Musika

Dubovik masani: faʻamatalaga, nofoaga o le tuputupu ae, masaga, fua o le kuka

Poddubovik, poʻo le dubovik mushroom, o se mea e le masani ai e ola naʻo i lalo o nisi tulaga. O fea e aoina mai ai ia musika, pe faapefea ona latou vaʻaia, pe faapefea ona fufulu le mea o loʻo i lalo ma saunia se mea manaia mai ia mea - seʻi o tatou vaʻavaʻai atili.

Lelei pe leai

O lenei mushroom o le borovik genus e mafua mai i le ituaiga o masimoli masani. O lona uiga o le mushroom e aoga pe a kuka - i le mea lava e tasi e le mafai ona faʻaaogaina: e mafai ona mafua ai le inupia o le tino. Dubovik mushroom e aofia ai mea oona o loʻo faʻaumatia e na o togafitiga vevela.

Saili po o fea o sui o borovik e aoga ma e le mafaamatalaina.

Faʻaaliga

O le igoa taua o le poddubovik na maua ona o le nofoaga o lona tufatufaina - o nei musipolo e tupu i tafatafa ane o le togavao. E tusa ai ma faʻamatalaga mai fafo e talitutusa ma lanu papaʻe paʻepaʻe.

Hat

E mafai ona oʻo atu i le manaia tele (e oo i le 23 cm le lautele). O le lanu e eseese mai le lanu meamata i le lanu enaena ma enaena. O se uiga iloga o le poddubovik - pe ae kiliki i luga o le pulou o ni tamai lanumeamata e pasi i le taimi. O foliga o le ufiufi o le tulaga masani: o se elemene, atonu e i ai se sulu i le ogatotonu o le pulou, ma masalo, i se isi itu, e matua lafoaia. Mai lea taimi i lea taimi o loʻo i ai se pulou, taamilo mai pito uma, ufiufi le vae, pei o se pulou. I lalo o le faatosinaga o le susu, o le pulou o le sub-indicator e avea ma mea maseesee ma paʻu, e matua faigata lava i le paʻi.

Leg

E fuafua i le tele o le pulou, e mafai ona oʻo i le 20 cm le maualuga. O le vae e malosi, mafiafia, tutusa ma se tina. O le lanu o vae e eseese foi mai le olive i le lanu enaena. I luga o le umi atoa, o loʻo i ai se mamanu e faʻaali mai ai povi laiti mumu. A e faʻaauau i luga o le vae e mafai ona ufiufi i ni mea matagi.

E te iloa? I nisi o itulagi, o le dubovik e taua o "mushroom lanumoana" poʻo "momomo" - na ia maua lenei igoa tauvalaau ona o lona mafai ona maua se lanu uliuli pe a faʻafefeaʻi i le ea.

Pulp

Pulubovik pulp e masani ona samasama, pe a fesoʻotaʻi ma le ea e avea ma se lanu mata. O le tofo ma le sogisogi i foliga masani e le o faʻaalia, e leai se manogi mataʻutia po o se manogi. E i ai lona tino.

Umu le paʻu

E masani lava ona taʻu mai le spores o le poddubovika, o le tele o le 10-17h5.2-6.2 mm. Le lanu o le paʻu eseese - mai le olive ma le lanu meamata e lanu enaena ma enaena.

Twin Mushrooms

O le Dubovik e sili ona tutusa ma lanu papaʻe paʻepaʻe - latou te tutusa uma e le gata o foliga tutusa, ae o le taimi foi o le matua matua: o le faaiuga o Me ma le amataga o Setema. O le eseesega tele i le va o le poddubovik ma le paʻu paʻepaʻe o lona gafatia e ufiufi i taga lanumoana pe a paʻu pe fesoʻotaʻi ma le ea, faʻapena foi ma le uiga masani o le vae i luga o le vae.

Aoao atili e uiga i manulele paʻepaʻe: ituaiga, meatotino, seleselega (faʻamaisa); ma e uiga foi i le a le mea e ola ai musika i le masina o Me.

Afai e te faia se mea sese ma ao mai se maso mumu ae le o se poddubovik, o le a leai se afaina: o le mushroom paʻepaʻe e le na o le suamalie ma e matua le afaina lava, ae e iai foi se tofo lelei, e le mafai ona tautalagia satanic mushroom - mea oona ma mea vevela. E ese mai i le dubovik ma se vae mafiafia, o le leai o se manoa i luga, o se manogi manaia ma le lanu o le pulou: mai le paepae i le olive. E tele taimi e tupu ai se musika satanic ma se dubovik - e lata ane i se oak, talotalo, chestnut, linden, lea e matua faateleina ai le lamatiaga o le fenumiai i le boletus suamalie.

E taua! O le gao Satani i nisi o atunuu ua manatu e masani ona maua, ae ua iloa e mafai e ona toxins ona mafua ai le galala. Afai o loʻo e masalosalo ma e le mafai ona e filifilia po o fea ituaiga o loʻo iai i ou luma o le dubovik poʻo le mushroom satanic, e sili pe a le tipi ese ia ituaiga faʻataʻitaʻiga pe faʻaaoga le fesoasoani a se tagata musika e masani ai.

O le isi pusa o le poddubovika e fafagaina lanu samasama - Mushroom, masani i totonu o vaomatua o Europa i Sisifo. O le eseesega autu mai le dubovik o le lanu lea o le pulou ma le vae: o se samasama po o se moli-samasama, lea na tuuina atu ai le igoa i sea tulaga.

