Fua o le gaosiga

Faʻapitoa ile tausi fale mo faʻatau

O se mea faʻapitoa i le pito i lalo ma le fuegaina, o laʻau lanu meamata - stapelia - e le tosina mai ai le gauai seia oʻo ina fuga. Ona faʻaaogaina lea e le laau nei ni lagona se lua i le taimi e tasi: mata ma sulu. Tele (mai le 6 i le 30 cm le lautele) fugalaau - nfetuʻu lelei maeʻa fetu - tosina atu le mafaufau o le taufaaleaga le fiafia, matagofie matagofie ma i le taimi lava e tasi e sili atu ona inosia manogi o le pala.

O ia mea manogi e le o se mea o le natura, ae o se manaoga malosi, aua o na itu afu o Aferika, lea na o mai ai na oloa i la matou faamalama, e na o iniseti eleelea - lago. O le tosina atu o ia "malo" e na o le pau lava le pau.

E ui lava i le feteenai tuaoi o le matagofie ma le inoino, o le fugalaau o le papalelia ei ai ona tagata fiafia. I Uppsala (Suetena), o loʻo galue le Asclepias European Center, tuʻufaʻatasi faʻasalalau o faʻatau, ma le ulugalii i Hellevotsluis (Netherlands) e ono greenhouses, e aofia ai na o nei mea matagofie.

I le va o le aganuʻu, e lelei foʻi le faʻalauiloa aua tausia lelei o ia e matua faigofie lava, ma i le taumafanafana, i le taimi o le fugalaau, e mafai ona e tuu i luga o le pusa (e aoga mo le laau lava ia) ma faamemelo i fetu tetele i le ea fou.

Meaola

Star-shape starburst
E i ai lanu lanumeamata, o nisi taimi ma se mumu mumu, tetrahedral e mafua mai i nifo tauau. O le aʻa e oʻo atu i le maualuga o le 20 cm. O fugalaau e faia i le pito i lalo o 'auʻau talavou. Valivali "fetu" mumu ma enaena. I luga o lenei vaaiga o ni lanu samasama laititi. O fusi ma le pito i fafo o petals e ufiufi i lauulu vaʻaiga ma se pulumu piniki. E i ai se ituaiga e aunoa ma ni taamasama samasama - o le lanu susulu.

Ua eseese suiga o Stapelia (suia)

O lanu o lenei ituaiga e ola e oo i le 10 cm. O le laumei e lanu meamata, o nisi taimi e mumu-lanumeamata, lamolemole lamolemole, uu. Petals e samasama samasama, ma foliga fefete, lautele i le pito i lalo, mataʻitino lima i pito. O lanu mumu-lanu enaena ma fasi manu ua salalau solo i le lanu samasama.

Stapelia giant

Malosiaga, saʻo, lanu meamata ma le lapisi o le 3 cm e oʻo atu i le 20 cm. O le pito i tua o le tipu, e seasea maua ai nifo. I luga o ni uumi uumi, o fugalaau tetele ma le lautele e oʻo atu i le 35 cm le avanoa. O le faʻalautele tafatafa o moli lanu samasama e tafe ma faʻamalosi i pito. O latou laʻau e ufiufi i lauulu mumu mafiafia, ma i luga o le pito e ola umi, lauulu malamalama. Le manogi o nei fugalaau e le o taʻua e pei o isi ituaiga.

Fugalaau fuga

O fatuga o lenei ituaiga e oo atu i le maualuga o le 15 cm. O pito o le upega e ese, ma e maualalo ni nifo taua. I lenei ituaiga meaola, e oo atu i le tolu fugalaau laiti e mafai ona fausia i luga o se pine e tasi e umi le umi. I luga o le lanu samasama-samasama o petals o lanu piniki ma pine; i le pito latou te manaʻonaʻo, faʻapipiʻi i le paʻepaʻe paʻepaʻe ma lauulu.

Laʻau auro-Paʻepaʻe

O sui o lenei ituaiga o meaola e 10 cm le maualuga. O laumei e lanumeamata, o nisi taimi e lanu viole-lanu meamata, ma o latou pito i lalo. O "fetu" tetele o loo i ai i luga o moli laiti, ia i ai ni gaʻo i luga o le gaʻo ma o latou pito i luga. O le pito i fafo o petals o le samasama samasama, e aunoa ma le pubescence, o le vaega i totonu o le samasama auro, o nisi taimi e lanumumu, mimigi, ma le umi, lauulu lauulu piniki. O se mea manaia fiafia - o nei fugalaau manogi e pei o le natura masani.

