Peʻa eseese

Fautuaga pito sili i luga o le tausiga ma le totoina o pene ituaiga "Otradnenskaya"

Pear o le, atonu, o le laau lona lua sili ona lauiloa i le maea ai o se apu, lea ua tupu mai e le au fai togafiti poto ma le au faifaatoaga faifaatoaga i le tele o lautele o Rusia ma setete na avea muamua ma se vaega o le USSR. O le laau ua lapoʻa tele ona o le tuufaatasiga o mea e lua - o le mafai ona tumau i tulaga faigata o le ogatotonu ma le tele o itu i matu (aemaise lava mo ituaiga faapitoa o le vevela), faapea foi ma le tofo ma le manogi e le galo o fualaau, lea, faaopoopo ma faʻamautinoa lelei, faigofie ona faʻaaogaina ma e mafai ona faʻaaogaina e le gata o se faavae mo meaʻai ma vaiinu, ae faʻapea foʻi ma mea e manaʻomia mo se ituaiga lautele ipu, soups ma meaai mama.

E te iloa? Na faaaogaina e Eleni anamua ia pears e togafitia ai le gasegase o le gaioiga ma isi ituaiga o nausea, ma sa latou togafitia le tamaititi i le amioatua ma sa latou ositaulagaina foi i ni tamaitai sili ona faaaloalo, o Gena ma Aphrodite.

E fuafua i le taimi e seleseleina ai pears, o nei laau ua vaevaeina i le taumafanafana, autumn ma le taumalulu. O le paʻu matua "Otradnenskaya", lea o le a talanoaina i lalo, e pau ia Setema, o lona uiga o lenei pear e aofia ai ituaiga o le autumn.

Talafaasolopito o le fatuina o ituaiga o pears "Otradnenskaya"

Pear "Otradnenskaya" na ave i tua i le Moscow Agricultural Academy. KA Timiryazev. Faʻamasinoga S.T. Chizhov ma le S.P. Potapov, o tusitala o le tele o paga tutusa o ituaiga o pears (mo se faataitaiga, Rogneda, Moskvichka, ma isi), na maua mai o se taunuuga o le tuufaatasiga o le Vaomatua Forest ma ituaiga e le masani ona lauiloa o Pears Theme. I le 2000, na aofia ai lenei ituaiga i totonu o le Setete Setete o Vaʻalelega Ausia o le Rusia i le itu i Sisifo, Sasaʻe Siberia ma Central Black Earth.

Uiga ma uiga o le ituaiga

Pear "Otradnenskaya" ei ai se iloiloga aloaia: foliga - 4 mea, fua - 3.7-4 points. O mea taua o le eseese o le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi, aemaise lava le paʻu, o le mataʻutia, ma le malulu. E ui lava i le mea moni o le laau e faʻaleleia e ia lava, e faʻaalia ai se fua maualuga maualuga i le taimi o le faʻamalo. O ia tagata e aafia ai pollinators e pei o "Yakovlev e sili ona fiafia" ma le "Chizhovskaya" na latou faaalia i latou lava o ni tagata e faia ni suimeni.

Laʻau faʻamatalaga

O le maualuga o le vao o le Otradnenskaya o le avefeʻau. O le palealii o laau laititi e tutusa ma se faʻaaloaloa, e ui lava i le matua o le a oʻo i le lapotopoto pe leai foi, o foliga le lelei. E le mamafa tele, ae tele lau lanu lanumeamata lanumoana i lala. O le ituaiga laau o le tulaga masani, o le paʻu o le ogalaau ma lala skeletal e lanu enaena uliuli (o lala e mama). O lala o le selu ma se ogalaau e faia ai se maʻa mataʻutia, ona o le mea e mafai ona latou talepeina i le taimi o le matua. O le laau e mitiiti, felafolafoaʻi, uumi uumi o lanu enaena. O le tele o le faʻasolosolo o mama e maualalo. Pogisa lanu enaena, i se isi itu, ala ala lelei, ma i le foliga latou te foliga mai o se kesi, na se ese mai le lala.

