Faatoaga faatoaga

Black exotic mai Initonesia - chicken Ayam Tsemani

O nisi o faʻatoʻaga o manufeʻai e sili atu ona le masani ai, e pei o Ayam Tsemani. O lenei ituaiga o moa ua matua talisapaia i atunuu uma o le lalolagi ona o ona foliga masani. O le mea moni o nei manulele e lanu uliuli, ma i moa e le gata o le manulele e uliuli, ae o vae foi, selu, ma le paʻu.

Ayam Tsemani i le faaliliuga mai Initonesia o lona uiga o le "chicken Tsemani", o lona uiga, o se manulele mai le nuu e tutusa le igoa i le Middle Java, e latalata i le taulaga o Solo. O le toʻatele o faifaatoaga e talitonu o nei moa o ni tupuaga tuusaʻo o moa Vavavava Vavalavaʻai ola i motu o Initonesia ma Sumatra. E talitonuina o uluaʻi moa ua le toe i ai i le taimi ua leva. E na o se fatu o lenei ituaiga na tumau pea i le ola faatasi ma Ayam Kedu, lea e fafagaina e avea ma manu felelei.

I le 1920, na mafai ai e colonialist mai Holani ona iloa lenei ituaiga mo le taimi muamua. O nei manulele na o mai i Europa faatasi ai ma le malaga a Jan Stevernik, o le 1998 na sau i Initonesia. Na taumafai o ia e suʻesuʻe atoa, ma le talaʻaga o lona amataga. I le 1998, o le moa muamua na gaosia mai le fuamoa, ma i le 1999 - o le moa.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia Ayam Tsemani

E leai se faʻamatalaga tulaga tutusa mo se ituaiga tagata Initonesia. O faʻamatalaga uma e uiga i le tala faasolopito o loʻo faʻaliliuina e tagata o Initonesia mai lea tupulaga i lea augatupulaga, ae o nisi mea moni ua leiloloa e faavavau. O faʻamatalaga sili ona auiliili e uiga i lenei ituaiga e mafai ona maua i le tusi a Frans Sudir.

Manulele o ona po nei o manulele uliuli. Ma o le uliuli e tatau ona le gata o le fulufulu, ae o se selu, taliga, mata, puʻu, vae ma e oo lava i le paʻu o se manulele. Soʻo se faʻaaliga o se lanu malamalama e manatu e le taliaina, o le mea lea o ia tagata e le auai i le toe gaosia i le lumanaʻi ina ia tausia le tulaga o le ituaiga.

O elekini e iloa e ala i le uumi o le ulea e i ai se tamaʻi ulu. O faaputuga e i ai se lapisi tele ma nifo masani ma ni vaitusi. O taligalu i le ova ma le taʻavale e lapotopoto, e matua lanu uliuli. O lobes foliga ma taliga e lamolemole, uliuli. E pupuu le gutu, ae e itiiti lava le mafiafia i le pito, ma paʻu foi i le uliuli. O mata e matua uliuli, laiti.

O le ua o moa e sosoʻo lelei e avea ma tino o le trapezoid. O le susu o moa ma roosters e lapotopoto, ae le o atoatoa. O le apaʻau e faʻapipiʻi malosi i le tino, e toeitiiti lava faʻavaeina. O le siʻusiʻu o le pusa e lush, maualuga. Ua lelei ona atiina ae ni uumi uumi e ufiufi uma ai fulufulu fulufulu.

O le taʻau o se fatuga o moa, e iloga i le lautele o lona fatafata ma meaʻai lelei. E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga ia i latou i luga o la matou upega tafaʻilagi

Maʻa i totonu o se fafie faʻamaʻavale e mafai ona liua e le atoatoa, pe afai e te le iloa pe faapefea ona kuka lelei. E sili atu ...

E sili atu le tauaga o le siʻamuʻi, ae tele lava. O vae ma vae e umi ma uliuli. O tamatamai lima o loʻo salalau lautele. O solofanua e laiti laiti.

Faʻapitoa

Ayam Tsemani o se meaola motuhake a Indonesian. O le mea muamua e puʻe ai lou mata o se lanu uliuli. I nei laumei, e oo lava i le selu e le o le lanu mumu masani, ae ua lanu uliuli. E tutusa foi lea mea i vae, puʻu, paʻu ma le gutu. Ayam Tsemani o pou mūmū uliuli. O le mafuaaga lena latou te fiafia ai i le tele o faifaatoʻaga.

I le faaopoopo atu i foliga vaaia e le masani ai, o lenei ituaiga e faʻaleleia ai le lelei lelei o manu ma le maualuga o le gaosiga o fuamoa. Ae paga lea Ayama Tsemani e faigata ona maua i le maketi saoloto, talu ai e leai se tasi i Rusia e fanau mai lenei ituaiga.. O nisi tagata e mafai ona faʻatau mai faʻatoʻaga faʻapitoa, ae e le mafai ona latou mautinoa lo latou mamā.

Aua nei galo o latou e tupuga mai i le chicken bankivsky, o lea latou te felelei lelei ai. Ona o lea mea, i le fanua mo le savaliga oe manaʻomia le faia o se taualuga ina ia le lele ese ai lafumanu. E le gata i lea, o mea e aofia ai le manulele e mafai ona faigata ona o lona le talitonu. Latou te taumafai e aua le faʻafesoʻotaʻi le tagata, aloese mai ia te ia.

