Cherry

Cherry "Ural Ruby": uiga ma le gaosiga o agrotechnics

Cherry "Ural Ruby" o se tamai togavao e oʻo ile maualuga ma le afa mita. E tele ata o lenei peleie o loʻo tuʻuina atu i le tusiga.

O lenei ituaiga e maua lelei lelei ma mafai foi ona faʻafetaui i tulaga faigata o le tau.

O le manatu o cherry e ese mai le fuga o le fugalaau, fua lelei e fua faatasi.

Faʻasologa o talaʻaga

O le gaosia o le "Ural Ruby" na muamua ave i ai i le 1950. I le ogatotonu o le 20 seneturi, na galue le Ural breeder N. Gvozdyukova, o le sui o le Sverdlovsk Experimental Horticulture Station o le Ural NIISH, i lenei poloketi faatasi ai ma S. Zhukov, o le sui o le Central General Laboratory. I.V. Michurin.O se sui o le faalapotopotoga o le fanau mai Tambov na ia tuuina mai ni fatu o se ituaiga le iloa "Michurinsky" o se faavae mo se ituaiga fou. O tagata Ural na latou faʻaaogaina fatu o le ituaiga laasaga o le lanu eseese "lelei" mo le sopoʻia. O se taunuuga, na sau se ituaiga, lea na lafoina ma faalauiloa i le 1959 i totonu o le Resitala Tulaga Maualuga a le Setete o Ural, Vyatka ma Sisifo Siberia o le Malo o Rusia.

I le taimi nei, o le Ural Ruby e sili ona lauiloa i eria a Chelyabinsk, Perm ma Sverdlovsk.

Eseese uiga

Mafaufau i se auiliiliga auiliili o lenei ituaiga o cherry. "Ural Ruby" o se tamai togavao ma le salalau lala.

I le sailia o le ituaiga sili ona lelei mo lau fuafuaga, e mafai ona e suesue i uiga o cherries o Zhukovsky, Lyubskaya, Black Large, Turgenevka, Vladimirskaya, Shokoladnitsa, Kharitonovskaya, Molodezhnaya.

Laʻau faʻamatalaga

Cherry maualuga e oʻo atu i le 1.5 m, o nisi taimi e mafai ona ola e oʻo i le 1.8-2 m. Pe a faʻatūina, o le fomu uma lava e fausia ma le faʻalauteleina o lālā.

O fua i totonu o lenei laau o le tuputupu ae faaletausaga ma le fugalaau. O laulaau, ia e manino le susulu, o foliga o latou foliga tutusa ma le vaa. O lapisi o loʻo i ai se ituaiga paʻu lautele.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o lenei peleni e lanu mumu, o le lapopoa. O lo latou mamafa e tusa ma le 3.2 g. O le tofo o le "Ural Ruby" o le 2.8 points. O lona fua e aofia ai le 9% o suga, 1.6% o meaola, ma e tusa foi ma le 15 mg o vaitamini C. Fua o le lanu mumu; o le aʻa o le tele o le lapopoa, o loʻo pipii mau i le fetus; ponaivi itiiti, e vavae ese mai le pipi.

E te iloa? E le mafai ona 'aina ni ponaivi ma fatulaʻau, aua e faigofie lava ona ona oona.

Faʻasalaga

O lenei peleni o ituaiga tagata e leai ni mea, o lona uiga o le laau ei ai se ituaiga faapitoa o fugalaau fugalaau. O lenei mea e taofia ai le atinaʻeina o cherries ona o le lava-fertilization o latou lava pollen.

O le mea lea, afai e leai ni tagata eletise i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a totogo ma le manaia uma tautotogo, ae le o le seleselega. O le mea lea, ia mautinoa e te faʻaeteete ina ia ola i tafatafa ane o pollinators, ia e talafeagai mo lenei ituaiga. O le laau o se tagata e sili ona lelei le eletise, lea na faaaoga mo le tele o tausaga mo le tuputupu ae ma le totoina o ituaiga o cherries. O ituaiga sili ona lelei mo le palotaina "Ruby Ural": "Mayak", "Zagrebinskaya", "Polevka", "Zvezdochka", "Alatyrskaya" ma le "Generous".

Gestation period

O ona fua na amata i le amataga (afa muamua o Aukuso) ma tautau i luga o lala mo se taimi umi. O le suamalie e aoga le faʻatali mo le lona tolu o tausaga talu ona toto le laau.

Tuuina atu

O le gaosi o cherries e maualuga, i le averesi mai se tasi o laau e mafai ona e oʻo i le 6 kilokalama o fua. E i ai mataupu pe a oʻo i le ogatotonu o le Rusia, o le seleselega mai se laau na oʻo i le 14-15 kilokalama.

O le faigata o le taumalulu

O laau o le "Ural Ruby" o cherries e mafai ona fetuunaʻi lelei i le tau le lelei. E lelei le teteʻe. O laau e mafai ona tatalia le vevela i lalo -30-35 ° C.

E te iloa? O le malulu e malulu malulu. O lenei laau e ola i le vao, e oo lava i le Himalaya.