O laʻau o loʻo i ai le foliga o se uaga mafolafola ma le faʻafefeteina faʻataʻavalevale ma pito i lalo ma se petiole umi. E lamolemole, e faigofie ma lamolemole i le paʻi. O faʻalavelave o loʻo avea ma pulupulu e 5-7 piʻe papaʻe, ma mulimuli ane - fugalaau tele-tele i foliga o ipu ma petals o loʻo ola faʻatasi i tafatafa. O fua o le pi "Otradnenskaya" o loʻo faʻapipiʻiina i tumutumu puʻupuʻu laiti ma lala pupuu.

Fualaau Faʻamatalaga

O le paʻu na faʻamatalaina e amata ona fua mai ile tausaga e fa i le lima tausaga. O le tele o pears o le ituaiga "Otradnenskaya" e le sili atu i le 150 g, ina ia latou le faia ni faafitauli e fesootaʻi ma le vave oʻo. O fua e lapotopoto pe lanu, o le lanu samasama-lanu meamata ma le lanu mumu. A maeʻa le seleseleina, ona paʻu ai lea o pears, sui i se lanu samasama sili atu ma le lanu mumu. O fua o fualaau aina e maualuga tele, o le tino e mafiafia ma suamalie, ae o le fua o le laau e mausali, ma o le fua o le pi "Otradnenskaya" e sili atu i le fuainumera i foliga vaaia.

O le tele o fai togalaau latou te le fiafia i lenei ituaiga ona o le le maualuga tele le fiafia. E le gata i lea, o nei fualaau suamalie ua i ai se tofo paʻu le lelei, e ui lava o le tofo e le itiiti ifo lona faamemelo: o fua le mama e vavae ese i le gutu e le fiafia i tagata uma. O le vavalalata faʻamaoni e maua ai le lelei o le faʻatautaia o Otradnenskaya pear.

O nisi o nuances o le totōina o ituaiga o vine "Otradnenskaya"

O afea e lelei ai le toto

O le totoina o ituaiga o pene "Otradnenskaya" e mafai ona faia uma i le tautotogo ma le autumn, ma e pei foi o laau totō ua totoina i totonu o koneteina, ua totoina i soo se taimi mafanafana. E ui i lea, e tatau ona manatua i le taimi e totoina ai i le taimi o le tautoulu o loʻo i ai le ono mafai ona tupu lemu le laau. I lenei itu, o le tele o fai togalaau e fautuaina e totoina pea se pa i le tautotogo, e tusa lava pe ua faatauina le fatu i le tautoulu.

I le tulaga mulimuli, ua na o le pau ifo i totonu o se pu papau, o lea ua totoina ai le laau talavou i le eleele i se itu matuitui. O aʻa o le seedling e tatau ona ufiufi lelei i lau, agrofibre, vaovao, sawdust poʻo isi mea o loʻo maua. I le tautotogo, o se fua o le laau ua eliina ma le totoa, asiasia mo soo se mea faaleagaina (e tatau ona aveese) ma totoina i se nofoaga ua saunia.

O fea e sili atu ona toto ai

Agrotechnics pear "Otradnenskaya" e tatau ona aofia ai le filifiliga sao o se nofoaga mo le totoina o se laau, aua e le na o lona ola maloloina ma le umi, ae o le tele ma le lelei o fua e fiafia ai oe e faalagolago i ai. E ui i le mea moni e faapea e le ese le eseesega o le eseesega e ala i le galue malosi ma le alualu i luma, e sili atu le filifilia o se nofoaga mo le laau lea o le a le sauā ai ona tuaoi. E taua foi le i ai o le malamalama lelei ma le ea fou o le a pupu le laau.

E taua! O se mea sese le faatapulaa o le avanoa e faataamilo ai se uila ma ituaiga eseese, pa puipui poo isi laau, e pei ona i ai i lenei tulaga o le a le mafai e le sulu ona fausia le pale saʻo, o le a amata ona le mafai ona taofiofia le la, lea o le a afaina tele ai le fualaau aina.

