Faatoaga

Lalelei laau o le apu ma maualuga le puipuiga - ituaiga eseese o le Kerisimasi

O aso nei matou te fia taʻu atu ia te oe le ituaiga o apu ma se igoa mafanafana, igoa o le taumalulu "Kerisimasi".

Na maua i le na o le 20 tausaga ua mavae, ae na vave ona maua le lauiloa i le va o faifaatoaga ma amata ona ola i le tele o eria.

O le a le ituaiga?

O le Kerisimasi e faatatau i ituaiga taumalulu o apu. E mafai ona aveese fua i le amataga o le tautoulu, mulimuli ane e tatau ona taooto mo sina taimi ma matua ae leʻi faʻaaogaina.

O vailaau o le taumalulu e faʻaalia i latou taimi umi.. Ina ia mautinoa le lelei o le seleselega, e fautuaina e faamama mo le taumalulu i totonu o se fale malulu.

E sili ona lelei le aveeseina o fua i totonu o atigi pusa laupapa ma faapipii i luga o le tasi papa. O fualaau taʻitasi e afifiina i pepa poʻo nusipepa. Mai lea taimi i lea taimi, ia mautinoa i apples, aveese le vevela.

Faʻasalaga

Mo Rozhdestvensky, e fautuaina le totoina o ituaiga o aula. E mafai ona e vaʻaia i le siteite Antonovka, Melbu poʻo Papirovka.

Faamatalaga o le ituaiga Kerisimasi

E ui lava i le eseese o ituaiga, e tofu lava le apu ma ona lava uiga patino ma uiga lelei lea e tulaga ese ai ma iloa ai mai isi. O a mafuaaga e mafai ona e maua ai le eseesega o le Kerisimasi: vaʻai i le ata oi lalo ma faitau faʻamatalaga auiliili o le apu.

  1. Apple sredneroslaya, faʻaalia e ala i le vave faʻatupulaia. I nai tausaga muamua, o le tuputupu aʻe o fualaau e oʻo mai i le 40 i le 60-70 cm. O le palealii o le apu o le ituaiga lautele-pyramidal o le maualuga o le mamafa.
  2. O le laʻau (autu) e malosi, e toetoe lava i se taumatau saʻo. O le paʻu o lala ma luga o le lauulu lanu enaena, ma sina siʻomaga itiiti
  3. Lanu enaena, mafiafia, vaivai le gaugau, taamilo i luga o le koluse.
  4. Bud pressed, conical shape, pubescent.
  5. O laulaau e agavale, tusi i pito, paʻu, mimiti, tafe i autafa. O pito i luga o laʻau e felanulanuaʻi e pei o se faʻaoga. O papatusi ua pala, pala.
  6. Le tele o le apu o le apu. Inflorescences e tele, lapisi ma aofia ai 5-6 fugalaau lanu piniki ma ni petale lapotopoto.

O fua e mafai ona faamatalaina e pei ona taʻua i lalo:

  • Ituaiga o le laʻau tele - e tusa o le 140-150 kalama, ae mafai ona i ai faʻamatalaga e oo atu i le 180-200 gram. O le fua pito i tele na tusia i le 2011 i le togalaau o Bratkin VP, lea na ausia le 450 kalama.
  • O fua e lapotopoto, faʻalelei faʻalelei, faʻatasi ai ma lobes tetele. E paʻu le paʻu i se mea manaia matagofie.
  • O laulaʻau e lanumeamata-lanu samasama ma se lanu mumu lanu mumu faataamilo atoa.
  • O le au e sao, e faʻaloloa, uumi. O le tootoo e maualuga. O fua e vevela, enaena.
  • O le tino e paʻepaʻe ma kulimi, mea manogi, suamalie fiafia.
  • I le tofo foliga vaaia na tuuina atu le score o 4.4 points ma le 4.3 vaega mo le tofo.

Ata

Faʻasologa o talaʻaga

Rozhdestvenskoe ituaiga na maua i le 1985 i le All-Russian Research Institute of Fruit Crops.

O le galuega sa faia e se vaega o faʻatoʻaga mai Rusia: Sedov, EN, Serova, ZM, Dolmatov, EA, Zhdanov, V.V. O le ituaiga na maua mai i le sopoia o Wesley faatasi ai ma le ituaiga uila BM 41497.

Na mafai e le au faʻatoʻa ona tuʻuina atu se ituaiga fou ma se vf Vf faapitoa, faafetai lea e puipuia atoatoa mai le paʻu, ma e iai foi le puipuiga lelei i isi faʻamaʻi ma meaola faalafua. E aofia i le resitala i le 2001.

O le vasega na pasia le suega a le setete i le faaiuga o le 20 seneturi i le Central Chernozem ma le itulagi Tutotonuo fea ma maua lautele. E mafai foi ona tupu i isi itulagi o lo tatou atunuu.

