Coniferous laau

Kerisimasi: matagofie teuteu i ou lava lima

O le kalena e toe faʻamautuina ia laupepa ua faailogaina "Tesema", o lona uiga ua latalata atili le Tausaga Fou. Le fiafia tele, fefaʻatauaiga, fuafuaga ma miti - tatou te faifai malie le auai i lenei marathon. Ae o le mea pito sili ona taua, o le mea moni, o le Kerisimasi, e aunoa ma se aso e le mafaufauina ai lenei aso malolo. Matou te aʻoaʻoina pe faapefea ona teuteuina lenei laau ina ia tumau pea le manatuaina o le fonotaga o le tausaga a sau.

Kerisimasi teuteuina o togalaau masani

O le aganuu o le teuteuina o le Kerisimasi na sau mai Siamani - i le amataga o le 16 seneturi, na liliuese lenei laau mai le Kerisimasi o se faailoga o aso malolo taumalulu lautele (lelei, o le salalau i le va o le Kerisimasi ma le Tausaga Fou e le tele).

E tusa ai ma se tasi lomiga, o le laau feʻai e iai lona foliga vaaia ia Martin Luteru - ua talitonu na ia tuʻuina se laau faʻasalalau i moligao ma le Peteleema i luga i luga o le laʻauʻai (muamua na faʻaaogaina ai lala o le talo ma fasi auro laiti).

O uluaʻi laau Kerisimasi na laiti - ina ia mafai ona e togi i luga o le laulau. I le 17th-18th senituri, o le matagofie o le ola lelei na avea o se tu masani i totonu o Europa atoa, ma o laau tetele na avea ma mea masani. I sina taimi mulimuli ane, na taunuu atu ai le aso malolo i Amerika, ma o teuteuga teuteu sa suia e le kesi ma le pepa malo, ona fai ai lea o meataalo meataalo. I Rusia, o na uluai teuteuga na faaalia mai i taumafaiga a Peteru I, ae na avea i latou ma tagata lauiloa na o le faaiuga o le 19 seneturi: aua o se tasi lea o mea o le olaga faaauʻau.

E taua! I luga o le vaitau o le Kerisimasi, e masani ona faatauina atu laau ma lala e fesootai. Ae e te leʻi faʻatau le laau e te manaʻo ai, ole atu i le tagata faʻatau e aveese le filo e faʻamautinoa ai o lenei mea e iai le saʻo.

O le seneturi lona luasefulu na atagia mai i le "biography" o laau: faatasi ai ma le amataga o le Taua Muamua a le Lalolagi, Nicholas II, manatuaina o aʻafiaga a Sialani, ma faasaina i latou e teuteuina - latou te fai mai, o se aga masani a le fili. O Bolsheviks, ina ua latou maua le pule, na latou faalēaogāina lenei poloaiga, ae le itiiti ifo ma le sefulu tausaga mulimuli ane, na pa'ū le laau Kerisimasi i lalo o le isi faasaina: i le 1926 sa aloaia o se vaega o le anti-Soviet.

Naʻo le New Year o le 1936, na toe faʻaleleia ai le matagofie o lanu meamata, ma mai talu mai lena taimi, o laau tetele na i ai se pine manogi ua avea ma uiga taua o le faamanatuina o le Tausaga Fou i la matou eria.

E tele ituaiga o vailaʻau. Matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava ia i mea taua o le vavao, pei foi o Serbian, blue, barbed ma spruce masani.

E faapefea ona teuteuina le Kerisimasi

E iloa uma e tagata pe faʻafefea ona e fetaui i le tausaga a sau - faʻaalu loa. O le mea lea, e tele le taulai atu i ona faʻataʻitaʻiga, o loʻo latou taumafai e teuteuina se laau fiafia.

2018, e tusa ai ma le kalena i sasae, o le tausaga lea o le maile faalelalolagi, lea e taulaʻi atu i soʻo se paolo samasama. Orange ma lagi lanumoana e talafeagai foi. O le feagai ma le matai o le tausaga ma le lanumeamata ma le enaena, ae o le muamua i le gagana pogisa o le a fusia faatasi ma le lanu o le nila, ae o le lona lua e le faapitoa le fiafia ma susulu.