O le paʻu o loʻo faʻamatalaina e le o se mea e sili ona faigata i le palapala, ae afai o le eleele ua faʻapalapalaina, aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻatamaoaigaina ma faʻaopoopoga e aoga mo le laau.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Mo le totoina o pears "Otradnenskaya" filifili se talavou. O se laau e sili atu nai lo le lua tausaga e le mafai ona nofo i lalo, ma ao faasolosolo malie le pi, o le a faaitiitia le avanoa o se toesega manuia. A maeʻa le fatuina ma le nofoaga mo le talo, e tatau ona eli se lua e tusa ma le 0.8 mita le lautele ma 1 m loloto. Afai oe fuafua e toto ni laau, o le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu mita.

E vaeluaina le pito i luga o le palapala ma faʻafefiloi ma fugalaʻau ma meaʻai. (humus - 10 l, superphosphate - 0.25 l, suauu paluga - 0.15 l, lūlū laupapa - 3-4 tapuni). Ma le isi, i le pito i lalo o le lua, e tatau ai ona fausia se tamai laupepa e pei o le eleele lauusiusi, ia faapipii i lalo ma tuu le fatu i luga ina ia mafai ai e ona aa ona taamilo i lenei auivi.

Ona e tatau lea ona fufuluina malie le lua i se paluga lelei ua saunia, ma tuu ai le ua i luga ole pito i luga ole pito i luga. E taua lenei mea ina ia le muta i luga o le eleele pe a uma le suasusu, pe a fai o le eleele o le a faʻapuupuu.

E taua! E tatau ona tanumia le lua ina ia totonu e lei tumau vaalele i luga o le ea, a leai o aʻa o le laau o le a amata ona pala, ma o le a mate le paʻu.

A eliina se pu i totonu o le lua, puipui le lio lata ane-vavae ina ia tafe le vai i totonu. Mo le faʻavaeina o sea pa, e mafai ona e faʻaaogaina le eleele palapala, na muai eli mai le lua mo le totoina o fatu. Ma, o le laau totō e tatau ona faʻamaina tele ma nonoa i se pine na lalagaina faʻatasi ma le puipui mai le malosi o le matagi. O le pine e tatau ona tanu i le eleele ina ia aua nei faʻafesoʻotaʻi ma le fatu ma e le faʻaleagaina ai ona aʻa.

O nisi o fautuaga i le tausiga o le pi "Otradnenskaya"

O le tausia o pears "Otradnenskaya" e le faigata tele ma e le ese tele mai le tausiga o isi ituaiga o pears. Ae ui i lea, i lenei faagasologa o loʻo i ai pea ni faʻaaliga e tatau ona mafaufauina mo se fai togalaau.

Togafitiga ma puipuia pears mai meaola faalafua ma faamaʻi

Pear "Otradnenskaya" na maua mai i se mea e le masani ai, o lona uiga la o le laau e matua mausali lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e ui lava e le mafai ona taofiofia faiga masani.

I le tautotogo, e tusa lava pe leʻi faia e le laau se fatugaʻo, e tatau ona sosolo ina ia aloese mai faʻamaʻi mulimuli ane. O le sefulu pasene o le ammonia solution e talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe, talu ai ona lelei le aveesea uma o meaola faalafua ma fungal ma siama faʻamaʻi pipisi. I le taimi lava lea ao leʻi tupu ae ma vave loa, o le pi e faaluaina ona faʻapipiʻi faʻasolosolo ina ia puipuia mai siaki, terners ma moths. O le mea moni, faʻatautaia o laupapa i lenei mea. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o meaola faalafua ma faʻamaʻi e afaina ai le le amanaia o laau, faʻaputuina i luga o le paʻu, o fua na pala pe leai foi mai lalo o le laau, ma isi.

O le mea lea, o le auala sili e faʻafefe ai faʻamaʻi ma meaola faalafua o le faamamaina lea o le paʻu ma lala laau mai otaota, vao leaga, fualaau leaga, otaota ma laisene. O le paʻu oti e tatau ona vavae ese i taimi uma, ma faʻailoa nofoaga e tatau ona togafitia i se solite 3% o le sulfate ferrous. O lenei faiga e faʻatino i le amataga o le tautotogo.

