Faatoaga faatoaga

O le a le gastroenteritis moa ma le auala e togafitia ai?

O loʻo i ai le tele o faʻamaʻi manu, ma o le toatele oi latou e tupu vave faʻafuaseʻi. O le mea lea, e taua tele le gauai i le amio a le manulele, o ona foliga vaaia ma suiga i faiga masani o le tino. O lenei mea o le a fesoasoani e iloa ai le faʻamaʻi i le taimi ma faʻamalolo ai.

E lava le tele, ae o le tele lava o manufela mama ona o tulaga le talafeagai o le taofia ma le fafaga. Ae maise lava o le au faifaatoaga uma lava e fautuaina e suesue ma le totoa ia faailoga o se faamai e pei o le gastroenteritis, lea e masani ona mafatia i moa.

O le a le gastroenteritis moa?

Gastroenteritis o se faʻamaʻi o le manava ma le tootoo.. O lenei maʻi i totonu e iai isi igoa, e pei o le gastric or intestinal flu.

Gastroenteritis i moa e mafai ona gasegase ma faʻaloloa. Afai tatou te talanoa e uiga i le tino o le faʻamaʻi, ona i ai lea o le tele o faʻasologa. Faatasi ai ma ia mea o se vailaʻau viral, mea afaina, mea taumafa, mea vevela, maʻi. O nei faʻatusatusaga uma ma fomu e tutusa lelei lava faailoga, ae o punavai o faʻamaʻi pipisi e ese uma lava.

E tele gastroenteritis e tupu mai i manu laiti, ae mafai foi e tagata matutua ona maʻi i lenei maʻi.

Tetele o mea matautia ma mea leaga

O le Gastroenteritis na manatu muamua o se maʻi tagata lava ia, ma na sosoo ai ma le faʻaleagaina o le maʻi i povi, ma o nei manu felelei uma ma manufeʻa e afaina ai.

Gastroenteritis o se faʻamaʻi faʻamaʻi, aua o le tele o faifaatoaga moa, o loʻo matauina uiga faʻapitoa, o loʻo oʻo i se gasegase tuga mo le masani ai ona oona. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaonia o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi i moa uma, e le gata i tagata matutua ma tamaiti.

Afai o le gastroenteritis e mafua mai i se tasi o manulele e mafua mai i mea taumafa, mea inu, le faaaogaina o mea e le lelei, e le tatau ona e popole i isi moa, ae ia na o le mea lava ia, ia maitau le tulaga o iai ma ia puipuia. Ae afai o le gastroenteritis e viral, ona maua ai lea e manufelelei uma i le maualuga o aʻafiaga o faʻamaʻi.

O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i le gastroenteritis, aemaise viral, e maualuga tele. O le vaivai tele e mafua ai le maliu le maalofia o se manulele, lea e afaina ai le tamaoaiga.

O le gastroenteritis faʻamaʻi e masani lava ona maua i le vaega o pisinisi, lea e le mafai ai e faifaatoaga moa ona maua i taimi uma le faʻamaʻi ona o le tele o moa. O mea leaga faʻaleagaina i le amataga o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le alu ese o moa. O le mamafa o le manu mamaʻi o le a le faateleina, ae i le isi itu, o le moa e mafai ona aveesea le mamafa, lea e mafua ai ona faaitiitia le faatinoga o gaioiga.

E oʻo lava i le sili atu ona leaga o le faʻaleagaina e tupu i mataupu, pe a le aʻafia le puipuiga o le puipuiga, o manuʻa e atiaʻe isi faʻamaʻi pipisi e afaina ai le gastrointestinal tract, e oʻo atu ai i le faʻaumatia o skeleton, rickets, poʻo le oti.

Toto

Gastroenteritis i moa e mafai ona mafua mai i fomaʻi eseese.

O le mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻamaʻi o le fafagaina masani, fafagaina o le lelei o fatu.

E le gata i lea, o le manava o le manulele e mafai ona afaina ona o le inuina o mea e afaina ai le manulele, e pei o suauu mamafa, fualaau. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi atonu o se mea e faʻafefe ai mea taumafa i meaʻai.

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e masani ona avea ma sui e mafua ai le gastroenteritis.. O le tele o faaletonu o le manava ma le gaogao, e pei o se polyp, o le manulele, ischemia o le puipui o le intestinal laiti, ma isi, e fesoasoani foi i le tupuga o le maʻi.

E tatau i faifaatoʻaga faʻatoʻaga ona faʻaagaga moa mai le mamafa o le mafaufau ma le atuatuvale, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o gastroenteritis.

