Fale

Suauu Satela mo le lauʻeleʻele: uiga, mataupu faavae o le taotoga, ituaiga ma foliga, tulaga lelei ma mea le lelei

E manaʻomia le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le malosi o le malosi la susulu. Ae o le la e le o iai i le taumalulu mo fualaau faisua po o fugalaau e ola i greenhouses.

Ina ia totogiina lenei mea le lelei, e tatau ona faʻaaoga faapitoa le au faifaatoʻaga punavai malamalama. Faatasi ai ma i latou, o se mea faapitoa faapitoa o loʻo i ai masini sima.

Uiga o lamalama masima mo greenhouses

I le taimi nei, e le i faia ni moli, e mafai ona faia ai se faʻataʻitaʻiga o le susulu o le la i le 100%. O latou taʻitasi e puleaina e na o le tasi le fusi e tasi.

Mo fualaau, i le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia faapitoa ai se lanu moana lanu moana ma le mumu. Muamua e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le atinaʻe atoatoa o fualaau, ma le lona lua, i le isi itu, e faʻaleleia ai lo latou vaʻaiga ma fua mai mulimuli ane.

Mo vaitaimi taitasi, i le faasologa, e manaʻomia e le backlight ona lava mea.

Mataupu faavae o le taotoga

Suauu sodium lamalama mo greenhouses e faʻavasegaina o le lafoaia o le kesi. O masini eletise e faʻaaogaina faʻaaogaina e le gata i greenhouses, ae faʻapea foi ile sikuea, auala, auala, fale teu oloa ma totonu o fale gaosi oloa. O le faʻaaogaina o le kesi i totonu o masini e faia e faʻaaoga ai le sodium vapor, e susulu i le lanu mumu-lanu moli.

Mo faʻatusatusaga: i totonu o le mercury le malosi o le lanu papaʻe. Ae o le radiation lava ia, ua faia e ala i le faʻaaogaina o arc. O le taʻiala o le faʻaaogaina o lenei ituaiga masini e faʻavaeina ia i latou.

O le moli molilao o se puʻu uila o loʻo faia i tioata e le toe faʻaaogaina. Ua tumu i le paluga o le mercury ma le sodium. O se afi e faia i le oxide alumini.

Fesoasoani O tagata faʻapitoa i le faʻailogaina o se masini moli e faaaoga ai le abbreviation DNaT, o lona uiga "arc sodium tube lamp". O kamupani autu o nei oloa e lua kamupani: Silvania ma Philips.

Ina ia mafai ona faʻalauiloa ia ituaiga masini ma faʻatonutonu le gaioiga o loʻo i ai nei, o loʻo i ai se mea e pulea ai. I le faʻaopoopoga, o le a e manaʻomia se masini eletise e amata ai le pulea o mea nei:

  1. Faʻafetai i lana galuega, ua faʻamautuina le mana, o le mea lea e sili atu le umi o moli.
  2. E faʻaititia le faʻaaogaina o le eletise e toetoe 30%.
  3. O le tele o le taimi nei, o le faateleina o le faʻalauiloaina o le malamalama.
  4. Leai se aafiaga faʻafefe.

Ituaiga o moli

O moli molimoli ua vaevaeina i ni vaega se lua: maualuga ma maualalo le mamafa. I totonu o le laau na faʻaaogaina molioʻo maualuga masini suauu mo greenhouses.

NLVD ua vaevaeina i ituaiga nei:

  1. DNAT - O nei mea e masani ai faʻamalama faʻasalalau masani ma faʻamalama malosi. O se tasi oi latou ua lava lea malamalama se mea itiiti fualaau faisua fausiaina.

    E mafai ona sui le alaleo o nei ituaiga masini e ala i le tuufaatasia oi latou i isi ituaiga.

  2. DNA - o punavai malamalama ma se faʻata e atagia ai le faʻavae. O le laulau e faʻaaogaina i le pito i totonu o le fagu. E puipuia lelei mai tulaga leaga o le tau ma aafiaga faʻainisinia ma faʻalautele ai le gaosiga. O loʻo faʻaaogaina palota i totonu o le fagu.

    Latou te saunia maualuga maualuga ma faaitiitia le faaaogaina o le eletise. Pe a faʻatusatusa i moliga afi DNAM e le lava le malosi.