Afai e maua ni laulaau po o ni ovaries e se pusi i luga o le laau - e tatau ona vave aveeseina ma susunuina, ona i ai lea o se avanoa e faatea ese ai le faafitauli i se taimi vave. A amata ona fua mai fua, o le mutia i totonu o le liʻo o le ogalaau e le tatau ona vele, ae ia moa, ae le tatau ona eli le palapala. I le avea ai o se puipuiga, e fautuaina e faʻamaeʻaina le pi i le paluga o le kelei ma le lime i le fua faatatau 1: 1. O le sulfate uʻamea (0.1 kilogilama mo le 10 l) e faʻaopoopoina i le fofo e maua ai.

Auala e fai ai le faʻasuina

I le tausaga muamua talu ona totoina, e manaomia e le fale le mataʻituina e le aunoa, ae e tatau ona faʻafeinu pe a manaʻomia. A maeʻa le suavai, ina ia aloese ai mai le faʻamamaina o le susu, e tatau ona tatalaina le palapala. O le kiliina o pristvolnyh circles (ao le i fuaina) e mafai ai e le susu ona sili atu ona lelei ile eleele. E le mafai e le pi ona faʻafefe i luga o le tino, o le mea lea, e lava le suamalie o se tagata matua i le masina, ma e oʻo lava i le tele o timuga.

O le a ma le taimi e fafaga ai

Fafagaina o pears "Otradnenskaya" e tatau ona faia e le aunoa. Ona maua ai lea e le laau meaai lelei ma aumai ai se seleselega lelei. I le tautoulu, o le laʻei pito i luga e talafeagai mo le laau e fai ai ni laupapa sili atu, ma, o le mea lea, faigofie atu ai ona faʻafefete i gutu. Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau ona faʻaaoga paluga ma fugalaisa.

E le manaomia le Nitrogen i lenei vaitau o le vaitau, aʻo faʻalauteleina le tuputupu ae malosi o laʻau talavou, matua le talafeagai i le afiafi o le taumalulu. O loʻo faʻaputuina falalaʻau minerale i totonu o le nofoaga o le poloka poloka i le loloto pe a ma le 20 cm, ona faʻasaina lea ma fufuluina i se eleele malogo palapala. Laei o le tautotogo e mafai ai e le laau ona faigofie ona aluese mai le setete o le taumalulu i le taumalulu ma ulu atu i le vaomatua.

I le taimi lea, o le talo e manaomia ai le meaʻai ma minerale (e aofia ai le vailaʻau). O fafaga faaopoopo, pe a manaʻomia, e mafai ona faia i le amataga o le taumafanafana, lea o le a faʻatamaoaigaina ai le laau ma meaʻai ma faʻaleleia le lelei o le fua.

Auala e fai ai le teuteuina

I le taimi lava e uma ai le totoina, e faia ai se fatugalaina faaletausaga talavou ina ia maualuga lona maualuga i le 1 m, ma o tumutumu uma o loo i le pito i lalo o le laau talavou e tatau foi ona aveeseina. O le tausaga na sosoo ai, e toe faia ai le taualumaga. Afai o le seedling e lua tausaga le matua, a maeʻa ona totoina, o le a tipi pea lava pea, e ui lava e le o se mea matua (e tusa ma le 1/3 le maualuga). O le teuteuina e talafeagai mo le laau e faaosofia ai le atiina ae o aʻa.

I le lumanaʻi, e tatau ona faʻatagaina le peʻa e faʻapipiʻi tutusa le pale, faʻaogaina le talafeagai e mafai ona afaina ai le laau. O le taimi lava e oʻo atu ai le pi i le tausaga e fua mai ai (e mafai ona tupu i le 3 tausaga le matua), o le teuteuina mama o le laau e faia, lea e aveesea tele ai lala mamaʻi ma faaleagaina.