Vasega ma faailoga

O faʻapogai autu o le gastroenteritis:

  1. Gastroenteritis i moa ua i ai faʻatasi ma malosiaga eseese o sauaga, vaivaiga, uila lanumoana.
  2. Afai o le maualuga o le liona e tele, ona i ai lea o le vai po o le feamy feces ei ai se lanu samasama-lanu meamata ma se manogi manogi. E masani lava ona maua i totonu ia vaega ninii o meaʻai.
  3. O fusi i tafatafa o le mea leaga o le manulele ua afaina i feces.
  4. I le mataupu masani, o le gastroenteritis e atiina ae ai le anemia, manava manava ma le iniseti atony ma le vevela o le manava ma gaʻo.
  5. E musu le manuʻa maʻi e ai.
  6. O le vevela o le tino o le manulele ua siitia, pe ua i le pito i luga o le masani.
  7. E le o iai le manava poʻo le faʻamaoni.
O le maʻi e matua faigata lava. I le taimi muamua, o le manava manava e mafai ona mataituina, ae o le tulaga o le moa e faʻaitiitia le malosi ma maua ai ni faʻamaoniga fou. Vomiting e mafai ona tupu i le vaitau lenei.

I totonu o le vomiti o loʻo i ai siaki, keke, meaʻai fafaga, toto. O le mucous membrane o le gutu e ufiufi i le fulufulu, ma o se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le paʻepaʻe e fai i luga o le laulaufaiva.

O le puipui o le manava o le manulele e tiga ma vaivai, lea e mafai ona lagona ile palpation. O fulufulu o se moa e maua ai foliga le lelei, o nisi taimi e mataʻituina ai le mataʻu o mata.

O le fugaina o inega o manulele e mafai ona tupu ona o le i ai o mea mai fafo i totonu o le inumaga po o le le paleni.

Faitau e uiga i le auala e lelei ai le teuteuina o vine i le eria Moscow! Kiliki ii ma alu i le itulau e uiga i ai.

Faʻailoga

O faʻamaoniga o le gastroenteritis e tutusa ma le tele o faʻamaʻi o moa, o lea e leai se mea e tatau ona fai e aunoa ma se faʻamaonia saʻo. Ina ia mafai ona maua se suʻesuʻega mulimuli, o suʻesuʻega faʻamaloilo ma aʻafiaga o loʻo faia.

Tuutuuga o fale e iloiloina, ma o le fafagaina o manu feʻaveaʻi e aʻafia i suʻesuʻega o le toxicological ma suʻesuʻega.. Faatasi ai ma manuga o loʻo i luga, o fecesi o moa o loʻo i lalo o le suʻesuʻega.

I totonu o le vaega o pisinisi ina ia faʻatuina se suʻesuʻega a tagata taʻitoʻatasi o le a le mafai. O le mea lea, mo suʻesuʻega filifili se tasi pe sili atu foi manufelelei o loʻo i ai faailoga iloga o gastroenteritis.

Togafitiga

Togafitiga o le gastroenteritis e amata i le soloia o mafuaʻaga na mafua ai le maʻi.

Ina ia faia lenei mea, o le moa o le a faasee atu i se taumafataga e matelaina le fiaʻai e ala i le faʻaaogaina faigofie o meaai ma vitamini.

Suavai mai moa e tatau ona matua mama ma fou. Afai e talafeagai, ia faʻaaoga vailaʻau e faʻamaʻa atoatoa ai le manava o le toxin ua faʻaputuina.

Faʻasaʻi tele le inisua ma le manava, o le glucose solution e tui i totonu o le manulele.. Ina ia faʻaaogaina le dysbacteriosis ma faʻaitiitia le microflora toxicogenic, o vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i le tuufaatasiga faʻatasi ai ma vailaau mūmū poʻo sulfa.

E le gata i lea, mo le lautele o togafitiga, deco deco, extrabal herbs, ma siama vailaau faapitoa e mafai ona faʻaaoga e toe faʻafoʻi ai le microflora intestinal.

Puipuiga ma le pulea lelei

  • O le tele o togafitiga e tatau ona faʻavaeina se meaai atoatoa ma lelei, lea o le a fetaui lelei ma manaʻoga o manufelelei.

    E tatau ona fou le vai, aua o le vai e masani ona ulu atu ai siama i le tino o le manulele.

  • O taimi uma e tatau ai ona faʻatulaga se suʻesuʻega i falemaʻi moa, ma mataʻituina le tulaga o le moa 'digestive system.

    E fautuaina ina ia puipuia, e tatau ona tuʻuina atu i le moa ni vitamini, vailaʻau chemotherapeutic, siama aoga, faʻapea foi sauniuniga mo le faʻaleleia o faʻamaʻi.

  • Ina ia puipuia le faaleagaina o le faatoaga atoa o moa, e tatau ona vavae ese ia tagata taitoatasi ei ai uiga taua o gastroenteritis.
  • O le iloa vave o le gastroenteritis ma le vave valaau atu i le fomai manu o le a fesoasoani e aloese mai taunuuga matuia.