Fualaau

Strawberry "Masha": uiga o le ituaiga ma le gaosiga o agrotechnology

O fualaʻau atonu o se tasi o vine e sili ona lauiloa ma sili ona fiafia i ai le au fai togalaau. E toatele tagata latou te mananao e maua se eseesega ma uiga sili ona maualuga i lo latou nofoaga: vine tetele, tetee tele i faamaʻi, tausiga le lelei ma fua lelei. I luga o se tasi o nei ituaiga laau o le a matou talanoa i lenei tusiga.

Faamatalaga ma uiga o fualaau "Masha"

Strawberry "Masha" e totoina se laau vao e oo i le 45 cm le maualuga. E i ai laʻau lapopoa lanu meamata i luga o petioles mafiafia. Talu ai latou te ola ae ma le tuputupu ae, o le togavao e le lautele tele. O fua o le "Masha" e telē tele: o le fua muamua e fua mai ai vine e oo atu i le 130 g, o le isi e tusa ma le 100-110 g. E le gata i lea, o nei fualaʻau ei ai se foliga manaia, e foliga mai o se tagata i totonu o le lafu, e ui lava o foliga o le faʻatoʻaga lona lua o le a sili atu ona masani ma faʻalelei. O fua muamua o vine mama "Masha", e pei ona taua i le faʻamatalaga o le ituaiga, e mafai ona faʻamalosi, ae e tupu tele lenei mea. A oʻo i le ulumatua, e lanu mumu le lanu, e leai ni meaola, meaʻai, soʻo ma se tofo suamalie. O le pito o le togalaau e lanumeamata-paʻepaʻe (o le ituaiga e tupu mai le faavae). O le tumu atoa o loʻo ufiufi i paʻe papaʻe ma samasama, na pisi lemu i totonu o le tino.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

O le mea e leaga ai, e leai se mea lelei i lenei lalolagi, ma o le faʻatoʻaga "Masha", e ese mai ona aoga, o loʻo i ai ona tosina. Muamua lava, o mea le lelei e aofia ai le malosi o le lagona i le susulu o le la (o laulaau e ufiufi i laʻau mumu), ma, e le talafeagai, o le le lelei o le tele tele o fua, ona o le tele o le fale, o le tele o lona tele.

Faatasi ai ma le tulaga sili ona lelei o le eseese o le faigata o le taumalulu o le sulu "Masha", fua lelei, suamalie, suamalie, fua o manu ma le maualuga o le puipuiga o maʻi. E le gata i lea, "Masha" e faʻatagaina femalagaiga. E le gata i lea, o tulaga lelei e aofia ai le toe gaosia faigofie ma se faailoilo lelei o le aʻafia o se musika.

Filifilia o togafitiga maloloina i fualaau aina pe a faʻatau

O lau laʻau o laʻau o le togafiti e ola lelei, e tasi le 'auʻau, lau-lanu meamata ma se lanu matagofie i le pito i luga o le ipu. O le laʻau i le paʻi o le sosola ma le tino, o le aʻa e mamafa ma malosi. O le pu e tatau ona le itiiti ifo i le 7 mm le uumi, e pei ona faalagolago i ai le fualaau vine. I fualaau o loʻo i totonu o le fagu, o le aʻa o loʻo aʻafia ai le avanoa atoa o le pusa, ao i totonu o laau e iai aʻa, o latou umi e tatau ona tusa ma le fitu senitimita.

E sili ona lelei le faʻatau o vailaʻau varietal i fale tausimai, aua o le faʻatau mai lima o le a le avatu ia te oe le faʻamaoniga o le faʻatau tutusa le ituaiga na e manaʻo ai.

