Berry

O ituaiga sili ona lauiloa o dogwood

I le avea ai o se tulafono, o ituaiga o dogwood e sili atu le malosi e tetee atu ai i le malulu ma le vevela o le tau ma e le afaina i le tulaga o le eleele, lea e mafai ona avea ma maa, maʻa, mago, ma isi mea. E mafai e le dogwood ona susu . E le gata i lea, latou te fiafia i le malamalama ma talia lelei le ata lafoia, e aunoa ma le ita e iloa ai le teu ma le lauulu. I le tulaga o le fugalaau, dogwood e sili atu nai lo isi fualaau fualaau taumafa - e faaauau pea seia oʻo ile lau, Mati ma le afa o Aperila. O fugalaau lanu samasama lanu samasama ua faʻafefeteina e le matagi ma iniseti. O se laau laʻau e iai lona taua, e masani ona totō faʻatoʻaga e le au fai togalaau i totonu o le nofoaga i le mamao ole 3-4 mita mai ona tuaoi.

Kizil "Vladimirsky"

Faʻasalaga umi i le afa lona lua o Aukuso. O le tele o ituaiga o dogwood. Fualaau pito sili ona telē, toetoe tutusa lava le telē, o fua o loʻo faʻapipiʻi mausali e tusa ma le 7.5 g.

Cornel "Vavilovets"

O le auai i le vaega o ituaiga muamua o ituaiga, "Vavilovets" e umi, i tulaga faatonuina o dogwoods, taimi matua - mai le 10 i le 25 Aukuso. O le mamafa o fualaau lanu paʻepaʻe susulu e mai i le 6 i le 7.5 g.

E te iloa? O le tino mumu e susulu vavalalata i le ponaivi.

Cornel "Vydubetsky"

E i ai le vaitau matua, e tusa o le Aukuso 23-25. O le mamafa o fualaau lapoa tetele, ma le mausali o cornel o lenei vasega e eseese i le lautele o le 6.6 - 7.6 g.

Cornel "Grenadier"

I le amataga (Aukuso 4-11) o le Grenadier cornel variety, e faʻamalieina ai le aoina o le seleselega faʻatasi ai ma le fuaina o fualaau aina taʻitasi. Le tele o fua na aoina - 5-5.6 g.

Cornel "Elena"

O le tasi-vaega o le 5-kalama o fualaau o le taumalulu ma le fulafula o ituaiga o cornel "Elena" e vave amata - mai le aso 10 o Aokuso, ma na o le 4 aso na matua. E oʻo i le matua mulimuli, latou te mauaina se lanu uliuli uliuli, ae aunoa ma le pogisa, pei o le mataupu ma isi ituaiga o dogwood.

E taua! Laʻau mumu e tele atu vitamini.

Cornel "Kostya"

O le taumalulu-o le vevela tele, o se tasi o mea aupito sili ona lata mai, ua amata ona fua mai mai Setema 5-10. O fualaau mūmū mūmū, o lona mamafa e oʻo atu i le 5.9 g, e mafai ona tumau i luga o le laau mo se taimi umi.

Konel "Faʻailoa Faʻatasi"

O se ituaiga vave ituaiga cornel, ua matua i le vaitaimi o Aokuso 17-20. Fua o se lanu piniki piniki-lanu mumu, ma le foliga o le palanikeli, foliga mai o le paʻu. O le fua o le fua o fualaʻau o le coral e mai le 5.8 i le 6 g.

Cornel "Lukyanovsky"

O le taimi e faʻaalu ai Aukuso 23-25. O le tele o le lanu mumu lanumoana o fualaau o dogwood "Lukyanovsky" toetoe lava a liua i le pogisa i le vaitau o le mauaina atoa o le matua. Tele (i le taʻi 6 g) fua susulu i le foliga o fagu e foliga mai na faia ma le faamoemoe i se fuataga.

Cornel "Malie"

Yellowwood-fruited ituaiga dogwood ma fualaau fagu e fua lelei i tausaga uma i le taimi e tasi - Aokuso 17-20.

Cornel "Firefly"

O nisi o lapopoʻa tetele ma mamafa. (7-7.5 g) o fua o fualaʻau ua faateleina i le vaiaso talu ai o Aokuso, ua amataina le amataga o Setema. O fagu fua e pei o fualaau suamalie o loʻo i ai se ua mafiafia.

Konel "Semen"

E naʻo le ogatotonu o Setema (10-15 fuainumera) o fualaʻau, lautele ma lapoa o le tuai Semen ituaiga o cornel e matua. I le oʻo atu i lo latou matua e faʻaalia ai lanu lanu uliuli.

E taua! O le lanu o le uʻamea uliuli o se faailoga o dogwood matu.

Cornel "Starokievsky"

O le fua o le 6-gram fua, lea e amata mai i le aso 15 o Aukuso i le aso 18 o Aokuso, e mafai ai ona taʻua Starokievsky dogwood i ituaiga uiga lelei. O faʻamalosiaga o le Mass e tumau mai le aso 25 o Aokuso seia oo i le faaiuga o le sefulu tausaga muamua o Setema. "Starokievsky" e talia lelei le lamala ma le malulu malulu.

Cornel "Matagofie"

O le "Eleelea" e mafua mai i ituaiga muamua o dogwood, e matua tutusa lelei (4.5-5 g) fualaau fagu ma ni afifi manua ua aulia le 5-10 Aukuso. O fua o loʻo i ai se lanu matagofie-peleni.

Cornel "Mama"

Ua oʻo i le matua, lapisi (7-7.3 g) O fua o fualaʻau 'eseʻese o loʻo tumau pea i luga o le laau, faafaigofie le seleselega. O paʻu o le fagu fualaau o lenei ituaiga-dog dog ituaiga e iloga i la latou uluai lanu.

E te iloa? I le dogwood "Exotic" o vine e paʻu-lanumumu.

Cornel "Amber"

I le faʻamatalaga o ituaiga ogatotonu o le Amber dogwood, o le mea pito sili ona taua, masalo, laiti (3.5 g) i isi ituaiga o dogwood e lanu i le natura ma lanu samasama. I se tulaga matua, mai le aso 20 o Aokuso i le aso 15-20 o le 15-20, latou te pauu ai mai laau.

Ina ia maua se vaega o le matagofie na faamatalaina, e tatau ona e galue malosi. E ui lava i le le mautonu, e tatau ona mafai e laau dogwood ona totō, faʻalogo i le fou o fualaau, ia teuteu lelei ma le fesoasoani o laei masani ma teuteu, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le eleele. O auiliiliga o loʻo salalau i tusitusiga ma le Initaneti.

Mulimuli ane, talu ai ona o le matagofie o fua o laau toto ma le mulimuli mai o le fua o le cornel berries, e mafai e se tasi ona amata ona faʻaaogaina a latou mea aoga e tele, faʻaalia i le lelei bactericidal, diuretic, choleretic, astringent ma anti-inflammatory effects. Ma o le tulaga matagofie o le manogi manogi ma le manogi suamalie o ona fua, o le a faaopoopo ai ni faʻaaliga fou i le meaʻai fiafia.