Fua o le gaosiga

Chernokoren officinalis: o le tau faasaga i mio ma isi faʻamaʻi o le togalaau

O foliga mai o tamaʻi ma isumu i totonu o le lotoa o loʻo i ai i latou e pule i ai ituaiga uma o auala e taulimaina ai. I lenei vaitaimi umi ma le le manuia i taimi uma, o tagata ua faaauupegaina i mailei, oona oona, togafitiga faa-popoto ma le faatauina mai o mea oona. Ae toaitiiti tagata e iloa le aoga o aʻa o le lanu uliuli, lea, ona oa latou meatotino, ua maua e tagata le igoa "rat rat". O le a le ituaiga mutia, pe faʻapefea ona faʻaaogaina i le osofaʻiga a le tootoo ma isi malolo le manaʻoina o le faatoaga - o le a matou faamatala e uiga i lenei mea mulimuli ane i le tusiga.

Faʻapefea ona foliga ma pe o fea e tupu ai

Po o le a lava le moni uliuli (Cynoglóssum officinále) o se fualaau lelei tele mai iumu, e toatele e manatu o se vao e le aoga. I le faaopoopo atu i le igoa o le igoa, o loʻo i ai laina tutusa ile olaga i aso taitasi: tauaso o le po, moa, dog-beetle, larkspur ma isi.

E te iloa? O le upu "kio" e sau mai le gagana Indo-Europa ma i le faaliliuga o lona uiga o le "gaoi". E le o se mea e ofo ai, i le tele o tusitusiga anamua, o tusitala faasolopito i taimi uma lava e oo mai ai nei manumanu, e oʻo mai i fetuu. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, o manu na faʻasalalauina faʻamaʻi oti ma mea faaleagaina.
O fomaʻi o loʻo tuʻuina atu lenei tafaoga matagofie i le aiga Burachnikov ma faamanatu lona tulaga matautia. I fafo atu, o se mea e sili ona maualuga le vevela ma ni nai fatu faʻamalosi, sina pupuʻu lauulu, e oʻo i le 1 mita le maualuga, faʻatasi ai ma le faʻamalosi malosi i tumutumu. Laʻau faʻamalosi, lafoaʻi laʻau ma faʻamalosi mata. I le vaega pito i lalo, e mafai ona latou atiina ae e oo i le 20-senitimita le umi, ma e amata mai le ogatotonu o le vaetogo, ona avea lea ma mea e taatele ma faimalaga i le tele.

I le lua sefulu tausaga o Me ma le amataga o Iuni, na toso ai e le laau ni laʻau fugalaau uumi ma le palapala-mumu, o nisi taimi ma le paolo paʻu, o mea leaga. I tafatafa o le tautoulu, o fua o fualaau oona e fua mai i le fugalaau.

E maua mai e le laau se manogi le lelei ma i vaega uma e aofia ai alkaloids oona ma mafutaga mafanafana. E mafai ona e vaʻavaʻai atu i soo se mea, e oʻo lava i luga o mea mamafa palapala. E masani lava o lenei vao e fiafia tele e nofo i fanua avanoa, slopes, auala ma auala tetele. Fai mai Agronomists i nofoaga e tupu ai le togafitiga uliuli, e le o toe i ai ni manogi.

E te iloa? E mafai ona i totonu o le vai i totonu o le vai mo le tusa o le 72 itula, ma e mafai foi ona aau i le silia ma le 30 kilomita. Ae afai e le mafai e le manu ona alu ese mai le faatanoa, o le a magoto.

E pei o gaioiga i mice, kio ma moa

Ona o le fegalegaleaiga a le cinoglossin, consolididin, cinoglossein, heliosupin, glucoalkaloids ma coumarins, o loo aofia i vaega uma o vao, o loo i ai se aafiaga leaga i kio ma mio. O gaioiga malosi o le laau, pe a faʻaaogaina, poloka poloka, ma mafua ai ona aʻafia le tino i luga o le tino. O le iʻuga, o le tele o hemorrhages, spasms muscle, paralysis and choking e tupu ai.

Mo maliu e le mafai ona foloina le mutia. O aʻafiaga oona e mafai foi ona maua i le manava o le manogi o le maile. O mafutaga o loʻo i ai i totonu o loʻo faʻateleina ai le faʻalauteleina o arteries, e mafua mai i le le atoatoa o le cardiovascular system. I le tele o nei mea, o lenei manogi o le a mafua ai le maliu le maalofia.

O le uiga e mafai ona e faʻateʻaina le mea e le o manaʻomia ma maua ai le au faomea i le fesoasoani o soo se vaega o le laau: e oʻo lava i fugalaau ma laʻau, e oʻo lava i aʻa, e le o se paʻu i le ala, ae e enaena.

E taua! O le tele o mea oona e aofia ai le rhizome o le rat. Ua uma ona manogi le manogi i le pala. O le mea lea, ua fautuaina le togafitia o herbalists ina ia teuina pea mea mama i totonu o kapeti ma fale.

Faʻafefea ona faʻaaoga e faasagatau i ai

O ē e ona, o loʻo i ai le poto masani o le tootoo e puleaina ma le fesoasoani o aʻa uliuli, faʻasoa le aafiaga o le totoina o latou nofoaga e fiafia i ai ma ni gaʻo faapitoa ma faʻaoga. Le saunia o fualaau oona i le vasega, e aofia ai fatu. E masani lava mo le tasi vaega o le potion e ave le 5 tautua o le vai inu. O le mutia o le lolo e totoe mo ni nai itula i totonu o se atigipusa ua afifiina, afifi, ina ia mafai ona ofi lelei.

