Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

E faʻapefea ona totoina vine matua i le togalaau

Salvia Dubravny, po o Salvia, o se laau laʻau vao e mafai ona avea ma se tausaga taʻitasi po o se faʻalauiloa. I totonu o le taulaga e masani lava ona maua ai ni meaola matala.

O ituaiga eseese o sage e faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua, faia ni mea ofoofogia. E lauiloa foi i togafitiga masani ma kuka. Mo nei faʻamoemoe, seleseleina lau o le laau - aoina ma faʻamago i totonu o se potu pogisa.

E te iloa? O loʻo i ai se faʻamatalaga o le igoa o le laau Salvia e sau mai le upu Latina salvare, o lona uiga "ia laveai."
Salvia oakwood ua ola i togalaau ma fale vevela, totoina ma tausia le laau e le faigata. E tatau ona mulimuli i fautuaga mo le galueaina, ona leai ai lea o ni faigata.

Salvia oakwood: faʻamatalaga

O le togavao matagofie o se laau vevela o le aiga Luminous. O loʻo i ai se vaʻaiga vao, lau laʻau vavalalata. O fugalaau fugalaau e aoina i ni mea e le o ni meaola ma maua ai se lanu moana po o le lilac.

Sage oakwood faʻamatalaga:

  • maualuga - 35-90 cm;
  • laʻau pito i lalo - 3.5-10 cm le umi ma le 1.5-3 cm lautele;
  • e le faigofie ona faʻaaogaina, e iai le 1-2 paʻu o lālā pito i tua e sili atu nai lo le pito i lalo o le faʻalavelave;
  • fugalaau e aoina i totonu o 4-6 vaega i le fugalaau fugalaau sesega, o loʻo i luga o le ala i se mamao o le 1.5 cm;
  • fualaau leaga - tafatolu tafatafa o lanu uliuli enaena.
O le ogalaau e malosi lona faʻalauteleina, i le pito i lalo o le laʻau o loʻo sosolo, ma o loʻo tumau pea le vao vao i luga. O le mea lea, i le taumalulu, o le pito i luga o le aʻa e mafai ona magoto ai, ae e vave ona vave totogo.

O fea oi ai le nofoaga sili e totō ai laau vine, le filifiliga o le nofoaga mo le laau

Salvia oakwood e ola i le natura i vaomatua, i luga o mauga. Ae e mafai foi ona ola e pei o se laau totō. Ina ia iloa pe faapefea ona ola lelei i totonu o le togalaau, e manaomia le malamalama e uiga i le siosiomaga lea e mafai ai ona atiina ae saogalemu. E tatau ona filifili le nofoaga saʻo mo laau totő ma eleele.

Auala e filifili ai se nofoaga mo le sage

Ina ia tupu lauusiusi, e tatau ona e iloa pe faapefea ona toto se laau ma pe mafai ona fai. E fiafia le togalaau Sage i le malamalama, o lea e tatau ona malamalama lelei le nofoaga. E le gata i lea, o le saite e tatau ona lelei le mafanafana.

Afai e te filifilia le nofoaga sao i totonu o le togalaau mo le sage, o le a mauaa aʻa ma vave ona tupu aʻe i se teritori o ni sikuea sikuea. Pe a totoina laau toto, e tatau ona manatua i le mafaufau e tuputupu ae ma e tatau ona tuua se nofoaga faʻasao. E masani lava o le 50-60 cm i le isi laau.

O le a le eleele e sili ona manaʻo le faipule?

Talu ai o le togafiti muamua o se vaomatua, e leai ni tulaga faapitoa mo le palapala. Pau le mea - e taua e leai se vai vavalalata. Ma o lea mo le tuputupu ae o le laau e talafeagai lelei le eleele mo togalaau aina poʻo le faʻafefiloi palapala mo fale i totonu. Pe a toto i le laufanua, e tatau ona eli i luga le eria i le taimi muamua e oo lava i le tautoulu ma fagogo i humus, compost poʻo fugalaku-potassium mineral fertilizers. O le tuputupu ae o le fatu mai fatu e sili ona lelei ona faia i totonu o le eleele e maua ai le acidity masani - 5.5-6.5 pH.