E te iloa? O le muamua i le USSR aso malolo o le New Year tree ma ona uiga uma (e aofia ai le matinee) na faia i le faaiuga o le 1935 i le Pa o Paionia o Kharkov.

O le fofo e faigofie - e tuʻuina atu ai mea e sili ona fiafia i teuteuga i se auro auro, e aofia ai:

  • auro ma auro lanumoana;
  • lanu samasama;
  • auro ma le paʻepaʻe;
  • se tuufaatasiga o lanumeamata ma auro;
  • o lanu meamata lanu meamata e tutusa ma le lanu o laufanua lanumeamata o le a foliga lelei foi.

Na o le tasi lava le mea ese o le lanu mumu lanu mumu lea e faʻafefe ai le Dog, faʻamanatu atu ia te ia le afi. E toatele e teuteuina le laau i meataalo i le foliga o se faailoga o le tausaga - o tuufaatasiga o meataalo i le foliga o le "tagata lagolago" o le tausaga a sau ma isi faailoga lea e fananau mai ai tagata o le fale ua sili ona faamanuiaina.

Afai e le lava le avanoa mo se laau laʻau masani i totonu o lou fale, e mafai ona e suia i nei laau faʻasoa e pei o le araucaria, boxwood, pusa pusa, juniper ma thuja.

O le isi vaega o le teuteuga e faʻalagolago i le sola ese o le lalelei. O le mea autu - o le laau e tatau ona tutusa lelei. O lona uiga, o meataalo ma fusi e tuʻuina ina ia latou faʻamalosi lelei le foliga atoa o le laau.

Faʻamālōina i le teuteuga o le tasi itu poʻo le tele o lālā, e masani lava ona latou maua le faʻafeagai - o le Kerisimasi e foliga mai ua televave, lea latou te taumafai e aloese. I le faaopoopo atu, mo se tamai laau, e lamatia ai le avanoa. Ina ia taofiofia lenei atinaʻe, ia manatua mafaufau faigofie:

  • meataalo e tatau ona fetaui ma le laau (o le Kerisimasi lapoa e fetaui lelei ma mea tetele, laititi ma le itiiti);
  • o le tele oi latou o loʻo tuʻu i le pito i lalo, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tele i le agai i luga;
  • oloa o foliga tutusa po o lanu ua salalau ese mai le tasi ma le isi;
  • taʻalo se vaega ma le nofoaga o le laau. O le mea lea, o le Kerisimasi e tu i le ogatotonu o le potu e tautau i luga, ma tuu i le tulimanu ma se faamamafa i luga o le itu vaaia (latou te tautau mea uma i luma, ae o mea taalo e sili atu ona tauagafau i tua, o lea e maua ai se paleni).

E taua! O le ogalaau o le laau i le pito i lalo ua faʻamamaina le paʻu i le 8-10 cm: o lenei mea e mafai ai ona tatala pupuni. O le faʻamau lava ia e faʻamaʻaina i se naifi malosi.

Ma le mea mulimuli, e uiga i luga - e masani lava ona faapaleina i se fetu po o se kiona, e ui lava e faasolosolo malie ona suia i fuainumera o ituaiga tagata eseese po o aufana o ituaiga eseese: mai se tamaʻi tamaititi tauagafau i se "manulele" matagofie, e ufiufi ai lala uma. I soo se tulaga, ia taʻitaʻia oe e lou tofo ma aua le galo e uiga i le saogalemu.

Vasega masani

Fans o tu masani masani e sili atu le maualuga o laau (e tusa o le 1.5-2 m). O le faavae o le teuteuga o paluni lanumeamata ma le lanumumu, lea e ogatasi ma lipine ma fusi. Afai o lenei lanu e foliga mai e le mautonu, faaopoopo ni auro po o siliva, lanumoana po o lanu viole.

Pine, paina ma le larch e mafai foi ona faʻaaoga e fai ma aso malolo.

