Laʻau i totonu

Faʻafefea ona faʻaaogaina Kalanchoe ile fale?

Faatasi ai ma fale lauiloa i totonu o le fale, o mea suamalie, faʻapotopotoina o mea teuteu ma faʻamalolo, o loʻo i ai se nofoaga faapitoa Kalanchoe. E ui o lenei aganuu e taatele i le va o fugalaau fugalaau, e masani ona tupu pe faʻasalalau i le ala sese. Afai e te le faʻapipiʻiina le fugalaau lelei, ole a le mafai ona ia faʻaalia atoatoa lana mea teuteu. O le tusiga o le a faʻamatalaina pe faapefea ona faʻaleleia Kalanchoe, faʻapea foi ma le tausiga tatau mulimuli ane o le laau.

Taimi talafeagai mo le toe gaosia vave

E ui lava o le tele o togalaau aina ma fugalaau i totonu e totoina, faapipii ma mauaa i le tautotogo, e mafai ona mauaʻa Kalanchoe i soo se taimi o le tausaga. Ina ia faia lenei mea, e na o le tatau lava ona tausia tulaga talafeagai mo lona tausiga ma le tausiga.

Faʻafefea ona faʻaaogaina Kalanchoe i le fale

O le toe gaosia o Kalanchoe e faia i le tele o metotia:

  • suluina;
  • faatasi ai ma le fesoasoani a pepe;
  • laupepa;
  • fanau;
  • fatugaʻo, o loʻo nofo i totonu o laʻau o lau;
  • fatu.

E te iloa? O ituaiga anamua o le motu o Madagascar Kalanchoe ua faʻaaogaina e avea o se vaega mo mu. Na soloia e le au ositaulaga lau o le suamalie i le paʻu, ona tuʻu ai lea i luga o le afi: na talitonu tagata Aborigine o le a fesoasoani lenei mea e fesoasoani ai ia i latou e aumaia le timu i taimi o timuga.

Laʻau i le vai

Mo le grafting Kalanchoe, ua saunia ni mea e seleseleina ma aʻafia e pei ona taua i lalo:

  1. Mai le atinaʻeina o puʻu malolosi i le umi mai le 8 i le 12 cm vavae ese.
  2. Mo le aʻa, e faʻamago muamua le meaʻai mo le 24 itula.
  3. Mai le pito i lalo o pu taʻitasi e fufulu lau laau.
  4. Tuu le tipi i le vai e tusa ma le afa o latou uumi.
  5. Aloese mai le faafesootaʻi ma le totoina o le tele o le sola o le la.
  6. A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona saunia lea o laʻau mo le totoina.

Vitio: Toe faʻaleleia o le vaʻaia o Kalanchoe

Tamaiti

Mo le faʻaaogaina o le auala o le toe gaosia vave, o tamaiti latou te faia taga nei:

  1. O loʻo latou faʻatali mo laau totō taʻitasi (tamaiti) ma o latou lava aʻa ma laulaau e faʻaalia i pito pito i fafo o laʻau laulaau.
  2. A maeʻa sina taimi, o le a vavae ese tamaiti mai le pepa, paʻu i le eleele i le fugalaau ma maua aʻa i totonu.
  3. A maeʻa lena, e aveeseina laau laiti mai le ulo ma totoina i ipu palasisi (0.2-0.5 l) o ni laau eseese, ma mulimuli ane - i ni pusa eseese.

Lefi

E faigofie foʻi ona toe gaosia le palakalafa faʻamatalaina e faʻaaoga ai se fasi pepa:

  1. O le lau tipi ua tuʻuina i totonu o se atigi pusa ma se paluga o le palapala.
  2. Latou te fatuina ni tulaga mo le lumanaʻi i le lumanaʻi ma le maualuga o le vevela, e ufiufi ai ma vavae ese le vaega pito i luga o se fagu palasitika i se faʻaoga o se fale-mumu.

  3. O le laʻau na faʻauʻuina i le aso lona tolu po o le fa.
  4. O laʻau paʻu ua faʻatagaina e aʻa (e le o faʻamago): o le laʻau o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu vai ma le faʻaopoopoga o se pine o le suauu ma agavale e fai ai aʻa, mulimuli ane ua totoina i le paluga palapala.

E taua! O togafitiga uma ma faʻasologa o Kalanchoe e fautuaina i fafo atu o le vaitau fuga.