E taua! I luga o se laufanua lafulemu, o le togafiti e atiaʻe lelei, poʻo le, o ona lau ma ona laʻau e tupu lelei. O se fugalaau e tupu tele lava - o fugalaau o le a laʻititi ma o le a le tatalaina lelei pupu.

Faʻapitoa le totoina o le totoa Dubravnogo

Faʻaauau le salvia e mafai ona faia i le tele o auala:

  • lafu vaalele;
  • toso;
  • vaevaeina o le vao;
  • fatu.
O Salvia oakwood e masani ona faʻaleleia e ala i le totoina mai fatu. O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina e ala i le lūlūina saʻo o fatu i luga o le lauʻeleʻele poʻo le totoina o fatu i le fale. E pei o le taimi e totoina ai i le laufanua, e faasolosolo lemu le togafiti ma talu ai ona o lenei fugalaau ua leva ona tupu, o le tele o taimi e tupu ai fua.

Auala e totoina ai se laau fou - o se auala e tufatufaina ai se togavao, totoina togalaau saʻo i totonu o le eleele ma pe faapefea ona toto le sage i luga o laau - e mafai ona e filifili e ala i le suʻeina uma o metotia ma saili le sili ona fetaui mo mataupu taitasi. E tofu i latou ma ona lava uiga.

Tulafono mo le galueaiina o le toga vine mai fatu

I le sage Dubravnogo le totoina o fatu laau na faia i le faaiuga o le taumalulu po o Mati. O le totōina ile lauʻeleʻele e faia i le tautoulu po o le tautotogo.

E masani lava ona faʻaaoga saʻo le auala o le fatuina o le toe gaosia o le faiva oisa. E mafua ona o nisi o faigata o le galueaina e ala i le vaevaeina o le vao. E mafai ona faʻaleleia le fatu mo ituaiga uma o salvia.

Motoga o le totoina

O Salvia oakwood e masani ona faʻalauteleina e laau, o lona totōina o fatu laau e fai ia Fepuari-Mati. O lenei metotia e sili ona faʻaaogaina, aua a totoina tuusao i luga o le eleele, e tupu lemu le laau ma fuga i le leva.

Mo le totoina o fatu mo laau toto o le a manaomia se gafatia e tatau ona tumu i le paleni, eleele mama. O fatu o loʻo taatia i luga o le eleele, faʻapipiʻi faʻasusu i le eleele. A maeʻa lena, e tatau ona susu le palapala ma ufiufi i le alumini.

A fua mai ni nai laʻau, e tofu le laau. Talu mai le vaitau o le totoina o fualaau totō, - o le amataga tonu lea o le tautotogo, o le a ola malolosi ia laau toto aʻo lei oʻo i le tau vevela. A maeʻa le 2-2.5 masina talu ona lūlūina fatu, e mafai ona totō laau toto ile laufanua.

A o lei totoina fatu i le eleele tatala, e mafai ona faamaʻaʻa - mai le ogatotonu o Aperila e ave ipu ma fualaau mo sina taimi i luga o le auala.

E taua! O fualaau e tatau ona maua ai le tele o le susu. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai e le tasi ona faʻatau se meaʻai i vailaʻau mo le totoina o fatu. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai o le susu i fatuga taʻitasi e tutusa.
E faʻapefea ona totō saʻo fatu ile eleele

Lauina o fatu saʻo i totonu o le eleele Suavia fatu na gaosia i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. E mafai ona e toto fatu mai ia Mati ia Iuni.

E faʻapefea ona totō saʻo togalaau manoravny i le eleele:

  • o le palapala ua saunia ma sausau i le oneone mama, a uma ona totoina fatu i luga;
  • O fatu ua tuʻuina atu ua faʻasusu i le oneone, faʻamaluluina ma ufiufi ile polyethylene i luga;
  • ao faagasolo le vaitau o le alualu i luma e tatau ona e mataʻituina le malie o le masini o le masini.
Umi o le tuputupu aʻe o laau vao - 17-23 aso i le vevela o le 22-24 ° C. A maeʻa lau laʻau ma faʻaalia, e tatau ona aveese le ata.