Ae o le tele, ona tusa lea ma le 20-25 polo, e tautau i luga, o le a lava lea mo se laau Kerisimasi e maualuga lona 1.8 m. I le va oi latou, e mafai ona e tautau aufana mai lipine meaalofa poʻo le susulu. Afai e fiafia se laau ma amata ona amata mai nila, e masani lava ona tuu ni aufana laiti, moligao teuteu po o pepa faʻailoga.

Manatua o le leo o mea sili ona taua e mafai ona i ai - e le gata i le lamolemole ma le matte. Ina ia ola i le aotelega atoa, o nisi o loo faataitai i le fausaga o le nila: o loo ufiufi i latou i le vevela lanumoana.

E te iloa? O le Tausaga Fou a Turki o loʻo faia foi ma le faʻatagaina o le auai i le laau o le Kerisimasi: o le tulaga lenei talu mai le 20 o le seneturi talu ai, pe a liliu atu se atunuu Alamare i le kalena Gregorian.

O le Kerisimasi o aso nei

O le teuteuina o le lanu meamata o le Fonotaga a le Tausaga Fou o se auala sili lea e faʻaalia ai au mafaufauga faʻanatura ma aluese ai mai taʻaloga masani. O le mea moni, o lenei mea o se mea o le tofo, ae o faiga lautele o loʻo faʻaalia, lea e sili ona manaia:

  • Taaloga. Faʻaalia i le faʻaaogaina o meataalo ma laei e faia i mea masani. Faʻamaʻaina ma o latou lava lima fatu ma fualaau mamago ua teuteuina - o le itu lenei o le siʻosiʻomaga. O se nofoaga taua e tuʻuina atu i le tele o meaʻai e fiafia i ai.
  • Faia lima-lima (aka "atunuu"). Mai le igoa e manino lava o loʻo i ai le faʻamuamua mo mea teuteu a le fale: mai pepa pepa o le kiona i lima taulima. I le tulaga lautele, o se mataupu o le fia iloa ma le tomai. Ae peitai, e sili atu le mafaufau i le mataupu ma le atofaʻi o mea taalo i le taimi muamua, a leai o le laau e ono lamatia lona foliga, liliu atu i se ituaiga o faʻaaliga o tomai taulima.
  • O se motugaafi nuanua. Ole lanu mumu e tuʻuina i le faasologa o le fusi ole ala: mai le lanu mumu, laʻititi maualuga - lanu moli, ma isi mea e sili ona lelei pe a fesuisuiai ia polo e pei o le gata pe alu i ni vaega taʻitasi e taʻitasi le lanu.
  • Faiga faʻavaelea e leai ni tapulaa: e teuteuina lala, mea e manaʻo ai le agaga: mea taalo a tamaiti laiti, ata, ma le mea moni, mea uma e fiafia i ai mata ma e suamalie i le loto.
  • I le isi laʻau faʻasolo - matua itiiti, e aofia ai le auai o le malulu, leo o le taumalulu (siliva, lanu violē ma le lanumoana). O mea taalo i lenei lanu e itiiti laitiiti, ma tuu ai lipine siliva po o "timuga" i le va oi latou. O le isi filifiliga o le i ai o ni paʻepaʻe paʻepaʻe ma le siliva.

E taua! Latou te galulue ma mea sili ona leaga i meataalo - o lona uiga o le a itiiti le lamatiaga o le tipiina po o le alu ma tamatamailima i le itu lamolemole o se polo susulu.

I le vave lava o musumusuga, e taua lava le manatua o le laau Kerisimasi e tatau ona foliga lelei (ae le o se mea faigata) - o se suiga tele o le ata o le a manaomia ai le toe teuteuina o teuteuga ua tuu i le mezzanine pe alu i le faleoloa.

Auala e teuteu ai se laau Kerisimasi

E toatele e fiafia i laau laʻau. E umi, e faigofie ona faʻapotopotoina, ma e le manaʻomia foi ona aveʻesea le nila mai le fola. E leai ni faʻaaliga faapitoa i le vaega o la latou teuteuga - o tulafono e talitutusa ma mataupu faavae o le teuteuina o laau ola.

