Berry

Le faʻaogaina o le aofaʻi: o aogā ma mea leaga i le tino

Cloudberry o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga o loʻo maua i totonu o vaomatua ma lapisi palapala o Rusia ma Belarus, faʻapea foi i le tundra (polar-arctic region). O ona mumu mumu-suamalie suamalie, e tutusa lona igoa, e matua aoga ma lelei.

O le vailaʻau faʻasolosolo o vine

O laumei e matua taua tele i vitamini ma fiber. I le aofaʻi o le vaitamini A, o le tele o taimi i luma ole kāloti, o le tele o fuamini C i totonu nai lo fualaau suamalie. E le gata i lea, o lenei tama e mauʻoa i vitamini ole vaega B ma E.

Faatasi ai ma mea o minerale, o lona mafuaʻaga o le cloudberry, muamua lava e tatau ona iloa le phosphorus, potassium, iron, aluminium, kasikoni ma le palu.

E le gata i lea, o le vailaʻau faʻasolosolo o vine o le malic, citric ma le salic acid organic, sugar (monosaccharides e aoga mo le tino - glucose ma le fructose), pectins, tannins ma vailaau masani. O le tuufaatasiga o le fualaau aina e aofia ai foi gaʻo susu ma le palu. O le vaega autu o le vailaʻau o cloudberries (83.3%) o le vai. O le protein i totonu o le fale e laʻititi - na o le 0.8%.

Cloudberry o se togavao i matu o loʻo tupu i le mea o loʻo i ai se faaletonu faʻalauiloa i vitamini masani ona o le le mafaʻatasia o tulaga tau fesuiaiga, e le gata mo le totoina o alalaʻau, faʻi, rimoni ma isi laau e vevela-vevela, ae faʻapea foi fualaau masani mo le pito i totonu e pei o apu, pears , fualaʻau ma le fusi. O le mea moni, o lenei mea e masani lava ona fuafuaina le uiga faaalia i lenei mea, aua o le punavai autu o vitamini, faapea foi ma minerale ma isi elemene taua taua mo tagata e nonofo i le Arctic ma sili atu nai lo soo se tasi e mafatia i le beriberi.

E te iloa? O le maualuga o le vaitamini C i vavao e mafai ai e tagata o le itu i Matu ona faʻaaogaina lenei tama e avea o se sui o le gasegase mo le vevesi. O le mea e mataʻina ai, afai e magumagi vaovao ona mafanafana ai lea, o le aofai ole acid ascorbic e le suia. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga na faia e le toa o le pese lauiloa "Snowflake" o le vaega "Faalavelave" ("O le a ou faʻaogaina le timuga mai lalo o le kiona, mafanafana ma inu suamalie") na faʻatagaina ai o ia e faʻaaoga lelei uma uiga aoga o lenei fatu. Ae o le malulu susu o loʻo taofia le mea e maua i le vitamini C e na o le 85%.

O le faʻaaliga o le suʻesuʻega faasaienisi i le cloudberry e fesoʻotai ma le vaitaimi o le Soviet: o le uluai faʻasaienisi faʻamatalaga o le fale na faia i le silia ma le 75 tausaga talu ai e Polofesa Tserevitinovym Fedor Vasilyevich. Na ia faamautuina foi le tuufaatasiga o fualaau o fua o nei ituaiga meaola.

Faʻaleagaina o meatotino o mauga

O launiu o vineberry, aʻa ma vine o loʻo i ai le tele o mea aoga e mafai ai ona e faʻateʻaina ni faʻafitauli. Aemaise lava, o le palukala o loʻo i totonu o le aoauli e toe faʻafoʻisia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto, faʻamautuina le galuega o le ate, ma faʻateleina le faʻaumatiaina ole talo. Cloudberry faʻanatinatiina le faʻaogaina o le faʻamalosi ma le pala, ma o le mea lea e i ai sona aafiaga aoga i le manava ma le manava, faʻamaonia le faʻavaeina o meaola o le tino, aemaise lava pe a uma ona faʻaʻona.

Vitamin E, o loʻo i totonu o cloudberries, faʻaleleia le vaai, faʻaleleia le toto, faʻapipiʻi le toto toto. E le gata i lea, ona o le maualuga o le fualaau o vitamini, o tino o le tino e maua ai le malosi mo le vave ona toe faaleleia, lea e taua tele, mo se faataitaiga, i le tulaga o mumu.