O le teuteuina o laau tuai e talafeagai mo lo latou toe faafouina. Ina ia faia lenei mea, tipi le pito i luga, ona fai lea o le vevelaina: muamua lava, o laau mamago, toeaina ma le leai o ni lala e tipiina. E le gata i lea, o laʻau e tipi e ola tutusa ma le ogalaau poʻo le maualuga foi o le tau i totonu (e masani lava ona latou solia i lalo o le mamafa o le fua). O isi lala e mafai ona faʻapuupuu e ¼ le umi.

E te iloa? E le tatau ona tipi le pi i le tau malulu, e mafai e le laau ona faʻaleagaina se faiga faapena. O le teuteuga e mafai ona faia i le tautoulu, e le sili atu nai lo Setema, po o le tautotogo, pe a mafanafana le ea ma le eleele.

O le taimi o le matua ma le teuina o fualaau o ituaiga vine "Otradnenskaya"

O fualaau pia "Otradnenskaya" e oʻo mai i le faaiuga o Setema ma i le taimi nei e mafai ona aveesea. Ae peitai, o le faatauina mai o se tofo atoatoa o le tino o se pi, e tatau ona toe fua mai i le isi 2-3 vaiaso i le maea ai o le seleselega. O le mea lautele, o pears o le ituaiga o meaʻai ua faʻamatalaina mo se taimi puupuu, sili atu, seia oʻo i le Tausaga Fou, ma tuʻuina atu o fua o loʻo tuʻuina i ato ma o loʻo i totonu o se nofoaga malulu. I totonu o se potu mafanafana, o pears e sili atu le itiiti o le taimi ma vave ai ona paʻu.

O le le mautonu o le teuina o paʻu "Otradnenskaya" na matua totogi lelei i le tele o auala o lona gaosiga ma le seleseleina. O fualaau, jams, jams, compotes e masani ona faia mai fua, e mafai foi ona faʻamago pe aisa, ma o meainu ua faia i totonu o fale ma mea inu malolosi e faia mai le pear o se faamaualuga ese o tagata nonofo i le taumafanafana.

Saunia o laʻau uila mo le taumalulu

O le Pear "Otradnenskaya" e maualuga lona tetee atu i ogaoga leaga, o lea la o le auala autu e manaʻomia mo le laau e sauniuni ai mo le taumalulu o le seleseleina o lau o le opal ma fualaau mummified ma lo latou susunuina mulimuli ane. Talu ai ona o le paʻu e masani lava e le faʻaleagaina ai lenei ituaiga vine, e mafai ona aloese mai le taofiofi masani o isi pears. Ae ui i lea, o fualaau laiti e masani ona le lava saunia mo le vevela o le kiona nai lo se tagata matua, o lea e tatau ai ona e tausia lelei. A maeʻa le vevela vevela, e tatau ona lelei le susu o le eleele, talu ai ona o le i ai ile eleele matutu, e sili atu ona malulu le laau. E le gata i lea, o aʻa o se laau e mafai ona mafanafana i laʻau paʻu poʻo isi mea e faʻaleleia (ae le gata i vaovao, aua o se nofoaga e sili ona fiafia i ai aumu e faʻamago i le taumalulu).

Ina ia puipuia mai i maunu ma isi meaola, o ē na teu i luga o le paʻu o se tamaʻi fatu ma le fiafia, e tatau ona afifi lelei ma se 'ie vavao poʻo se upega. Afai i le tautotogo e foliga mai o le pear o loʻo pisi lava i luga, e tatau ona faʻamalosia pana o le sui i se tulaga vavalalata (faʻapipiʻi pe lagolagoina), a le o le a le mafai ona faia e ovaries.

I se tulaga lautele, e mafai ona tatou fai atu lena mea ituaiga pua "Otradnenskaya" O se filifiliga sili ona lelei mo i latou e le alolofa i fua suamalie, ola i ni tulaga lelei ma fesuisuiai ma e le o sauniuni e pala ma ni laau fua suamalie ma le matagofie.