Filifilia o se nofoaga mo strawberries

"Masha" ua totoina i luga o se fasi fanua, e ui lava o se filifiliga laitiiti e manatu o se filifiliga aoga. O le nofoaga aupito sili o le a avea ma teritori i le itu i saute sisifo o le saite. O faʻafefe maualuluga ma eleele maualalo lea e mafai ai e le susu ona faʻaogaina fualaau olopi ua solia. E le taua foi le i ai o se tau i le itu i saute, talu ai o Masha e matua nofouta i le la, e le gata i lea, i le itu i saute, o le kiona e liusuavai vave, faʻapupulaina mea vaivai i le malulu. A o lei totoina le strawberries, ia mautinoa o le eleele eleele i le nofoaga filifilia ua taoto loloto, pe a ma le 80 cm mai luga. Fualaʻau e pei o le malamalama ma le lamolemole eleele, ae o loam ma le oneone e sili ona talafeagai.

E te iloa? O le saienitisi Peretania Patrick Holford, o le na suʻesuʻeina le tuufaatasiga o strawberries, na maua ai se sailiga mataʻina. O fualaau e mafai ona mafaufauina o se aphrodisiac, talu ai o le tele o le zinc i lona tuufaatasiga pe a faʻafeʻeina le faateleina o le manaʻoga faʻafeusuaiga i tamaʻitaʻi uma e lua.

Tapenaga sauniuni aʻo leʻi tulaʻi

Lua vaiaso ao lei totoina, latou te saunia le eleele: latou eli i luga, aveese vao mutia ma tuu le 10 kilokalama o le humus ma le 5 kilokalama o le oneone i le 1 mita i totonu. Ina ia puipuia le laau mai osofaiga o iniseti, aʻo lei totoina, e togafitia foi le palapala ile iniseti.

Totoina o laau totō

O le faʻaleleiaina o fanua e faia i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Aokuso, ma e sili atu le filifilia o se aso e faʻafefe ai. Mo laau toto, eli lua i le loloto o le 20 cm, tuu i latou i se mamao e 40 cm mai le tasi. Liligi le afa o le lita o le vai i totonu o vaieli taitasi, tuʻu le fatuga ina ia tumau le tumutumu i luga, ma fufuluina i le eleele. A maeʻa lenei, toe faʻafeinu ma tuʻu le mulch (selu).

E taua! E fautuaina le tuua o le mamao i le va o vao ma laina, a leai o le a faalavelave le laau i le tasi ma le isi ina ia maua ai meaai lelei mai le eleele.

Tausiga tatau - le ki i se seleselega lelei

O le tausiga o le strawberries "Masha" e le faigata: fafagaina, fafagaina, vela, veleina ma mulching o mea uma e manaomia e le laau.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

Faʻasalaga strawberries na faia i le taeao, faʻaaoga vai i le vevela o le potu. Per 1 mita na sasaa atu i le 12 lita o vai. I le taimi o le taumafanafana, e fuafua i luga o le faʻapogai, e tatau ona i ai mai le sefulu lua i le sefululima gasegase. E taua foi le suavaiina o le laau pe a maeʻa le fua, ona o le taimi lenei e amata ai le fatu mo le tausaga e sosoo ai. A uma le suāsusu, e tatau ona e faʻamalo le eleele ma faʻamamā mai vao leaga, ma afai e leai ni aʻa o le vine, ona tatau lea ona latou spud. I le vevela o le tau ma le manogi vevela o le la e manaʻomia ona faʻamaonia e puipuia mai le mu.

E te iloa? O se tasi o foliga mataga o le Fouvalega Fou Farani ma se tagata malosi i le faamasinoga a le Emeperoa Napoleon, Madame Talien, e fiafia e taeele i strawberries, e aunoa ma se mafuaaga e mafaufau ai o ia ituaiga taualumaga e tausia ai le paʻu talavou, sili atu ma susulu.