O le faʻaaogaina o vaomatua mo le tino o se diaphoretic ma le anti-inflammatory agent e faʻaalia foi i faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi o le tino, aemaise lava o le natura siama, ma le tiga o le faʻaʻa. O mea faʻaleagaina o le malulu e mafai ona faʻaaogaina mo le togafitia o manua o manu, faʻaaogaina ia i latou o laulaau na filifilia muamua o le laau, faʻafefiloi i le suāuʻu iʻa.

E iai foi le gafatia e aveese ai le edema ma aveese le tele o le vai mai le tino, lea e avea ai le siama ma elemene sili ona taua o le taumafa i le taimi o le maitaga.

E faʻaaogaina foi vaovao mo le cystitis, maʻi pa'ū, siama, gout ma le tele o isi faʻamaʻi. E talitonuina e mafai e le tama ona faʻaitiitia le ono mafai ona maua ai ni maʻi mama. Afai o loʻo i ai se kuluma muamua, ua fautuaina e faʻaaoga se fualaʻau o fualaau manogi vaivai, ae o le aoga o lenei auala togafitiga e fesiligia.

Mo se tagata ua vaivai pe a mavae soʻo se maʻi poʻo se faʻalavelave mamafa, o le faʻaaogaina o vaituila o le a fesoasoani ia te oe vave vave ona toe faʻaleleia, faʻamalosia ma lagona lelei atili. E lava le tele o le suʻeina o le sua i le aso, faʻaitiitia i le tele o le vai.

Faʻafefea ona maua mai ma teuina oloa gaosia mai i le malulu mo togafitiga faʻafomaʻi

E selesele vao i le faaiuga o le taumafanafana. O se faailo o le matua o le faigofie o le vavaeeseina o le fetus mai le vavao ma le tele o le puleaina o le sua mai vine, pe a paʻu i lalo.

E taua! O le vaitaimi o le pikiina o vine i le timuga e le umi se umi, pe a maeʻa ni nai vaiaso o le a matua suamalie fua ma salalau atu io latou lima. O le mea lea, afai e fuafua e toe faʻaaogaina le vavave i le taimi lava lea pe ave faʻataʻavale, e sili atu le aua le faʻatali seʻia oʻo ina matua atoatoa fua, a leai o le a vave ona faʻaitiitia.

E tele auala e teu malu ai fetu. E mafai ona faʻaaogaina e avea ma meafaitino e fai ai faʻasao, masini pateta, siamu ma isi laʻau suamalie, faʻatasi ai ma auala talafeagai mo tapenapenaga, faʻamago, faʻamaisa, ma le urinating.

E tatau ona faʻamago i le pogisa, lelei le vaʻaia poʻo se mea faʻagogo poʻo se ogaumu i le vevela e le sili atu ile 50º C. I soo se tulaga lava, e tatau ona faʻafefiloi le suamalie o vine mai lea taimi i lea taimi.

Ina ia togiina le sua, faʻamamago ma tuʻu i totonu o se pusa tasi i luga o le lautele, lea e tuu i totonu o le pusaaisa mo le malulu. A maeʻa le aso, ona tuʻuina lea o fua i ni ato poʻo ni pusa palasitika ma lafo atu i le pusaaisa mo le teuina tumau.

Cloud cook jam e pei o lenei: Ua sasaaina suamalie i le suka sua sua sua vevela, tuu i luga e tu mo le tele o itula, ona kuka ai lea mo le 30 minute, e taumafai e aua nei faalavelaveina le saʻo o le fualaau aina ma le osooso. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faaopoopoina sina uaina papaʻe i le jam (1.5 kapu i le 1 kilokalama o vine). Ua sasaa le mumu ua maeʻa i totonu o fagu ua faʻavasegaina ma faʻataʻavale. 1 kg o cloudberries o le a manaomia 1 kg o le suka ma le 0.3 lita o le vai.

Cloudberry jam faʻasese i le auala lava e tasi, ae a uma le kukaina o le siamu, faʻafei i se sieve, ona kuka lea mo le isi 10-20 minute ona tuʻu lea i luga o fagu.

O le suamalie mai i le malulu, o le suamalie o loʻo gaosia, faʻafefiloi ma le vai (1 vaega o le vai mo le 5 vaega o fualaau), faʻapipiʻi mo le sili atu ma le lima minute pe a uma le kuka, ona faʻafefiloi lea, faaopoopo le suka (i le aofaiga e tutusa ma le mamafa o vine), gelatin faʻapipiʻi muamua (30 g 1 kg o vine), vevela, le kuka, sasaa i totonu o fagu ma taavale.