Faamasani oe lava ia i mea uma e faʻalavelave ai le puleaina o le ai ai i le fale ma totonu o le togalaau.

I le isi itu, e mafai ona e faia se teuteuga o mea o loʻo taʻua i luga, ae mo lana sauniuniga e sili atu le ave o aʻa ma tunu lelei i latou i totonu o le vai vai taele mo le silia ma le 20 minute.

E fautuaina le tele o tagata tausi manu e totōina se apiary i se taʻaloga rat. Ua faia lenei mea ina ia mautinoa ai i le taumalulu o le a le mafai e tagata fiaaai ona oʻo atu i pitonuu o pipi. Afai e te manaʻo e puipuia togalaau faʻatoʻaga, nonoa laina vao i ogalaau o laau ma vao. E manaʻomia foi ona latou totoina fatu laau talatala. O lenei auala faigofie o le a fesoasoani i le puipuia o laupepa talavou, e aofia ai ma mea leaga. Ma mo tamai, tuu le mea saʻo i totonu o le pu.

E taua! Afai ei ai niusi ma ni kusi i totonu o le falemaʻi poʻo le fogafale lalo, fofola aʻa i tulimanu, ma lafo nisi laʻau ma 'au i le fola. E sili atu le faia o nei gaoioiga uma i le amataga o le tautotogo pe a saili e toʻiva se fale mo le taumalulu.
I se toe iloiloga, e toʻatele tagata o latou aiga e tali lelei i le mafaufau. O le lagona o le manogi o aʻa o le decomposed poo le fufuluina o fualaau faasaina, o meaʻai e alo ese ai le itu o le itu pe oti foi.

Fai mai Agrochemists e itiiti le vevela o le laau nai lo fualaau faasaina ua faamoemoe mo le tuuesea o isumu. E le gata i lea, o lona aafiaga e tupu vave i mataupu uma lava. E le gata i lea, o lenei metotia o le faʻaumatiaina o le 'au taʻilotu manava e le manaʻomia ai tau tupe ma isi tupe. Ina ia faʻaaogaina, o se tasi o manaʻoga e faʻafeiloaʻi atu i meaʻai e lava. Ae paga lea e vave vave ona fuga le vao. O le tele o herbalists oe ua maitauina ona mea totino e leai se taimi e aoina ai mea e gaosia. O le mea lea, e tatau ona tatou faʻatau le vao.

I aso nei, e tele nofoaga e mafai ona e faʻatau ai chernoregna togafitiga mai iumu. Muamua o le faʻatau i le initaneti. O fai togalaau faʻapitoa e ofoina atu auaunaga faʻapitoa, oeo loʻo faʻaaogaina nei metotia o le puleaina o le taofiofi ma o loʻo punouai i le tufatufaina o mea totō. E mafai ona latou maua fatu pipi ma faʻamatalaga talafeagai e uiga ia te ia.

E taua! Ua fautuaina oe e le au atamamai e auai i le sauniuni o le lanu uliuli i le taimi o le vavao. Ma e sili atu ona faʻamamago i totonu o se atigi vaʻaia, e ese mai le la susulu..

Faʻafefea ona faʻaaoga e faasaga i anufe, aphids

I le faaopoopo atu i ona uiga mataʻutia, o le tauaso o le po e fetaui lelei ma le osofaia o iniseti leaga, faʻamalosia ai se aafiaga leaga ia i latou. Agrochemists latou te iloa le aoga o le vao ma fautuaina e faʻaaoga muamua ia i latou o loʻo fefefe i vailaau faʻasaina i totonu oa latou togalaau. I le uma, o le taunuuga e le maualalo ifo i vailaau vailaʻau vailaʻau faʻasaina.

Afai e maua mai anufe ma aphid i luga o le togalaau poo le togalaau fuga, e faʻasaoina vao e matua moni lava e ala ile fufuluina o aʻa i le lanu uliuli. Mo lana tapenapenaga o le ae manaʻomia le 2 sipuni tele o meafaitino gaosia (e sili ona suamalie) i le lita o vai inu. A uma ona sasaa vai i luga o le mutia, ufiufi i se tapuni, afifi se solo mafanafana ma tuu ai mo le tele o itula. Ona liligi lea i totonu o le fagu moli ma faʻafefiloi ma le agalelei le mea na aʻafia ina ia faʻafefe ai le vai.

Saili po oa nisi metotia e mafai ona e puipuia mai aphids kukama, plums, kapisi, apu, currants ma dill.
I tulaga sili atu i le tau faasaga i le sufulisite parasites o le a manaʻomia teuteu o medunki. Ua saunia e ala i le faaopoopo atu 4 sipuni tele o laʻau tipi lelei i le lita o vai inu (sili atu nai lo aʻa). A maeʻa le 15-minute i luga o le vevela vevela, ona tuʻu ese lea o le vai e faʻaaoga i le po. O le aso e sosoo ai, ia maua ai se fufuluina o fualaau faisua ma fugalaau fugalaau. O le taimi nei ua e iloa le mutia e susunuina moa ma manoa, o fea e maua ai ma pe faapefea ona kuka meaʻai. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani a matou fautuaga ia te oe e puipuia lou aiga mai iniseti leaga ma togavao. Naʻo le faagasologa o le galulue faatasi ma le aʻa uliuli, aua nei galo e uiga i le lapataiga.
Afai e te manaʻo i au agaifanua ina ia maloloina ma aumai se seleselega tele, faitau pe faapefea ona taulimaina aphids e ala i togafitiga faʻa-tagata.