Ae o le tasi vaega o loʻo i ai pea ma e fesoʻotaʻi ma le lanu lanu. Toys e tatau ona faamamafaina le lanu sili. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu lanu meamata po o paʻu mūmū mūmū e talafeagai mo se laau e iai le paʻu paʻu o lala (faʻapea foʻi teuteuga i lanu mafanafana). I luga o le faatauina atu o le tele o laʻau paʻu e pei o le kiona i le pito o lala. I lenei tulaga, aua neʻi faʻamalosia le laau i le paʻepaʻe poʻo le siliva elemene.

Auala e teuteu ai se Kerisimasi paʻepaʻe (siliva)

O nei Kerisimasi e maua foi a latou tagata fiafia. O le mea sili ona manino o le mafai lea ona toe faaolaolaina soʻo se totonu - o se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le siliva e manatu i ai o se mea teuteu.

I luga o lenei faavae, e fautuaina e tagata mamanu e tafafao meataalo e aunoa ma le tele o mea e fiafia i ai, ia tuu i mea e ave i ai le faamuamua i foliga o lanumoana lanumoana, lanumoana po o le siliva. E fesuisuiaʻi le tala i le taumalulu i totonu o le potu e tasi.

E te iloa? Sa amata ona faamanatu e le au Venetian le Tausaga Fou i le aso 1 Ianuari, i tua i le 1522.

Paʻu mumu pe auro o le a oʻo mai i le nofoaga. O nisi e agai i luma, e togiina ni laka piniki (latou te foliga sili ona aoga e aunoa ma le auai i isi lanu, aemaise lava pe afai e fetaui ma le taaloga taʻavale i luga o le isi - mo se faʻataʻitaʻiga, mai i le pito i lalo ile pale latalata i luga).

Matou teuteu le Kerisimasi i le fanua (luga o le auala)

O se laau o le Kerisimasi e ola i le togalaau, i totonu o le lotoa poʻo luga foi o le auala lata i le fale e mafai foi ona avea ma tagata tutotonu o se afiafi fiafia. Faʻateʻa ese ia laau i se eseesega itiiti: faʻaopopo i le lalelei, o le aoga o meataalo e taua foi, lea e tatau ona faʻafetaia lelei ai aʻafiaga o le maualalo o le vevela ma le vaʻaia, e aunoa ma le leiloa o le lanu.

Matou te fautua atu e te faitau e uiga i le auala e filifili ai se vavae mo lau 'upega tafaʻilagi.
O le a paʻu le lima:
  • o meataalo aupito sili ona tele (lelei, pe a le mafai ona faʻamaʻapeina) e aunoa ma se mea e teu ai ie ma maualuga lanu;
  • mea teuteu i le fale ma teuteu;
  • fasi 'ie susulu, e le faʻapitoa i le susu;
  • Lamele matala.
E te iloa? I Sepania, o loʻo i ai se tu masani e 'ai vine e 12 i le taimi mulimuli o le tausaga.

Mo le faʻaleleia atili o le atemosifia, o numera eseese o loʻo faʻaalia i luga o le laau.

Kerisimasi teuteu laau i lipine

O le lipine e filifilia lelei i foliga o le "timu" po o le uila e suia ai le laau Kerisimasi. O le lanu e filifilia e faʻavae i luga o le mea e fiafia i ai: o se mamanu monotone e fetaui lelei mo tafaoga masani. Ae o le fesuisuiaʻiga o lanu - o le mea lea e sili atu ona lelei i luga o le lanu.

E taua! O lapisi e tatau ona tuʻu ese mai le faʻaogaina i taimi uma. E le faatagaina mea i luga o le moli malamalama - e mafai ona mu.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻavaveina o le faʻaogaina o lipine i lālā e masani ai le toʻatele. E ui lava o se taumafaiga e tuʻu saʻo i latou e mafai foi ona maua ai se iʻuga lelei. O le faʻasolosolo i le foliga o se tafatafa masani e masani ona faʻaogaina ia teuteu i pito i tua (i ni nai mama ma tutusa malologa).