Offshoots

Ina ia faʻalautele le aganuʻu o fanau, e tatau ona faʻaleleia o latou foliga vaaia:

  1. I le taimi lava e tupu ai le aganuu, o le pito i luga o le laau e fugaina.
  2. I le lumanaʻi lata mai, o le a amata ona ola aʻe fanau fou i fafo o le eleele e latalata i le sola ese o tina.
  3. A maeʻa ona oʻo le pulu i le 1/3 o le tele o le vaʻalele, e tatau ona vavae ese ma totoina i totonu o se pusa eseese ma le eleele.
  4. O faʻataʻitaʻiga talavou e tupu mai i le fanau, mulimuli ane maua se atinaʻe lelei ma vave ona ola.

Faʻagasologa o le agasala

Ina ia faʻalauteleina le 'autau axillary o Kalanchoe, e tatau ona e:

  1. Faatali seia maeʻa le tasi poʻo le tele o laulaau, ma i lo latou nofoaga o le a faʻaalia ai ni mea taua, e pei o le kapisi laʻau kapisi.
  2. A oʻo i le maualuga o le 2-3 cm le atopaʻu, e tatau ona vaelua ma le totoa ma toto i totonu o fagu i oneone oneone.

Fatu

O le aganuu ei ai fatu laiti, lea e totoina e tusa ai ma tekinolosi nei:

  1. Malamalama lelei le palapala i totonu o se atigipusa (faʻafefeteina le faʻafefiloi faapisinisi i le totoina o fua i le 25% o oneone oneone).
  2. Tui le fatu laau i laina (le mamao i le va o laina - 5 cm, i le va o fatu - 1-2 cm), pipiʻi fatu i fatu.
  3. O eleele e vave ona faʻafeinu i vaipuna (e mafai mai vaiinu a tamaiti), o le a maua ai fatu ma le loloto talafeagai.
  4. O fatu e manaʻomia ai ni mea e gaosia ai le greenhouse, o le mea lea e ufiufi ai le pusa i mea tifaga ma tuʻu i luga o le windowsill, e puipuia ai le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le vevela tuusao o le la.

    E taua! E le taliaina e Kalanchoe eleele palapala, o le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le eletise, e tatau ona faaopoopo le lime i le faʻafefiloi o eleele.

  5. A maeʻa le totoina o laau toto, latou te ola laitiiti, ma ufiufi le ata.
  6. A maeʻa le faʻasao o le 4-5 laʻau, e faʻafefete i luga ni meaʻai eseese.
  7. A maeʻa le maua o laumei, e tatau ona latou togi i luga - latou te faaluaina i le vaeluaga o le 1.5-2 masina (e fesoasoani lenei mea e fai ai se vaomatua, lea e faʻafeiloaʻiina i le auala faʻafefe i totonu o se koneteina fou).
  8. O laau talavou e ola na o le tasi le tausaga talu ona toto.

Faʻaopoopoga foliga

O loʻo i ai nisi o vaega o le gaosi Kalanchoe:

  1. O le faasologa o le totoina o le laau i totonu o se potopotoga muamua laitiiti e manaomia - o lenei mea o le a faaleleia atili ai meaʻai o le aganuu ma maua ai lona aʻa i le okesene.
  2. O le fagu fou e tatau ona 2-3 cm lautele nai lo le muamua. Aʻo leʻi faʻaaogāina e tatau ona faʻaaogaina i le vai inu ma faʻatasi ai ma se vaifofo o le manganese mo le faʻaaogaina.
  3. O lenei faiga e talafeagai foi mo le tupu mai o faʻamaʻi eseese o le aganuu, faʻapea foi pe ae manaʻomia le vaeluaina o le togavao.
  4. O se laau toto e sili ona totoina i le tautotogo, pe a maeʻa se vaitau o le fugalaau ma mulimuli ane ona tipi uma ai lala fugalaau mai ai.
  5. O le fesuiaiga e faia lelei ma le faaeteete, aua o le fugalaau e sili ona leaga le lau.
  6. O le filifilia o le eleele mo le toe totoina, e mafai ona e faʻaogaina le tele o auala: faʻatau se paluga mo le totoina o laau, faʻapipiʻi le oneone (1/4 o le aofaiga o le paluga), faʻaaoga le eleele faʻapipiʻi mo le gaosiga, saunia le paluga eleele mai le oneone, oneone ma le humus i ou lava lima (1: 1: 1).
  7. O le fugalaau puʻepuʻe e tatau ona loloto, faʻatasi ai ma le lautele, faia i mea masani, mea e manava ai le manava (laumei, fafie) e faʻaleleia atili ai le suauu.
  8. I le pito i lalo o le fagu e tatau ai ona tuʻuina atu se mea faʻavaivai e faʻafefe ai le vevela (faʻalauteleina o le omea, suauʻu omea) e fesoasoani i le faʻaaogaina o le susu ma le ea.