E faʻaaogaina foi vaovao e fai ai paluga pateta, lea, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faavae mo isi ipu. O pipi e aumai i le vevela, olo i totonu o se sieve, faaopoopo le suka (0.4 vaega i le mamafa o vine), salalau i luga o auvai, malulu ma faleoloa i se nofoaga malulu.

Ina ia maua le paluga o timuga, saunia i le auala o loʻo faʻamatalaina i luga, masini pateta masini na faʻamago i le ogaumu i luga o le vevela vevela.

Cloudberry Mua Muamua Fua Faʻatatau: o vine o le a vave tuʻuina i totonu o fagu vailaʻau, faʻapipiʻi i le suka (200 g i le lita) ma tuʻu ai seia oʻo ina faʻalauiloa le sua. Ona mafai ai lea ona faatumulia le apa i le vai inu, ufiufi i se tapuni ma taamilo.

I se auala talitutusa, ua saunia vavave lole, ae nai lo le vai inu, ua faaopoopoina le suka i totonu o le fagu, seia oʻo ina ufiufi vine, ma, ufiufi i se tapuni, teuina i totonu o le pusaaisa poo totonu o le pu.

I le faia o se sua malulu, faʻapipiʻi vine, faʻapipiʻi le sua i le vela, vevela e aunoa ma le kuka, ona liligi lea i totonu o apa, faʻamaʻi le suʻe mo le 10-15 minute (mo le afa lita ma le 1 lita, i le faasologa) ma ia taʻavale.

Faʻaliliuina o timuga ua saunia i le tele o auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e sasaa fua o vine i totonu o se fagu vailaʻau ma sasaa vai inu i le vevela o le potu, ona ufiufi lea ma tumau i se nofoaga malulu. Ina ia mautinoa le suavai mama o fagu, nai lo le vevela o le vai poʻo le uila, e mafai ona e fufuluina ipu mai totonu ma vodka, ava malosi, ma sili atu ona lelei i le rum, o le a maua ai e le tama se paʻu sili. Ina ia paʻu i luga o le fagu poʻo le falala, e sasaa mai suamalie i le siva (0.08 g o le suka i le 1 lita o le vai, aʻo faʻapipiʻiina se faʻaoga o masima ma mea manogi e faaopoopo i le tofo - cloves, cinnamon, bitter and allspice). Tulu e ufiufiina i luga o le tapuni pito i lalo o le paleni poʻo le ipu, tuʻu i luga o le sauaga. E tatau ona ufiufi le fagu i se ie ma ave i totonu o le potu.

E te iloa? O le tusisolo Rusia sili o Alexander Pushkin o se tagata tele o le malulu. Latou te fai mai e tusa lava pe na te manaʻo mulimuli ae leʻi maliu o ia, na fesootaʻi atu i lenei meaʻai.

O le tele o ituaiga avanoa o loo lisiina atu i luga e mafai ai ona le gata o le tausia pea o vine o le vaomatua mo se taimi umi, ae ia faasaoina foi le tele o latou faamalologa faamalo.

E taua! O vaovao e sili ona faʻaaogaina i le faʻafefe poʻo le mama mama mo tagata o loʻo i ai faafitauli ma le gastrointestinal tract, talu ai e mafai ona faʻafefeteina fatu fatu fatu i puipui o le manava po o le fatu.

I totonu o le laau faaputuga, faaopoopo i vine, lau, aʻa ma fugalaau e faʻaaogaina foi. E tatau ona aoina laulaʻau, fuʻu ma fugalaau o le cloudberry i le vaitau o le vaitau (o le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana), ma le rhizomes - i le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le malologa. I le aoina o vine, e mafai foi ona e aoina ma vaeluaina, ua faʻamago ma fefiloi ma laʻau matutu.

E faʻamago i le auala e tasi e pei o vine - i se avanoa malulu, ona tuʻuina lea i totonu o taga tapoleni poʻo ipu tioata ma teu i le vevela i totonu o se potu malogo.

Faʻaaoga i tala faʻasolopito: togafitiga o le cloudberry

Fualaau vineberry

O fualaau suamalie o le malosi sili ona malosi o le natura, latou te toe faʻaleleia le puipuiga ma saofagā i le atoaga o le toe faʻafouina o le tino. Faatasi ai ma le fesoasoani o fua o lenei laau, e mafai foi ona e maualalo le maualuga o le cholesterol ma puipuia ai le atinaʻe o sela o le kanesa.

