Faatoaga faatoaga

O moa laʻitiiti i le lalolagi - Malamania seram

O Malaysian Serama o se tupulaga talavou o moa, o lo latou talafaasolopito e le sili atu i le 20 tausaga. O le igoa o le ituaiga e atagia mai ai le igoa o le atunuu lea na fafagaina ai - Malaysia.

O le ituaiga e faʻavae i luga o tagata Iapani e masani ona sopoia ma moa vao mai Malaysia. I le taimi muamua, sa faia e le au faifaatoaga faifaatoaga tomai.

Mo le luasefulu tausaga, o Malaysian Serama - o moa laʻititi mai ituaiga uma o loʻo i ai - ua lauiloa i le lalolagi atoa, ae, e moni, e le o mafai ona taʻua i latou o le ituaiga masani.

O se tasi o itu taua o le savaliga manumalo i le va o manu felelei o le lalolagi atoa o nei mea palau o se tau maualuga tele.

Ae o lenei mea e le taofia ai le aufaifaatoaga moni o moa, o lea o le Malaysian Seramma breeding hens ma tane ua faateleina ona maua i faleoloa moa.

Faʻailogaina faʻamatalaga Malaysian Serama

O lenei ituaiga o hens ei ai ona uiga masani uiga ese.

O le tino e tuʻuina toetoe lava i luga, o le siʻusiʻe e faʻatūina i le taumatau saʻo o le 90%, o le ua o loʻo faʻamau i totonu o se faʻailoa. O le fatafata faʻanoanoa ma le siʻusiʻu, o loʻo tū i se maualuga e itiiti ifo i le 90 tikeri, ua manatu o ni faaletonu i le ituaiga.

Faʻasalalau vaevaega o vae, siʻusiʻu i le tele o kositsami. O apaau ifo i lalo i le fola. O le fugalaau e le o se mea eleelea.

O le pito i lalo o le moa e foliga mai o laʻau, o lanu e mai le lanu malo ma le mumu mumu, o lobes o loʻo i le lanu tutusa lava. O le gutu e malosi, pisi faʻafefete, samasama.

O le mea e malie ai, i faʻamatalaga o faʻamatalaga o lenei ituaiga, e mafai ona tuʻuina le siʻu i le fesoasoani o mea faʻapitoa (o manipulations e talitutusa ma na taimi e faʻamaʻoina e Dobermans). O tamatamai lima alovavale o tagata talavou, oeo le a faʻaalia i le faʻaaliga, e faʻamaʻoina i le fesoasoani o ni mama faapitoa.

O pou i foliga vaaia e sili atu ona tauagafau ma laʻititi nai lo alii o lenei ituaiga. E tutusa a latou apaau e tautau i le fola i le taimi o le tulaga. O le siʻusiʻu e faʻatulaga i le 90%.

Faʻapitoa

Fafagaina i Aferika i Sautesasa, o laumei o lenei ituaiga e le taliaina toleniga, latou te fiafia i le vevela.

Mea moni e fiafia i ai: o le pusa o le pusa e le gata na tuufaatasia, o lenei ituaiga o susu ma le siʻusiʻu suʻe e sailia.

O le maualuga e faia ai le pusa a le moa e fuafua i se auala muamua lava: o moa ua tuu i luga o lona fatafata ma e tolu lava moa e tatau ona fetaui iina. I le fale, i Meleisia, o le taua tele e faʻapipiʻi i le mamā o le faʻatoʻaga ma faʻaauau pea ona taʻalo faʻatasi mo le Malaysian Ceram.

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le faʻatoʻaga, o le lanu o lenei ituaiga e le maua ai moa, e ese le mamanu mo moa uma. Tagata faʻatoʻaga Amerika, e tusa ai ma faʻamatalaga lē aloaia, na mafai ona faʻapipiʻi paʻepaʻe i le ituaiga.

Mamalu - o se foliga manaia, matamata i nei manulele - o se fiafiaga matagofie. O mea le lelei e aofia ai le lavelave o mea o loʻo i ai, o le au faifaʻailoga e manatu ia i latou e le fiafia ma faʻafefeteina (o lenei faʻamatalaga o loʻo faia i luga o fono a faifaatoaga moa).

Initaneti ma faʻatoʻaga

Ona o le laʻititi tele o moa, o lenei ituaiga e masani lava ona teu i le fale, i cages, e pei o lapiti teuteu po o manoa.

Faʻamamā mo le savalivali ese mai le fale, faʻapipiʻi faʻapitoa i manulele (ina ia latou le lafoina otaota i totonu o le potu). Masalo o mea o loo i totonu o le aviary, ae e taua le mafaufau i le fesili o lo latou saogalemu: ona o lo latou laiti, e mafai ona latou mafatia mai manulele tetele.

O se tasi o faifaatoaga i luga o le initaneti o le faifaatoaga o faifaatoaga na vaeluaina mea latou te matauina: o moa o lenei ituaiga e lagona le mautinoa i totonu o le vai, taofiofia.