I le auala, e uiga i le mamanu o lipine lava latou. E sili atu le manaia o le susuga i le mea ua tuanai - na suia i le tele o oloa faʻapitoa: mai le lua-tone "timu" i totoa atoa o loʻo faʻapipiʻiina ma aufana po o pulu.

Kerisimasi o le suamalie po o fualaau suamalie

Ia, o fea e leai ni meaʻai! O le mea moni, o kuki ma mea suamalie na faʻaalia i luga o lālā paranesi muamua nai lo isi teuteuga. O le taimi nei ua toe faʻaleleia ma faʻalauteleina lenei tu masani: lole ua afifiina i afifi lanu ma lapisi masi, mini kālati ma lole lole ma lole lole.

Ae ese mai le tauvaga, o le mea moni, nati ma fualaau laiti. O tamai tangerines po o apu e mafai ona saogalemu i luga o lala vaivai maualalo, latalata i le ogalaau. Aua nei galo e uiga i le taoina: afai ei ai ni foliga e pei o fetu, o le masina, po o le itiiti ifo foi o se liʻo ma se taimi itiiti, e te maua ni mea teuteu (e ese mai le matagofie).

Kerisimasi i lanu

O le manatu o le faʻaaogaina o fugalaau mo le teuteuina o laau o le Kerisimasi e naʻo le aʻafiaga o tatou latitudes. O lenei metotia e iai ni faʻafitauli taua: o tau ma le faigata o le galuega (aemaise lava fugalaau fou). Ae o nei mea uma ua "faalavelaveina" e se vaaiga ofoofogia o laau teuteu - e pei lava o se tala fatu!

A maeʻa ona iloiloina le tele o ata, o le ae iloa o le sili ona mataʻina o le faʻavasegaina o lanu e mafai ona taʻua o le sili ona faagaeetia:

  • o ata ola e vase lalo lapopoa lapopoa ma lipine, o loʻo tuʻuina i laulaʻau lanu meamata;
  • o le pito sili ona pala o se vili o fugalaau fou. E ui oi latou o loʻo taulimaina na ituaiga o fausaga, ia faʻamalosi e tatau ona ufiufi taʻitasi taʻitasi i se solo solo ma ia leoleoina i taimi uma ina ia latou le mago;
  • sulu i foliga o fugalaau taʻitasi o lauulu maaleale;
  • o le lipine e tumu i peti mumu sese e foliga sili ona aoga pe afai o sea ituaiga o vailaau e maeʻa ma se aufana tele i luga;
  • O le isi filifiliga - o nisi na faʻamalosia ai fugalaau tetele tetele e faʻapipiʻi ma le lipine faʻamaonia.

Afai tatou te talanoa e uiga i ituaiga o fugalaau, o le tulaga lenei mo roses ma lili. E tasi le auala poʻo le isi, o teuteuga ola e masani lava ona tuʻuina i luga o lālā mulimuli (ina ia latou le mamae muamua atu i le taimi).

Faʻatasi faigofie - o le filifiliga o lanu e tele. E saʻo, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i lanu piniki, lanu samasama po o le lanumoana.

Kerisimasi teuteu teuteuga o le Kerisimasi

O le a avea lenei ma vaega muamua o le galuega - e amata uma lava i se faʻamalo.

Mo le faʻamalamalamaina e faʻamalieina ai le mata, e tatau ona siaki lona faʻaaogaina e tusa lava pe leʻi tuʻuina. Ia mautinoa o moli uma e moli, e pei ona faʻamoemoeina, alu i lalo e galue.

O le taʻalo o le malamalama o le a sili ona faʻaleleia pe afai e tautau le maea e tusa ai ma fuafuaga nei:

  • siʻitia (faʻaaliga vaaia ata mo polo ma faʻamau);
  • e sili atu le faigofie ona tuʻuina i se liʻo - o mea taalo e tuʻuina i se faasologa faʻapitoa;
  • i luga. O lenei mataupu faavae e fetaui lelei mo tagata e malamalama i mea laiti. Se isi eseʻesega - e manaʻomia e faʻapea o lanu o moli o le mea moni.