Talosaga

O le pine e vave ona tuai, o le fua mai lea mea e faʻaaogaina atili mo le gaosiga. O fua o lenei ituaiga o cherry e mafai ona 'aina faʻatau, faʻamago pe faʻasaoina.

E mafai ona e faia ni compotes, jams, jellies, syrups, tinctures, meainu suamalie, ma vai suamalie mai vine. O lau o le Ural Ruby ua faaopoopo i le toina o kukama poo isi fualaau faisua.

O lenei laau e faʻaaogaina i le tausiga o lagomeli, ona o se laʻau matagofie o le meli. E le gata i lea, o le cherry ua totoina e avea o se mea teuteu.

Totoina tulafono mo fualaau laiti

Ina ia maua aʻa, e te manaʻomia:

  • aia tatau e saunia ai le lua;
  • faia fomaʻi talafeagai;
  • mataituina tulafono ma le faʻaaogaina o auala;
  • filifili mea lelei e totoina ai;
  • toto i le taimi sao o le tausaga.

Taimi sili ona lelei

O lenei ituaiga o pelele ua totō i le tautotogo pe a fuga mai pua, pe oʻo i le ogatotonu o le autumn. Ae o le totoina o le tautotogo e sili ona fetaui mo lea mea, aua a uma le pa'ū o le a mafai e le fua o le fualaʻau ona momotu pe a iai ni afu muamua.

Filifilia se nofoaga

E tatau ona totoina le seedling i mea e tele ai le la ma susulu pea. E taua foi i le mea na tulaʻi mai ai, e leai se mea e gaogao ai le vai o le eleele, lea e oʻo mai i le fogaeleele. O le eleele mo le totoina o laau e tatau ona mama, matala ma sili ona lelei.

Faʻasologa ma fuafuaga

Pe a totoina ituaiga o togavao, e tatau ona faia le mamao i le va oi latou mai le 2 mita. O le avanoa e tulaʻi ai e 50 cm le lautele ma tutusa le loloto. I le pito i lalo o le pu e tatau ona tuʻuina le faʻamaʻi, e aofia ai humus, 20 g o le potassium chloride, e oʻo atu i le 40 g o le superphosphate ma le efuefu. A mafai e le eleele palapala ona faʻaopopo se pakete se tasi.

Ona tulia lea o le pua i totonu o le lua, lea e tatau ona nonoa ai le laau. O aʻa e fufulu muamua mai le faaleagaina ma faʻamaluluina mo le 3 itula, ona tuʻuina atu lea ma le faʻaeteete i totonu o le lua ma ufiufi ile eleele, faʻapipiʻi le palapala.

E taua! Vai le laau ile lua poʻo le tolu pakete o vai faʻafefe mafanafana.
Mo le puipuia o le vai mai le salalau i le taimi o le suasusu, e tatau ai ona fausia se laulaula eleelea susulu i tafatafa o le fua o le fatu, o lona lautele e tatau ona 60 cm. Afai e saʻo mea uma, o le aʻa o le laau pe a uma ona faʻafeinu ma faʻaitiitia le palapala o le ai luga o le eleele. Afai e te faia se mea sese - aua le fefe! E mafai ona faʻamaonia lenei mea e ala i le tataina o le palapala poʻo le vevelaina o le palapala tele. A uma ona totō i luga o le vae o le seedling e tatau ona sasaa atu le mulch i le foliga o le sawdust poo le faapalaga.

Faʻapitoa togafitiga mo cherries

Tausia o le Ural Ruby O le meaʻai pe a uma le totoina e le ese mai mea e manaʻomia e laau uma o nei ituaiga: faʻamaina, faʻafeinu, teuteuina o paranesi tuai ma faʻamalo le eleele pe a tatau ai.

Faʻasalaina ma faʻamalo

I le vaitau o le tuputupu ae, e 3-4 fua o le a lava mo cherie e tatau ona faia i le taimi o le atinae o laau:

  • o le taimi muamua e tatau ona faʻamaʻaina le laau pe a uma ona fuga;
  • o le fagu lona lua e tupu i le taimi o le fausiaina o le ovary (ina ua uma le faʻamamaina o Iuni);
  • o le lona tolu faʻasusu e tatau ona faia pe a uma le seleselega po o le amataga o le autumn;
  • 4 faʻamanatu - podzimny, i le ogatotonu o Oketopa.

O le fua o le togavao vegetative mo cherries o le 5-7 pakete i le laau ma e faalagolago i tausaga.

Faʻatauga

Fertilizers, lea e aofia ai le potassium ma le phosphorus, ua folasia i le tautoulu, o lea o le a pau lenei faagasologa i lalo o le eliina. O mea faʻaleʻeleʻele (faʻapala pe pala) o le faʻaopoopoga i tausaga uma e tolu. O le Nitrogen e faʻaalia i le tautotogo, i lalo tonu o le togavao o le laau.

I le taimi lava e tasi e tatau ai ona faʻatautaia le fafagaina lua. O le mea muamua e tupu i le taimi o le fugalaau, le lona lua - 14 aso talu ona maeʻa, mo lenei faʻamoemoe, mullein ma le pefu.

