai i lenei laau matagofie ma susulu. O fugalaau matagofie o Veronica o le a susulu malamalama i lau togalaau i le lanumoana, piniki ma le paʻepaʻe.