O le mafai gaogao e taofi ai le tele o mumū ma faʻamaʻi manuʻa e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani. O nei fua e fautuaina mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto, o le le mautonu o galuega urogenital ma maʻi gastrointestinal. E lelei le 'ai o fua o le cloudberry i faʻamuamua muamua o le inupia o le tino, o le a taofia ai le faʻafefe o le mea oona i totonu o le toto ona o le ata puipui, lea e ufiufi ai puipui o le manava o loʻo i totonu o le tannins ma le pectins.

O le vao e maualalo tele-kalori, o le mea lea e tatau ai ona matua talisapaia i latou e mafatia i le mamafa tele. E le gata i lea, o le vailaʻau faʻamalosi o le malulu e mafua ai le faʻaaogaina o le tele o le vai mai le tino ma le vaevaeina o gaʻo, aʻo iai le tulaga masani o le metabolism.

O loʻo iai i luga o le elemene le elemene o elemene, aemaise lava le calcium, fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o fao ma lauulu, ma maua ai le aoga lautele i le tino, aemaise le fafine.

E leai se mea o le a le mafai ona faʻaumatia a latou meatotino aoga pe a faʻamaʻa, o isi ituaiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma nisi o mea e leiloa.

Cloudberry Tea

O le lauti Cloudberry e mafai ona saunia i auala eseese. Muamua lava, mo nei faamoemoega, ioe, o laulaau mamago o le laau o loʻo faʻaaogaina. E inu le vai ile fua o le 2 tbsp. l lafoaʻi se ipu vai ma o se tonic sili ona lelei i le vaitau, pe a fesuisuiai fomaʻi ma vailaau viral eseese.

E mafai ona e faʻafefiloi rau lauberry ma laʻau o isi laau - fugalaau, strawberries, cherries, ma rosehips. I le faʻaopoopoga, o launiu kalaberry e faʻaopoopo i le lauti uliuli masani. Nai lo le suka, e fautuaina e faʻaopopo le meli i sea meainu.

Tea mai laulaau o cloudberries inu faʻatasi ma le cystitis ma isi faʻafitauli o le genitourinary system.

I luga o le faʻavaeina o timuga mago, e mafai foi ona e faia se meainu manaia, ae ia faaleleia atili le togafitiga, e sili atu le inu i se mea malulu. O lenei gaʻo e faʻaaogaina 80 ml tolu taimi i le aso e taofi le tafetoto, ma pe a maua ni maʻa gaʻo, 125 g fa taimi i le aso.

E mafai foi ona e tipi le ti mai le sela. E oʻo lava i se tamai pine o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi i le lauti, o le a tuʻuina atu ia te ia se manogi matagofie atoatoa o le fou fou, taiga romance ma pese i tafatafa o le afi. E le gata i lea, a uma ona inu se ipu o le lauti, o le a e lagona se tupuga malosi o le malosi ma le malosi, ma le vaivai ma le atuatuvale o le a aveesea e pei o se lima.

E taua! O le lauti Cloudberry o loʻo faʻamalolo ai meatotino, ae e le mafai ona faʻaumatia le le mautonu. O le taliaina o sili atu i le lua tioata i le taimi o le aso ua manatu o se mea e sili atu.

Laʻau suamalie

O le vineberry berries vine o loʻo i ai foʻi faʻalapotopotoga faʻamalolo. I totonu o lea mea e ave i le tulaga o le faʻafefe i le vai, e faʻaleleia ai le 'ai ma pei o se tonic. Faʻaaogaina i fafo - e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i siama.

Laʻau vine ma aʻa decoction

O le teuteuina o lau ma aʻa o le cloudberry i le fua faatatau o le 1: 1 o se vaifofo mo le gout, vai vai ma le oona, pe afai e te inu 50 g mo le afa itula ao le i faia taumafataga taitasi. Mo lana sauniuniga 1 tbsp. l mea e gaosia meaʻai e tatau ona sasaa se ipu vai malulu, kuka mo le 15 minute, malulu, vevela.

O le faʻafefe o le toto ma fatu fatuga, e mafai ona e faia se teuteuga e le gata mai vine, ae mai le kalakeke (1 tbsp. Spoon i le ipu vai inu). E tatau i le mea taumafa ona uu, malulu ma vevela. Ave faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga ile tolu taimi i le aso mo 0.3 ipu poʻo fa taimi i le aso mo le 0.5 ipu i le faasologa.