  3. DRI ma DRIZ - o masini sili ona lelei mo greenhouses. O masini faʻafefiloi faʻafefiloi e puipuia i lālā o loʻo iai nei, latou umi le tautualatou te tele fomaʻi lelei vaomatua e manaomia mo le tuputupu ae o fualaau, ma maualuga le lelei.

    Ae latou te le o iai ni faaletonu, o le mea e sili ona taua o le tau, lea e maualuga tele mo le tau o tagata. E sili atu, mo lo latou faʻaaogaina e manaʻomia ai se kapeti faapitoa. O le mea lea e faigata ai ona suia fulufulu gau.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai molī o sodium mo greenhouses:

Faʻapitoa NLVD

O le fulafula o le malamalama, faʻaleleia lelei ma le umi o le mu e faʻalagolago i le malosi o le NLVD. Faʻaleleia le faʻalanuina o le lanu e ala i le faʻaaogaina o mea faʻamalositino faatasi ai ma vailaʻau gaosiga.

E pei manaona talafeagai ai lea o le talosaga. Ina ia faʻamalamalamaina fualaʻau ua filifilia ni faʻamaufaʻailoga faʻamamafa o le 70-400 W, lea e mafai ona tautua i greenhouses i soo se vaitau o le tausaga.

Pulu faʻatasi ma maualuga maualuga na o le fufuluina o fualaau faisua. O le mea lea, ao lei faatauina i latou e tatau feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

Le lelei ma le le lelei o lamalama masima masima

NLVD e tele mea lelei:

  1. Latou te tamaoaiga. Latou te faʻatau sina eletise ma e taugofie.
  2. Tausiga: auauna pe a ma le 20,000 itula.
  3. Maualuga eletise pe a faʻatusatusa i pupuvaga faigofie.
  4. Lafoaʻi le vevela. Pe a moli e le NLVD le tele o vevela. O le mea lea, e mafai ona tele se tele o le vevela o se kiona, aemaise lava i le vaitau o le malulu.
  5. E mafai e le fusi o moli moli-moli ona faatagaina vave vave tupu ma fualaau aina, lea e fesoasoani i le tulaʻi mai o se seleselega tele. Ma o le vaega lanumoana, o se tulafono, e maua ai le malamalama masani.
  6. Maualuga maualuga (30%). E sili atu nai lo le fua o le tele o punavai o moli felaʻiaʻi.
Faʻalogo! NLVD e sili ona faʻaaogaina i vaega mulimuli o le tuputupu aʻe o tipu. Afai e te tuʻuina atu le malamalama i le amataga, o le a amata ona tupu vave le vaetogo, faʻaloloa ma fai ni gaʻo umi. O le faʻatupulaia tatau e mafai ona ausia e ala i le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o masini faʻapipiʻi-faʻalailalaina faʻalauiloa.

Le mautonu NLVD

  1. Big minus NLVD - malosi vevelaE le gata i lea, latou te susunuina mo le itiiti ifo ma le tele o minute. O latou inisiua e tosina ai meaola faalafua i iniseti e mafua ai le faaleagaina o laau toto.
  2. NLVD e le saogalemu. O le suauu o se paluga o le mercury ma le sodium. Faʻasalaga faʻafuaseʻi le moli, e mafai ona e faʻauʻuina le tuputupu aʻe o le faʻatoʻaga.
  3. O le faagaoioiga o le masini e faalagolago ile voltage.. I le tulaga pe a sili atu i le 10% ona fesuiaiga i luga o le upega tafailagi, e le fautuaina ia moli i totonu o greenhouses.
  4. I le malulu masini malamalama leiloa le aoga. O le mea lea, o lo latou faʻaaogaina i se fale e le manava e faʻatapulaʻaina.
Mo se faʻamatalaga! Toto i totonu o greenhouses lea e masani lava ona foliga le lelei ma le lelei le NLVD. Ae aua le fefe i lenei mea. O se faʻaoga sese lea. Naʻo le faʻamalama o sodium e matua faʻafefe ai o tatou lanu lanu.

Faaiuga

Afai oe masani i le totoina o fualaau faisua, fugalaau ma vine i totonu o se kiona i le tausaga atoa, o masini suauu o le a avea ma meafaigaluega taua mo oe pe afai e le lava se malamalama masani.

Ua lauiloa o se tasi o auala sili ona taugofie ma i le taimi lava e tasi o metotia lelei o le moli, e mafai ai e le fai togalaau ona maua se seleselega tele.