Fua o le gaosiga

Euphorbia e lata ane (Euphorbia marginata) - pe faapefea ona tupu mai fatu i lau togalaau?

Euphorbia e lata ane (Euphorbia marginata) ua salalau luga o mauga mauga teritori o Amerika i Matu, lautele lautele.

I taimi o le vavao e tutupu mai fugalaau e le mafaamatalaina, ia o loʻo faʻapipiʻiina i se laina papaʻe i laulaau pito i luga.

O lenei mea e sili atu le matagofie o le laau foliga teuteu, faafetai i le tulaga lelei mo le tuputupu ae i le togalaau.

Faʻamasinoga tausiga le lelei o le euphorbia o loʻo faʻasalaina e faʻaleagaina e aganuʻu lanu e le fetaui ma le tasi ma faia ai se tapoleni fuga lauulu i totonu o le togalaau.

Mo lona lalelei i le vaitau o le vavao, o lenei ituaiga o faʻailoga ua maua igoa e pei " tamaoaiga faamealoa, kiona i luga o mauga ma vave kiona.

Uiga ma faʻamatalaga

Euphorbia faʻatasi (Euphorbia marginata) - tausaga taʻitasi aiga o Euphorbia E faʻasaina ma faʻasalalau. O le umi o siaki e pa'ū e oʻo i ai 60-80 senitimita maualuga.

O lenei vaovao e tele lau lanu lanumeamata lanumeamata. I le taimi e ola ai, o laulaau i luga o fugalaau fugalaau e suia i foliga vaaia, mauaina o se papa paepae, ma foliga tutusa fugalaau. I lenei fomu, o laʻau e feiloai ma uluai fulufulu o le autumn.

Ua amata le fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana. Fugalaau e laiti, malamalama ma e le mafaamatalaina foliga vaaia. O i latou uma o loʻo faʻaalia "kiona i luga o mauga" latou te tuʻuina atu laʻau lau, e le o toe faʻavaivai seia oʻo i le malulu.

Ata




Faatoʻaga togalaau

E pei o le tele o ituaiga o tagata, o le "amataga o le kiona" e matua le lelei ma faigofie ona mama. O ia meaola e pei o le euphorbia e lauiloa i le fausiaina: Multi-flowered, Cypress, Tirukalli, Comb, Mil, Pallas, Trihedral, Belozilkovy.

Ae ui i lea, mo le tuputupu ae o le faatoaga e tatau ona matauina nisi tulafono.

Faʻamasinoga

O le totoina o lenei ituaiga o masini e mafai ona faia i auala e pei o:

  1. Totoina i eleele palapala;
  2. Fua o le taumalulu;
  3. Totoina laau.

Mo euphorbia o loʻo tafaʻatasi, tupu mai i le fatu e amata i le luluina. Lafoaia i le eleele palapala i le amataga o Me. Ina ia faia lenei mea, eli le palapala ma vao leaga. I nai pu laiti (e oo i le 6 inisi le loloto) toto fatu, lea e totogo mulimuli ane 1-2 vaiaso. I totonu o fualaau aina e maua mai ai se filifiliga, aveese le sili atu ona vaivai.

O le suʻeina o fatu e faia ia Fepuari - Mati i le fale.

Ua totoina fatu i totonu o se ulo ma le eleele mo laau toto i le loloto 2 - 4 senitimita.

E foliga mai e ono tulaʻi mai i ni nai aso.

A maeʻa le faʻaalia o laumei lapisi o loʻo nonofo i ni pusa eseese.

Spurge na totōina i le eleele lanu i le pito o fulufulu, taofia le mamao i le va o laau e oʻo atu i le 30 centimita.

O le filifiliga sili o le a avea ma eleele e aunoa ma le tele o le gaosi ma laei. O nofoaga e iai le maualuga o le vai o le eleele e le aoga, e pei o le a mafatia aʻa.

Totoina o lapisi e mafai i luma o se tagata matua, lea e vavaeeseina ai se lala laau iti.

O le lala o loʻo faʻafefiloi i le vai mafanafana ma, faʻatasi ai ma se fagu, tuʻu i totonu o se nofoaga mafanafana mo se tasi aso.

Ona totoina lea o le laau i totonu o se paluga paʻu. O le masina mulimuli ane, o le fatu na totoina ma toto i totonu o se moega fugalaau.