Le au lagolago o mea tau meaola, e taua le iloa o uiga o le faʻaaogaina o malala, mamoe, puaa, lapiti, solofanua, otaota povi, moa moa e pei o se faʻala, faʻapena foi auala mo le sauniuni o le faʻaogaina o upega, lefete, amonia.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O Ural Rubinovaya na te tetee atu ma le faʻamaoni i le peleti aphid ma le lauulu, ae e mafai ona i ai faʻamaʻi faʻaleaga - coccomycosis. E mafai ona tautala e uiga i le faʻamaʻiina i le paʻu o se anufe, pe a maua ni lanu enaena i luga o laulaau i luga o le laau, faapea foi ma lo latou tafaoga faafuasei faauo, lea na tupu i le taimi muamua atu nai lo le taimi atofaina, na maitauina.

O lenei mea e sili ona matautia mo se laau, aua e le mafai ona 'ai se laau e le masani ai. O se taunuuga, e vave faʻavaivaia, lea e sili atu le taimi e mafai ona oʻo atu ai i lona maliu. O le puipuia o lenei mea mai le tupu, e tatau ona togafitia le laau i le fesoasoani a le fungicides (Copper sulfate, Topaz, Rayok, Horus, Abiga-Peak).

E taua! Afai e maʻi se laau, e tatau ona togafitiga faʻatasi ma le fiva faatolu i le vaitau - aʻo lei fuga, i le taimi ma tolu vaiaso pe a uma ona fuga.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

E manaʻomia le tipiina o le laau aʻo leʻi oʻo mai uluaʻi ulupō i luga, ina ia maua ai e le fale le taimi e malosi atili ai i le vaitau o le ola tuputupu ae ma le fua.

A uma ona totō fatu, e tatau ona tuu i le 10 o laʻau sili ona atiaʻe ma sili ona malolosi (e tusa ma le 5 lala na totoe mo laau). O isi o totoe e tipi e aunoa ma le tuʻuina o le vevela, ma o le nofoaga e tipi ai e tatau ona vave faʻafefiloi ma le togalaau.

O lala na totoe ina ua mavae le peritomeina e tatau ona foliga i itu eseese ma ese mai le tasi i le isi i se mamao e 10 cm.

O tulafono autu mo le teuteuina o cherries talavou:

  • i le tausaga lona lua, o laʻau o loʻo tutupu aʻe i totonu o le palealii e teuteuina, ma o aʻa na faia i luga o le ogalaau e malepe i le taumafanafana (aʻo lanu meamata). O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le faʻasao o le vao;
  • e tatau ona faapuupuuina pupuleʻa na ola aʻe i luga o le afa mita le umi;
  • i le taimi o le tuputupu aʻe o cherries, e tatau ona tuu i luga o le ogalaau ia lala fou. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻatoʻa saʻo ai le pale. O se taunuuga, o lala autu o le a tumau 12-15;
  • o lālā mamago ma maʻi e tatau ona aveeseina i tausaga taʻitasi.
O le faʻaaogaina o le pale ma le faʻaaogaina o lala le talafeagai e aoga i le tele o mataupu:

  • le saʻo saʻoina o le laau, ina ia le tasi le itu i se pale paleni;
  • o le seleselega e tupu i taimi;
  • O vine o le a sili atu ma sili ona manaia i le tofo;
  • aveesea o lala tuai ma maʻi e puipuia ai le laau mai meaola faalafua;
  • o le laau e tupu laitiiti pe a uma ona teuteu ma faasolo ina matua.
E taua! Tipi le cherry e tatau ona faia i tausaga uma mai se talavou.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

Le puipuia o sieli mai le amataga sulu, e tatau ona e faʻaaogaina le asu: i le vaveao pe a amata le kiona i le togalaau, paluga o vaomago, vaovao po o isi mea faʻapena e tatau ona tuʻu i luga o le afi. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona fai sina paʻu, ina ia leai se afi, ae tele le asu. E mafai ona puipuia le laau i se isi auala - ia faatuai le taimi o lona tupu. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le avanoa e paʻi ai le kiona toe faafoi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e soli le kiona i tafatafa o le peleni, ona ufiufi ai lea i se vaega tele o vaomago po o vaomago.

Puipui le meaʻai mai rodents E mafai ona e faʻaogaina fafie fafie, pasi pasi pe faʻafefiloi i le creolin poʻo le kerosene sawdust. O lenei mea uma e paʻu ese mai ai. E le gata i lea, o pusi ma pa puipui o ni fesoasoani lelei i le tetee atu ia i latou.

E le fiafia i ai ni mea manogi. O le mea lea, ua fautuaina ai nisi o fai togalaau ina ia suluina laau ma se vaifofo o le mint pe ofuina i latou i le pulu matala po o le tar.

"Ural Ruby" o loʻo faʻaaogaina e avea ma fualaau aina. O faʻamatalaga e uiga i le au fai togalaau e uiga i lenei ituaiga o meaʻai e na o le sili ona lelei. E sili ona taua ona o le malosi o le malulu, o le seleselega tele ma le tetee atu i le tele o faʻamaʻi pipisi. O ona aʻafiaga: o le le manatu faapito ma fua o le tofo lelei.