Faatoaga

Vaʻaiga lelei vine "Kuban": faʻamatalaga o ituaiga ma ata

O aso nei e tele ituaiga vine. E oo lava i se fai togalaau masani o nisi taimi e faigata ona filifili se tasi po o se isi ituaiga mo le galueaina i se nofoaga o le atunuu.

O le tele lava o taimi, e tuʻuina atu i tagata taʻutaʻua taʻutaʻua, e pei o le Kuban, lea matou te fia taʻu atu ia oe i la matou tusiga.

O le a le ituaiga?

O Kuban e aofia ai le ituaiga o vine vine ma le vave o le fua o vine. E selesele le seleselega mulimuli ane 120-125 aso talu mai le tuputupu ae o le vaitau.

I le aai o Novocherkassk, ua aveeseina le seleselega i le ogatotonu o Aukuso. I se tau mafanafana e latalata ia Setema.

O le amataga-o ituaiga meaola e aofia ai Gordey, Elegant ma Early Purple.

E pei o isi laulau o le laulau, e taua tele Kuban mo lona matagofie.

O le tele o taimi, ua tupu fua vine mo le taumafa fou, faapea foi le kukaina o le fale, taoina, ma le taina.

Amethyst, Alyoshenkin dar ma Athos e lelei foi fou.

Kuban vine: faʻamatalaga o le ituaiga

  • O taʻavale e faʻaalia e ala i le saoasaoa o le tuputupu aʻe, o se ogalaau malosi ma lala. O laulaau o le lanumeamata lanumeamata, laʻau laʻititi, vaneina i pito.
  • O vine vine e lapoa tele. O le mamafa o le mamafa o le vine e latalata i ai 700-900 kalamama nisi fuifui e oo i le 1.2-1.5 kilokalama.
  • O le maualuga o le tulaga, atonu o se mea e le mafai ona faʻaaogaina, foliga faʻavalanisi.
  • O vine e lapoa (pe tusa ma le 3 × 2.5 cm le lautele), oval-ovoid, 10-12 grams taʻitasi.
  • Na maua e vine vine se fua maualuga o le tofo. O le tofo e tutusa, mauoa, suamalie ma sina manogi ma se paʻi o le nutmig. O le aano o se mea suamalie, aano o manu, aromato. O le paʻu e manifinifi.
  • O pi e faʻaleleia lelei le suka.
    O vine mamago e aofia ai le itiiti ifo 18% o le suka ma le malosi 5-6 g / l.

E ese le tofo faapitoa ma Ruta, Chocolate ma Romeo.

Ata

Ata vine vine "Kuban":



Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Na maua le vailaʻau i le AZOS (Anapa) mai ituaiga faʻatoʻaga Cardinal ma Moldova.

O lenei ituaiga e iloa foi i lalo o le igoa Early Moldova. O nisi taimi e fenumiai nei fai togalaau i nei ituaiga, e ui lava e eseese uma lava i latou ma mafuaʻaga. O le ituaiga ua maea ona tofotofoina ma e talafeagai mo le galueaina i vaega eseese o Ukraine, Rusia, Moldova.

Uiga

  • O fualaau e aumai ai le tele o fualaʻau taʻitasi, aemaise lava pe a tupu aʻe i le itu i saute. E taua le matauina o lena mea 55-60% fuʻa fua. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fua o le fua o le fua 1,0-1,2.
  • A oʻo ina faʻaleleia e le fai togalaau vine togafitiga i fautuaga ile uta ole vao. Mo lenei ituaiga, o loʻo faatatau 35-40 mata luga o le vao.
    A maeʻa le malepelepe, e tatau ona iai le numera o lanu lanumeamata 30-35 vaega. O le uta fautuaina o le a faʻaleleia le lelei o le seleselega, fesoasoani e vavaeeseina lala mai le mamafa o fua.
  • O Kuban e masani ona taugata mo le lelei o pisinisi. O faila e faigofie ona feaveaia. Faʻatasi ai ma femalagaiga lelei ma teu ai mea e teu ai, e le taʻavale, aua nei faʻapalapala ma aua neʻi faʻafefe foliga. A maeʻa, e mafai e le vine ona tumau mo sina taimi i luga o vao e aunoa ma le toesea.
  • Vaʻaia ituaiga eseese. O laau e mafai ona tu i -20 -23 tikeri sulu. Ae ui i lea, i lo tatou tau, e tatau ona tausia lelei e le fai togalaau se malutaga malulu mo le taumalulu, talu ai ua fautuaina e totoina vine i totonu o lo tatou atunuu e avea o se mea e selesele ai.
    O le laau e vevela ma o le a le ola i ni suiga faafuasei i le vevela, malulu malo.

O Hadji Murat, Montepulciano ma Arsencyvsky e aofia ai foi i ituaiga o vevela.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le vailaʻau e sili ona puipuia i le manulele ma le lanu gutu (3-3.5 points). E ui lava i lea, o vine e sili ona faigofie ona maua i faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi.

Aua e te faatalale i le puipuiga o anthracnose, bacteriosis, chlorosis, rubella ma le kanesa siama ma mulimuli i le tausiga lelei o vine.

  • Kuban - o se meaʻai sili ona fiafia i ai. O le puipuia o vine, ua fautuaina e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa, mailei, palola i le vailaau faʻamalosi, ma faʻaumatia nofoaga o nifo i le taimi latalata i le 'upega tafaʻilagi.
  • Tausia ma le faaeteete eleele: faʻafefeteina tele, faʻamalo le palapala, aveese vao. I le taimi, ia aoina ma faʻaumatia laʻau tuai tuai ma fatu paʻu. O lenei mea o se nofoaga moni e totoina ai siama ma meaola faalafua matautia mo vine.
  • Faalua i le tausaga ona teuteuina vine. Muamua pau i le tautoulu, ma le lona lua i le tautotogo. Vaʻavaʻai ma le faʻaeteete le vao, ave faʻamago matutua tuai.
  • Mo le faʻamoemoe o le puipuia, faʻamalo le vao ma vailaʻau faʻapitoa. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai osofaiga o manu.

Kuban - o se ituaiga e sili ona fiafia i ai le tele o faifaatoaga. E tosina atu le totoa i mea teuteuina, e le o le faigata, tausia o faʻamaʻi ma meaola faalafua.

O fua o le vine e lelei le faʻaalia ma le tofo lelei. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o vao i tausaga taʻitasi o le a fiafia i le tele o mea totō.

Rkatsiteli, le aso fanau o le Kherson ma le Meaalofa o Magarach o loʻo faʻaalia foi le maualuga o fua.