Tuuina atu

O laau Apple e fua lelei ma fua mai se seleselega faaletausaga. Na maitauina e le au faʻatoʻa i totonu o le tolu tausaga, e mafai ona aoina laau talavou i le tusa ma le 180 cententita i le heta. E sili atu le taua nai lo le ituaiga Antonovka.

Toto ma tausi

Afai e te filifili e totoina lenei ituaiga o apu i lau fuafuaga, ia faaeteete i le filifilia o se nofoaga e totō ma fautuaga mo le tausiga lelei. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai le tuputupu ae o faafitauli, puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

  1. E sili atu le totoina o se laau talavou i le tautotogo o le tautotogo i le vevela o le tau.. E mafai ona e faia lenei mea i le amataga o le autumn ae leʻi amata le tau malulu. I lenei tulaga, e fautuaina e nonoa le laau i le pi, ma i le pito i lalo tuu se apa o mulch. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le fatuina mai le kiona ma le matagi.
  2. E tatau ona tatala le laʻau ma susulu i le la. I totonu o le malu o laau e le leaga, ae o le lelei ma le tele o le seleselega e mafai ona faaitiitia le tele.
  3. E lelei le Apple mo toetoe lava o eleele. O le mea autu o le vaʻaia, malamalama, pasi le vai ma le okesene i aʻa. Afai o le eleele o le ele, e fautuaina e faaopoopo i ai le oneone.
  4. O se laau talavou ua totoina i totonu o se lua loloto (tusa ma le 60 i le 60). E faʻaaogaina le fuga i le pito i lalo (peʻa, mafu) ma o le palapala o loʻo faia i le ogatotonu o le tuʻuga o le laau. O aʻa ua faʻamautu lelei, tanu i le eleele, faʻamamaina ma faʻafeinu. E sili atu ona faigofie le totoina o se apu.
  5. A o le totoina se laau, ia mautinoa ia asiasia.. E le mafai ona faapuupuuina le aʻa, ma o le teuteuina muamua o lala e mafai ona faatinoina i le taimi lava lea ao leʻi totoina i le eleele.

Vaega o le tausiga:

  1. Suavai le tatau o le apu ma le masani. O le eleele e tatau ona faʻamamaina lelei pe'ā uma ona faʻasusu, ae aunoa ma le tele o susu. Mo le lolovaia o le vai ua fautuaina ia eli ni togalaau lata ane lata i le laau. I timuga timuga, e masani ona e faʻamalo le eleele ina ia mafai ai e le aʻa ona manava ma le susu e le paʻu i le eleele.
  2. Mo le atiina ae lelei ma le alualu i luma e tatau ona e fafaga le apu. I le tausaga muamua o le faʻamalosisi e le mafai ona faia (na o le totoina). I le tausaga lona lua i le tautotogo e fafagaina ai le faʻalauteleina o minerale e aofia ai le vailaʻau, fuamoa, potassium. Afai e lelei le eleele, e tatau ona ave le tausiga pe a fafaga. O a latou mea e sili atu e ono afaina.
  3. E fautuaina le teuteuina i tautotogo uma. E taua tele le faʻalogo lelei i lenei mea i uluai tausaga o le tuputupu aʻe. O le teuteuina o le a fesoasoani i le fausia tatau o le pale, puipuiga mai faʻamaʻi ma meaola faalafua, faʻateleina le alualu i luma lelei ma atinaʻe.
  4. Eseese le Kerisimasi e iloagofie ai le faigata o le taumalulu. Ae, o le mulumuluina o le eleele aʻo lei amataina le malulu o le tau o le a le sili atu. Mulch o le a fesoasoani e ola i gutu malulu, ma i le tautotogo o le a avea ma meaai.

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, o le ituaiga Rozhdestvenskoye e lelei le puipuia mai le paʻu.

O mea e sili ona le lelei o meaola faalafua o le paʻu (anufe paʻu, siaki, vailaʻau).. Iniseti latou te ulu atu i totonu o le paʻu ma aumai malosi i latou. O le faʻaleleia o le fobofos solution o loʻo i ai se lelei lelei i le tau faasaga i nei mea faʻavevela.

Iniseti e pipiʻi ai lau laau, faʻaoʻo ma le fatuga e mafua ai le itiiti ifo o le faaleagaina. E aofia ai: moa, hawthorn, moth, sucker, aphid.

O le fufuluina faʻatasi ma se vaifofo o chlorophos ao lei tupu aʻe, e aoga tele i nei iniseti.

O le Kerisimasi o se ituaiga fou o apu lea e faateleina le tosina atu o le mafaufau o le tele o fai togalaau. O loʻo faʻaalia i le taumalulu taumalulu, lelei le tofo, faʻapea ai ma se puipuiga tele mai le paʻu - o se fili leaga o le tele o apu.

O le tuputupu ae o sea apu e le faigata. Afai e te tuʻuina atu ia te oe lou mafaufau ma tausia, mo le tele o tausaga o le a ia fiafia ia te oe i se seleselega tele.