Faʻasa

Toto afaina le lamala ma e le fiafia i le susu o le susu, aua e afaina ai aʻa. Manaoga e faʻafetaui le faʻafeinu.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le suavai mo felafolafoaʻiga e leʻo iai se mea faapitoa.

Laʻau felafolafoaʻi e le o manaʻomia.

Faʻafefe faʻafefe masani.

Tulaga o le vevela

Mo le tuputupu ae tele, e manaʻomia ai le mafanafana o le siosiomaga ma le vevela. 20 - 25 tikeri Celsius.

O le laau e tumau le vevela. Olaga ao le i toʻa.

Malamalama malamalama

O le tulaga talafeagai o le inisiua o le tulaga autu mo le atinaʻeina o le euphorbia. Totoina le laau i luga o le la. Ua faatagaina le lisiina o penumbra.

Pe a tulaʻi i lalo o le paolo o le a vaivai le fale ma mafai ai ona oti.

Eleele

O le Euphorbia e tupu i luga o soʻo se eleele, oneone ma le mea papa. Ae peitai i luga o fualaau aina laau toto sili atu le malosi. O se mea tāua o le leai o se suavai i le nofoaga e tulaueleele ai.

Laʻei pito i luga / falu

O le faʻamalolo e lelei lona aʻafiaga i le tuputupu ae o "vave kiona".

Fertilizers e talafeagai ma minerale ma meaola.

O se ofu lelei pito i luga o le ai ai vaifofo manu.

E faigofie ona saunia: 200 kalama o le suamalie e sasaa mai i le sefulu lita o le vai ma faʻamalosi mo se aso.

O lenei fafaga faia i le afiafi.

Teuteu

I le tautoulu, ua vavaeina le vaega o le laau, ma ua aveeseina ai aʻa tetele. Ua faia galuega i totigilimatalu mai laau oona.

Tofiga

O le toe gaosia o le "kiona muamua" e faia i ni auala se lua:

  1. fatu;
  2. vegetative.

O le faʻapenaina o fatu e tupu e ala i le totoina o fatu i le lauʻeleʻele tatala ia Me, poʻo le luluina "aʻo leʻi oʻo i le taumalulu" ia Fepuari - Mati. Ua aliali mai lanu ina ua mavae le 7 - 10 aso. O le totōina o fualaau aina o loʻo faia i le leai o se tautotogo ma e tumau ai le malulu o le ea. O le va i le va o lanu o le lumanai e seti i le 15 - 30 senitimita.

I le faiga o le vegetative, o le fausiaina o euphorbia o loʻo faʻapipiʻiina ua gaosia toso. 'Otiʻoti tipi e maua ai aʻa i totonu o le vai mafanafana ma e le o toe mamao ona tuʻuina atu lea o laufanua ile eleele.

Fuga

O le vaitau vavalalata e amata i le masina o Iulai, ma faaiuina faatasi ai ma le amataga o le kiona muamua.

Fugalaau e laiti ma paʻepaʻe.

O se mea ofoofogia o le "amataga o le kiona" o le, i le taimi e ola ai, o se lanu papaʻe susulu e aliali mai i laulaau pito i luga, o loʻo i lalo ifo o fugalaau le lelei.

E foliga mai ua teuteuina le laau i le tele pulou pulou.

O lenei suiga faafoliga e faʻamaonia ai se tasi o ona igoa - "le tamaʻitaʻi maumea."

Maʻi ma faʻamaʻi

Euphorbia tuaoi e le afaina i meaola faalafuaTetee i faʻamaʻi ma faʻalauiloa leaga o le siosiomaga.

Euphorbia e faʻailoa - otaota le lelei ma faigata. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faigofie mo le tausiga, o le a faʻafiafiaina ai le fai fanua ma le matagofie o lona fuga.

A e galue ma se laau e tatau manatua e faʻaaoga totigilimae pei o le manogi sa natia O le sua oona ma mafuaaga afaina o le tino.

Euphorbia e tafao teuteuina soo se togalaau. Vaʻavaʻai faʻatasi i autafa pe a tulaʻi i luga o tafaoga o moega fugalaau, ala ma laʻau. E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaogaina i toga papa ma mixborders.