E taua! E tatau lava ona totogi totoʻa i moli auala. O le mea lea, o le mama e tatau ona lelei le gaʻo ma puipuia mai le susu saʻo.

E foliga mai e faigofie, ae o loʻo i ai ni nai taimi o nisi taimi e galo ai. Muamua, o loʻo tuʻuina atu le vao i lala mai le pito i luga i lalo, ma le faʻaeteete le ufi. Lua: aua le ave faʻamalosi - i le va o fusi e tatau ona avea ma nofoaga mo meataalo. O le a lelei le siakiina o le taunuuga o le galuega, alu ese i le itu ma liliu le malamalama.

E tatau ona tutusa le moli, e leai se mea e iloagofie ai le pogisa. E faʻamafiesea i latou i le na o le faʻaaogaina o le vaega e le faʻalavelave tuʻuina. E leai ni faʻafitauli i le filifiliga o se mea e puipuia ai - o faʻamalama e le gata i le "moliuila" ma faʻasalalau manogi e faʻatau.

O le tele o nei oloa e gaosia i ni auala se lua: o manu (o moli uma lava e masani ona i ai) ma e tamoe (latou te liliuina, tape ese ma susulu i luga). O nei galuega e faʻatulaga e ala i le kilikiina o le ki o le ki.

E te iloa? O le ata faaonapo nei o Santa Claus e toe foi atu i le aganuu faapaupau a Slavic, pe a faailoa e tagata ni elemene masani. O le malulu na foliga mai o se toeaina tuai ma se ava.

Faʻatauina o se siaki, ia mautinoa e iloilo le tulaga o le telefoni. E le talafeagai le faʻaogaina o le telefoni feaveai, faʻapea foʻi ma lona kinks.

Snow i luga o le laau

O le faʻataʻitaʻiga o le kiona o le a faamamafaina ai le natura o le aso malolo. O le tele lava o taimi, o nei palu e faʻaaogaina e teuteu ai paʻu paʻu, o sina mea e itiiti ifo - e pei o se ufiufi e faʻaaoga i meataalo.

O le mea sili lea ona lelei atoatoa i le laʻau masani o le Kerisimasi. O le faia o se tuufaatasiga e mafai ona maua e tagata uma, lea o le a tatou vaaia nei:

  • o le auala aupito sili ona faigofie e gaosia ai lala i le kelu ona fusi ai lea i latou i masima poo suka. E faapena foi i lenei metotia taaloga taalo kiona;
  • o le malosi o le supalu e kukaina ai le fasimoli faleeloa (paʻepaʻe), paʻu i luga o se fatu ma faʻamamaina i le malo. O nei mea uma ua sasaaina ai vai inu, tafe mo le 2 minute. Vaʻai i le mea e maua mai ai faʻamafaʻi, faʻaaoga i lālā;
  • o nisi e tutusa le tutusa o kelu, paʻepaʻe paʻepaʻe ma semolina - faʻapipiʻi lelei.

E pei ona e malamalama i ai, o le "faʻalogo" e sili atu ona talafeagai mo laau ola: o mea e leai ni mea faʻapipiʻi, nofo i lalo o le kiona ua faia e le tagata lava ia, aveesea o latou lanu, ma i le taimi e teu ai, e mafai ona latou faʻaogaina i luga o le mea lanu.

Le avanoa i lalo o le laau

O le paʻu mulimuli o le mamanu o se nofoaga mo meaalofa. Soo se lalaga paʻepaʻe poʻo se paʻu o le a faia. Ufiufi le fola, taumafai e fai ni laupepa e pei o le natura e mafai ona foliga mai: i le moli o le papa, e talitutusa lava ma le kiona.

E taua! O le mama mama e masani ona faʻaaogaina e pei o ia mea.

На него ставят детские игрушки, корзинки, фигурки Деда Мороза и прочих персонажей (хотя чрезмерного скопления лучше избегать, обойдясь парой-тройкой нарядных или памятных предметов).