Ona o le mea moni e faapea o lenei ituaiga e seasea, o le tau o le vevela o fuamoa ma moa tuai e mafai ona avea ma tagata e sili atu lona taua. Mo lenei mafuaʻaga, e na o le au faifaatoʻaga sili ona lelei poʻo le 'au faʻamalosi e mafai ona amata lenei manulele.

Initaneti ma faʻatoʻaga

Tagata faʻato'ā mafai ona maua lenei ituaiga o fatuga e tatau ona nafa ma ona mataupu. Ayam Tsemani sa fafagaina i Initonesia, lea e le toe tafia ai le kiona, o lea e tatau ona faatu ai se fale mafanafana mo nei moa. Mo nei faʻamoemoega, o se falesa laupapa ma se fola laupapa e lelei. I le avea ai ma se mea e faʻaalu, e tatau ona e faʻaaogaina se paluga o vaovao ma peat, ma o lona mafiafia e le tatau ona itiiti ifo i le 5 cm, a leai o le a malolo manulele.

I le tau malulu i totonu o le fale e tatau ona faʻamafanafanaina lelei le mafanafana.. O faʻamalama uma e faʻamaonia faʻamaufaʻailoga poʻo ua faʻapipiʻiina i le faʻavaa mo le faʻavave. E le gata i lea, mo le faʻamaʻu, e mafai ona e faʻaaogaina se ogaumu masani, lea e faʻapipiʻi i le ogatotonu o le potu e nonofo ai manulele.

A maeʻa le maeʻa o le fale, e taua tele le siaki pe a iai ni faʻataʻitaʻiga. O Ayam Tsemani e matua nofouta lava i aafiaga o le malulu, e oo lava i se ata laitiiti e ono mafua ai le malulu i moa. Afai e faʻamalieina uma aiaiga o le taofia, o le a aʻafia manu felelei i Rusia.

Aua nei galo o fanau uma i Initonesia e manaʻomia le savali masani. Mo lenei mea e fetaui lelei i le lanumeamata lanumeamata po o se laulaau lanu meamata. I luga o lea mea, o manu felelei o le a aoina mai fatu male ma iniseti, lea e fetaui lelei ma le taumafa.

Ae ui i lea, o le manulele i le taimi o le savali o le a le mafai ona maua uma le aofaʻi talafeagai o micronutrients aoga ma vitamini, o le mea lea e tatau ai ona fafaga lelei Ayam Tsemani. Mo moa e talafeagai ma faʻamalosia tuʻufaʻatasia. O le a latou faʻaleleia atili le puipuiga o manulele, ma faigofie atili ai ona tumau le taumalulu.

Filifiliga fuamoa, oneone ma tamaʻi maa e mafai ona sasaa i le fafaga. O nei mineral faaopoopo e faʻaleleia ai le fausiaina o moa, faʻapea foi ma le puipuia o le taofiofi o manu. E mafai foi ona e faaopoopo vitamini e fafaga. Aemaise lava, o nei popolega e fafaga i le tau malulu.

Uiga

O le mamafa o moa o le 1.2 kilokalama, ma roosters - mai le 1.5 i le 1.8 kg. O le fua o le fuamoa o manu e oʻo atu i le 100 fuamoa i le tausaga muamua o le gaosiga. O paʻu o loʻo i ai ni fuamoa pogisa o loʻo i ai le tele o le 50 g. O le ola olaola o tagata talavou ma tagata matutua taitoatasi e 95%.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

Faʻatauga o fuamoa o le vevela, moa matutua, talavou ma tagata matutua e aofia ai "Nuʻu manu"E na o le pau lea o le faatoʻaga moa e mafai ona e faʻatau ai lenei ituaiga seʻi i se tau taugofie. O le faatoʻaga o loʻo faʻatulagaina faʻafanua i le itumalo Yaroslavl, 140 kilomita mai Moscow. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le maua o fuamoa, moa ma manu matutua, faʻamolemole valaʻau +7 (916) 795- 66-55.

Analogs

  • E leai se ituaiga e tasi i le lalolagi, e tusa ai ma lona lanu, e pei o Ayam Tsemani. Ae ui i lea, o moa Bentamok e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻatoʻaga masani mai Initonesia. E i ai latou foliga matagofie, foliga laiti, ma e le o manaʻo e matau tulaga faapitoa o le taofia. E le gata i lea, o nei manulele e tufatufa atu i Rusia atoa, o lea e mafai ai ona latou faatauina mai le taugofie nai lo Ayam Tsemani.
  • Mo i latou e fiafia i tupuaga uiga ese o moa, E mafai ona fetaui lelei gobos laiti. E lanu uliuli. Ae peitai, o le tino e tumau pea le malamalama, ma o le selu, foliga, ma tautaliga ua lanu mumu. O nei manulele e mafai foi ona faigofie ona faatauina i soo se faatoaga i Rusia.

Faaiuga

O Ayam Tsemani o le ituaiga o moa mai Indonesia. E ese mai i isi moa i paʻu paʻu uliuli atoa, selu, taligaʻau ma fulufulu. Ona o la latou lanu e le masani ai, e masani ona faʻaaogaina e tagata o Sumatra nei moa mo faʻamoemoe masani. E oo lava i le taimi nei, o nisi o tagata Europa ma Amerika e talitonu o lenei ituaiga e maua ai le manuia.