Fafagaina o le strawberries

O le laʻei pito i luga e matua talafeagai lava mo le laau i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, a leai o le selu "Masha" i le taimi o le matua e le fiafia i le tele o vine. Aʻo faʻaalia mai muamua laʻau malolosi o strawberries faʻamaʻaina i se vaifofo o nitroammofoski, i le fua o le 1 tbsp. sipuni i le 10 lita o vai. A uma ona fua le fua, e fafagaina (i lalo o se vao) ma le paluga o le ammonium nitrate ma le sulfate sulfate, e ave i vaega tutusa (1 sipuni taitasi). A maeʻa le suaina o vine ona faia lea o le 2 tbsp. sipuni o le paluga pāmea, faʻafefete i le 10 lita o le suavai poʻo le 100 g o le apa (i luga o le 10 lita o le vai). I le taunuu mai o le tautoulu, ia Setema, ua faʻamaʻaina ai strawberries i fualaau faasaina "Kemira Autumn", o le 50 g lea e lava mo le 1 mita o laau toto (ua totoina le eleele i le va o laina).

Laʻau palapala

A maeʻa ona totōina laau laiti ma fausua ia vao matutua, e tatau ona mulumulu le eleele i le sawdust, lea o le a fesoasoani e puipuia le susu ma puipui le aʻa mai le vevela. A o faagasolo le vaitaimi o fualaau aina, o le palapala i lalo o le vao e lilofia i le maso maso, talu ai o laʻau tetele e paʻu i luga o le palapala i lalo o le mamafa o latou mamafa ma mafai ona aafia i le pala.

Togafitiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Strawberry "Masha" o loʻo i ai se teteʻe malosi i faʻamaʻi, ae o nisi taimi pe afai e te le mulimulitai i tulafono o le tausiga, e mafai ona pagatia i le paʻu paʻu ma e aʻafia i faʻamaʻi. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faia nisi o puipuiga. Muamua lava, mataʻituina le fua o le vaomatua. O tagata sili ona lelei mo le seleselega o kāloti, kalaka, pasili, radishes, peas, oats, lupins ma le rai.

E taua! E le mafai ona e totoina strawberries i le eria na latou olaola ai fualaau aina ma kukama. I tausaga uma e fa, e tatau ona sui se nofoaga mo le strawberries.
Polokalame puipuia o faʻamaʻi:

  • Faʻamamaina o le nofoaga mai laʻau ma vao, i le taimi o le tuputupu ae ma le maeʻa ona seleselega.
  • Puleaina le faʻamaʻi, aua o le sili atu o le susu e afaina ai le strawberries.
  • Aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fugalaau ma le maeʻa ona seleselega, ia faia se togafitiga faʻasaina i le faʻafefiloi o le vai (15 l) ma le Topa (15 g), ma le faʻaopoopoga o le 30 g o le fasimoli ma le sulfate copper.
  • Taofia togafitiga e faasaga i meaola faalafua: pe a uma le seleseleina, fufuluina o carbofos (3 punetini o sauniuniga mo le 10 lita o le vai mafanafana).

Faʻasalaina faʻamaʻi vine

O vave vavave vave ma i le tele o mea e fausia ai se musika e maua mai ai meaʻai mai le eleele. Ina ia faateleina le fua o le strawberries "Masha", o le tele o fua ma ia aloese mai faamai ona o le mafiafia o laau, latou te seleseleina pea a latou fulu.

Le seleseleina o strawberries

O le ituaiga "Masha" ua manatu o se uiga, o lona uiga o strawberries e seleseleina i le amataga o Iuni. O le taofiga e masani lava o le toniga, o lea e le faatuai le seleselega. E faia i le ao ma le tau vevela, talu ai e le mafai ona teuina ia strawberries. O pipi e amata ona aoina, pe a uma ona faʻatali mo le tolu aso pe a uma le mumu. Afai e fuafuaina le femalagaaiga, e sili atu le vave faia. O fua e aoina vave i totonu o le fagu o le a teuina ai. O le teuina o strawberries mo sina taimi puupuu, na o ni nai aso i totonu o le pusaaisa, o lea e manaʻomia ai loa ona faʻaleleia.

O le seleseleina mo le taumalulu i le ituaiga jam, faʻasaoina i le siva, faʻamago magogogo, i soo se ituaiga e matua lelei ma maloloina. E mafai foi ona e gase, ae o le berry e faʻafefe ai le vai ma sili atu le manogi, o lea e lelei ai le filifili se isi filifiliga mo avanoa.