O nei pepe moa e mafai ona oʻo atu i le matutua o feusuaiga i le 6-9 masina (o lenei vaega e faalagolago i meaʻai). E le o leiloa le moa, ae e taua le manatuaina o se tasi o faʻaaliga taua: o le taimi lava e oʻo ai le moa i le tele o vaiaso, e sili atu le aveeseina mai lalo o le moa, a leai o le a latou taofi.

E tasi le hen e mafai ona susunuina mai i le 4 i le 7 fuamoa, o le taimi e faʻaalu ai le tolu vaiaso i le vevela o + 37.5-38C ma le faʻamamafana o le 65%.

I le lua po o le tolu o aso ao lei uma le moa, e tatau ile 100%. Faʻamaumauina e le au faʻatoʻa ia chickens e lelei le ola, e fafagaina i latou i meaai maualuga-calori mo le lua masina. O nei moa ua matua faigata lava i le maua o vai mama i totonu o le pusa ipu.

O le lapisi o Jersey o se ituaiga o moa, e pei ona taʻu mai mo lona tele. O nei moa ua uma ona suia sui i nisi faatoaga.

Ae o Brahma hens o nisi o manulele lauiloa i le fale. E uiga ia i latou i auiliiliga atili iinei: //selo.guru/ptitsa/kury/porody/myasnie/brama.

O loʻo i ai faʻamatalaga e mafai e moa o lenei ituaiga ona faia e aunoa ma le vai ma meaai mo aso e tolu. O tagata taʻitoʻatasi o lenei ituaiga e iloga i se uiga fiafia, faauo. E vavalalata le tasi i le isi. O manufelelei e matua malosi lava, i taimi uma e gaoioi ai.

Uiga

Laitiiti - o le mea lea e tasi le upu e mafai ona faʻamatalaina ai le moa Malala. Ola mamafa o tane 300-650 gr. (faʻamaumauga aloaia o la latou moa le mamafa mamafa - 250 grams). Paluga o le ola mama - 250-300 gr.

I le mamafa, ua vaevaeina i ni vaega se tolu: A, B, C-vasega.

  • A-vasega: keli mai le 225 i le 350 kalama; moa - mai le 200 i le 325 kalama.
  • B-vasega: keli mai le 351 gr. e oʻo atu i le 500 kilokalama; moa mai le 326 i le 425 gr.
  • C-vasega: faʻamaʻi mai le 500 i le 600 gr., Chickens mai le 430 i le 535 gr.

O moa iti a lenei ituaiga, o le sili atu lea ona taugata e tagata atamamai..

I le tausaga o le hen serami 50 -60 fuamoa e tusa ma le 20 i le 30 kalama e faʻaumatia (i le lapopoa e pei o ni faʻalūlū pe o sina mea itiiti). Ona o le maualalo o fua o fuamoa, latou te manatu e le o se mea e sili ona lelei, ae o le mea saʻo e tatau ona matauina o lo latou faamoemoega autu o loʻo teuteu pea. Ma faʻatasi ai ma la latou galuega-ia avea ma teuteuga o le manulele manu - latou te taulima lelei lelei.

Afai o le vevela o loʻo i lalo ifo o le 25 ° C, o moa vao e taofi le taʻavale. I lalo o tulaga lelei, faʻavave i le taimi faʻatulagaina: se malologa o le 7-10 aso i le 5-6 aso o le faʻatau. E i ai ni tofo lelei.

Faʻasalalauga Tuatusi

I Rusia, o moa Malaese a Serama e masani lava ona fafaga i faatoaga. O le tele o taimi, o sui o lenei ituaiga o loʻo faʻaulufale mai mai se vasega pepe i Belarus ma mai Bulgaria (o le nofoaga o le faifaatoʻaga -www.serama.bg).

I luga o le saite "Manu manu"(//curci.ru/kontakty/) o loʻo faʻaalia ai fesoʻotaʻiga a le faʻatoʻaga: Alexandria, telefoni +38 095 475-29-25.

Analogs

O chickeni ma paluga o le vaomatua a Malaya e matua ese lava i fafo, i le tulaga o le laiti e leai se tutusa. Analogues o lenei ituaiga atonu o isi mea-teuteu teuteu, o avelaʻau o le gene - bentham, faʻaitiitia kopi o oloa e pei o Cochinchin, Araucan, Phoenix, Faverol ma isi.

I le talanoaina o mea taua o le fausiaina ma le tausia o lenei ituaiga o meaʻai teuteu laiti, o faila o manufelelei e fai mai i lo tatou atunuu e faigata ona fai o manu felelei e maua o le a avea ma gafa, ma se suavai lelei tele.

E ui lava i faigata uma (o tamaʻi moa e matua taugata tele, o tagata matutua e filifili i tausiga, ma isi), o Malaysian Serams o loʻo i ai i fale manulele a Rusia.

O le gaosia o ituaiga o moa ua amata nei ona atinaʻeina, o lona uiga o le a tele le taimi o nei moa moa o le a tele ma masani i Rusia.