Sa suia Stapelia

Vaʻaiga faʻapelu O malosi malolosi na tipi nifo i luga. O le maualuga o upega e 15 cm. O fugalaau o loʻo faʻatulagaina i luga o ni manoa uumi, teuteu i peti tafatafa tafatafa o loʻo faʻasino i pito. O piʻa ma togitogi ma fasi manu e samasama-lanu meamata, ma i le pito i luga latou te liu enaena.

Stapelia grandiflora (grandiflora)

Laʻau o lenei ituaiga o lanu lanumeamata poʻo le samasama-lanumeamata, tetrahedral, faʻatasi ai ma ni nifo e le mamao, ma ni tamai atigilima. "Fetu" ua faaalia tele - e oo i le 15-16 cm le lautele. O le gaogao toe faʻafefeteina, e lanu-lanumeamata i fafo, paʻu i totonu, palaponi, lauulu ma lauulu sinasina, faʻatasi ai ma le taʻavale.

Tausia faleoloa i le fale

Malamalama

O le malamalama o Stapelia-e manaʻomia, e manaʻomia e ia se susulu, ae o le tele lava na faasalalauina le malamalama. Faʻasaga i le Windows sasaʻe poʻo sisifosili ona fetaui mo ona anotusi. I le itu i saute o le vevela o le la, o le a manaʻomia e le au faʻataʻitaʻi le paolo: umi malamalama tele mata o le la susulu mu i luga o ona aʻa.

Lulu

I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei - 22-26 tikeri. I le taimi lenei o le tausaga, e aoga tele le laau e tuʻu ai i luga o le faapaologa, ia faʻaeteete ia leai se timu e pau i luga.

Tausaga o le tautotogo ma le tautoulu - malolo taimi, ma mo le taumalulu o le a sili ona lelei le vevela mai 12 i le 16 tikeri.

Sola ma le totoina

O le eleele e sili ona talafeagai ma le maualuga o le oneone. E mafai ona e sasaa atu le malala i totonu o le eleele ua saunia mo le cacti, pe faʻafefiloi le oneone oneone mama ma eleele palapala i le ratio 1: 2.

Mo le tulaueleele e sili atu ona lelei le filifili pusa papaʻu: o le aʻa e le tupu tele. I le pito i lalo e tatau ai ona sasaa se laupepa o tamaʻi tamaʻiʻaiga poʻo le faalauteleina o le omea. Lenei alavai faatumu le tasi vaetolu o le ulo.

Ina ua uma ona totoina mo le tele o aso le laau aua le inu vai.

Faʻasa

O le maualuga o le susu o le mea sili lea e lamatia ai le malo o Aferika. O le afaina o le laau e afaina i mea manogi ma pala. O le mea lea, o le poloaiga autu mo le faʻamaina - amio lelei.

I le tautotogo, pe a amata le tuputupu aʻe, ma i le taumafanafana, i le taimi o le atinaʻeina o totō fou ma le vaʻaiga, e masani ona faʻaaogaina faʻatau, ae e le tele, e faʻafeinu i luga o le palapala mago o palapala.

I le tautoulu, e faaitiitia le faaluaina i le masina, ma i le taumalulu, pe afai e mautinoa le malulu, e seasea lava ona faʻafefe le vai i le masina pe itiiti ifo - naʻo le aloese mai le moli. Afai e mafanafana le taumalulu, o le vai o le a sili atu ona masani.

E le manaomia le ea malulu o le faʻatauvaga, e faʻafesoʻotaʻi lelei le siosiomaga malulu o fale o loʻo i ai fale mafanafana.

Laʻei pito sili

E sili atu le fetaui lelei o faʻamaʻi. paluga paluga mo le cacti. Laei pito sili e manaʻomia na o le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau -tautotogo ma le taumafanafana, faalua i le masina. E mafai foi ona faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa mo le fugalaau ile fale, ae o nei mea faʻaopopo e tatau ona matua faʻamalosia: o le fofo e saunia lua i le tolu taimi e vaivai nai lo laau masani. O le potassium e aoga tele - e faʻaleleia ai le tetee atu i le pala.

Faʻasalaga o le faʻamaʻiina o fualaʻau.

Fuga

E fuga mai i le taumafanafana; taimi o le tasi "galu" o le fugalaau e masani ona lua vaiaso. Faataʻitaʻiga faʻapitoa faʻatasi ai ma ni aʻa laau, lea na maua ai se malulu malulu, fuga taʻitasi e oʻo atu i le 2-3 taimi i le vaitau.

E mafai e faʻavae ona lafoʻesea fugalaau ma puaa ua leva ona i ai, pe afai e te toe fesuiaʻi pe fesuiaʻi. I le taimi atoa, i fafo atu o le vaitau o le fugalaau ma le fugaina, ua fautuaina e liliu le ipu ina ia sili atu le tuputupu ae o fatu ma aua le punou tele i le itu o le susulu maualuga.