Laʻau fagutu

O le fusi o lau launiu o le auala sili lea e faʻaaogaina ai le tiga o le tiga ma le faʻavaivaia o le tale, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina lenei laau e le gata mo malulu, ae e oʻo lava i le gasegase.

Ua saunia sauniuni e pei ona taua i lalo: 2 teaspoons o fualaau mumu vaoberries ua tumu i se ipu e le atoatoa o vai fefe, fufulu ma tuu mo le itiiti ifo ma le lima itula. E tatau ona inu le mea e tupu mai i sina sipuni mo se taimi uumi, o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai le maualuga o le aoga.

E faʻapena foi ona saunia mea faʻaleagaina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o urolithiasis, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o masima.

Faʻafefea ona faʻaaoga i le cosmetology

I le avea ai o se sooupu mo le togafitia o maʻi paʻu, o le cloudberry e le mafaatusalia. Ae ui i lea, e le gata i lenei, e masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻalelei. Ma o mea uma lava e faʻaaogaina iinei - o laulaau, aʻa ma vine e faʻaaogaina e fai ai teuteuga ma mea faʻapipiʻi, o le suauʻu e sasaina i fatu, ma le pulp o vine.

O le mafai gaogao e afaina ai le paʻu, lauulu ma fao o loʻo fuafua ai le faʻaaogaina o elixirs ma decoctions e faʻavaeina e pei o mea faaopoopo i shampoos, creams, lotions, gels shower ma soaps. O fatu faʻatasi ma le lava o le faʻapalapala o se mea e sili ona lelei i le tuufaatasiga o ufiufi ma peles.

O le faʻaaogaina o le laau, e mafai ai ona e aofia ai le suauu mai fatu o le aoauli i le tuufaatasiga o maso, serums ma creams o le vaega o le aneti-matua. O nei oloa e faʻamamafa lelei ai le paʻu ma e oʻo lava i fafo atu o le tino, aveeseina o le tatuʻu ma le faʻailoga. O le paʻu e sili ona lelei, lamolemole ma agavaivai. O massage creams ma masks masks e faʻaleleia ai le paʻu o cloudberries.

E tatau ona amanaia e le o kamupani uma e mafai ona gafatia ona faʻaogaina le televave i fomai tipitipi faʻapitoa, ma o ia auala, e pei o se tulafono, e taugata. Ae e mafai ona e faʻapipiʻiina nei mea poʻo isi faʻamauga tutoʻatasi, ona o loʻo i ai i le taimi nei mea e tatau ai faʻatau.

O le mea lea, afai e te tipiina fualaau fou fou ma faʻafefiloi i le kulimi suamalie, o le ae maua se vevela tele mo le paʻu ma le lamolemole (e aloese ai mai le vevelaina o vine, e sili atu le pasia o se paila, ma maua ai le aafiaga o le paʻu - faʻaaoga lelei lava, aua le galo e uiga i fatu fatu ).

Ina ia faia se masini mo lauulu mago ma lauulu, e tatau ona e togi 5 sipuni punoamata o se faaputuga fualaʻau o launiumelu ma se moa moa, vave ona faʻaogaina le paluga i lau lauulu, tufatufaina atu le umi atoa ma tuu mo le 30 minute. A maeʻa sina taimi, e fufulu le masini i le vai mafanafana, ma e le manaʻomia ona fufuluina lau lauulu pe a uma. E le o se manatu le lelei le faaopoopoina o ni nai mataua o le manogi o le manoberry i se ituaiga masikulu, ae le o tagata uma lava o loo i ai le tulaga faapitoa.

Contraindications

O le maualuga o meaola o meaola i luga o le malulu e mafai ona tupu ai se faʻafitauli faigatao le mea lea, o le faʻasaʻoina e sili ona popole i tagata o loʻo aʻafia i allergies eseese, ae maise lava i le ascorbic acid.

С определенной осторожностью морошку следует употреблять при язве желудка и двенадцатиперстной кишки, гастритах на фоне повышенной кислотности и энтероколите. При обострении таких заболеваний ягоду следует исключить из рациона полностью.

Клиническая медицина не имеет четко установленного списка прямых и однозначных противопоказаний к употреблению морошки и препаратов на ее основе. O le mea lea, afai e te faʻaaogaina le fuataga ma e te le amanaʻia faailoga muamua o le le faapalepale o le tagata lava ia, o le cloudberry o le a aumaia ai naʻo le manuia, faʻapea foi ma le fiafia mai le 'ai o se mea lelei.