Vaʻaia sage dabravnogo vaevaeina vao

O Salvia oakwood e mafai ona tausia e ala i le vaevaeina o vao i na o le itu i saute. E mafai ona e faia lenei faʻatinoga i le faaiuga o Aokuso. Susu lemu le sulu, vavaeese se vaega o aʻa. E mafai ona faʻaaogaina le vaega vaeluaina mo le totoina o se vaovao fou.

E te iloa? O lau lava Salvia ua faoa ma inu e pei o le lauti. O lenei vaiinu e aoga tele mo le puipuia o le malulu, ma aoga i le taimi o le malulu.

Faʻafofogaina tausiga o le ogalaau oisa

E manaʻomia e le sage oakwood le tausiga. O le mea moni, o le faasusuluina ma le faʻafeusuaʻi masani. E tatau ona aloese mai faʻataʻitaʻiga ma malulu malulu. O nei tulafono e faʻaaoga i le tausiga o le laau i totonu o le fale ma i le malae vaalele.

E faʻafefea ona faʻafefe le laau

Soo se ituaiga o salvia e le mafai ona faapaleni le susu i totonu o le eleele, o lea e le tatau ai ona e faʻafefe i le vai. O laau laiti o le a aoga tele. E mafai ona e fai atu e le manaʻomia le fausiaina o le laau, sei vagana ua fugalaau fugalaau, e avea o se faailo i le manaomia e vai vai salvia.

Faʻamatalaga o le fafagaina o le toga vine

Tausaga taʻitasi i le tautotogo, e manaʻomia ona fafagaina vao vao. Nisrogen fertilizers e talafeagai mo lenei mea. I se taimi mulimuli ane e mafai ona e faia le phosphate ma fugalaau falai. I le faaiuga o le vaitau, o le a aoga le mulching. Faʻasao tele togalaau mo lenei mea.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi se laau

Pe a tuputupu ae le salvia e pei o se mea e masani ai, e tatau ona teuteuina e fai ai se laau, e avatu ai le ituaiga o mea manaomia. E le gata foi e le tupu aʻe le laau i ni auʻau, e pei o le teuteuina o le faatupuina o le faateleina o le toto, o le vao e sili atu ona matagofie.

A maeʻa le fuālaau matua, e tatau ona e vavae ese le togavao salvia. I lenei tulaga, o le a oʻo mai le isi fugalaau i le tau faaiuiu o le taumafanafana. O togafitiga faafomaʻi e manaʻomia ona faʻapuupuuina e le lua vaetolu. I lenei tulaga, o le a faʻapipiʻi le laau.

O faamai ma meaola faalafua o le ogalaau oisa

O le ogalaau vevela, poʻo le salvia, i luga o le lauʻeleʻele e mafai ona aʻafia i le laʻau laʻau, miti vaʻaia, ma le kanesa aʻa. O le mea lea, e talafeagai le tausia lelei o le laau ma faʻagasolo i sauniuniga talafeagai.

Faatasi ai ma meaola faalafua lea e aafia ai laau olive, o:

  • Sage mite;
  • togafiti leaga;
  • togafiti togafiti;
  • oneone oneone;
  • taumalulu taumalulu.
I totonu o togalaau, o se tau lelei e masani ona togafitia i fualaau faasaina ua faatau atu i faleoloa faapitoa. I luga o vaega tele e manaʻomia e tausisi i tulafono o le seleselega o fua.

Salvia oakwood e le gata o se fugalaau manaia, ae o se laau aoga tele foi. O se laau lelei o le meli ma o se togafitiga lelei mo vailaau mo faamaʻi tiga, stomatitis, faamaʻi o le ate, manava ma isi. E le faigata ona tupu, ma e mafai e tagata uma ona maua se vailaau vailaʻau ia latou lava.