Faitau atili e uiga ile auala e faʻapipiʻi ai Kalanchoe ile fale.

O le faagasologa o le gaosiga Kalanchoe e faapenei:

  1. Faʻamau se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le tane (e oo i le 1/4 le maualuga o le ulo).
  2. Faʻasalaga le tele o le laau toto, ona ave lea i luga o le fagu tuai, faʻapipiʻi le ulo i ona tafatafa, tafe i luga o puipui ma i le taimi lava e tasi e toso ai mai le eletise clod.
  3. A maeʻa ona aveese le laau mai le fagu tuai, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa ona aʻa mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi (pe'ā tatau, vavae ese le vaega pala).
  4. Tuu le togavao i totonu o se koneteina fou (e tatau ona i luga o le eleele le uʻamea, ma o le pito i luga o le ulo e tatau ona i ai le lua sikimita i luga aʻe o lenei maualuga).
  5. Ufiufi le palapala ma sina mea e teu ai, ona sua lea o le laau.
  6. Mai i luga luga o laʻitiiti laʻitiiti i le fogaeleele (o le a le mafai ai e tamaiti ona ola le le pulea i le lumanaʻi).

Vitio: Kalanchoe Transplant

Tausiga

I le taimi muamua, a maeʻa ona totoina, o le togavao e oʻo i le faʻalauiloaina, o lea e manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete.

Tausia Kalanchoe ua tausisia tulafono nei:

  1. E le mafai e le fuga o le fugalaʻau ona faʻafefe ma mafai ona amata ona afaina, o le mea lea e mafai ai ona faʻamalieina nisi o fale.
  2. O le faigamalo o le vevela sili ona lelei mo le totoina o meaʻai i le fale o le a avea ma faailoga o le mercury i totonu + 19 ... + 21 ° C.
  3. O le faʻaauau pea o le potu ma le tuputupu aʻe o Kalanchoe e manaʻomia.
  4. E taua le fafagaina o le seleselega i tausaga taʻitasi e faʻaaoga ai fualaau faisua faapitoa, lea e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa.
  5. I fafo atu o le faʻataʻitaʻiga, na o fualaau faʻamaʻi pe vaivai ua fafagaina (sili ona lelei i le taumafanafana, ae mafai i le tautotogo poʻo le tautotogo). O le fafaga fafagaina e le fautuaina i le taumalulu.
  6. Ina ia tuʻuina atu i le Kalanchoe ia pepa matagofie, e mafai ona e tipiina pine tetele (i lalo ifo o le mea e mafai ai). Faia lenei faiga i le taumafanafana, i le faaiuga o le fuga. O le peritomeina o le vaetogo o le a avea ma mea e faalavelaveina ai lo latou pala.
  7. Talu ai o le aganuʻu ua faʻamatalaina o se fualaau masani o fua, o le fugalaau e faigofie ona aʻafia i aʻafiaga o fafo (aemaise ile manogi ma le malamalama). O le mea lea, e le mafai ona faʻafeiloaʻi le poti ma agaifanua vavalalata i se isi potu pe suia le faasologa o le suāsusu.

E te iloa? Kalanchoe ei ai ni masini faapitoa e mamanuina mo le faʻaleleia o le susu, o lea afai e le lava le suālaʻau, e mafai ona fuga e le fuga le suavai ola mai ana lava faʻasao.

Mea masani i le taimi o le toe gaosia o Kalanchoe

E ui o le fugalaau i totonu e fesiligia e le lelei, ae afai e le o mulimulitaia ia tulafono mo lona tausiga, e mafai ona le toe maua lona teuteuga ma foliga vaaia lelei.

O nisi nei o mea sese na faatagaina i lona toe gaosia:

  • afai o le tipi e leaga ona faia e ala i le tipi, ona oʻo lea i le faateleina o le eleele, o le tipi e ono pala;
  • tulaga le lelei o le vevela (i lalo ifo o le 19 ° C);
  • le lava pe sili atu le malamalama;
  • sili atu le malulu o le ea ma le eleele;
  • leai se ea;
  • faatulagaga o fualaau aina i le ata faataitai;
  • le faaopoopoina po o le le lava o le felauaiga;
  • faʻamalolo i le taumalulu.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le toe gaosia o Kalanchoe e le manaʻomia ai le tele o galuega. O le laau e matua faigofie lava ona fausia le aʻa, ae e le mafai ona e faʻaaogaina nisi mea faʻamalosi. Soo se tasi o auala faʻamatalaina e faʻaleleia ai e faigofie ona faʻaoga ma o loʻo maua e oo lava i se tagata fomai faila amata. O le mea autu - o le tausisia o fautuaga o loʻo i luga.