Fuafuaga puipui

O le laeiina o se laau Kerisimasi o se faatufugaga atoa, ma ina ia mafai ona fiafia i ona fua mo sina taimi umi, e tatau ona e tausia le laau ma ona teuteuga i le faasologa lelei. O lea puipuiga e faaitiitia i gaoioiga faigata:

  • tausisia o le mama - fufulu ese nila ma le efuefu mai mea taalo ua vave aveeseina. O lenei mea e manaʻomia ai se aofaiga talafeagai o le tausiga, a leai e tatau ona e faʻamaluina vaega;
  • faʻamautinoa o le saogalemu o le laau - se laau Kerisimasi ola na faatauina i luma atu o le taimi, i le maeʻa ai ona faʻatau, e teuina i luga o se malulu malulu mo ni nai itula. A maeʻa ona latou ulu atu lea i totonu o le potu ma tuʻituʻi le ogalaau i luga o le fola - e mou atu apalaʻamea malogo;
  • afai e le mafai ona tuʻuina i luga o le faletusi, ona 2 aso lea ao leʻi faʻapipiʻi, o le pito i lalo o le paʻu o loʻo tuʻuina i totonu o se pakete vai (3 punetini o le glycerin o loʻo faʻapipiʻi iina);
  • o le lanumeamata lanumeamata e le o le "vete" vave, ua tuu i totonu o se pakete o le oneone susu (i le loloto o le 20-25 cm). I le oneone lava ia, 1 le lita o le vai ua faʻaopoopoina, fefiloi ma le 1 papalama o aspirin ma le 2 tbsp. l suka Suavai i lenei tulaga i isi aso uma, faatasi ai ma vai masani;
  • O aso uma e te manaʻomia e faʻamalolo ai lala i vai fou;
  • ia siakiina i nisi taimi le setete o le fanua;
  • Afai e mafai, 'aua le gaoioi le laau mai lea nofoaga i lea nofoaga.

E te iloa? O le Iapani le faamanatuina o le tausaga fou ma le 108 logo.

Se autu eseʻese - laau Kerisimasi ma fagafao fagafao (aemaise lava, pusi). O le susulu ma le tele o meataalo ma tuitui atu i alii maualuluga. E mafai ona puipuia na ituaiga, ma e tele auala e puipui ai le vaovao:

  • filifili se tulaga malosi. O le mea lelei, o le laau o le a faʻatutu mai le itu o le puipui;
  • ufiufi le maea mai le papa e latalata i le ogalaau;
  • afifi le falala i le afaina. O lenei togafiti ua sili atu ona mamanuina mo tamaʻi tama, e ui o le a vave ona le fiafia tagata matutua;
  • o se kopi laitiiti e ufiufi i le po pe oʻo foi i se mea e le mafai ona maua mo se meaola manu;
  • O teuteuga e le talafeagai i le taimi lava lena. A tautau i latou, e sili atu le fufuluina o le pusi pe le gata foi ina ia taufaalili ia te ia i mea susulu ma lipine. I le maitauina o loo taumafai o ia e puʻe i lana paʻu, ia faia se tala pe sola ese le pusi i le vai;
  • O se finauga e sili atu le faatalitonuina o moli po o moli moli e tuu i luga o auala agai atu i le ogalaau ma lala: e le fiafia i latou i le afifi;
  • Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, e mafai ona fufuluina le laau i le suauu manogi (o le a iai se suauu e tatau ona puipuia e puipuia ai le mea e tasi);
  • e faʻaoga ai taʻalo i le uʻamea uʻamea - leai ni filo ma ni faʻavaa. O oloa sili ona leaga e tuʻuina i luga.

E taua! E le tatau i le vai poʻo le suauu tatau ona faʻavasega i luga o le mama.

O le tulaga e toetoe lava a tutusa ma lipine: o le a tatau ona natia maualuga ina ia le mafai ai e le fagafao e leai se mea ona puʻeina. O lenei ua i ai sou manatu pe faʻapefea ona sili atu le manaia ma le matagofie o le Kerisimasi.

Matou te faʻamoemoe o le a oʻo mai nei fautuaga, ma o le a manatua le matagofie o le laau ona o lona foliga mai mo le tele o tausaga. Ma atonu e taunuu miti uma na faia i lalo o paina pine!