O fea ma le taimi e aoina ai

O le Dubovik ua amataina ma ua tumu i le mafanafana - mai le ogatotonu o Iuni e oo i le amataga o Setema. Tufatufaina i le ova ma vao vaeluaina o Europa, o loʻo maua i Siberia ma Sasaʻe Mamao. E mafai ona ola e le gata i tafatafa ane o laau vao, ae latalata foi i le birch, beech, chestnut. E sili le fiafia i le eleele, o le lelei o le ea e filifilia foi: o le dubovik e le ola i tafatafa ane o nofoaga eleelea po o auala lata ane. O se tasi o tulaga o le tuputupu ae o se aofaiga foi lea o le susulu o le la. O nisi taimi e maua ai i laufanua laufusi.

Faʻasalaʻau oe lava i lisi o ituaiga o musika ma le TOP-15 fuamoa suamalie o Ukraine.

'Ai

O lenei mushroom e masani ona faʻaaogaina e avea o se faʻavae mo se mea taumafataga o meaʻai, faʻapea foi ma se meaʻai motuʻoti. O vaega uma o le dubovik e faʻaaogaina: o le vae ma le pulou e le o iai se fua faʻamau, o lea o loʻo lelei ai le vevela. Ona o le le lava o le tofo o le tagata lava ia, pe a kukaina se mushroom, o le tele o mea manogi ma mea manogi e faaaoga.

Faʻafefea ma pe faapefea ona kuka

Ona o le mea moni e iai se aofaiga o toxins o loʻo i ai i lalo se mea, e le mafai ona faʻavelaina e aunoa ma le faʻaaoga muamua. Aʻo lei faia le kuka, faʻamama ma fufulu lebobik na teuina i le vai salima mo le tusa ma le 20-30 minute. Ona faʻafefe lea o le vai, lebovik i le vai fou mo le 15 i le 30 minute mai le taimi o le kuka - fuafua i le tele o le poddubovik. Dried dubovik e tatau ona totoina - e kukaina mo le 30 minute: o lenei aofaiga o le taimi o le a lava lea mo elemene leaga o le mashroom maso ina ia faʻaumatia atoa.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i tekinolosi o musika seleselega: tosoina, salu, faamamago, faʻafefe.

E faʻafefea ona togi

O le poddubik e faaalia moni lona tofo ma le manogi i le taimi o le pikiina: i lalo o tulafono ma le fua, e avea ma se mea manaia tele.

Mo le sauniuniga o le tipivik tilotilo e manaʻomia:

  • podduboviki - 1 kg.
  • Vineva 9% - 2 punetini;
  • citric acid;
  • vai - 250 ml;
  • suka - 1 tbsp. sipuni;
  • masima - 1 tbsp. sipuni;
  • fugalaau ma le uliuli pepa, garlic, cloves, dill, coriander - ia tofo.

Sauniuniga sauniuni:

  1. Peeled, fufulu ma faamamaina Dubovik kuka mo 15-20 minute. Ona manaomia lea o le suavai.
  2. Saunia sauniuni: aumai le vai i se faʻafela, faaopoopo le suka, masima, peppercorns, dill, coriander ma cloves. Salu mo le 5-7 minute pe a uma le kuka.
  3. Tuu le duboviki tipi i se fagu, sasaa marinade ma faaopoopo le vailaau ma le kalaka.
  4. O le fagu e faʻamaufaʻailogaina lelei, faʻamalolo i le vevela o le potu.
O nei pusa o le podduboviki o loʻo teuina i se nofoaga malulu (e mafai ona i ai i luga o le pusa poʻo le pulou).

E te iloa? Lebovik mushroom e faʻaaogaina foi mo togafitiga faafomaʻi: o nisi o mea amino i lona tuufaatasiga e mafai ona taofia le faʻavaeina ma le salalau o tumeʻa mama, ma le tincture i luga o le poddubovik sa faʻaaogaina e togafitia ai le atuatuvale ma le vaivai le tumau.

Lapataiga ma faailo o mea oona

O le Dubovik, e le pei o le kuka ma le pulu samasama, e le mafai ona faʻaumatia: o loʻo aofia ai mea matautia e mafai ona afaina ai le tino. E tatau ona kuka, falai pe vaʻaia aʻo leʻi 'aina. E le fautuaina le 'ai o le podduboviki faʻatasi ma le inu ava malosi, faʻapea foʻi ma tagata e iai faafitauli i le vaega o meaʻai. Tamaiti, fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi e le tatau foi ona latou 'ai le podduboviki: o se taunuuga o sauniuniga le talafeagai, e mafai ona faʻaititia faʻaitiitia ai galuega puipui a le tino.

Faailoga o le oona o le dubovik o:

  • tiga matuitui i le manava;
  • taʻavale;
  • tigā;
  • avanoa;
  • o foliga vaaia o lanu po o samasama i luga o le paʻu;
  • fiva ma le fiva.

I muamua faailoga o le inisua, ia vave ona fufulu le manava i le vai ma se vaivaiga vaivai o le paluga faamasani ma valaau mo se tausiga faafuasei: atonu na e kuka ma ai se gaʻo afu. Soʻo se tolopo e mafai ona ola ai le ola, o lea e tusa lava pe e te lagona se faʻaletonu itiiti, ole ole fesili mo se fesoasoani mai se fomaʻi. Poddubovik o se mea e seasea ona maua i totonu o le vaomatua. Ae ui i lea, o ia, faatasi ai ma sauniuniga tatau, ei ai lona manaia lelei ma le manogi, ma o ipu mai ia mea e mafai ona avea ma teuteuga matagofie o le laulau. Faʻaeteete i le aoina ma le kuka o lebovik: mafaufau lelei i le mushroom lelei aʻo le i sauniuni - masalo o loʻo i ai se vailaau oona i totonu o faʻataʻitaʻiga na aoina. Faʻafesoʻotaʻi se tagata e puʻeina mushroom poto poʻo le 'aua le kuka i pulou e masalomia: o le ae puipuia oe lava mai mea e ono inu ai.