I faamautinoa le fuga o oloa, e tatau ona mataʻituina tulafono autu o le tausiga: malamalama, susulu, felafolafoaʻi; eleele mama ma se maualuga o le oneone; malulu malulu malulu; faʻaitiitia mea e maua ai le nitrogen i totonu o fugalaau.

Le manogi

O le matagofie matagofie o fugalaau ua tuufaatasia ma mea manogi leaga. O le tele lea o meaʻai o le gaʻo ma le pala: mai le faaleagaina o aano o manufasi i iʻa pala. Na o le pau lava le mea e tasi o le auro paleni-paʻepaʻe, lea e maua ai le fiafia.

O le mea e lelei ai, o le fugalaau e tupu i le taumafanafana ma se fugalaau vevela o "fetu" matagofie, i lona manuia ma faigofie le faimalaga, mafai (ma tatau) tuu i luga o le pusa. Lafoaʻi o lago, tosina mai e le manogi manogi, o le a le faʻagesegese ona aliali mai.

Tuputupu ae ma le totoina

O le faʻalapotopotoga e tupu mai le faavae o le 'au ma felafolafoaʻi lautele; o le iʻuga, o faʻamau matutua ua faʻasoa i le ogatotonu. O lenei fausaga o loʻo ola le tele o tausaga. Manatua e na o vaimatua laiti e fuga mai, o le ogatotonu o le ogatotonu o laʻau toe faʻafou, o le tipi ese o tuai tuai i luga o le tipi.

O le gaosiga o le tausaga e manaʻomia naʻo mo laau laiti. Faatasi ai ma le matua, o le a manaʻomia ona toe totoina i le 2-3 tausaga, i aso anamua e naʻo le mafai ona suia le pito i luga o palapala ma eleele fou.

Suʻeina faʻataʻitaʻiga nisi aso e le vai: O lenei lapataiga e fesootaʻi ma le mea moni e faapea o aʻa e aafia i le totoina o le tino e faigofie ona afaina i le fungalfections ma mafai ona pala i le tele o tulaga o le susu. O le aʻa e manaʻomia se taimi e toe faʻaleleia ai.

Tofiga

Faʻafelalauina faʻalauteleina e ala i le tipi ma fatu.

  • Faʻaleleia e tipi

  • Faʻasalaina le mata o se mata o le laʻau. E mafai ona togafiti ni meaʻai i le malala koala. Ua faʻamagoina le seleselega mo ni nai itula, mulimuli ane ua totoina i le oneone poʻo se mea mama mai le oneone mai le oneone e paʻu ai le paʻu.E vave ona tupu vave. Ona mafai lea ona faʻafeiloaʻi se sisi fou i totonu o se potoa papaʻu e iai meaʻai e sili atu ona lelei. O laau totő e tupu mai i siama e taofi ai le faʻailoga o meaola o faʻataʻitaʻiga.

  • Fanauina o fatu
  • E fua le fua i le tausaga atoa. O fatu e totoina i le oneone oneone. O latou totogo pe a ma le masina. I le lumanaʻi, a o latou tuputupu ae, ua totōina totō i ni atigi pusa eseese faʻatasi ai ma se faʻafanua lelei mo faʻamaumauga. I le taimi o le toe gaosia o le fatu, e masani ona tupu le faʻavasegaina, o le vaevaeina o tagata ma faʻataʻitaʻiga talavou, e pei o se tulafono, e ese mai le tulaga muamua.

    Maʻi ma faʻamaʻi

    Stapelia faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mo i latou, naʻo le tele o le suāsusu e matautia, aemaise i le maualalo o le vevela - ona mafai ai lea ona pala le laau.

    O le suavai suamalie o se mea oona mo le tele o iniseti. Tau lava ola ai anufe, uila vavao po o aphids. O le fua aupito sili ona lelei e taulimaina ai ia "malo" o le faʻaaoga talafeagai lea iniseti. O nisi taimi o le mealybug e alu pea i luga o 'au. I lenei tulaga, ina ia faasaoina le alavai, e tatau ona aʻafia lona aʻa maloloina, ma faʻaumatia mea uma, e faʻafefe ai le ulo ma fufuluina lelei le faamalama.

    Afai e te mulimulitai i le faavae, faigofie tele, tulafono mo le tausiga o faʻamaumauga - malamalama susulu, suavai mama, oneone, sina oneone malulu, malulu malulu malulu, - o le a ola le laau mo se taimi umi, tuʻuina atu le tele o fanau ma fuga i tausaga taʻitasi, ma tuʻufaʻatasia le matagofie ma le sili ona inosia.

    Ata

    O nisi faʻamatalaga o faʻatauvaʻa faʻatau i lalo: