Maota, fale mautotogi

Frost ma vai inu i le taua faasaga i vailaʻau: o le a le vevela e mate ai paʻu, pe mafai ona faʻamaisa pe faʻamaʻa?

I le amataga, o le auala o le vevela ua manatu o se tasi o mea e sili ona lelei mo le faʻaumatiaina o 'ie moega. E faigofie ona faʻamatala. O se mea e manaʻomia muamua mo lo latou soifuaga masani o tulaga masani i totonu o fale.

I totonu o le tino o parasite e leai ni faʻaogaina o le faʻavevelaina e mafai ona fetuunai ai i suiga o le siosiomaga.

O se pa'ū mataʻutia ua i ai se aafiaga le lelei io latou tulaga, o le mea mulimuli e tau atu i le faʻaumatia.

O le taimi nei o loʻo tatou talanoa e uiga i se autu - o le a le vevela e mate ai pusi: moega, lalaga? Pe o gatete ea le kiona, fefefe i le vevela?

Faʻamatalaga:

O le a le vevela e mate ai aʻi ma a latou fua?

Pusi talo fefe nai lo le vevela. Afai e tumau i le + 50 ° le maualuga ma le maualuga, e mafai ona ola le parasite i ni nai minute, ma i le + 45 ° С - e le sili atu i le 30. Ole fuamoa o iniseti e le faigofie tele i ia suiga, o le mea lea i nei tulaga o le a latou tumau i se isi aso.

O le a le mea e mate ai le vevela vevela? Ae mo le malulu, ona le manino lea o mea uma. -10 ° С parasite o le a faigofie ona olae ala i le pauu atu i le anabiosis. O le malulu o -15-17 ° C o le a afaina mo i latou, ae naʻo pe a fai e tusa ma le 3-4 aso.

TAIMI FAATASI! Saili mafuaaga mo le faʻaalia o toto suckers i totonu o le fale: moega ma lino. Faʻaaoga togafitiga ma atonu e te le manaʻomia le faʻatau mai tupe mai le fale.

Ma i le -20 ° C, o nai itula e lava mo tagata matutua matutua ia oti ai. O laumei i lenei tulaga ua sili atu ona mausali ma o le a tumau i ni nai aso. Ae i le aluga o taimi, o le kiona na fasiotia i latou.

O le auala e sili atu ona lelei e taulimaina ai taʻi moe o le vaʻa ma vai inu.

Manatua e le lava le vevela o le vai e le aumaia ai le faʻamoemoega na faʻamoemoeina.

O le fasioti e le gata i tagata matutua matutua, ae o latou foi itu, e tatau ona vevela le vai i luga atu + 50 ° C. O le suavai suamalie e lelei.

O le mea lautele, i lenei tulaga e tele auala e faʻaumatia ai fale.

  1. Laufanua Laugatasi i Laufanua Cannon. O nei mea e faʻaaoga e faʻapipiʻi ai faʻaloloa faʻaonapo nei. O loʻo tuʻuina i totonu o le potu ua pisia, faʻamafanafanaina le ea i + 60 ° C, o lenei tulaga e tausia mo le afa itula - ma o le taunuuga e manino. O le pito i lalo o le afi vevela e le o se mea taugofie. O le mea lea, e sili ona lelei le lisi, ae le o le faʻatau.
  2. Gaosiga vaʻa mai le moega. E faigofie mo le faʻatulagaina o le tele o fale. O le vevela vevela e gaoioi vave lava, e faʻaumatia iniseti. E le gata i lea, o lenei masini e faigofie lava ona faʻaaogaina.
  3. Fufuluina. O mea uma ua faaleagaina e tatau ona tuu i totonu o le masini ma tamoe i le faiga o le fufulu i le 90 ° C. O le pito i lalo e le mafai ona fufulu mea uma i lenei vevela.
  4. Omea. O lavalava, solo taele, moega e aofia ai faʻamaʻi pipisi ma ogalaau e tatau ona uʻu i le maualuga o le vevela ma sili atu mai itu e lua.
  5. Suavai suamalie E sili le faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo nofo i totonu o meaola o le foloa ma fola laupapa. Ae mo meafale laupapa e faʻafefe vai e leaga. E mafai e ia ona faʻaumatiaina. Ae peitai, o lenei foi e faatatau i le fale i le taimi nei.
  6. Susulu. I se vevela vevela aso, mea uma ua faaleagaina: moega, palanikeke ma meafale, e sili ona lelei le tumau i lalo o le vevela o le lā. O se auala sili ona lelei ma faigofie e faʻafoeina ai faʻalavelave faʻaleagaina.

Manatua! I le taumafanafana vevela e tau ai iniseti ma fesoasoani i lau oe lava taavale.

I totonu o le taavale o loo i totonu o le la, o le ea e masani ona mafanafana i le 60-65 ° C. Mea e te manaʻomia! O mea uma e tatau ona gaosia, gagau i totonu o le fale mo ni nai itula. A o faagasolo lea taimi, o le a mate le 'au.

O le lelei o lenei auala e tele. E tatau ona faʻamaonia nisi o na mea:

  1. Mamaga faʻalogo. I le avea ai ma auupega o tauiviga, faʻaaogaina vai faigofie, e le afaina ai manu o le aiga poʻo tagata.
  2. E le tatau ona mafaufauina le tau o se mea e fufulu ai vailaʻau poʻo vaʻaia. I le uma ai, e le gata e fesoasoani i le faʻafefe o faʻalavelave faʻaleagaina, ae o se meafaigaluega tumau foi mo le faʻamamā ma le faʻamamaina o lavalava.
  3. I luga o le moega: aluga, palanikeke ma matatusi, e faʻatagaina ona faʻaaoga insecticides. Ae mafai ona gaosia le uila.
  4. Vailaʻau ma vai inu faigofie ma vave mafai ona taitaia potu o soʻo se tele.
FESOASOANI! Na o le pau lava le punavai o le mana mo moegama o le toto o le tagata. E matua afaina lava, ma i tamaiti e mafai ona mafua ai ona osofia. Vaʻavaʻai i le tusiga i luga o le auala e tatau ona faʻaogaina ai ma faʻafefea ona faʻaititia.

Cons:

  1. E le mafai e le vaʻaia ona ulu atu i totonu o mea matutu pe i totonu o vaʻa vaapiapi.. O le mea lea, o nisi iniseti e mafai ona ola.
  2. E le mafai e Ferry ona tago i mea e pei o tusi. Latou te faʻaleagaina i lalo o lana faatosinaga.
  3. I le faaopoopo atu, ao faagasolo le gaosiga o le vaʻa mea eletise atonu e le manuia.

Aafiaga o le aisa

E mafai ona gagau gase? E faʻamamatia ai le vaovao o meaʻai e masani ona masani ai i le itu i matu. O lenei metotia e sili atu ona faigofie. Ua lava le tatalaina o faamalama ma faitotoa mo aso e lua i totonu o se potu. Afai e tatau ai, toe fai lenei gaoioiga. Afai e leai ni mea e nonofo ai tagata o le fale mo lenei taimi, e mafai lava ona latou aveese mea na pisia ma mea i totonu i le malulu.

Faʻapitoa:

Auala anapogi ma le saoloto puleaina o manu.

Faʻafitauli:

Taofia sili atu ona talafeagai mo nofoaga e le nofomau: fale faʻataʻavalevale, faʻasaina, fale mafanafana. O potu malolo mai le malulu e mafai ona matua tigaina: e ono mafai ona paʻu le palama i aso e lua, o le a paʻu le paʻu i tua o puipui poʻo paipa.

Fesoasoani! O mea laiti mea leaga ua sili ona tuʻuina i totonu o le pusaisaisa, faʻapipiʻi i se vevela vevela mo faʻamaʻi. Ae ia tausia i latou iina o le a le itiiti ifo ma le vaiaso.

Afai o nei metotia e le fesoasoani e faʻamamā le fale mai luga o fale, e sili ona lelei le sailia o fesoasoani a tagata tomai faapitoa. O le a latou faʻaumatia lenei sasa i se auala talafeagai, e le taugata ma i se taimi pupuu. Le faʻaaogāina o le tino i le latou galuega ma le faʻasao, ma le gaosia o vailaʻau. E leai se masalosalo o le tasi le selau pasene o taunuuga o le a mautinoa.

O le mea lea, matou te iloa ai pe o le a le vevela e mate ai pusi, pe e mate le kesi mai le malulu (paʻu pe leai) ma o fea e fefefe i le malulu? Faʻamatalaina le lelei ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le auala vevela e tagofia ai.

Afai e le mafai ona e faʻafeiloaʻi i parasite, e mafai ona e suʻe i sauniuniga faʻatemika, mo se faʻataʻitaʻiga: Fale Mama, Geth, Zifoks, Raid, Combat, Hangman.